Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienių pliusai ir minusai

O as niekaip negaliu susitaikyt su vienu minusu... Nezinau kaip ten, Amerikej, bet Svedijoj man ziauriai nepatinka maistas.
Nepatinka, kad negaliu nueiti i turgeli ir nusipirkt "tikru" agurku ar sukirmijusiu obuoliu. Kad cia turgeliuose pardavinejami tie patys produktai kaip ir parduotuveje, tokio pacio sintetinio skonio. Nepatinka, kad juoda duona - saldi ir silke - saldi, o saldainiai su "lakris". Nepatinka bulves - is ju niekad nesigauna cepelinai. Ir druska cia ne tokio surumo, ir cukrus ne to saldumo...
... as tokia priekabi... Bet is ties, maiste labai daug priedu. Kai tik atvaziavau, pati pirma menesi suapvalejo pilvukas, ko niekad gyvenime nera buve, ir valgiau as tada nedaug ir judejau pakankamai, taciau tie maistiniai priedai, prie kuriu organizmas nebuvo prates (turim savo soda ir darza Lt), kazkaip man i "kuna" nuejo.
Bet labai patinka, kad cia gausu virtuviu is viso pasaulio. Dievinu meksikietiskus ir indiskus patiekalus, kuriuos paragavau pirma kart buten cia, uzsieny...
Atsakyti
QUOTE (Irena @ 2004 02 12, 19:04)
Nepatinka bulves - is ju niekad nesigauna cepelinai. Ir druska cia ne tokio surumo, ir cukrus ne to saldumo...

Daug kas skundziasi uzsieninem bulvem, bet as tai ne biggrin.gif ...Gyvenau Vokietijoj, OLandijoj, Amerikej.....niu dar ne karto neteko nusivilti. Geri , skanus - ir svarbiausiai , kad ir kitatauciams itinka, nors pries tai daug kas ziuri skeptiskai i toki sotu maista...Atvaziuok pas mane, Irena, isvirsiu as Tau cepelinu biggrin.gif
Atsakyti
Ei, o ar pastebejot, kad Amerikej dvigubai ilgiau kiausiniai verda? laugh.gif Niekaip negaliu isspresti sios mistikos rolleyes.gif
Atsakyti
man irgi buvo sunku priprasti prie amerikietisko maisto, bei ju visokiu kvapu ar papildomu skoniu. Irgi ieskojau kirmijanciu obouliu bei "gendancio" pieno.
Gal mano patirtis pades.
Gyvendama Pietinej JAV daly buvau radus gera maisto parduotuve: EarthFear. Tai buvo ekologinio supermarket. Kai issikeliau i JAV Siaure tokios parduotuves cia neradau.
Tai susiradau kaimiecius ir pas juos kiek imanoma perku. Maistas tikras ir sviezus ir pigiau.
Toms, kurios gyvena netoli Toronto , pasiulyciau apsilankyti menonitu gyvenvietese. Jie visi gyvena senoviskai ir maista gamina tik is naturaliu produktu. Netoli Toronto jie ten turi keleta didesniu parduotuvyciu.
O cia, JAV siaureje neseniai "iskasiau" kazkokius "huteritus" ar kazkas panasaus: vokieciai iseiviai is Ukainos (??) Tai ju "kommunoje" jie irgi gamina tik sviezius produktus savo reikmems ir siek tiek pardavineja.
As taip megstu liet. varske, bet jos cia niekur nera. Gyvendama Vokietijoje turejau jos pakaitala Schichtkaese von der "Landliebe" o cia visai varske nesuprantama man. O taip jos noriu. Gal zinote kas nors, kaip lt varske galima pasidaryti paciai?
Atsakyti
QUOTE (rikitikitaki @ 2004 02 12, 14:25)
QUOTE (Irena @ 2004 02 12, 19:04)
Nepatinka bulves - is ju niekad nesigauna cepelinai. Ir druska cia ne tokio surumo, ir cukrus ne to saldumo...

