Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

Na maniškė to nedaro. Nebent kartais pradeda kandžiotis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 10 25, 01:36)
Oi kaip gerai, kad atradau panašaus likimo mamyte blush2.gif nes per tuos gydytojus ir straipsnius, ką ten straipsnius enciklopedijas, vos pati pas psichologus nesikreipiau  blink.gif jei įdomi mūsų istorija biški papasakosiu  blush2.gif mum ne tik hipoksija buvo, bet ir hematoma turėjom galvytei, bet ji rezorbavosi gal po kokių tryjų mėnesiukų  unsure.gif Tai mum diagnoze nustatė, nu gal tiksliau įtarinėjo, cerebralinis paralyžius  blink.gif Aš nežinau, kaip aš atsilaikiau ir psichuškei neatsidūriau. Palaikė labai visi artimieji vyras wub.gif  Devynis mėnesius lankėmės raidos centre  doh.gif bet iš vienos pusės nesigailiu masažai mankštos reabilitacija, baseinai tik pastiprino mano vaikuti, bet kiek ten buvo kiek jie man tvirtino ir aiškino nežinau. Nes visas jo vystimasis buvo normalus, kai kur net lenkė bendraamžius  thumbup.gif dėl to ir stebi mus neurologė, bet jis iš neurologinės pusės sveikutėlis vaikas. Tik fizinė būklė man pradžioj kėlė įtarimų, bet vaikščiot pradėjom normaliai, tie tonusai galvos skausmas buvo. Dar ir dabar paranoja turiu, nes taip buvau prigąsdinta tų gydytojų  blink.gif Mūsų neurologė sako viskas gerai su mano mažyliu, o aš įsikalus į galvą, kad kažkas netaip. Tikiuosi nepasirodysiu fool.gif , bet nuo gydytojų purtausi, ta prasme labai nepasitikiu  tongue.gif
O, tai jūsų neurologas nestebi, šeip dėl šventos ramybės  tongue.gif Mus tam centre ir psichologas apžiūrėjęs buvo bet per tuos devynis mėnesius tik kartelį, darė tyrimą tokį. Bet jis dar buvo mažuliukas viskas čiki buvo 100% procentų thumbup.gif
Manau tu tūrėtum nusiraminti, nes matau, kad tikrai labai sunerimus esi  wub.gif
Šeip hipoksija savo daro, bet labai individualiai, oi daug čia niuansų. Mum ji pakenkė, bet manau viską padariau, kad toliau gyvenime nesigailėčiau. O kitiem nieko nebūna  4u.gif Manau tu nusiramink ir patariu straipsnių daugiau neskaityti  lotuliukas.gif Nes po vienos enciklopedijos paskaitymo apie hipoksiją ir cerebralinį paralyžiu galvojau išprotėsiu  doh.gif  blush2.gif Kas rūpi klausk drąsiai gali ir į AŽ mirksiukas.gif

Maniskiui irgi buvo hematoma, bet greit issnyko...neurologe musu neseka, nes kai buvom porofilaktiskai nueje pasitikrinti ji atliko galvos echoskopija, pasake, kad viskas gerai ir taskas.
Tai daar galvoju, jei as nueiciau pas neurologe ir pasakyciau, kad mano vaiko elgesys mane neramina, tai ji kaip ir ko ieskotu????
Siandien musesi maziau, kai trenke- as ji apsukau ir isvariau is kambario. Grizo, vel trenke, vel isvariau. Tada atejo zliumbdamas, apsikabino, pasibuciavom, TAIKA!
P.S. Pas pediatre kreiptis nenoriu, nes ji man tokia nekompetetinga atrodo schmoll.gif
Atsakyti
būna, kad bjauriu savo elgesiu vaikai reikalauja dėmesio, arba tokiu būdu konkuruoja su bendraamžiais. bet kuriuo atveju, nori būti dėmesio centre. hiperaktyvūs vaikai labiau į tai linkę. geriausias vaistas - nekreipti dėmesio, arba nukreipti vaiko dėmesį. galima griežtai pasakyti, kad tokio elgesio netoleruosit ir išnešti vaiką į kitą kambarį ar patalpą. tik būkite nuoseklios. taip pakartoti reiks ne vieną ir ne du kartus, kol vaikas supras, kad tai blogas elgesys. o jie labai greitai supranta kada tai žaidimas, o kada ne. na, o jei kartą praleidote tai pro pirštus, o neduok Dieve, susijuokėt - vaikas kartos tai kaip žaidimą.
sėkmės smile.gif ir kantrybės.
Atsakyti
Pas mus tas pat su pikčiais. Jei nepriveikia tai kanda pati sau doh.gif . Iš kur to išmoko tai net neisivaizduoju.
Atsakyti
QUOTE(nendre1982 @ 2007 10 25, 15:02)
Maniskiui irgi buvo hematoma, bet greit issnyko...neurologe musu neseka, nes kai buvom porofilaktiskai nueje pasitikrinti ji atliko galvos echoskopija, pasake, kad viskas gerai ir taskas.
Tai daar galvoju, jei as nueiciau pas neurologe ir pasakyciau, kad mano vaiko elgesys mane neramina, tai ji kaip ir ko ieskotu????
Siandien musesi maziau, kai trenke- as ji apsukau ir isvariau is kambario. Grizo, vel trenke, vel isvariau. Tada atejo zliumbdamas, apsikabino, pasibuciavom, TAIKA!
P.S. Pas pediatre kreiptis nenoriu, nes ji man tokia nekompetetinga atrodo  schmoll.gif

