Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

unsure.gif
QUOTE(Antanas @ 2006 08 18, 21:25)
Sveikos, sveiki,

As turiu, ketveriu metuku sunu. Mes issiskyre su mama, bet as daznai su juo matausi (2k., per savaite). Kartais jis buna mielas, o kartais kai turi stresa musa mane. Taip irgi pasitaiko kitiems, pavyzdziui mociutei, naujam vyrui ir pan. Ka daryti, kaip padeti vaikui isspresti sia problema?

unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Na taip tai iš ties problema ir daugeliui vaikų. Tiesiog pažįstu pakankamai daug taip besielgiančių vaikų, Daug kantrybės ir švelnumo. Gali padėti susitarimai., jei ju yra ketveri metai. Aš pati su tuo susiduriu. Maniškis labiausiai muša tetuką ir močiutę iš tetuko puses. Mano mamos apskritai nemuša. Tarp jų kažkokia labai gera atmosfera. Labai myli vienas kitą. O aš pati tai su juo aptarinėju kiekvieną beveik dlyką. Šiuo metu aš jam sudarau sąlygas pačiam pasirinkti. T.Y. jis renkasi poelgį ar veiksmą ir po to sekančias pasekmes. Jis gali elgtis kaip nori iš nurodytų variantų, bet jei poelgis netinkamas, jis iš anksto žino kokia gali būti bausmė. Pvz. neskaitome mėgstamos knygutės ir pan. Svarbiausia , kad jis tikrai galvoja, kad viską renkasi pats. Pastebėjau , kad lyg ir savarankiškesnis tampa. Manes jau irgi nemuša. Ir dar labai svarbu nesusierzinti dėl tokio poelgio, kaip pakelta rankytė, tai dar labiau provokuoja.
Atsakyti
Viena, kai vaikas seimoje musasi ir vaikus musa, kita, klausimas ar vaikas musesi iki tevu skyrybu? Tai gali buti ir reakcija i skyrybas. Siaip visai nieko butu pasikonsultuoti su psichologu..nes tie musimaisi tikrai nemalonus, kai skundziasi kiti tevai blush2.gif o padaryti nieko negali
Atsakyti
turim sia problemele ir mes.namuose zaisdamas su teveliu,pazaides apie valanda(kartais trumpiau),pradeda mustis ir gana skaudziai.pastebejau,kad tai pasitaiko ir su vaikais kieme:pradzioje zaidzia graziai,o veliau rezultatas kaip su teciu.as ir bariau ir aiskinau,kad neturesi draugu irt.t. bet panasu,kad rezultatu nulis. po nauju net pas psichologa vest norejau,bet jis lyg tycia pasikeite,o po keliu menesiu vel tas pats g.gif
nebezinau ko griebtis verysad.gif
Atsakyti
Ta pati problema. verysad.gif
Bet aš pastebėjau, kad maniškis mušasi daugiau tada, kai reikalauja dėmesio. Bet visvien yra labai nemalonu. Jam draudžiu tai, bet reakcijos nulis. Neapdeda nei numatomos bausmės, nei kažkokio tai daikto negavimas ir pan.
Ar gali būti, kad vaikas to išmoko lopšelyje? Pradėjo eiti gana anksti, ir yra skundęsis man, kad mušasi kažkuris tai vaikas.
Atsakyti
maniskis tai nesimusa labai, bet darzely yra toks tipo draugelis jo, kuris visus talzo ten mad.gif kas svarbiausia jis mano kaimynkos bicas ir labiausiai musas su manuoju, tai kokio tik neparsivedu tai sukandziotas tai vos nepraskelta galva ohmy.gif tai nzn kaip tokius auklet, tik zinau, kad aplinkiniam nuo ju tikrai blogai as net su ta drauge kartais susipykstu del jos museikos, nes ji nieko jam nedaro-neaukleja, pasako tik "negalima" mad.gif o mano vaikas su melynem turi vaiksciot kaip niekur nieko...tai va mamos jei jusu museikiukai neaprims turesit bedu ir gincu su kitom mamytem... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shpingelita @ 2006 08 21, 07:42)
Ta pati problema.  verysad.gif
Bet aš pastebėjau, kad maniškis mušasi daugiau tada, kai reikalauja dėmesio. Bet visvien yra labai nemalonu. Jam draudžiu tai, bet reakcijos nulis. Neapdeda nei numatomos bausmės, nei kažkokio tai daikto negavimas ir pan.
Ar gali būti, kad vaikas to išmoko lopšelyje? Pradėjo eiti gana anksti, ir yra skundęsis man, kad mušasi kažkuris tai vaikas.

