Man visiškai nepažįstamos jūsų problemos, nes aš kariauju su savąja, kad mažiau valgytų. Bet mano krikšatsūnis, tikras nevalgiukas. Jam jau 4 m., atrodo kaip tikra "Osvencimo auka" (negražu taip sakyti, bet...). Tėvai jau nuleido rankas. Bet pastebėjau vieną dalyką (blogą). Kadangi vaikutis mažai valgo, tai tėveliai tarp valgymų jam pyškina sausainius, jogurtus, vaisius (valgo!). O rimto maisto ir nenori.
mums padėjo sūrus vanduo, karta pamačiau kaip laižo šaukštą, kuriuo sūrų vandenį maišiau, tai ėmiau ir įbėriau į virintą vandenuką druskos ir daviau gert, patiko nors man skonis tai šlykštus buvo, dabar duodu silkės irgi padeda
Ar nepastebėjote, kad žuvų taukai skatina apetitą? Aišku, tinka tiems vaikučiams, kurie noriai juos geria. Sūnus pats atsidaro šaldytuvą ir pasiima buteliuką, atseit, reikia įpilti į šaukštelį ir jam duoti.
Per karščius vaikučiai blogiau valgo, sūnelis labai blogai valgėm dygstant vienas po kito dantukams.
Per karščius vaikučiai blogiau valgo, sūnelis labai blogai valgėm dygstant vienas po kito dantukams.
QUOTE(Zalioji @ 2006 09 07, 18:51)
taigi ir as verkiu iš nevilties (sūnui 1,8 metu, o sveria vos 9 kg 400 g).
Maniskis misiniu iš viso negere, anksčiau tai bent valgydavo per pietus varskyte, dabar ir tos nevalgo. Pavargau gaminti maista ir ji siusti i konteineri
Maniskis misiniu iš viso negere, anksčiau tai bent valgydavo per pietus varskyte, dabar ir tos nevalgo. Pavargau gaminti maista ir ji siusti i konteineri

labai gerai pažįstama situacija, ko tik nebandžiau niekas nepadeda dvi dienas gali išbūti soti su trim šaukštais košės. Bet pradėjus lankyti darželį, pasitaisė ir apetitas- su kitais vaikais valgo, bet kai nelankom vėl ožiai ir nenoriu....
Dar informacijos galit susirast temoje Nevalgiukai

Mes irgi kankinames del apetito stokos. Istisas dienas tik kose. Ir tai po tris saukstelius.
O jei vietoj mesytes, kurios net i burna neima, saldaini pasiulytum - kimstu net issiziojes. Gerai, kad ju namuose buna retai. Beje, prasidejo "nevalgiuko dienos" po stipraus viduriavimo.

Mano pipiras irgi iš nnevalgiųjų - nuo gimimo toks. Retai kada išgerdavo pieno daugiau nie 100ml
mėsos nevalgo, tiesiog išrankioja ją iš burnos. Jei sutrinsi į košę, spjaus visą košę. Ką valgo, tai sasiskas. Dar makaronus mėgsta. Bet suvalgo vos vieną sasiską, košės 5 šaukštelius ir viskas, daugiau neįkiši
daryk ką nori, nevalgo ir viskas. Viską verčiu genams, nes aš tokia pati buvau

ir as vargstu su panos nevalgymu
. jau, kai reikia sugalvoti, ka jai padaryti valgyti, tai vos ne galvos skausmas
.duodi viena, duodi kita-nevalgo, is 3 karto dazniausia pataikau, bet ir tai kelis kasnelius... apie mesa jau visai nesneku, nieko nevalgo
gal del to, kad mazai dantuku turi (tik 7), o smegenytes pabrinke?? aisku, saldumynu niekada neatsisakytu.
praktiskai gyvena tik ant pieno
ir dar, kaip bebutu keista, nera is plonuju. is sono paziurejus tikrai nepasakytum, kad nevalgi panele...

gal del to, kad mazai dantuku turi (tik 7), o smegenytes pabrinke?? aisku, saldumynu niekada neatsisakytu.
praktiskai gyvena tik ant pieno
ir dar, kaip bebutu keista, nera is plonuju. is sono paziurejus tikrai nepasakytum, kad nevalgi panele...
sveikutes,ir as vargstu su savo berniuku,jau du metai su virs,jau nuo pat gimimo mes turejom bedu su valgymu,ispradziu kol pienuka sugirdydavau,paskui jau paaugus,tai ko tik nedarydavom ir sokdavom ir dainuodavom,ir suo net lakstydavo po kambari su kamuoliuku,kol vaikas valgydavo,paskui duodavau visus daiktus ciupinet kuriu siaip negalima,telefonus,raktus,kosmetika,zodziu ka tik uzsiemes butu,tai nors kazkiek sukisdavau ,tiesa pamirsau pagrindini dalyka pamineti tai reklama,kol rodydavo reklama tol leisdavo maitinamas,o dabar jau sakau du metukai,bet is esmes niekas nepasikeite,suvalgo kelis saukstukus ir viskas ,nebenoriu,ir daugiau nebeikisi,jei sakysi ,kad valgyk ir kisi per prievarta tai isvems ir tuos kelis kur suvalge,tai as ir nekisu,nenori nereikia,bet kai pagalvoju kiek jis is vis suvalgo,tai graudu darosi
Ir mes turim tokią pačią problemą su valgymu
. Kišti per prievartą - neverta, nes apsivems, tai ir laukiu kol pats užsimanys
. Va, į svečius pas ką nors, kai nueinam, tai nors pavalgo
, ypač, jei ten būna vaikų ir jie tuo metu valgo, tada ir maniškis užsimano.
Šiaip per daug nekreipiau dėmesio, nes valgo daug vaisių, taip pat daug skysčių suvartoja, tik va labai nesmagu pasidarė, kai gydytoja pasakė, kad mano vaikas pagal savo amžių turėtų bent puse kilogramo daugiau svert
. Nors į tas lenteles aš nelabai žiūriu, nes visi vaikai skirtingi, bet vis tiek kažkaip nesmagu..

Šiaip per daug nekreipiau dėmesio, nes valgo daug vaisių, taip pat daug skysčių suvartoja, tik va labai nesmagu pasidarė, kai gydytoja pasakė, kad mano vaikas pagal savo amžių turėtų bent puse kilogramo daugiau svert

patarimas visu nevalgiuku mamoms! mes irgi buvom vieni is tokiu
padarem su gydytoja kraujo tyrima ir buvo sedes hemoglobinas sake del to ir nevalgydavo , na po viena kita sauksteli. Gerem 3 men gelezi ir ka jus manot....po menesio prie saldytuvo randu ir rekia " niam-niam" . dabar pakartojom tyrima viskas atsistate bet ir ant vaiko vizualiai matosi kad pastorejo (buvo sliekas) o po poros menesiu pavalgymo oi kaip pasitaise..... taip kad pasitikrinkit krauja, nes pas mus irgi zandai visada kabojo ir galvojau kuom tas vaikas gyvas, visi sake eik eik zandai kabo o tu sakai kad nevalgo, o mat kaip viskas islindo.

mes su tuo nevalgymu ir vargstam
bet as tikrai nezaidiu ir nelaukiu valanda kol isizios.pas mane grieztai
kai pakeli tona ir su ja griezciau tai tada kaip mat viska suvalgo
o paskui viskas gerai buna laiminga soti iir kas svarbiausia pavalgius dar nori...tai as tada jai sriubytes pasiulau
o ka kitaip daryti?...juk nesinori kad vaikutis nusilptu.aisku as nestugauju bet rimtai su ja kalbu.mums metai ir sesi men