Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos klubas

wyshnia prisistatymas. Kerpamas vaikas. Labai idomi nuotrauka. patinka naturali aplinka, emocija, veiksmai, tokie veidrodzio remai tongue.gif ... Tas susirupines vaiko veidelis del prarandamu plauku, o gal sukuosenos galutinio rezultato ir maikutes besisypsantis veidelis - tikra priespriesa, vercia sypsotis. Nepatinka tik detaliu gausa, kuria noretusi apmazinti, isryskinus nuotraukoje svarbiausius objektus.
user posted image

ink prisistatymas. Ink pirmosuju foto nesinori komentuoti, norisi apie jas pasakoti. jos pasakoja savo istorija. Tai mane zavi.
Nuotrauka "Tiltas" - tiltas tarp gamtos ir zmogaus pasaulio. Gamtos ir zmogaus tvariniai, pusiausvyros pojutis del gamtovaizdzio ir tilto dalies nuotraukoje pateikimo... visgi zmogus tilto puseje... tarsi pasako, kad zmogus nutoles nuo gamtos..
Tulpes. Suzavejo tas raibuliuojancio vandens efektas ant sienos blink.gif bigsmile.gif , ta sviesa krintanti ant ziedo, skaicius du, krintantys lapai... Graziai kalbanti simbolika. Matau sviesos ilgesi, ramia, tylia, mirti, dviese. Kazkuo mintis susisaukia su Desiree geliu serija, tik cia linsmiau, ramiau, ne taip tragiska nes mirstama kartu...
Portretas. Mielos vaiko akys, zvilgsnis. Blasko detaliu gausa, gaila virsugalvio ir pasislepusios akies seselyje. Reikia atsvaitelio kaip ir sayonarai ax.gif

Sansara prisistatymas. Svetima siam pasauliui, likimo ranka - visos jos turi bendra mistikos tema/jausma. faina, kad jau atrasta kazkas, ieskoma ir eksperimentuojama sia tema toliau. Visi trys darbai patinka stipria israiska, simboliais, pavadinimais. 1 ir 2 susisaukia, sukelia tarsi susilietimo su antgamtiniu pasauliu pojuti.

Siandien jau baigiu, lekiu pas seimyna ir mokytis, turedama laiko pratesiu toliau ax.gif
Atsakyti
Ciburaska, ačiū už komentarus. Gerai tu čia padirbėjai.
Atsakyti
Vis pasidziaugiu, kad taip po truputi i prieki einam - per daug neatsilieki smile.gif

Noreciau grizti prie nepakomentuotu nuotrauku.

Idomus westos ieskojimai su pipiru. Fonas blasko siek tiek, bet objektas fotogeniskas biggrin.gif (Grizk jau tongue.gif )
_ms_ a plionke dar neisryskinta - gi norisi pamatyt smile.gif
Senute, bevystanti, tamsiai raudona inc paprika patinka. Viena, ka pati gal but truputi kitaip buciau darius, tai is kitos vietos fotografavus. Bet su autorium nesigincysiu. Zalia ir jaunute man per daug i tuos juodus remus uzspausta. Buciau daugiau dar nukirpus. O pipiriukai patiko labiausiai. Graziai ziurisi. smile.gif

Bitele
, jb katyte labai. Kompozicija, sviesa, poza, viskas super tvarkinga. Neturiu ka ir kritikuoti biggrin.gif
Desiree, vis grizau i tavo darba paziureti ir nezinau ar ka daugiau pridursiu prie tavo pacios komentaro, biteles ir labradoriukes. Labai patinka tas fonas, kuris, kaip pati rasai, isryskina objekta. Mano akim ziurint kompozicija be priekaistu. Parasysiu, kad tai ne tiesiog, bet tiesiog labai gerai sustabdyta akimirka. Saunuole, kad sustojai - kaip cia man susikaupi smile.gif

Aciu uz komentarus, ciburaska. Ir sveika prisijungus smile.gif Man zinok tas bardakelis patiko, tik sutinku, parodyti ji taip pat reikia moketi. Nepabek ilgam wink.gif
Atsakyti
tikiuos, kad neišmesit manęs iš temos su katinais ax.gif

"Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 04 01, 10:15)
tikiuos, kad neišmesit manęs iš temos su katinais  ax.gif

nemesim aišku.
Apie foto. Perdaug tamsių zonų, dėmesys nesustoja ties katinais, bet eina link tų atspindukų nuo kažkokio pavišiaus. Antrojo katino galva veik susilieja su fonu. Nesinorėtų, kad apatinio katino uodega liestųsi ties kraštais. Gėlė antrame plane, bei knygų lentyna rodos kairėje taip pat perdaug traukia dėmesį.
Atsakyti
Tesiu...

