QUOTE(Antanas @ 2006 08 18, 21:25)
Sveikos, sveiki,
As turiu, ketveriu metuku sunu. Mes issiskyre su mama, bet as daznai su juo matausi (2k., per savaite). Kartais jis buna mielas, o kartais kai turi stresa musa mane. Taip irgi pasitaiko kitiems, pavyzdziui mociutei, naujam vyrui ir pan. Ka daryti, kaip padeti vaikui isspresti sia problema?
As turiu, ketveriu metuku sunu. Mes issiskyre su mama, bet as daznai su juo matausi (2k., per savaite). Kartais jis buna mielas, o kartais kai turi stresa musa mane. Taip irgi pasitaiko kitiems, pavyzdziui mociutei, naujam vyrui ir pan. Ka daryti, kaip padeti vaikui isspresti sia problema?

Na taip tai iš ties problema ir daugeliui vaikų. Tiesiog pažįstu pakankamai daug taip besielgiančių vaikų, Daug kantrybės ir švelnumo. Gali padėti susitarimai., jei ju yra ketveri metai. Aš pati su tuo susiduriu. Maniškis labiausiai muša tetuką ir močiutę iš tetuko puses. Mano mamos apskritai nemuša. Tarp jų kažkokia labai gera atmosfera. Labai myli vienas kitą. O aš pati tai su juo aptarinėju kiekvieną beveik dlyką. Šiuo metu aš jam sudarau sąlygas pačiam pasirinkti. T.Y. jis renkasi poelgį ar veiksmą ir po to sekančias pasekmes. Jis gali elgtis kaip nori iš nurodytų variantų, bet jei poelgis netinkamas, jis iš anksto žino kokia gali būti bausmė. Pvz. neskaitome mėgstamos knygutės ir pan. Svarbiausia , kad jis tikrai galvoja, kad viską renkasi pats. Pastebėjau , kad lyg ir savarankiškesnis tampa. Manes jau irgi nemuša. Ir dar labai svarbu nesusierzinti dėl tokio poelgio, kaip pakelta rankytė, tai dar labiau provokuoja.