Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate paėmę paskolą, pirkę lizingu?

Apklausa: Ar esate paėmę paskolą, pirkę lizingu? (412 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 27, 02:02)
na kas toks gali būti gyvybiškai svarbaus kam negalėtum sutaupyt? Šaldytuvui ar vyryklei???Manau tai juokinga: 1000 lt kiekviena šeima gali surinkt per kažkurį nepernelyg ilgą laikotarpį.

juokinga nejuokinga, bet artimi zmones emesi kreditan saldytuva... ir turint mazus atlyginimus tikrai nera lengva ir ta 1000 sutaupyt....labai jau sutaupytum jei ne 1000 Lt i men atlyginimo negauni?! dar gerai jei dviese....lengviau...o jei viena?!

Papildyta:
QUOTE(Mong @ 2009 02 11, 12:19)
Vyras slapta buvo paemes 8000 lt, isleido visus sau, o suzinojau deka sunelio, kuris rado pranesima. Tai dabar jis be darbo , o as turiu uz ji moket. Todel man vien tik nuo to zodzio- lizingas ar paskola blogai darosi. doh.gif  verysad.gif

blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogute: 16 vasario 2009 - 00:31
uogute, o pasitaupyti tuos kelis mėnesius ir be palūkanų nusipirkti ne geresnis sprendimas? Kodėl pirmas žodis "skolintis", jei yra žodis "taupyti".
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2009 02 16, 00:29)
juokinga nejuokinga, bet artimi zmones emesi kreditan saldytuva... ir turint mazus atlyginimus tikrai nera lengva ir ta 1000 sutaupyt....labai jau sutaupytum jei ne 1000 Lt i men atlyginimo negauni?! dar gerai jei dviese....lengviau...o jei viena?!

Jei gali mokėti pirkdami išsimokėtinai, tai niekas manęs neįtikins, kad negali sutaupyti 1000 Lt. Juk pirkdamas išsimokėtinai sumokėsi tikrai daugiau ax.gif

Asmeniškai aš, jei negaliu nusipirkti mokėdama iš karto, neperku visai. Vienintelė išimtis - butas.
Atsakyti
Pavyzdziui as emiau lizingu saldytuva,skalbimo masina ir virykle,mokejau i menesi uz viska 240,ismokejau per 2metus.Zinomja buvo daug kai reikejo tiek moketi,bet kaip man tuos 2metus gyventi be Saldytuvo,virykles,skalbimo masinos{skalbtti su rankom negaliu}? Visada gali sutaupyti,bet tiems daiktams kuriu siuo metu tau neypatingai reikia. tongue.gif
Atsakyti
Turim butui paskolą, ir lizingu labai daug ką pirkom, ir kreditkes turėjom, dabar renkuosi kaip tik naują kreditinę.
Taip, labiausiai neapsimokanti paskola yra būstui, bet labiausiai reikalinga, nes jei "ant" šaldytuvo dar gali sutaupyti, tai būstui vienetai gali. O visus tuos metus nuomotis tai yra daug didesnis pinigų praradimas, nei paskola.
Esam pirkę lizingu ir padangas pvz... ir labai džiaugėmės.
Pranešė apie plikledį, sniegą nuvažiavo vyras ir nupirko, išsimokėjom per pusę metų. Važinėjom dar tris žiemas su puikiom padangom nerizikuodami savo ir kitų gyvybe, ir mašiną tą pardavėm su dar gerom padangom.
Taigi norėjau pasakyt, kad jei man daikto reikia šiandien, einu ir nusiperku, aišku gerai įvertinusi savo galimybes.
Va tik nesuprantu, kai lizingu perka brangiausius telefonus... kuriuos pameta, sudaužo, pavagia ar jie tiesiog praranda didžiąją dalį vertės, kol baigiasi sutartis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(acte @ 2009 02 16, 15:30)
Taip, labiausiai neapsimokanti paskola yra būstui, bet labiausiai reikalinga, nes jei "ant" šaldytuvo dar gali sutaupyti, tai būstui vienetai gali. O visus tuos metus nuomotis tai yra daug didesnis pinigų praradimas, nei paskola.

