Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos klubas

su ilgai lauktu pavasariu visus 4u.gif ... ir langų valymu doh.gif

user posted image

P.S. rimtai nežiūrėkit į šitą nuotrauką tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 30 kovo 2008 - 14:54
smile.gif Bite, ačiū už sveikinimus. Na, nežiūrint rimtai į tą nuotrauką, man ji patinka. Gerai lepinasi saulute. Nebandei jb, su curves kiek tamsinant bei didinat kontrastą... Gaunasi veik juodoji pantera smile.gif Katino uodega gerai subalansuoja kompoziciją.

O aš žiūrinėju Bresson nuotraukas. Nežinau ar teisingai suprantu nd. Kas papasakos kaip jūs supratot?
Padiskutuojam gal apie tas nuotraukas, kurios įkeltos kaip pavyzdys?
Atsakyti
aišku, kad turiu j/b biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 03 30, 15:08)
aš žiūrinėju Bresson nuotraukas. Nežinau ar teisingai suprantu nd. Kas papasakos kaip jūs supratot?
Padiskutuojam gal apie tas nuotraukas, kurios įkeltos kaip pavyzdys?

aš įsivaizduoju tik kaip kažkokio motyvo atkartojimą g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 03 30, 02:19)
biggrin.gif Man tai truputi keista. Ateini, neisigilini i nieka, kas vyksta, tik savo nuomone issakai ir vel dingsti biggrin.gif Pagalvojau, o kodel tau nepristacius kazko, kas musu nosiai butu wink.gif

Dingstu, nes neturiu laiko sekti temu, o juo labiau visko perskaityti.
Nemanau, kad cia mano nuomone kazka labai daug reiskia, bet manau galima paieskot autoriu lengvesniu, o primiausia siulyciau - lietuvisku. Bet as nenoriu tigdyti Jusu ramybes ir sekimo Bresonu.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 03 30, 14:48)
aš įsivaizduoju tik kaip kažkokio motyvo atkartojimą  g.gif

aš irgi maniau. ritmas fotografijoje. Kažkokio elemento atsikartojimas, taip išryškinant pagrindinį objektą.
Šiandien kažką bandžiau bet galvoju ar gerai suprantu.
Sunkoka man ši tema, kaip ir Weston. Nes reikia atsisakyti pilnai atvertos diafragmos. O aš jau kuris laikas fotografuoju su f1,4 arba 2,8
Atsakyti
Sveiki.
Atleiskit uz nepageidaujama off.
Senokai bebuvau, griztu,o namai nebe tie:))
Prisirisau prie pasnekovu,bet bijau, kad su jumis nepavyks zengti koja kojon. Nesu igali laikytis gausybes taisykliu. Lieku antriems metams, nes su savo nuotrupiniais blaskymaisi nepataikau i tema(neypac ir suprantu apie ka ji:)). Gaila, kad nera tarpines temos tarp jusu ir pradedanciuju:))
Miela buvo su daugeliu cia esanciu leisti SM vakarelius;) Sekmes jums. Mokysiuos is jusu budama salia;)

Atsakyti
laba,

nuskanavau juostelę (ryškumo pridėjau su ps, nes skanuojant juostelę truputėlis ryškumo dingo). Atsinešu pirmąjį bandymą bendriems ND susijusiems su H.C.Bresson.
Taigi, lipau per save darydama šią foto. Jei ne šie Nd, turiu pripažinti nebūčiau ten sustojus ir bandžiusi fotografuoti. Diafragmos pasirinkimas visiška priešingybė kitoms mano nuotraukoms. Įdėta irkažkiek drąsos, fotografuoti nekreipiant dėmesio į tai ką galvos kiti, ką pasakys fotografuojamieji ir t.t. Tai pirmasis bandymas, bet manau ne paskutinis.
Ką pati bandžiau parodyti. Tiesiog padūkusio vaikino pasiskraidymą dviračiu. Negaliu tvirtinti, kad tai pozuotas kadras, nes tai netiesa. Bet taip pat negaliu sakyti, kad tai super įdomus ar stiprus reportažinis kadras. Tiesiog sustabdyta akimirka. Pačiai patinka judesys, kurį jaučiu žiūrėdama į nuotrauką. Taip pat ritmas, kurį sukelia namo langai, taip išryškindami pagrindinį objektą. Lauksiu nuomonių, komentarų, kritikos.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 31 kovo 2008 - 13:01
QUOTE(Desiree @ 2008 03 31, 13:00)

