žinokit ir mano ermitaže pirktu pelargonijų lapų galiukai geltonuoti pradėjo. Tai vat vartau knygas gal rasiu atsakyma. Maniškės tą pačią dieną kai parsivežiau pasodinau į vazonėlį. Kai praaugs į lovelį sodinsiu. Taip kad...

vat vat, buvo ir man taip
sukisau su visu tinkliuku, laisciau, popinau, o tos neprietelkos eme gelsti. Islupau paziuret, gal koks neprijatelius sakni grauzia, bo nebeismasciau, kas dar blogo gali buti. Ogi ziuriu - pati durpiu tablete sausa, sakneliu neperdaugiausia islinde, tai nupleciau tinkliuka, gerai ismirkiau durpes ir susodinau. Viskas buvo ciki

Nu reik ir man eit tada draskyt,bet taip gaila,mano jau senokai pasodintos...
Nuėmiau
Pelargonijai manau nieko neatsitiko,o va surfinijos daug šaknikių nusidraskė
O tokia graži jau buvo
Nu gal prigis. Ir žinot ką manau,ogi nesu tikra,ar reikia draskyt tą tinkliuką. Manau jis turėtų pats supūti.Nes ant surfinijos šaknų kur buvo,tai tapęs jau kažkoks trapus,gabaliukais nuėmiau.
Ir dar noriu paklaust,ar padarius augalų augimo ir vystymosi stimuliatoriaus tirpalą galima jį naudot dar kartą,nu jeigu jo liko,reikia ar nereikia pilt lauk? Ot kad surašiau
Ir dar,kiek kartų juo reikia paliet augalus?

Ir dar noriu paklaust,ar padarius augalų augimo ir vystymosi stimuliatoriaus tirpalą galima jį naudot dar kartą,nu jeigu jo liko,reikia ar nereikia pilt lauk? Ot kad surašiau

QUOTE(nengamo @ 2007 03 16, 15:45)

tinkleli reikia butinai nuimti nes man ta konsultante pabreze kad tik neuzmirsciau ji nuimti, nes jei nenuimsiu numirios daigelis, tinklelis neleidzia jom normaliai isisaknyti, dar tokai babulyte sale buvo, tai ir oj mergyt tikrai nuik ji pratia vasara nenuime tai visi daigai numiriojo, o kad saknys truputi nusilupa tai nieko baisaus, manosio ir visos nusilupo, bet is 6 daugeliu nei vienas negelsta (ffu pfu pfu kad neprisikalbeciau) taip kad traukit jas is tu zemiu ir lupkit, snd yra gera diena sodinimui taip kad nepakenks tas palupimas, juk dar jos nebus ten gerai isitvirtinusiios, gal del to pradeda mirineti tos palergonijos

Aš šiandien kaip žinodama visas pelargonijas persodinau

QUOTE(laurindre @ 2007 03 16, 21:57)
na siaip kalendoriuka galiu imesti, kuriom dienom ka geriau daryti cia
Gal kuri žinot, kada tikamiausias laikas apskabyt lapelius, kad daigiau išsikerotų?

QUOTE(Akrila @ 2007 03 17, 12:25)
Gal kuri žinot, kada tikamiausias laikas apskabyt lapelius, kad daigiau išsikerotų? 

tai kad tokiems dalykoms laiko tai nera paskirto

Sveikutės, o pas mane tuoj sužydės pernai Augės dovanoti ugliukai, kurie jau kaip krūmeliai, sukrauti balti ir rausvi pumpurai.

QUOTE(Indre_ @ 2007 03 16, 20:21)
tinkleli reikia butinai nuimti nes man ta konsultante pabreze kad tik neuzmirsciau ji nuimti, nes jei nenuimsiu numirios daigelis, tinklelis neleidzia jom normaliai isisaknyti, dar tokai babulyte sale buvo, tai ir oj mergyt tikrai nuik ji pratia vasara nenuime tai visi daigai numiriojo, o kad saknys truputi nusilupa tai nieko baisaus, manosio ir visos nusilupo, bet is 6 daugeliu nei vienas negelsta (ffu pfu pfu kad neprisikalbeciau) taip kad traukit jas is tu zemiu ir lupkit, snd yra gera diena sodinimui taip kad nepakenks tas palupimas, juk dar jos nebus ten gerai isitvirtinusiios, gal del to pradeda mirineti tos palergonijos 

NU KAS JUS KONSULTUOJA ? Kam tas šakneles draskot? Kai perskaičiau net širdis pradėjo tankiau plakti?
Papildyta:
Papasakojau vyrui kaip tuos tinkliukus lupat, tai jis

Mergaitės daug metų auginu. TIKRAI nereikia jų lupti

Papildyta:
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 03 16, 18:16)
žinokit ir mano ermitaže pirktu pelargonijų lapų galiukai geltonuoti pradėjo. Tai vat vartau knygas gal rasiu atsakyma. Maniškės tą pačią dieną kai parsivežiau pasodinau į vazonėlį. Kai praaugs į lovelį sodinsiu. Taip kad... 

Dar nepergyvenk, tik stebėk. Būna, kad pasodinus nugelsta koks apatinis lapas. Jį tiesiog nuskinu. Augalas patyrė stresą - atkeliavo iš užsienio, stovėjo parduotuvėje, vėl keliavo į namus. Tuoj turėtų atsigauti. Kai po daigelių sodinimo praeina pora savaičių, aš savąsias patręšiu Ca salietra. Dabar mano karališkų pelargonijų daigai jau gero sprindžio. Aš irgi pirkau daigus.