Daug kas skundziasi uzsieninem bulvem, bet as tai ne biggrin.gif ...Gyvenau Vokietijoj, OLandijoj, Amerikej.....niu dar ne karto neteko nusivilti. Geri , skanus - ir svarbiausiai , kad ir kitatauciams itinka, nors pries tai daug kas ziuri skeptiskai i toki sotu maista...Atvaziuok pas mane, Irena, isvirsiu as Tau cepelinu biggrin.gif

O kada numatomas sekantis cepelinu virimo maratonas rolleyes.gif ?
wink.gif

Beje, tu cia tarkavimo masina turi ar rankom dirbi tongue.gif ? As viena karta esu dariusi cepelinus - bet tada buvo 3amerikieciai vyrai ikinkyti i bulviu skutima, tarkavima ir sunkima thumbup.gif Po 2valandu, kai jau cepelinus dejom i puoda virimui, jie sake, kad lietuviai nesveiki laugh.gif Tiek laiko su bulvem "zaisti".. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (reniote @ 2004 02 12, 15:06)

As taip megstu liet. varske, bet jos cia niekur nera. Gyvendama Vokietijoje turejau jos pakaitala Schichtkaese von der "Landliebe" o cia visai varske nesuprantama man. O taip jos noriu. Gal zinote kas nors, kaip lt varske galima pasidaryti paciai?

vienintelis dalykas randamas bet kurioje maisto parduotuveje - cottage cheese, bet tai grudeta varske, o ne paprasta senovine lietuviska sad.gif As irgi kaip noriu varshkes unsure.gif wub.gif Rusu parduotuvese kartais buna TVOROG tongue.gif Pabandyk paieskoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (reniote @ 2004 02 12, 22:06)
Gal zinote kas nors, kaip lt varske galima pasidaryti paciai?

Piena suraugink, puode pakaitink kol sutrauks. Tada nukosk marliniam(geriau dvigubam,trigubam) maisely wink.gif . Skanaus wink.gif
Atsakyti
Yra varskes, tikrai yra. Vadinasi "Farmer cheese". Ir kefyro yra, tik paieskoti reikia.
Paziurekit i saita, kad zinotumet kaip atrodo, tuomet lengviau ieskoti bus. As juos Clevelande pirkdavau Finast'e arba Tops'e, o Buffale ju Wegmans'e yra.
http://www.kefir.com/
Atsakyti
mergytes, siulau atidaryti nauja temele apie maista wink.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T @ 2004 02 12, 20:11)
O kada numatomas sekantis cepelinu virimo maratonas rolleyes.gif ?
wink.gif

Beje, tu cia tarkavimo masina turi ar rankom dirbi tongue.gif ? As viena karta esu dariusi cepelinus - bet tada buvo 3amerikieciai vyrai ikinkyti i bulviu skutima, tarkavima ir sunkima thumbup.gif  Po 2valandu, kai jau cepelinus dejom i puoda virimui, jie sake, kad lietuviai nesveiki laugh.gif Tiek laiko su bulvem "zaisti"..  biggrin.gif

Tai kada kas pro sali trauks...Berods, Taure thumbup.gif . Reikia duoti juk Gretai cepelinu paragauti wink.gif
Tarkuoju tai su masina, nes Olandijoj teko savaja palikti del el.sroves neatitinkamumo. Taigi, cia buvo vienas is pirmuju pirkiniu. Kai kraustysimes, galesim kam nors perleisti ta masinike, nes i Europa jos nesivesim... wink.gif As tai irgi amerikieciu vaikiukus prie darbo pristatau,- bulves tarkuoti, o paskui patys "lipdo". Tai jiems ispudis thumbup.gif , gal del to ir patinka, kad leidziu terliotis rolleyes.gif
Atsakyti
atidariau atskira temele maistui smile.gif
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 02 12, 17:14)
atidariau atskira temele maistui smile.gif

nu gerai gerai rolleyes.gif
Atsakyti