QUOTE (Irena @ 2004 02 12, 18:04) |
O as niekaip negaliu susitaikyt su vienu minusu... Nezinau kaip ten, Amerikej, bet Svedijoj man ziauriai nepatinka maistas. Nepatinka, kad negaliu nueiti i turgeli ir nusipirkt "tikru" agurku ar sukirmijusiu obuoliu. Kad cia turgeliuose pardavinejami tie patys produktai kaip ir parduotuveje, tokio pacio sintetinio skonio. |
Tas pats ir Vokietijoj

QUOTE (reniote @ 2004 02 12, 11:34) |
>>>p.s. zinot, kad tikrai nepatinka? keturmeciai su pamperais Ir amerikoniu komentarai apie "sh... smirdincius" playgroundus rytu europoje.<<<< |
Na, keturmeciu su pampersais tai turbut matei, jie jau nebestebina

Bet va pora mamyciu sutikau parkelyje, isikalbejom apie pratinima prie puoduko ir pan., tai jos man pareiske, kad LABAI GERAI ZINO, jog treciojo pasaulio salyse, o ypac soviet union

Ai, dar zinot koki "minusa" pastebejau.. Kol cia negyvenau, tai tokie pavadinimai kaip Florida, Miami, Las Vegas, California ir pan. taip didingai, paslaptingai, pasakiskai, idomiai atrodydavo..svajodavau kada nors pamatyti...
O dabar zinau, kad tai daugiau ispustas reikalas ir nieko tokio jau super blatno nera
Visa ta euforija ir romantika isbleso

QUOTE (MAMA2T @ 2004 02 13, 20:15) |
Ai, dar zinot koki "minusa" pastebejau.. Kol cia negyvenau, tai tokie pavadinimai kaip Florida, Miami, Las Vegas, California ir pan. taip didingai, paslaptingai, pasakiskai, idomiai atrodydavo..svajodavau kada nors pamatyti... ![]() ![]() ![]() |
Va va, man tokios vietos dabar, na, beveik tokios paskutines, kuriose noreciau dazniau uztrukti...

Na, man tai keletas pliusu butu tokiu:
1) Tikrai geresnes salygos auginti maziuka.
2) Labai daug kur patalpose nerukoma.
3) Nelabai kas zarstosi neigiamais komentarais, kas bebutu.
4) Realesne galimybe susikurti materialini pagrinda netgi dirbant elementariausia darba.
5) Daugiau alternatyvu beveik visose gyvenimo srityse.
Minusai (butent Calgary):
1) Lievas maistas ir dar lievesnis masinis vaiku maitinimas (netgi vaikiski meniu restoranuose pakankamai klaikus man yr visumoj - na, bulvytes fri ir Kraft makaronai su suriu...).
2) Labai ilga ziema ir beveik nebuna pavasario ir rudens, kuriuos as labai megstu.
3) Baisiai sausas oras.
4) Nerealiai brangus masinu draudimas.
5) Nelabai man priimtina masine vaiku mokymo sistema (darzeliai ir mokyklos) ir beveik visiskas disciplinos nebuvimas.
Yra ir daugiau pliusu ir minusu, bet dabar sie pirmieji i galva sove.
1) Tikrai geresnes salygos auginti maziuka.
2) Labai daug kur patalpose nerukoma.
3) Nelabai kas zarstosi neigiamais komentarais, kas bebutu.
4) Realesne galimybe susikurti materialini pagrinda netgi dirbant elementariausia darba.
5) Daugiau alternatyvu beveik visose gyvenimo srityse.
Minusai (butent Calgary):
1) Lievas maistas ir dar lievesnis masinis vaiku maitinimas (netgi vaikiski meniu restoranuose pakankamai klaikus man yr visumoj - na, bulvytes fri ir Kraft makaronai su suriu...).
2) Labai ilga ziema ir beveik nebuna pavasario ir rudens, kuriuos as labai megstu.
3) Baisiai sausas oras.
4) Nerealiai brangus masinu draudimas.
5) Nelabai man priimtina masine vaiku mokymo sistema (darzeliai ir mokyklos) ir beveik visiskas disciplinos nebuvimas.
Yra ir daugiau pliusu ir minusu, bet dabar sie pirmieji i galva sove.
o mane zinot kas ziauriai nervina. Pas anglus voniose (ir kriauklese) yra du ciaupai, vienas karstam vandeniui kitas saltam. Taip iseina reik praustis ziauriai saltu arba tik verdanciu vandenuku (o norint i dusa tai prisujungia tokia slanga prie abieju ciaupu bet su vienu isejima)
Dar nervina eismas kita puse...kol pripratau per gatve pereiti...o uz vairo iki siol nedristu sesti...
Bet labai patinka kai nubegi is ryto i parduotuve nesisukavus, vos ne su chlatu ir niekam neidomu...Lietuvoje butum zvilgsniais uzbadyta...