avytess prisistatymas. Indres portretas. Idomus portretas neiprasta modelio poza, plaukai kazkokiam judesy.
Labai miela nuotraukyte su suniuku. Patinka ir tiek abu susimaste objektai. patinka toks juos - baltos spalvos zaismas nuotraukoje. Cia arti - mazas, baltas, gauruotas su juodais nosytes, akyciu, ausyciu lopineliais, ten toli didele, juoda su baltais ranku, kaklo, veido lopineliais. Patinka taip paplaukes fonas.
Skaistes grazus, tvarkingas portretukas, grazus israiskingas veidukas ir akys, grazi mergyte.
Elzes potretuko jau nematau. unsure.gif
Une vejyje idomi foto savo dinamika, mergaites poza, besitarsanciais plaukais ir nesamu sniegu.
Svajone...idomu butupamatyti spalvota varianta g.gif nelabai J/B variantas... nes neaisku kas noreta akcentuoti. Jei rankos pilnos stiklo karoliuku... noretusi juos arciau pamatyti, jei mergaites poza, noretusi kitokio rakurso ar pozos, fone kazkas neaiskaus irgi blasko demesi...
"Upside down" ( Egipto vėjas). ta linija tarp nuotrauku sulieciau su fonu, kad gautusi tarsi viena foto, bet kad gautusi idomesne manipuliacija norisi dar kazko... Siaip pabandymas idomus smile.gif

sillwio prisistatymas. Kalnu peizazas labiausiai patiko. Cia besileidzianti ar kylanti saule. labai idomus kalnu apsvietimas.
Gulbiu nuotraukoje aptrintos foto efektas nelabai... Kazkokio kitokio paieskojimo noretusi.
Antroji nepatinka visai. 1. del nenaturalaus odos pilksvai melyno atspalvio. Nesuderintas baltos spalvos balansas. 2. Vaikino poza apacioje ir zvilgsnis tiesiai i
kadra suvaidintos foto ispudi palieka. Merginos poza naturalesne, bet ziurint vaikinas po jos koja neisikomponuoja, lyg atrodytu, kad jis ten priklijuotas. Mano manymu jei nuotraukoje rodomi du, keli zmones, turi buti jauciamas tarp ju rysys, kuris parodomas ar pagautais zvilsniais (kaip tie zmones ziuri vienas i kita. Taip gali isreikti daug emociju ir meile, ir aistra, ir neapykanta, ir pykti), ar prisilietimu, neverbaline kalba (ji juk ir duoda mums apie tai suprasti). Va reikia papluseti, kad tai pagautum nuotrauka. Dar paziurek i Viktoro foto "Mama su vaiku" - risys ir jausmai isreiskiami apkabinimu, mamos meile, mamos veido israiska. O sioje nuotraukoje taip ir neaisku kodel ji liudi, kodel jis patenkintas.

laputaites prisistatymo Mergina profiliu - per sviesi. Tarsi isdegusios foto efektas, nors matyt cia gal netinkamas vertimas J/B nes veidas visai be sviesos isdegintu vietu. Per daug erdves kaireje. Veidas profiliu... bet tada kazko norisi dar... Sunku pasakyti...
Grauztukas. Kokia foto mintis? ka ja norejai pasakyti? Technika, fonas O.K.
Motinos su kudikiu foto labai miela vaiko sypsniu, tuo pasigardziuojanciu dziaugsmu. Graziau ziurisi abu nuogi kunai. Man noretusi, kad motinos plaukai tvarkingiau kristu ant veido ir siek tiek svelnesnes kuno spalvos (dabar ji siek tiek i melynuma nesa. Jei nefotkinu i RAW, PS-e tai taisau: Image->Adjustments-> Color Balance_> Yelow slinktuka paslenku -5 ar daugiau (pagal situacija ir kitus pastumdau) cool.gif )

ms prisistatymas. Pirmoji labai patiko. Tas sniego, dangaus svelnumas, vienisas medis. Labai.
Plytos... Ieskau ko nors idomaus... nerandu...
Paskutine... Idomi kazkokiu liniju, formu zaismu (remo kvadratas - peciaus kokliu kvadraciukai, lubu lentu linijos, kampo, sofos linijos), tuo paveikslu/ foto ant sienos... bet norisi kazkokio cinkelio, kad ji nebutu tokia buitiska ir paprasta, o pradzia gera...