Manau, kad nuomotis būtų pigiau, tik rasti, kas Lietuvoj nuomotų butą bent 10-čiai metų jokių vilčių ax.gif
O gyventi su mėnesio rezervu yra sunku psichologiškai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 02 16, 16:34)
Manau, kad nuomotis būtų pigiau, tik rasti, kas Lietuvoj nuomotų butą bent 10-čiai metų jokių vilčių ax.gif
O gyventi su mėnesio rezervu yra sunku psichologiškai unsure.gif

Na, kas pasiėmė paskolas prieš kelis metus, nuomotis dabar yra tikrai brangiau. Žinau tai iš savo patirties: bankui šiuo metu atiduodu 400lt, o išsinuomoti galėčiau už 700t... kelis mėnesius nuomavau, nes buvau išvažiavus, taigi netgi į pliusą tie keli mėnesiai buvo smile.gif
Atsakyti
mes turejom is paskola ir lizingus, bet zinoma paskaiciavus gaunasi daug brangiau. tik perkant tv uz 4000 ir imant paskola 2 metams, permoki virs 1000 lt. Tai uz tokia suma jau galima ir kita koki daikta nusipirkti, ar net labai padeveta masina. nors mes visada greiciau ismokedavom, per kokius 3-6 men. ir mums labai neisjaute.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2009 01 29, 19:27)
Kaip jums faina. Mūsų vienai paskolai dar 2 metai, kitai 12 metų, lizingui 1,3 metai. Aš ir vis svajoju kada jų neliks.

SVAJOJU IR AŠ KADA NELIKS

pas mane liko vienai paskolai 3 metai kitai 6 metai o lizingas metai doh.gif

QUOTE(Mong @ 2009 02 11, 13:19)
Vyras slapta buvo paemes 8000 lt, isleido visus sau, o suzinojau deka sunelio, kuris rado pranesima. Tai dabar jis be darbo , o as turiu uz ji moket. Todel man vien tik nuo to zodzio- lizingas ar paskola blogai darosi. doh.gif  verysad.gif

blink.gif eina sau pritrėkčiau toki vyra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 02 16, 10:57)
Jei gali mokėti pirkdami išsimokėtinai, tai niekas manęs neįtikins, kad negali sutaupyti 1000 Lt. Juk pirkdamas išsimokėtinai sumokėsi tikrai daugiau ax.gif

Asmeniškai aš, jei negaliu nusipirkti mokėdama iš karto, neperku visai. Vienintelė išimtis - butas.

nu o jei zmogus ta 1000 tik per metus gali susitaupyt tai ka jam tuos metus daryt tarkim be saldytuvo? smile.gif tikrai buna situaciju kai lizingas labai gera iseitis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varhay: 22 vasario 2009 - 22:52
QUOTE(varhay @ 2009 02 22, 22:51)
nu o jei zmogus ta 1000 tik per metus gali susitaupyt tai ka jam tuos metus daryt tarkim be saldytuvo? smile.gif  tikrai buna situaciju kai lizingas labai gera iseitis  smile.gif

Pirkti šaldytuvą už tiek kiek gali, kad nereikėtų lizingo. Beje, būna ir vertų dėmesio dovanojamų variantų smile.gif
Atsakyti
Cia visiskai pritariu Sophi smile.gif mano savarankisko gyvenimo pradzioje nepirkau ne vieno naujo baldo, o visi reikalingi baldai atsiejo tiek, kiek butu kainavusi viena nauja spinta smile.gif
butu reikeje saldytuvo ar skalbimo masinos - lygiai taip pat buciau ieskojusi nenauju per skelbimus ax.gif
Atsakyti