Dar nervina eismas kita puse...kol pripratau per gatve pereiti...o uz vairo iki siol nedristu sesti...
Bet labai patinka kai nubegi is ryto i parduotuve nesisukavus, vos ne su chlatu ir niekam neidomu...Lietuvoje butum zvilgsniais uzbadyta...
QUOTE (MAMA2T @ 2004 02 13, 20:11) |
Na, keturmeciu su pampersais tai turbut matei, jie jau nebestebina ![]() Bet va pora mamyciu sutikau parkelyje, isikalbejom apie pratinima prie puoduko ir pan., tai jos man pareiske, kad LABAI GERAI ZINO, jog treciojo pasaulio salyse, o ypac soviet union ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |

QUOTE (Gitulka @ 2004 02 16, 13:10) |
Pas anglus voniose (ir kriauklese) yra du ciaupai, vienas karstam vandeniui kitas saltam. Taip iseina reik praustis ziauriai saltu arba tik verdanciu vandenuku (o norint i dusa tai prisujungia tokia slanga prie abieju ciaupu bet su vienu isejima) ![]() |
As jau senokai padariau isvada, kad anglai sitaip taupo vandeni (nes niekaip kitaip nesugebejau to reiskinio paaiskinti, o ir visi klausti anglai nezino, ka atsakyti...): uzsikemsa vonia ar kriaukle, prisileidzia siek tiek vandenuko, paskui tokiam a la murzinokam apsiprausia ir tiek ziniu

QUOTE (Gitulka @ 2004 02 16, 11:10) |
o mane zinot kas ziauriai nervina. Pas anglus voniose (ir kriauklese) yra du ciaupai, vienas karstam vandeniui kitas saltam. Taip iseina reik praustis ziauriai saltu arba tik verdanciu vandenuku (o norint i dusa tai prisujungia tokia slanga prie abieju ciaupu bet su vienu isejima) ![]() Dar nervina eismas kita puse...kol pripratau per gatve pereiti...o uz vairo iki siol nedristu sesti... Bet labai patinka kai nubegi is ryto i parduotuve nesisukavus, vos ne su chlatu ir niekam neidomu...Lietuvoje butum zvilgsniais uzbadyta... |
cha.Airijoj tas pats.Mane irgi,tai nervuoja,tik gerai,kad toks kranas yra tik vonios kriauklej,o jai dar ir virtuvej ar duse butu tas pats tai isproteciau.Nors tokia problema turbut ne tik Anglijoj ar Airijoj,nes kaip gyvenom Belgijoj tai buvo tas pats.

