QUOTE (auges @ 2004 02 17, 19:59) |
Nors kai buvau Anglijoj, tai kazkaip newpastebejau tokio dalyko. Gal ten seimininkai jau mazdaug buvo prate prie lietuviu, rusu, lenku ir kitu tautybiu tai ir ciaupas vienas buvo, ir vanduo normaliai reguliavosi, tik va nepatiko kad kai stovi nedidelis boileris greit kartsas vanduo baigiasi ![]() ![]() ![]() |

QUOTE |
O mane nervina, kad Kanadoj visi dusai tik pakabinami (na bent kiek man teko susidurti) - as taip megstu tuos nuimamus dusus, jie man daug patogesni. |
Sita problema labai nesunku isspresti (namuose): nusiperki nuimama dusa ir uzdedi ji vietoj pakabinamo

QUOTE |
teko pabuvoti Calgary ir Edmontono centruose, bet vis tiek truksta tos europietiskos silumos ir didingumo. Gal kituose Kanados miestuose kitaip atrodo? |
Tai kad visur panasiai tas pats... Na, is mano butu vietu tai siek tiek Europa dvelkia Victoria ir Niagara-on-the-Lake (tikriausiai yra ir kitu). Mano vyras sako, kad Ottawa gan grazi tuo klausimu.
QUOTE (delfinas @ 2004 02 17, 20:26) |
Sita problema labai nesunku isspresti (namuose): nusiperki nuimama dusa ir uzdedi ji vietoj pakabinamo ![]() ************ Kai tik turesim savo busta, is karto taip ir padarysiu. Kol kas glaudziames tevu name, tai ne labai ka galiu keisti, nebent tik save ![]() Tai kad visur panasiai tas pats... Na, is mano butu vietu tai siek tiek Europa dvelkia Victoria ir Niagara-on-the-Lake (tikriausiai yra ir kitu). Mano vyras sako, kad Ottawa gan grazi tuo klausimu. ************* Man siaip visai jaukus pasirode Banff miestelis - kazkuo primine Europos slidinejimo kurorta. |

QUOTE (zanet @ 2004 02 17, 17:59) |
Nekenciu kanadietisko maisto ![]() ![]() |
tai ir Amerikej su tom tarkavimo masinom nekas, bet mes nusipirkom sultims spausti - ir labai liuks

QUOTE (zanet @ 2004 02 17, 20:04) |
Paciai teko jau lankytis pas gydytoja - aptarnavimas tokio lygio kaip kad Lietuvoj mokamoj poliklinikoj, o cia as tai gavau nemokamai. |
Zanet, o koks Tavo statusas cia, jeigu nesi permanent resident? As tai kuri laika uz medicina mokejau, ir nemazai, kai tik cia atvaziavusi buvau

QUOTE (rikitikitaki @ 2004 02 17, 23:21) | ||
tai ir Amerikej su tom tarkavimo masinom nekas, bet mes nusipirkom sultims spausti - ir labai liuks ![]() ![]() |
Esu kiek kartu girdejusi, kad Valstijose kazkas kazkur bulviatarkes tikrai parduoda, tik kainuoja kaip gera karve. O cia tai kai kas tiesiog atsiveza is Lietuvos ir perka ten kazkoki adapteri, o tada jau puikiausiai tarkuoja

QUOTE (delfinas @ 2004 02 17, 21:34) | ||||
Esu kiek kartu girdejusi, kad Valstijose kazkas kazkur bulviatarkes tikrai parduoda, tik kainuoja kaip gera karve. O cia tai kai kas tiesiog atsiveza is Lietuvos ir perka ten kazkoki adapteri, o tada jau puikiausiai tarkuoja ![]() ![]() |
Aha, sulciauspaude nekokia

QUOTE (rikitikitaki @ 2004 02 17, 23:21) | ||
tai ir Amerikej su tom tarkavimo masinom nekas, bet mes nusipirkom sultims spausti - ir labai liuks ![]() ![]() |
Va va ir as pagalvojau apie toki varianta. Dabar bandau ta masinka is savo uosvienes iskaulinti, o kadangi laukiuosi taip jos issvajoto anuko/es, tai neturetu buti problemu

QUOTE (delfinas @ 2004 02 17, 23:30) |
Zanet, o koks Tavo statusas cia, jeigu nesi permanent resident? As tai kuri laika uz medicina mokejau, ir nemazai, kai tik cia atvaziavusi buvau ![]() |
As tiesiog atvaziavau su turistine viza ir istekejau. Dabar mano visi dokumentai imigracinej tarnyboj ir laukiu ziniu. Kiek zinau, laukti gali tekti ilgai. Negaliu nei mokytis, nei dirbti. Jau norejau volunteer i kelioniu agentura eiti (viena agentura labai manim susidomejo), bet musu teisininke patare neiti ir nerizikuoti. Taigi, man liko tik lialiu pilve auginti.
Kai pirma karta nuejom pas gydytoja, tai mokejom. Taciau tas zmogelis patare nueiti ir pasiteirauti del pesonal health card, kuri padengia gydymo islaidas. Nuejom ir gavom, nors nei mano viza buvo pratesta, nei statusas aiskus. Net vedybu sertifikato neprase, uzteko paso. Tas padengimas tik 6 menesiams, paskui reikes galvoti, kaip prasitesti. Tiesa, tuos sumoketus pinigelius tai mes atgavom, nes pasirodo visos islaidos dengiamos nuo mano atvykimo dienos. Buciau zinojusi, buciau sveikatos draudimo nepirkusi, kuris visai nepigus buvo.
Beje, jei ne paslaptis, kaip tavo imigraciniai reikalai tvarkesi? Kiek laiko laukti reikejo? Ar reikejo eiti i pokalbi? Kur laukei Lietuvoj ar Kanadoj?
Uff... turbut per daug klausimu?

QUOTE (zanet @ 2004 02 18, 03:04) |
jei ne paslaptis, kaip tavo imigraciniai reikalai tvarkesi? Kiek laiko laukti reikejo? Ar reikejo eiti i pokalbi? Kur laukei Lietuvoj ar Kanadoj? Uff... turbut per daug klausimu? ![]() |
Laukiau tai Kanadoj. Bet musu vestuves tai Lietuvoj buvo, o po ju tiesiog atvaziavau su daugkartinio ivaziavimo lankytojo viza. Dokumentus permanentiniam rezidentui gauti pridaviau regis rugpjuty, o popierius gavau bene vasario pabaigoj ar kovo pradzioj kitais metais. Pokalbio jokio nebuvo. O dabar jau aplikuosiu kuria diena pilietybei. Ale irgi zinau, kad laukti labai ilgai reikia.