bites majos prisistatymas. Tavo foto jau pazystu is crosinimo efekto pritaikymo. Jau jauciasi, kad pajutai, radai cia savo aukso viduri, tai tavo arkliukas, tavo foto stiliaus dalis.
Labiausiai patiko antroji - patatu formu, atspindziu zaismas.
Pirmoji idomi savo crossinimo efektu, lasiukais visame fone, paciu objektu (kazkoks modernus, mistiskas atrodo). Dangaus erdve, miesto panorama is aukstai sukuria erdves, aukscio ispudi. Tik va dar kazko norisi...
Paskutine. Joje man nepatinga netvarkingas miesto vaizdelis su kranu, per daug dangaus, keturkampis nuotraukos formatas nelabai. Noretusi isryskinti pagrindinius objektususer posted image Gal taip? Tik to nukirpto, su veju kovojancio vaikinuko gaila. Jis priduoda nuotraukai savotisko cinkelio, sustiprina vejo stiprumo pojuti.

wyshnios prisistatymas. Po j/b serijos labai smagu pamatyti ryskias spalvas. Ypac tai tinka nuotraukoms su vaikais. Nezinau, man grazu.
Grazus vaiku portretukai, tik antrojoje noretusi kiek siltesnes kuno spalvos.
Paskutine man labai, labai patinka. Viskuo: poza, apkabinimu, atlikimu, o ypac vaiko zvilgsniu. Akys tiesiog pavergia. thumbup.gif wub.gif

Atsakyti
westos prisistatymas. Supynes vejyje patinka matomu veju.
Antroji, jau anksciau rasiau, patinka isgautu ornamentu. Juk idomu tai, kad isiziurejus pamatai, kad tai pastato fragmentas - langai ir balkonai. Zavu.
Suniuku armija liuks smile.gif Kaip tu juos visus taip ir nulaikei tokioj pozoj. Miela, vercia sypsotis. Tik gal buciau siek tiek pasislinkusi i desine ir is ten fotografavusi, dabar atrodo tarsi fotografuota is sono.

bites majos Londono vaizdelis. Patinka kadras ryskiu ir blankiu spalvu, statikos ir dinamikos priespriesa. Nepatinka isdeges, baltas dangus

Labradoriukes foto. Tokio amziaus nuogas vaikas ziurisi ne taip zaviai... arba norisi kitokios aplinkos, pozos... Apsvietimas tik is vienos puses, noretusi ir kita bent kiek pasviesti arba pasukti fotografuojama objekta mazdaug 45 laipsniu kampu. Labiausiai patiko 072 foto, 106 (bet vaiko veidas jau skendi tamsoje...), 112 per daug geltona (reiketu baltos spalvos balansa tvarkyti), vel veidu kita puse per tamsi, reiketu apkarpyti is virsaus ir kaires nes per daug erdves palikta, is berniuko su vyru foto geriausiai gal ziurisi 2, is kuno liniju 4.

Sayonaros kontrinio apsvietimo darbas su katemis. Labai, labai patiko. Viskas savo vietose, tamsiu ir sviesiu detaliu pusiausvyra, kaciu pagautu "bendravimu", poza (ju bendravimas: viena nuolankiai pritupus, nuleidusi ausytes, kita, raitydama uodegaLabai patiko tupincios kates svytintis konturas.

Latoya paprika. Jei ziuresim, kad mes bandom atkartoti Westona, tai nelabai... Bet siaip kaip parika graziai.

Latoya prisistatymo foto. Vaikucio foto per daug zemes, fotografuociau dar is arciau, noretusi daugiau grozetis vaikucio veiduku ir tomis skaidriomis akytemis. mazdaug user posted image

westos peper nude. Na kazkas moteriska pagauta tongue.gif biggrin.gif Jau labiau panasu i Westona, bet paprastas apsvietimas is priekio labai supaprastina foto... Kitokio kazkokio apsvietimo sprendimo noretusi.