O mane nervina, kad Kanadoj visi dusai tik pakabinami (na bent kiek man teko susidurti) - as taip megstu tuos nuimamus dusus, jie man daug patogesni.
Dar kazkaip neprisitaikau prie transporto sistemos. Gyvenau Klaipedoje, kur marsrutiniai kas kelias minutes kursuoja ir bet kur greitai gali nusigauti. Cia gi visiskai priklausoma nuo vyro, kuris su masina vazineja arba tektu taikytis prie autobusu, kurie kursuoja vos kas pusvalandi. Pati teisiu neturiu ir dar negaliu laikytis, nes nesu permanent resident.
Pasiilgstu tikro europietisko miesto su graziu senamiesciu - kol kas Kanada man atrodo kaip didelis kaimas. Na teko pabuvoti Calgary ir Edmontono centruose, bet vis tiek truksta tos europietiskos silumos ir didingumo. Gal kituose Kanados miestuose kitaip atrodo?
Nekenciu kanadietisko maisto
Jie net bulviu tarkavimo masinu neturi
Stai tokius minusus kol kas pastebejau, taciau, manau, su laiku prisitaikysiu ir viskas bus
Apie pliusus kol kas sunku kalbeti, nes siuo metu per daug fiksuojuos i tai kas nepatinka ir ko ilgiuosi
Taigi, dar parasysiu
Dar kazkaip neprisitaikau prie transporto sistemos. Gyvenau Klaipedoje, kur marsrutiniai kas kelias minutes kursuoja ir bet kur greitai gali nusigauti. Cia gi visiskai priklausoma nuo vyro, kuris su masina vazineja arba tektu taikytis prie autobusu, kurie kursuoja vos kas pusvalandi. Pati teisiu neturiu ir dar negaliu laikytis, nes nesu permanent resident.
Pasiilgstu tikro europietisko miesto su graziu senamiesciu - kol kas Kanada man atrodo kaip didelis kaimas. Na teko pabuvoti Calgary ir Edmontono centruose, bet vis tiek truksta tos europietiskos silumos ir didingumo. Gal kituose Kanados miestuose kitaip atrodo?
Nekenciu kanadietisko maisto

Stai tokius minusus kol kas pastebejau, taciau, manau, su laiku prisitaikysiu ir viskas bus

Apie pliusus kol kas sunku kalbeti, nes siuo metu per daug fiksuojuos i tai kas nepatinka ir ko ilgiuosi

Atsiprasau kad kisuosi gal ne visai i savo tema
, bet geriau du ciaupai su skirtingos temperaturos vandeniu, nei vienas visai be jokio vandens
Nors kai buvau Anglijoj, tai kazkaip newpastebejau tokio dalyko. Gal ten seimininkai jau mazdaug buvo prate prie lietuviu, rusu, lenku ir kitu tautybiu tai ir ciaupas vienas buvo, ir vanduo normaliai reguliavosi, tik va nepatiko kad kai stovi nedidelis boileris greit kartsas vanduo baigiasi
, o as taip megstu po dusu pastovet

Nors kai buvau Anglijoj, tai kazkaip newpastebejau tokio dalyko. Gal ten seimininkai jau mazdaug buvo prate prie lietuviu, rusu, lenku ir kitu tautybiu tai ir ciaupas vienas buvo, ir vanduo normaliai reguliavosi, tik va nepatiko kad kai stovi nedidelis boileris greit kartsas vanduo baigiasi

Meluoju, radau pliusa - man patiko cia ligonines ir poliklinikos (na kol kas maciau tik kelias). Tai cia nesijauti kaip i kokia mesmale patekus kaip Lietuvoj.
Ligoninej vyrui teko atlikti viena procedura, tai po to seseles pasiule uzkasti ir atsigerti, detaliai paaiskino, ka toliau daryti ir pan. Paciai teko jau lankytis pas gydytoja - aptarnavimas tokio lygio kaip kad Lietuvoj mokamoj poliklinikoj, o cia as tai gavau nemokamai.
Ligoninej vyrui teko atlikti viena procedura, tai po to seseles pasiule uzkasti ir atsigerti, detaliai paaiskino, ka toliau daryti ir pan. Paciai teko jau lankytis pas gydytoja - aptarnavimas tokio lygio kaip kad Lietuvoj mokamoj poliklinikoj, o cia as tai gavau nemokamai.