judesys man patiko, bet man trūksta šiek tiek daugiau erdvės. man atrodo, kad kvadratas čia gerai žiūrėtųsi, nors gal ir klystu.
o šiaip panašiai mąstom smile.gif . aš penktadienį ėjau pro Savivaldybės aikštę, o ten tiek daug riedlentininkų buvo doh.gif ir šovė tokia mintis ten prisėst kada ant suoliuko.

P.S. smagu, kad perlipai per save ir padarei šį kadrą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 31 kovo 2008 - 14:51
QUOTE(Desiree @ 2008 03 31, 13:00)

Mano nuomone, kad si nuotrauka panasi i Bresona tuo, kad ji yra juodai balta, kontrastinga ir teisinga kompoziciniu poziuriu.
Bresson’o fotografijoje didžiausias dėmesys sukoncentruotas ne į žmonių masę, o būtent į tą vieną žmogų, kuris yra "minioje" ar tarp zmoniu, bet visi kiti zmones vienas su kitu tarsi nesusije, su savo istorijom. Jam yra labai svarbu konkretaus individo vieta ir situacija sioje fotografijoje.
Man pastatas neprimena IIp karo laiku, juo labiau stovincios toliau masinos ir dviratis su rankiniu stabdziu bigsmile.gif o ir sportas yra labiau populiarus siu laiku.
Dar kas uzkliuvo, tai kad akcentuojamas zmogus yra siejamas su aplinka, nes jis stebi kitas vaikas apacioje.

Perdaug nekreipkit demesio - tai tik mano nuomone blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 31 kovo 2008 - 15:49
QUOTE(bite maja @ 2008 03 31, 13:49)
judesys man patiko, bet man trūksta šiek tiek daugiau erdvės. man atrodo, kad kvadratas čia gerai žiūrėtųsi, nors gal ir klystu. 
o šiaip panašiai mąstom  smile.gif . aš penktadienį ėjau pro Savivaldybės aikštę, o ten tiek daug riedlentininkų buvo  doh.gif ir šovė tokia mintis ten prisėst kada ant suoliuko.

originalus kadras, nekarpytas. Su 50-uku fotografuota. Daugiau šįkart neišėjo paimti. Nežinau ar grįšiu į tą pačią vietą. Šįvakar norėčiau kur kitur pavaikštinėti, pasidairyti. Pačiai atrodo viršuje norisi erdvės. lig ir perdaug prispausta.
O tu prisėsk, prisėsk ant suoliuko smile.gif O mes lauksim pasisėdėjimo rezultatų.

QUOTE(Labradoriukė @ 2008 03 31, 14:37)
Mano nuomone, kad si nuotrauka panasi i Bresona tuo, kad ji yra juodai balta ir teisinga kompoziciniu poziuriu.

na va, bent jau du panašumai į Bresson fotografavimo stilių. O tai vis šis tas smile.gif

Atsakyti
Komentarai:

Desiree prisistatymas. Idomi geliu serija, pasakojanti apie tylia geliu mirti dirbtineje erdveje. Labiausiai patinka paskutinioji ir pirmoji. Man jos labiau pasakojancios, plius patinka tie fono patamsejimai nuotrauku krastuose, kurie tarsi sukustiprina liudesio nuotaika.
Kitos dvi zavi savo pajautimu, patinka geliu poza, bet antrojoje lyg noretusi kitokios tulpes kotelio padeties... gal kad jis nuotraukoje pasirodytu kazkur kairiojoje apatineje dalyje, kiltu ir leistusi per nuotrauka, zvilgsni vesdamas link nulinkusio, nuliudusio tulpes ziedelio. Treciojoje kompozicija, fokuso gylis, poza liuks (labai patiko tokio mazas f), bet man si nuotrauka nekalba, nezinau kodel...

