Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate paėmę paskolą, pirkę lizingu?

Apklausa: Ar esate paėmę paskolą, pirkę lizingu? (412 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Aš nesu nieko pirkusi lizingu, nei paskolos ėmus. Kol kas net nesusimąstydavau apie tai, nemėgstu būti skolinga. Nors ką gali žinoti, jeigu galimybės labai jau sumažėtų, o poreikiai liktų tie patys ax.gif
Atsakyti
Turim ir paskola ir lizinga ir kreditkiu pora ax.gif
Atsakyti
turiu.
tik jau kitais metais nebelieka nei vienos paskolos, nei vieno lizingo thumbup.gif nei jokių paskolų ilgam laikotarpiui neturim.
šiaip kuo toliau tuo labiau esu prieš paskolas, yyypač būsto:mažiausiai apsimokanti paskola.
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 25, 15:04)
šiaip kuo toliau tuo labiau esu prieš paskolas, yyypač būsto:mažiausiai  apsimokanti paskola.

Čia net kalbos negali būti apie apsimokėjimą - solidžiai permoki, ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 25, 16:04)
turiu.
tik jau kitais metais nebelieka nei vienos paskolos, nei vieno lizingo  thumbup.gif  nei jokių paskolų ilgam laikotarpiui neturim.
šiaip kuo toliau tuo labiau esu prieš paskolas, yyypač būsto:mažiausiai  apsimokanti paskola.

nu tai apsimoket aisku neapsimoka, bet ir grynais nusipirkti paprastam zmogui nelabai iseina biggrin.gif
Atsakyti
Taip, neapsimoka, bet geriau lizingu negu nieko neturet. Permokam, bet turim daikta, kurio neiseitu nusipirkt susitaupius, o lizinga greit ismokam po truputi. Turim ir lizingu paeme ir paskola, ir viska baigiam ismoket. Ir ne pirma karta. smartass.gif
Atsakyti
turim mes ir paskolų ir lizingų ir kreditkių ax.gif . Bet šiaip manau jei daiktas gyvybiškai reikalingas tai verta pasinaudoti lizingu, jei galima palūkėti tai geriau pasitaupyti, o paskui žiūrėk ir to daikto nebereikia biggrin.gif .
Tik vat visa laik labai laukiu kada gi baigsis tas kreditų mokėjimas, pasibaigia ir kažkaip naturaliai kitas atsiranda doh.gif
Atsakyti
Anksčiau ir aš galvojau kad verta...

o dabar kuo toliau-manau realiai skolintis galima (ir reikia) tik verslui ir tik gerai įvertinus visus už/prieš.
Ne tai kad apsideginau: tiesiog realiai finansiškai skolos labai neapsimoka ir silpnina "finansinį imunitetą"...

na kas toks gali būti gyvybiškai svarbaus kam negalėtum sutaupyt? Šaldytuvui ar vyryklei???Manau tai juokinga: 1000 lt kiekviena šeima gali surinkt per kažkurį nepernelyg ilgą laikotarpį. Auto? Gali būti. Bet: visada gali nupirkti pigesnę auto už tiek, kiek turi pinigų, o paskui sutaupius pakeisti esamą auto į naujesnę. Patys taip nepadarėm, ir didelio strioko nejaučiam- mokam ir tiek, ir per daug net nepermokėsime, nes ne taip ilgai reik mokėt. Bet va kai keisime mašinas - tikrai žinau kad geriau atvažinėsime su esamom kol turėsime sutaupę pinigų būtent mašinos pakeitimui į geresnę ir priemokai, be skolų.
Būstas? Na čia pagal mane absurdiškiausia paskola.....Nes už jokią kitą nepermoki tieeeek kiek mokant būsto paskolą....na bet čia ilga diskusija: būsto temoje apie tai daug yra wink.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 27, 03:02)
Būstas? Na čia pagal mane absurdiškiausia paskola.....Nes už jokią kitą nepermoki tieeeek kiek mokant būsto paskolą....na bet čia ilga diskusija: būsto temoje apie tai daug yra wink.gif

o kur gyventi kol taupaisi pinigus būstui? jei tėvai gyvena toli, esi vienas vilniuje - nuomotis? nuoma sudaro tik nuoma buto kuriame gyveni +komunalinės moki pats, kiek moki nuomai - tiek moki bankui, taip, daug permokėsi jam, bet po 25metų turėsi savo namus, o moki nuomotojui kas kart.. ir taip 5.. 10 metų - vargu ar per tuos 10 metų besinuomodamas sugebėsi surinkti kelis šimtus tūks. kad įstengtumei NT įsigyti.

Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 25, 15:04)
turiu.
tik jau kitais metais nebelieka nei vienos paskolos, nei vieno lizingo  thumbup.gif  nei jokių paskolų ilgam laikotarpiui neturim.

Kaip jums faina. Mūsų vienai paskolai dar 2 metai, kitai 12 metų, lizingui 1,3 metai. Aš ir vis svajoju kada jų neliks.
Kreditinę labai gerai turėti. Aš irgi turiu. Pas mane su atidėjimu. Tai pasiskolinu juodai dienai ir stengiuosi kuo skubiau padengti. mirksiukas.gif Tuomet jokių palūkanų.
Atsakyti
Kreditinė su atidėjimu yra tiesiog tobulas gėris. O jei dar ir nuolaidas ta kreditinė neša.. thumbup.gif

QUOTE(Mergelė @ 2009 01 29, 20:27)
Kaip jums faina. Mūsų vienai paskolai dar 2 metai, kitai 12 metų, lizingui 1,3 metai. Aš ir vis svajoju kada jų neliks.
Kreditinę labai gerai turėti. Aš irgi turiu. Pas mane su atidėjimu. Tai pasiskolinu juodai dienai ir stengiuosi kuo skubiau padengti. mirksiukas.gif Tuomet jokių palūkanų.

Atsakyti
Nu kad prisiskaiciau jau cia,tai... Kazi kaip man dabar reiktu susitaupyti butui atidedant po 300lt i menesi? Ir kada as ta buta galeciau nusipirkti,kai man bus 50metu? Vat tada pagal kaikuriuos as nepermokesiu uz buta,ir tada man apsimokes pirkti.O tada kur man tiek metu gyventi? Nuomotis? Nuoma dar didesne ir dar moketi ne uz savo buta.Jau geriau as permokesiu bet turesiu kur gyventi.Gerai kad kai kurie pinigais apteke,ar tevai gerai pasefuoja,tai ir pareiskia toki dalyka kaip kad neapsimoka busto paskola.Zinoma kad permoki,bet uztat iskart turi kur gyventi.O beto netaip jau paprastai jas dalina! Turiu paskolu visokiu,ir jei ju nebuciau emusi dar tebegyvenciau pas tevus,ant ju sprando,vazineciau prasciausia masina kuria reiktu taisyt kas menesi,nes jau butu laaabai sena,ir netureciau nei saldytuvo,nei kompiuterio,nei viso to ka turiu,ir nemtau jokios problemos viska ismoketi.Juk kai imi ta paskola labai gerai apgalvoji ar galesi ismoketi.
Papildyta:
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 27, 04:02)
Anksčiau ir aš galvojau kad verta...

o dabar kuo toliau-manau realiai skolintis galima (ir reikia) tik verslui ir tik gerai įvertinus visus už/prieš.
Ne tai kad apsideginau: tiesiog realiai finansiškai skolos labai neapsimoka ir silpnina "finansinį imunitetą"...

na kas toks gali būti gyvybiškai svarbaus kam negalėtum sutaupyt? Šaldytuvui ar vyryklei???Manau tai juokinga: 1000 lt kiekviena šeima gali surinkt per kažkurį nepernelyg ilgą laikotarpį. Auto? Gali būti. Bet: visada gali nupirkti pigesnę auto už tiek, kiek turi pinigų, o paskui sutaupius pakeisti esamą auto į naujesnę. Patys taip nepadarėm, ir didelio strioko nejaučiam- mokam ir tiek, ir per daug net nepermokėsime,  nes ne taip ilgai reik mokėt. Bet va kai keisime mašinas - tikrai žinau kad geriau atvažinėsime su esamom kol turėsime sutaupę pinigų būtent mašinos pakeitimui į geresnę ir priemokai, be skolų.
Nu jau kaip nepritariu tokiai nuomonei tai net nemoku apsakyti.Tai dabar metus laiko gyventi be saldytuvo? O tai kur maista laikyti.Turbut kaip pradejot gyventi ant savo galvos viskagavot is salies.O as negavau nieko,net paprasciausius puodelius,ar patalyne viska reikejo nusipirkti.
Atsakyti