Įkraunama...
Įkraunama...

Vardų reikšmės

QUOTE(BaltairJuoda @ 2006 11 14, 12:37)
Zinoma galima nueiti ir i day.lt, bet ten šimtai vardų. O čia radau jau kažkieno atrinktus. Tai tik pasiūlymas. Galbūti iš 20 lengviau išsirinkti, nei iš viso vardų kalendoriaus. Tuo labiau, kad vardai yra aiškus, nėra naujadarų. Tai tik idėja, o būtinai vat kyla klausimas, o kam to reikia. Tai kam reikia šios temos apskritai? Visos užsukime į day. lt ir išsirinksime varda nesunkiai?

cia siaip jei pastebesi 99% temu tiesiog praso nuomoniu apie konkrecius vardus.o sito saraso prasmes as is tikro nematau.
Atsakyti
Na, pvz. man sunku sugalvoti gražų berniuko vrada (kuri nebūtų dar ir labai dažnas), skaitinėju, gal kas užklius? Yra temų ir apie retus vardus, lietuviškus vardus, taigi, tai nėra vien pasirrinkimas iš dviejų ar trijų vardų - du ar trys vardai lieka, kai iš "sarašo" išbrauki kelis netinkamus, o tada jau ir klausia parinkti iš dviejų ar trijų patikusių. TAI TIK IDEJA, TAI AR BŪTINA GAIŠTI LAIKĄ, JEI ŠI TEMA TAU NEPATINKA? Tuomet nekreipk dėmesio, praleisk ją.

Pusė temų pavadinimų su klaidomis ir tai nesikabineja niekas, neklausia kokia tų temų prasmė. O čia visas sąrašas lietuviškai skambančių vardų, bet vistiek kažkam mat nepatinka toks pasiūlymas.
Atsakyti
jeigu jau kalbėti apie padėjimą išsirinkti, tai vardų čia apteikiama per mažai. Sakyčiau, labai kuklus sąrašiukas gauans, jei atskirsi vyriškus ir moteriškus vardus. Sąrašiuko reikėtų bent iš 100vardų, atskirai vyriškų, atskirai moteriškų, tada gal kažkiek pagelbėtų. Šiaip, šios reiškmės, mano manymu, yra daugiau įdomumo dėlėi...
Atsakyti
nelabai supratau kokia šios temos esmė g.gif
Atsakyti
QUOTE(BaltairJuoda @ 2006 11 14, 11:37)
Tai tik idėja, o būtinai vat kyla klausimas, o kam to reikia. Tai kam reikia šios temos apskritai?

Mes nežinom schmoll.gif Tai tu ją užvedei g.gif
Papildyta:
QUOTE(BaltairJuoda @ 2006 11 14, 10:57)
Alvydas – (iš vokiečių kalbos) „visa matantis“[/color]

www.day.lt:
Alvydas (07.20), Alvyda, Alvydė (05.13) – lietuvių: al- (aliai vienas) + vyd (prūsiškai widdai „matė“, lietuviškai išvydo) – „visa matantis“
Atsakyti
Na, tai ne visai tas pats kas juoda katė rolleyes.gif
Su lietuviškais vardais kažkaip aiškiau, bet užsienietiškos kilmės gali bele ką reikšti, gal kiek pavojinga nežinoti, gali skaudžiai apsivadinti hihihi.gif
Gal pvz. nenorėtum dukros pavadinti meškute? O jei Tau gražus būtų vardas Uršulė? mirksiukas.gif Čia tik pavyzdys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Villke @ 2006 11 06, 13:46)
Mes kai rinkom varda, zinojom reiksme, bet ne tai mums buvo aktualu. Svarbiausia buvo, kad vardas butu trumpas, gana skambus, ir nebutu aplinkui pazistamu su tokiu vardu

drinks_cheers.gif
aš sūnui vardą taip pat rinkau ne pagal reikšmę, bet ką reiškia žinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(happy mama @ 2006 11 14, 12:00)
Aš nekreipiu demesio i vardo reikšme,man atrodo tai kvailoka. ax.gif
Bet nesmerkiu tu kurie i tai rimtai žiuri.
Vieni tiki kad joda kate neša nelaime kiti ne blush2.gif

nu kaip galima neziuret i reiksme? g.gif o jei isrenki varda, ir paskui kad ir atsitiktinai suzinai, kad reiskia tarkim koks kalejiminkas ar mirties pranasas blink.gif
nu as cia gal ziauriai, bet blush2.gif noriu pasakyt, kad visgi butina paziuret i reiksme mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, man irgi taip atrodo, kad vardo reikšme turi pasidomėti. Gali nekreipti į ją dėmesio, bet bent jau pasidomėti reikia. Nes man tai baisu, kai vaikui duoda vardą, graikų ar kt. mitologijoje reiškiantį pragaro ar kokį mirties dievą doh.gif Tada galvoju ar tėvai čia specialiai, ar iš nežinojimo taip sugalvojo g.gif
O mano sūnuko vardas reiškia garbingas, kilmingas.
Atsakyti

Mes labai ilgai rinkome varda sūneliui.Norėjome išskirtinio,su reikšmia. Nusprendėm iš savo vardu sudėti jam varda.Mano nuožiura labai gražus gavosi. blush2.gif Ir reikšmė gera.Vyriška pergalė-Žmoniu ginėjas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2006 10 26, 13:54)
4u.gif Ar kai renkate vaikui vardą sužinote prieš tai ką jis reiškia?

as turiu du vaikus sunu Dominyka ir dukra Emilija bet ne vieno vardo reiksmes nezinau. Net nezinau kur tu reiksmiu ieskot g.gif gal kas zinot tas reiksmes?
Atsakyti
QUOTE(laurinute @ 2006 11 17, 18:44)
as turiu du vaikus sunu Dominyka ir dukra Emilija bet ne vieno vardo reiksmes nezinau. Net nezinau kur tu reiksmiu ieskot  g.gif gal kas zinot tas reiksmes?

Dominykas - žr. čia:
http://day.lt/vardai/Dominykas
Emilija - žr. čia:
http://day.lt/vardai/Emilija
Atsakyti