Nu mum kaip sakiau gal po kokių tryjų mėnesiukų irgi darė galvytės echoskopija, viskas tvarkoje. Kokioj poliklinikoj lankaisi? mes tai patenkinti savo neurologe, aš ateinu pas ją su pilna galva visokių klausimų ir minčių blush2.gif o ji mane išklauso po to abi paanalizuojam kas ir kaip ir kodėl, o po to iš kabinto išskrendu lyg ant sparnų blush2.gif lotuliukas.gif ką ten priieškosi manau toks vaikas. Tik gal patarimų kokių duotų kaip tvarkytis, kaip bendrauti, vistik ne vienas toks ir žino iš patirties kas kaip. ax.gif
Mano jei suduoda man, tai žino kad blogai padarė, nes iškart tada daro caca arba mylu mylu prisiglaudžia arba pabučiuoja bigsmile.gif oi pediatrė nieko čia nepadėtų blush2.gif

QUOTE(turka @ 2007 10 25, 15:19)
būna, kad bjauriu savo elgesiu vaikai reikalauja dėmesio, arba tokiu būdu konkuruoja su bendraamžiais. bet kuriuo atveju, nori būti dėmesio centre. hiperaktyvūs vaikai labiau į tai linkę. geriausias vaistas - nekreipti dėmesio, arba nukreipti vaiko dėmesį. galima griežtai pasakyti, kad tokio elgesio netoleruosit ir išnešti vaiką į kitą kambarį ar patalpą. tik būkite nuoseklios. taip pakartoti reiks ne vieną ir ne du kartus, kol vaikas supras, kad tai blogas elgesys. o jie labai greitai supranta kada tai žaidimas, o kada ne. na, o jei kartą praleidote tai pro pirštus, o neduok Dieve, susijuokėt - vaikas kartos tai kaip žaidimą.
sėkmės  smile.gif ir kantrybės.

