maniškė muša save kai ko nors negauna, arba pasakai, kad negalima, o tada jei esu kur nors šale, tai ir man kliūna, nesmarkiai. Manau, kad tai kaip ir ožiukai, gal išauksime?
Sveikos mamytes, nebezinau ka ir bedaryti: mano 1,7 m sunus pradejo save skriausti. Dauzia sau, trenkia man, gnybia,kanda ir t.t.
Nuejus kur nors, kur yra vaiku, be priezasties ima juos dauzyti. Man ir geda, ir baisu...Ar cia kokia nors patologija? Ar cia toks amziaus tarpsnis???? Manyciau, kad kreiptis i psichologa butu nesamone, bet pati nebesusitvarkau.
Pasidalinkit savo patirtimi
Kai pradėjom lankyti darželį, maniškė irgi ėmė muštis ,bet manau, kad tai nuo streso,bet šiaip į darželį eiti nori, tai gal ten nėra taip blogai? Tokiems vaikams reikia rodyti daugiau meilės ir švelnumo:ką patys gauna,tą ir atiduoda.
Maniškė niekad nesimušė. O dabar palieku ją mamytei, auginančiai 2 m. sūnelį, nes pradedu dirbti. Tai jie tarpusavy apsistumdo - aiškinasi, kuris viršesnis. Bet kad ir mus su tėčiu pradėjo daužyti . Kas nepatinka - iškart paleidžia rankytes į darbą
Maniškė niekad nesimušė. O dabar palieku ją mamytei, auginančiai 2 m. sūnelį, nes pradedu dirbti. Tai jie tarpusavy apsistumdo - aiškinasi, kuris viršesnis. Bet kad ir mus su tėčiu pradėjo daužyti . Kas nepatinka - iškart paleidžia rankytes į darbą
Mano vaikas muse mane (ir visus kitus) per veida jei as ji paimdavau, o jis nenorejo, tai as nuo pat pirmo karto jam pradejau sakyti, kad taip negalima ir kodel negalima. Taip pora kartu buvo, bet, aisku, jam nedaejo ir jis nenustojo mustis. Tada as trenkdavau jam per rankyte. Viena karta, kita karta, lyg maziau musesi, bet praslysdavo pas ji musimo priepoliai. Ir galu gale, kai jis eilini karta man trenke, as jam padariau taip pat (aisku ne is visu jegu, tik kad pajustu kaip tai malonu) Uzteko jam tokiu 3 kartu, daugiau nesimuse, tik pakeldavo ranka ir ziuredavo i akys, bet nedrisdavo trenkti, o as tuo metu neleisdavau juo rankyte. Dabar jau nesimusa ir ranku nekelia. Viskas tai prasidejo nuo kokiu 1.2 m. dabar jam 1.4 m.
mano vaikas musa visus jau nebezinau kaip prasyti ar aiskinti, sakau kad taip elgtis negrazu ir kitam skauda, tai tuo metu jis lyg supranta(isklauso)ir toliau savo daro
Teisingai, taip ir reikia daryti. Mūsų - kol kas norėdama sulaukti dėmesio bando parodyti, kokie aštrūs dantukai. O švelniai glostyti dar neišmoko - tai truputi skaudoki josios paglostymai... Bet nieko - kada nors gi išmoks
blogiausia ka tevai gali padaryti, tai kai vaikas jiems suduoda, duoti per rankytes atgal...beda yra ta kad jie tokiu atveju galvoja apie smugy, bet nesupranta kad tai yra del to jog jie sudave, nes pas vaikus iki 3 metu aplamai nera logikos..dažnai tėvai apsigauna, kad jei vaikas kalba, vadinasi ir viska supranta..ne velnio galit mušti galit pasisodint ir aiškint iki pamėlynavimo- nieks nepades... svarbiausia nepradet vaikui šert, nes kopijuoja..o poto jau velu kazka taisyt..belieka tiketis kad išaugs
Mano mergina siaip nesimusa, na kartais su ranka gali pataikyti . O dabar atsirado naujas iprotis, ne neisivaizduoju is kur, kai supyksta - butinai turi kur nors atsimusti su galva, Ar i mane, ar i zeme, ar i spinta..