Desiree paprika. Patiko apsvietimo/ sviesos sprendimas. Maciusi Westono paprikas, izvelgiau moters liemens, klubu linijas. Bet jei nezinociau westono, atvirai sakant, nesuprasciau kas tavo foto pavaizduota. Efektas lyg nufotografuota juodo akmens skulpturos fragmerntas. Bet siaip idomus rezultatas.

dejavu prisistatymas. labai patinka tavo liudnasis svajoklis retro stiliumi. Viskas cia zavu: sendinimas, zvilgsnis, poza, stipri emocija, apsvietimas. Labai viskas vietoje.
Laivelio nuotrauka dvelkia ramybe: ramia jura, dominuojancia ramia zydra spalva, ramia jura, lengva duztancia bangele...Patinka... Atpalaiduoja

Desiree berniuko foto tamsoka.

Westos paprika. Na gal 3 foto patinka apsvietimu, isryskinta faktura, bet pavaizduota tokia gedingai atitursinta vyrisko (labiau) uzpakaliuko forma ka as zinau... tongue.gif Norisi gracijos...

wyshnios paprika . Gal reiketu tamsesnio fono g.gif Jetau sunku ir komentuoti. Pati parikos dar nemucijau... ax.gif Pakomentuoti lengviausia, o va atrasti, pamatyti ir dar parodyti... Atrodo tik...

Latoya paprika. Tiesa sakan, kai tik pamaciau tema ir ja ilindau pirma karta, pirma foto, kuria pamaciau buvo si paprika. pagalvojau "kas cia dabar?. bandom nude fotografija" tongue.gif lotuliukas.gif Nu uzpakaliuka labai jau tikroviska pagavai biggrin.gif Tik jis gavosi pakabintas erdveje...

sayonara paprika. gal trecioji labiausiai patinka. Matau naudoji viena sviesos saltini. Gal tame ir problema. pabandyk du ar bent su atvaiteliu (dideliu balto popieriaus lapu) pazaisti... Atspindziai ryskoki...

pepi zaidimai su paprika. Foto patinka ryskumu. 1 ir 3 gal labiausiai.

Desiree nenorinti girdeti mergaite. Idomi uzmacia. man tik nepatinka tiek daug juodos erves aplink ir beveik sviesoje paskendusi akyte. As matau sia foto mazdaug taip, bet tai tik mano matymas...
user posted image

Aciu westai uz Henri – Cartier Bresson biografijos ir kurybos pristatyma 4u.gif

labradoriukes papriski papukai. Jei ziuretume is Westoniskos puses -sakyciau tiesmukoka, o formas atradai. noretusi idomesio pazaidimo su sviesa.

Sayonara paprika. Labiausiai vykusi, iki siol matytu,parika. Apsvietimas, linijos, fonas. patinka. Jei butu ir apacia sutilpusi, butu liuks.

westos cili paprika. Idomus bandymas su cili pipiriuku. Fono daugoka, rakursa kitoki rinkciausi.

Siandien jau baigiu. Jau begu.... Gal pagaliau prisivysiu jus...

Atsakyti
na, ciburaska, padirbėjai. pagarba..smile.gif
ačiū už komentarus.smile.gif

aš tai kažkokia dirbanti, vis nerandu laiko išsamiai padalyvauti, o bet kaip nesinori..biggrin.gif rytoj pažadu pasistengti..smile.gif
Atsakyti
Nors temos temopai nėra dideli, bet pasivyti vis tiek yra sunku. Jeigu ką pamiršau, sakykit, pakomentuosiu būtinai..smile.gif per tuos darbus galva susisukus:)

QUOTE(westa @ 2008 03 28, 12:35)
dėl Bressono bandymų.. sunku išties.. o gal paliekam šią užduotį atvirą laiko klausimu? Tiesiog nenusistatom termino galutinio. gi tema gyvuoja, galim ir plaukt pasroviui, išlįsdami karts nuo karto tiek su Westonu tiek su Bressonu.. O dabar gal tiesiog pabandom tą antrąją užduotį su kontriniu apšvietimu? laukiu nuomonių

manau, kad laiko atžvilgiu tikrai kol kas nereikia apsiriboti namų darbų. kada kam išeis, tada rodomės.smile.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2008 03 29, 13:32)
Nzn, manau bandyt del Bresono galima, bet tik bandyt. Nenoreciau jusu nuvertinti, bet manau jis bent jau kolkas ne musu nosiai  ax.gif

Nu va dabar jau siek tiek i ta puse biggrin.gif nors aisku dar labai toli, nes nerandu tinkamos paprikos  g.gif

user posted image

jau anksčiau rašiau. o kas mūsų nosiai? westonas juk irgi ne mūsų nosiai, bet net ir pati pabandei. ir ką, nepatiko? smile.gif tai čia paprikos, o bresson'as tai su žmonėmis dirbo..smile.gif dar įdomiau, bent jau man.
o pati paprika gana įdomi, tik man ryškumo trūksta.. apšvietimas nekoks, dingsta tamsoje didesnė objekto dalis.. pati gavau velnių už padegusius atspinius, todėl ir Tau tą patį priekaištą galiu išsakyti.

