Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

tos kur parsinešiau namo skursta , svyrančias palikau balokone puikiausiai laikosi
reikėjo visas ten palikt , bet žinok tu kad žiemos nebus g.gif
Atsakyti
Mano tai visos numirė, liko tik tos pačios paprasčiausios svyrančios ružavos ir ružavai-violetinės, kur iš sėklų buvo. Tokį grožį buvau rudenį susirinkusi ir nieko neliko doh.gif , širdis kraujais apsipila. Jau pas mane namuose tikrai ne perkaršta, beveik nėra šildymo, bet netinka,matyt, bute jom žiemoti. Ir rūsyje pas mane tamsu, tai ir nykštukinės jokių gyvybės požymių nerodo schmoll.gif . Nuėjau ir vėl sėklų prisipirkau, bandysiu vėl šitą varijantą, jaučiu, mano sąlygom jis labiausiai tinkamas. Antradienį jau pasėjau saviškes 5 sėklas, žiūrėsiu, kaip dygs. Jei nors viena išdygtų ir tai didelis pasiekimas būtų, nes turiu prisirinkusi gal 50 vnt. thumbup.gif
O šiandien jau bandysiu pirktines sėti. g.gif
Atsakyti
kas nors duokit patarima. Mano palergonijos dabar rusį, bet atrodo ne kaip. doh.gif Nežinau kaą daryti ar į namus temti ar jas dar ten laikyti????? svyrančioji tai iš vis visa nudžiuvusi???
Atsakyti
Oi pirma karta girdziu, kad pelargonijos laikomos rūsiuose. mano mama vissa gyvenima augino pelargonijas ir niekada nekiso ju i rusi, nesalde ir nemigdė tongue.gif Tiesiog pries salcius iskaskadavo, persodindavo i puodus, apgenedavo ir tiek to vargo. Mano žiniomis jos mėgsta skurdžią dirvą. Todėl kiekvieną sykį kai persodinu jas parsinesu is miskelio prastesnes zemes, sumaisau ja su pirktine ir vsio. kad gaistu nuo karscio irgi pirma syki girdziu, juk paziurekit kokios karstos vasaros buna, o jos kuo puikiausiai atlaiko. O kad siuolaikinės nedalaukia kitu metu - tai ir pas mane ta pati istorija. Turbut yra isvesti kazkokie hibridai, kurie auga viena sezona, o paskui kaput, pirk naujus daigus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 16 sausio 2007 - 14:10
QUOTE(sieka @ 2007 01 16, 12:46)
kas nors duokit patarima. Mano palergonijos dabar rusį, bet atrodo ne kaip.  doh.gif  Nežinau kaą daryti ar į namus temti ar jas dar ten laikyti????? svyrančioji tai iš vis visa nudžiuvusi???

o ne kaip, tai cia kaip? jos su lapais ar nukirptos?
ir koks tas rusys: siluma, sviesa, dregme?
biski daugiau info riekia, kad butu galima bandyt patarti
Atsakyti
Ruūsyje pas mane apie 10 laip šilumos. Šviesos neperdaugiausia. Bet aš pernai ja irgi tokiomis pat sąlygom laikiau. Na peržiemojo bet visą vasarą labai varganai atrodė. O kad jas laiko rūsį aš skaičiau žurnale kaži kokiam???
Atsakyti
Na aš su Sigita solidarizuojuos-pas mano mamą irgi po šiai dienai visos žiemoja be problemų,tiesa mes ne senus kerelius laikom,o vasarą įšaknydinam jaunus.Bet svyrančių yra ir po 2-3 metus išlaikytų.O bute pas mane irgi miršta,dabar į balkoną iškėliau,bet kažin,ar sulauks pavasario...Dėl rūsio tai man regis nelabai,vistik joms reikia šviesos...
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 01 09, 20:38)
O mano visos baisiai suvargusios verysad.gif  Pas mus labai šilta,tai matyt joms per karšta.

Aha, pas mane irgi stovi ir pezta hihihi.gif Svyrančių neturiu nė vienos - rudenį vogiau ne pagal planą, o kas po ranka pakliuvo... hihihi.gif Tai ką - stovi snukiais susisukusiais, retsykiais po vieną kitą lapą nugeltonina... O aš aplink strykčioju, palieju, papurškiu... Iki pavasario galutinai padvėst neturėtų, o tada jau imsiu jas į ragą happy.gif
Atsakyti
na maniskes tai nenudziuvo, bet groziu tai ir nepasizymi, as jas istremiau i laiptinia, kazkaip nerodo savo graziu ziedu jos ie niekas i jas nesikesina, uzsirasiau ant vazoneliu kur kokai ir gana gerai ten auga, tikiuosi ir gerai sulauks jos ten pavasario smile.gif
Atsakyti
Kurias palikau namuos , nelabai kas gavosi , dar liko bet nedaug
svyrančios -balkone visai gerai atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
na bandysiu aš savasias irgi namo temti. Bet tik va kur jas iškaišioti jų pas mane namažai o ant palangių stovi kitos mano gražuolės, o į vaikų kambarį ar į miegamajį nelabai norisi g.gif Na bet ka nors sugalvosiu. O gal jau ir pavasaris neužkalnų. Šiandiena mačiau dvi muses skraidančias ir mano tulpės lauke jau lenda. verysad.gif Gaila sušals, bet ką padarysi kad šiemet tokia žiema verysad.gif
Atsakyti
Auge, kur mane apdovanojai, kuo puikiausiai auga ant palangės biggrin.gif , svyrančioji vis tysta, manau, kad reiks skabyt šakeles ir augint naujus augaliukus, bet nežinau kada būtų geriausiai tai padaryti g.gif
Atsakyti