laputaites prisistatytymas. Mergaite su lanku. Matyta nuotrauka... smile.gif , kuri labai patinka savo svelnumu ir plastika (atrodo tarsi sustabdytas sokio momentas), savo panasumu i piesini piesta piestuku. Esat su H.C. Bresson'u panasus mirksiukas.gif Turetu neblogai sektis su jo darbu interpretacijom g.gif

Westos prisistatymas. Labai svelnus ir sviesus darbas. Gal del to jis visai nesiderina su tom aprasytom emocijom... Nebent jei dominuotu tamsesni tonai, tada gal..., bet dabar matau besigedijancia, besislapstancia mergyte. Sis darbelis mielas dar ir tuo, kad primena paveiksleli is senu knygu, zavi tas padumavimas, noretusi tik maziau erdves virsuje nes sonai ir apacia gan suspausti.

viktor*photo prisistatymas. Dauguma cia naturalaus apsvietimo megejai, bet kadangi pati bandau zaisti su dirbtine sviesa fotografuodama, man sia darbai labai idomus savo atlikimo kokybe. Nuotraukos patinka seseliu ir sviesos balansu, vertimu i J/B, savo ramiomis ir svelniomis pozomis.
Pirmoji super thumbup.gif Sypsausi ziuredama i sia mazute puoseiva, mazaja dama, gal kiek kliuna kazkoks sviesos sukurys fone (tai greiciausiai fono tvarkymo padarinys... Vargstu ir as su fonu, nemoku jo tinkamai sutvarkyti...).
Antroji maloni emocine israiska, motinos ir vaiko apkabinimu, bet tiesus vaiko zvilgsnis i kadra daro sia foto kiek suvaidinta.
Trecia maziausiai kabina, kaip ir antrojoje kliuna vyro zvilgsnis...

layoy prisistatymas. Visai tinka kontrinio apsvietimo temai bigsmile.gif Siaip idomi foto, patinka nublukinimas, spalvu suvienodinimas, ta svajinga merginos poza ant lango, o va gelyte kliuna, jos cia visai nesinori (ji apkrauna kairiaja puse, disbalansuoja kompozicija). Ziuriu, ziuriu, gal noretusi, kad ranka, kuria mergina remiasi i palange visiskai nesusilietu su tamsia siena g.gif

Sayonara prisistatymas. Greta padejo smuika. Nuotraukoje patinka naturalus, liudnas zvilgsnis, tik sienos desineje ir erdves virsuje daugoka.
Dainiaus Olia.Perskaiciusi pavadinima, is saves nusijuokiau, pavadinimas kazkodel nuskambejo kaip nezinomos kalbos garsu kratinys, o va aprasymas viska sudeliojo i savo vietas. Patinka sios merginos zvilgsnis, sypsnis, kaip ji rymo. Bet, gal del to, kad pati megstu stambius portretus, man norisi is arciau pazvelgti i jos akis, veida (jie toookie idomuuuuus) ir maziau dairytis nieko nesakancioje erdveje aplinkui.
user posted image
Del seselio... atsvaitukas cia pagelbetu. Galetu buti ir profesionalus (jie netiek daug ir kainuoja) arba tiesiog didesnis balto popieriaus lapas mirksiukas.gif
Svents Antans. Sunku bent man komentuoti sia foto, nezinau kodel... gal mano akiai nemalonus pats rukymo procesas, gal pats veidas itemtas, traukiant duma...
Kurybines kancios. Miela mazojo dailininko poza muzos ikveptomis akimis wub.gif ir tas teptukas dantyse, vertikaliai nuotrauka einantis kazkur link nematomo piesinio...
Mociutes portretas. Si man mieliausia is visu. Apskritai patinka, senu zmoniu portretai, ju rauksles lyg ranku linijos pasakojancios sio zmogaus gyvenima, ju zvilgsniai. Ir tavojoje nuotraukoje tos skvarbios, gyvos, vos, vos besisypsancios akys pavergia.

Atsakyti