Tai va, kad to dėmesio gal per daug g.gif blush2.gif labiausiai padeda dėmesio nukreipimas thumbup.gif oi man tam nuoseklumui kartais kantrybės stinga ax.gif Tai, kad jis tik man šitaip doh.gif aš daugiausiai su juo būnu 24 val., per parą tongue.gif Bet per daug nepergyvenu, kaip viską apsmastau, tai gal nėra taip blogai. Juk neištisai jis toks muštukas būna 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif Turu ir as tokia mustuke, dvieju su puse ji dabar... doh.gif Bet jau tokia, kad tuoj turbut isprotesiu mega_shok.gif Musa beveik kasdien ir visus (artimuosius) sveciu tai ne, aciu dievui blink.gif Jei noriu pamaitint, aprenkt ar pabuciuot tai pastoviai gaunu per galva cray.gif cray.gif Ir znybia dar dantukus sukandus... O dabar dar uzejo mada nesirengti! Jau kai aprengi tai jau gerai, nenusirengia. Bet pats aprengimo procesas tai kazkoks kosmaras! doh.gif doh.gif doh.gif Rekia, klykia, spardosi, rieciasi atrodo, kad ja pjaunam fool.gif Anksciau kai nelabai noredavo rengtis, uztekdavo tik pasakyt, kad vaziuojam i parduotuve ar pas mociute, tai tuoj apsirengdavo. Nu dabar niekaip! Nebezinau ka ir daryt? Ar cia ja pas psichologa vest... Bet jei pasakys, kad as kalta, kad cia taip islepinau, tai baisi geda bus... blush2.gif blush2.gif blush2.gif Nu augo vyresnele, nieko panasaus nebuvo, o su sita geda i gatve net iseit! Rankos neduoda, parduotuvej is vezimo lipa, rekia, nori eit pati! Jau jei iskeli tai vaikstineja patenkinta, bet eina kur ji nori, ima viska.... Nebeturiu jau sveikatos nei nervu visai verysad.gif Kaip tokia reiks i darzeli vest? Juk isvarys tuoj cray.gif Ar yra mamyciu, kuriu vaikai tokie buvo, bet gal uzaugo ir pasikeite? Jau taip noreciau isgirst, kad cia tik toks amzius.... verysad.gif
Atsakyti
Na va, radau to paties likimo mamyčių. Maniškiui 1,5m., o muštis pradėjo visai neseniai. irgi nei iš šio, nei iš to prieina ir duoda . Jis labai užsispyręs, karštakošis toks. KArtais supyksta net jeigu pačiam neduodi įrankas puodelio, kad atsigertų. labai jau nori būt savarankiškas. ir jei kas nepatinka, tada eina visur ir muša, kas po ranka pakliūna: duoda per lovą, kėdę su ranka, į spintą trenkia... pribėgęs ir prie manęs ar brolio šeria... ir dar rėkia su tokiu pykčiu. Nu isterikas, kitaip nepavadinsi. aš ir stengiuosi nekreipti dėmesio ar sudominti kuo nors, bet ne visada pavyksta. kartais pradedu kalbinti, dainuoti, žaisti su jo mėgiamu žaislu, o jis dar labiau supyksta ir šaukia ne! ne! ne! visa bėda, kad vyresnysis brolis niekaip neatpranta juoktis iš tų mažojo nervų. o tada mažasis pagalvoja, kad tai žaidimas ir dar intensyviau imasi muštynių.
Na, bet kaip ir visos, tikiuosi, kad išaugs gi pagaliau kada... ax.gif
Papildyta:
Gabimile, tikiuosi, kad tai toks amžius. mano vyresnėlis irgi toks nebuvo. manau, kad dabar aplamai vaikai nuo gimimo yra daug aktyvesni, judresni ir laisviau reiškiasi. o be to juk visi aplinkui lepina, tai ir perpranta greitai, kad gali daryt ką nori. o be to ir televizorių manu žiūri visi ir dažnai (bet jau maniškis Tai tikrai) ir iš TV prisižiūri visokių mušimosi elementų, o juk vaikiukai tokio amžiaus tikri beždžioniukai - viską kopijuoja. ir jei per TV rodo, tai ir aš turiu taip daryt. tai mano nuomonė, nes nesvarbu, kad visų žodžių prasmės jie nesupranta, bet judesius jie tai tikrai moka atkartoti.
Atsakyti
Kai pradėjom lankyti darželį, maniškė irgi ėmė muštis verysad.gif ,bet manau, kad tai nuo streso,bet šiaip į darželį eiti nori, tai gal ten nėra taip blogai? Tokiems vaikams reikia rodyti daugiau meilės ir švelnumo:ką patys gauna,tą ir atiduoda. 4u.gif
Atsakyti
Oi kaip as tikiuosi, kad isaugs.... verysad.gif Bandau visaip ir graziuoju, ir piktuoju, ir nekreipt jokio demesio, bet vistiek kaip musesi taip musasi toliau cray.gif
Atsakyti
Mes viena diena saveiteje priziurim toki berniuka ,tai jie kaisusitinka ,kartais prasideda pestynes.Vienas kanda kitas pesa .Kiekvienas zino kito silpnas vietas mirksiukas.gif Kadangi musi beveik plikas tai jis buna apkandziotas,o musiskis kitas berniukui iskart i plaukus kimba ,nes pas ji yra kur isikipti.
Taip ir kovojam ,tik ziurek kad kad nususipestu doh.gif Manau kai ismoks daugiau pasakyti tai gal nustos ir mustis ax.gif
Atsakyti
Stojam ir mes į muštukių būrį blush2.gif . Nepasakyčiau, kad jau tvojam stipriai ir dažnai, bet pasitaiko. Dažniausiai dėl to, kad kažko negauna-nepasiekia.
Atsakyti
mes irgi stojam i museiku gretas nors dazniau nusa vase pats o taskui daro caca
Atsakyti