QUOTE(bite maja @ 2008 03 30, 14:47)
su ilgai lauktu pavasariu visus  4u.gif ... ir langų valymu  doh.gif

user posted image

P.S. rimtai nežiūrėkit į šitą nuotrauką  tongue.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 03 30, 15:27)
aišku, kad turiu j/b  biggrin.gif

user posted image

rimtai ir nesižiūri..biggrin.gif labai faina.. j/b man labiau patinka, nors ir spalvota tikrai nieko biggrin.gif labai juokingas "katino ilgesys" smile.gif kompozicija patinka.

QUOTE(Desiree @ 2008 03 31, 13:00)
laba,

nuskanavau juostelę (ryškumo pridėjau su ps, nes skanuojant juostelę truputėlis ryškumo dingo). Atsinešu pirmąjį bandymą bendriems ND susijusiems su H.C.Bresson.
Taigi, lipau per save darydama šią foto. Jei ne šie Nd, turiu pripažinti nebūčiau ten sustojus ir bandžiusi fotografuoti. Diafragmos pasirinkimas visiška priešingybė kitoms mano nuotraukoms. Įdėta irkažkiek drąsos, fotografuoti nekreipiant dėmesio į tai ką galvos kiti, ką pasakys fotografuojamieji ir t.t. Tai pirmasis bandymas, bet manau ne paskutinis.
Ką pati bandžiau parodyti. Tiesiog padūkusio vaikino pasiskraidymą dviračiu. Negaliu tvirtinti, kad tai pozuotas kadras, nes tai netiesa. Bet taip pat negaliu sakyti, kad tai super įdomus ar stiprus reportažinis kadras. Tiesiog sustabdyta akimirka. Pačiai patinka judesys, kurį jaučiu žiūrėdama į nuotrauką. Taip pat ritmas, kurį sukelia namo langai, taip išryškindami pagrindinį objektą. Lauksiu nuomonių, komentarų, kritikos.

labai patinka pagautas momentas. fonas tobulas, sakyčiau, netgi tikrai bressoniškas, nors ne visi su manimi sutinka. Labradoriukė kritikavo šiuolaikinį pastatą, tačiau šių ND užduotis, bent jau mano nuomone ir supratimu, buvo ne autentikos atkūrimas, kaip buvo su Weston'u, o labiau Bresson'o naudotų metodų ir principų ir jo patymo pagavimas. O tam tinka ir dangoraižiai. Šiuo atveju nematau šiuolaikinio pastato ir dviračio ir vaikėžo su kapišonu (t.y. nematau TIK tiesioginių objektų), o matau, foną, kuris parodo vaikėzą, matau šalutinį veikėją, kuris vėlgi parodo vaikėzą ore.
mano galva, labai neblogas bandymas. tik pasikartosiu, kad kilo mintis, kad norėtųsi jį matyti tik langų fone. t.y. fotografuoti visai nuo žemės, kad apačios nebeliktų..smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 04 01, 11:15)
tikiuos, kad neišmesit manęs iš temos su katinais  ax.gif

user posted image

man patiko.. ir todėl, kad pati bandžiau šią tematiką su tais pačiais katinais (sentimentai), ir todėl, kad ta uodega tikrai nereali..biggrin.gif ir charakteriai kačių - viena ramesnė, kita nuolat kur nors įsivelianti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 02 balandžio 2008 - 12:47
dar tokią radau. ką manot?

user posted image

P.S. Ciburaska, aš bandžiau savo mergytės nuotrauką įvairiai karpyti. bet likau prie to varianto kurį rodžiau. Man tik nelabai dešinė matoma rankutė patinka, todėl perspausdinsiu maskuodama. Bet tas kadravimas man geresnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 03 balandžio 2008 - 12:11
QUOTE(Desiree @ 2008 04 03, 12:08)

thumbup.gif bressoniška, dinamiška, pasikartoja, veiksmo bendrumas ir kartu atskirumas, buvimas kartu ir tuo pačiu atskirai, geras fonas išryškinti veiksmui. man tinka:)
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 04 03, 14:08)

... as apsales... nuostabi fotografija.
Atsakyti