Aš irgi auginu vieną gražią pelargoniją,bet stiebas labai ištįso,tai žadu supjaustyt gabaliukais ir pasodint,gal pasidaugins

Noa, palergonijų purksti negalima, jos juk turi toki pukeli ant lapu, Nors nesu floriste, bet zinau, kad purskiamos geles, kuriu lapai lygus.
Sieka, nebijok pelargoniju laikyti miegamajame, nes jos valo ora... Mergaites, o kur jus perkat siu geliu daigus? retai kur pamatysi parduotuvej, jei kur nugvelbi- tai ir turi, o pirkti jau uzauginta gele, brangu.
as palergonijas per ziema balkone (stiklintam) laikiau, jos labai neblogai augo ir pakankamai gausiai zydejo, tik kai atsalima zadejo buvau namo parsinesus, vat tada tai per nepilna savaitele labai suvargo istiso, zydeti nustojo
yra du ju ziemojimo budai:
1) sviesiai ir biski siltai, palaistant, +keli laipsniai ir iki -niolikos
2) nukirpus laikyt tamsiai ir saltai (t.y. apie 0)
o senos veisles labai gerai ziema gyvena ir virs 20, bet naujosios, nelabai
(bent jau man nesiseke)
as praktikuoju pirma buda, mano pazistama antruoju budu laiko. Vasaros sulaukus rezultatas toks pats.
daigelius as tik svyranciu senukuose pirkau (vasario-kovo menesi), o kompaktiskas sejau pora kartu, tai ir spalvu uztenka, o paskuo pasidauginu.
tik lietuvisku seklu labai nerekomenduoju: labai prastas daigumas, augalai labai silpni buna, ziedai kitoki nei ant pakelio parodyti.
biski antireklamos pavariau

as praktikuoju pirma buda, mano pazistama antruoju budu laiko. Vasaros sulaukus rezultatas toks pats.
daigelius as tik svyranciu senukuose pirkau (vasario-kovo menesi), o kompaktiskas sejau pora kartu, tai ir spalvu uztenka, o paskuo pasidauginu.
tik lietuvisku seklu labai nerekomenduoju: labai prastas daigumas, augalai labai silpni buna, ziedai kitoki nei ant pakelio parodyti.

QUOTE(draugaite @ 2007 01 17, 15:39)
as palergonijas per ziema balkone (stiklintam) laikiau, jos labai neblogai augo ir pakankamai gausiai zydejo, tik kai atsalima zadejo buvau namo parsinesus, vat tada tai per nepilna savaitele labai suvargo istiso, zydeti nustojo
(bent jau man nesiseke)

... visiškai pritariu, nėra lepios jos kaip gėlės, šiuo metu pas mane pradėjo augti, lapai pasidarė tamsūs ir ūglių padaugėjo, rodos nieko įpatinga ir nedarau. Gal tiek kad didesnių ūglių viršūnes nuskinu, kad augtų iš šonų. Manau šiemet sulauksim pavasario jau pilnai žydinčiomis.
O kas liečia svyrančias, jos biškį lepesnės, visgi galima mūsų salygomis jas išsisaugoti iki pavasario paskui skinti ūglius flensuoti ir visa vasara džiaugtis jų žiedais.
Mano pelargonijos irgi neiškentė žiemos
Nei mano pačios, nei tos, kur iš Augės gavau
Nu ką, reikės pradėti naują medžioklę
Jau nusižiūrėjau kelias laiptines, kuriose žiemojimui paliktos pelargonijos
Pasiskolinsiu vieną kitą šakelę
Tikiuosi tos laiptinės ne jūsų

Nu ką, reikės pradėti naują medžioklę

Palergonijų daigelių būna pirkti "Žalioje stotelėle", ir kaina apie 3 litus. 
Papildyta:

Papildyta:

Kaune mugėse ir turguje pavasarį tikrai pigesni pelargonijų daigeliai būna (kalbu apie svyrančias)

QUOTE(allegro @ 2007 01 17, 11:21)
Aš irgi auginu vieną gražią pelargoniją,bet stiebas labai ištįso,tai žadu supjaustyt gabaliukais ir pasodint,gal pasidaugins 

Sveiki visiems

Gabaliukais?

Papildyta:
QUOTE(draugaite @ 2007 01 17, 15:39)
Labai geras budas...Namuose nereik uzsigriozdint.

Tai jau netinka, ar ne?
Kaip jus manot?
QUOTE(Kristinakristina @ 2007 01 31, 13:12)
Sveiki visiems
Gabaliukais?
Kazin...Bet pabandyk, bus visoms pamoka. O gal gausis. Taip tai zinau, kad difenbachijos taip dauginasi, nes ju kotai su nareliais. Tai ir islenda daigelis is kiekvieno narelio.
Papildyta:

Gabaliukais?

Papildyta:
Aš vienais metais bandžiau šakelių gabaliukais dauginti. Visai pavyko. Svarbu, kad kiekvienas gabaliukas turėtų bent po du lapelius, iš kurių "pažastėlių" galėtų augti atžalos. Įtariu ir šiemet reikės taip dauginti, nes per tokią šiltą žiemą labai jau šakos ištyso. Tik aš dar palauksiu vasario pabaigos, gal tada geriau įsišaknis.
QUOTE(allegro @ 2007 01 17, 11:21)
žadu supjaustyt gabaliukais ir pasodint

dabar supratau, kad sakelem..

QUOTE(Kristinakristina @ 2007 01 31, 12:12)
Labai geras budas...Namuose nereik uzsigriozdint.
Bet va , kur rast tokia temperatura?
Rusy vis vien apie +7 laikosi...
Tai jau netinka, ar ne?
Kaip jus manot?

Tai jau netinka, ar ne?
Kaip jus manot?
mano rusy irgi panasi temperatura, bandyciau taip laikyt, tik dar viena beda prie to: siaubingai sausa mano rusy. Palaistysi - prades augt anksciau laiko, nelaiscius, bijau, kad gali nudziut visai. Taip kiekviena rudeni pasvarstau, pasvarstau ir vistiek laikau stiklintam balkone su lapais, kol temperatura netoli 0 pasidaro, o tada namo nesuosi. Siemet visai gerai

urėjau gana daug pelargoniju , biški prarėtėjo nežinau kaip bus ir su svyrančiom , butu labai gaila
dauginti dar anksti , palaukit pavasario
jei kas važiuosiu pirk , pigiausia man atrodo pirkt turgelį, arba šiemet buvo senukuos ankstyvą pavasarį kai dar nieks jų nesodino
matyt tik tokios fanės kaip mes
dauginti dar anksti , palaukit pavasario
jei kas važiuosiu pirk , pigiausia man atrodo pirkt turgelį, arba šiemet buvo senukuos ankstyvą pavasarį kai dar nieks jų nesodino
matyt tik tokios fanės kaip mes