Maniškiai dar nelanko darželio, bet mušasi.
Mušasi tarpusavy, muša ir artimus suaugusius.Tikriausiai taip išreiškia savo agresiją, protestą. blink.gif
Visa laimė, kad dažniausiai mušimasis baigiasi juokais ir kutenimais..
Atsakyti
Pas mus irgi tokia problemytė iškilo. paskaičiau jūsų patarimus, žiūrėsim kaip seksis
Atsakyti
Bet iš kur toks mažas turi agresijos?
Dabar jau net man kliūna, kai ankščiau to nebuvo. Ir močiutei, ir seneliui. Neliečia tik mažų mergaičių. Bent tiek gerai. smile.gif
Atsakyti
Tuo klausimu teko konsultuotis su psichologe. Ji pasake, kad dar tokio amziaus vaikai nelabai sugeba zodziais isreiksti jausmus ar pasakyti kas jiems yra negerai, todel musimu pasakoma "man negerai, kodel tu manes neapgini ar man nepadedi?" ir pan. Ji patare taip: jei musama namuose, pabandyti stipriai apkabinti vaika, neleisti jam mustis ir svelniai jam snibzdeti "viskas gerai, mamyte/tetukas tave labai myli, tu nustok, kai tik nustosi - as tave paleisiu" ir pan. Kai kurie vaikai is pradziu dar labiau gali pradeti draskytis, bet veliau nurimsta. Jei musimas vyksta lauke, galima pabandyti svelniai kalbetis "kodel tu mane musi? man gi skauda" ir t.t., jei nera reakcijos - pabandyti pasitraukti i sona ir palaukti kol vaikui praeis isterija, tiesiog nekreipti demesio ir jokiu budu nesivelti su vaiku i gincus. Jei po musimo vaikas bando taikytis ar kalbina - psichologe pabreze, kad butina kalbetis graziai, priimti vaiko atsiprasymus, ir jokiu budu nekersyti (kaip kad mes, suauge, iprate "ach tu man taip, tai as tau sitaip"). Galima pabandyti per zaidimus issiaiskiti problema, tik nereikia tiesiai klausineti, nes tokio amziaus vaikui klausimais galima iteigti. Mano atveju tai suveike.
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2006 08 23, 16:31)
Tuo klausimu teko konsultuotis su psichologe. Ji pasake, kad dar tokio amziaus vaikai nelabai sugeba zodziais isreiksti jausmus ar pasakyti kas jiems yra negerai, todel musimu pasakoma "man negerai, kodel tu manes neapgini ar man nepadedi?" ir pan. Ji patare taip: jei musama namuose, pabandyti stipriai apkabinti vaika, neleisti jam mustis ir svelniai jam snibzdeti "viskas gerai, mamyte/tetukas tave labai myli, tu nustok, kai tik nustosi - as tave paleisiu" ir pan. Kai kurie vaikai is pradziu dar labiau gali pradeti draskytis, bet veliau nurimsta. Jei musimas vyksta lauke, galima pabandyti svelniai kalbetis "kodel tu mane musi? man gi skauda" ir t.t., jei nera reakcijos - pabandyti pasitraukti i sona ir palaukti kol vaikui praeis isterija, tiesiog nekreipti demesio ir jokiu budu nesivelti su vaiku i gincus. Jei po musimo vaikas bando taikytis ar kalbina - psichologe pabreze, kad butina kalbetis graziai, priimti vaiko atsiprasymus, ir jokiu budu nekersyti (kaip kad mes, suauge, iprate "ach tu man taip, tai as tau sitaip"). Galima pabandyti per zaidimus issiaiskiti problema, tik nereikia tiesiai klausineti, nes tokio amziaus vaikui klausimais galima iteigti. Mano atveju tai suveike.

Labai dekingas Pippi uz zinute. As irgi taip bandysiu. Bet sunkiausia, tai neatsakyti nusivylimu ar pykciu is savo puses. Nors suprantu, ka tai nepadeda, bet kai ilgeliau nesimatus buna nesmagi reakcija ar musimasis, tai labai nesmagu. Dabar si problema kiek mazesne, bet vis dar egzistuoja, na gal kiek maziau streso.
Atsakyti
mano vaikai taip pat muses, bet buna toks tarpas kuri peraugus tai savaime baigias... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeine @ 2006 08 26, 22:28)
mano vaikai taip pat muses, bet buna toks tarpas kuri peraugus tai savaime baigias...  cool.gif

Tai gi jis berniukas-jie visi mušasi.Svarbiausia,kad nesikandžiotuotu,tai skaudžiau hihihi.gif vat pas mane merga 4 metu,tai brolis 9 dažnai nuo jos gauna.Su tais vaikais visada taip doh.gif
Atsakyti