Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėnuo

[quote=Raganiauskiene,2008 05 13, 12:54]
na o as kiaulienos daviau, ispjautine, kad nebutu riebu, bet mano kavalierius atsisake, schmoll.gif tas pats ir su jautiena. schmoll.gif todel as jam verdu po maza gabaliuka vistienos, o sita tai jo - pripazysta bigsmile.gif dabar pirksiu kalakutienos, vis truputi pakeist mesyte, nes kiaulienos ir versienos neikisiu tai kam ta vaika ir kankint. g.gif

Laba,pabandykit det maziau mesytes,gal vaikiukas pripras,nes mano lelius ir iskart nevalge nei lezuviuko nei versienos,o kaip stengiaus virti doh.gif ,o dabar jau pripratom thumbup.gif ,dar ipilu grietineles,ir iberiu truputi druskytes thumbup.gif ,nes be druskos man neskanu ir tikiu kad vaikui neskanu ax.gif
Atsakyti
na ką mamytės, greit praėjo 7-tas mėnesiukas smile.gif ryt mes keliaujam į 8-tą 4u.gif
norėjom pasigirti savo pasiekimais, ką nuveikėme per šį mėnesį. ogi mano kavalierius, atsistoja lovytėje ir bando po ją vaikštinėti. po kambarius vaikšto atsistojas, vedamas už dviejų rankų. vis dar neropojame (bet greičiausia jau ir neroposime) ax.gif pilnai valgom daržoves su mėsa, vaisių tyres, o nuo rytdienos pradėsim valgyti ir kruopas smile.gif turime 6 dantukus ir dar du kalasi.
visoms sėkmės ir iki pasimatymo 8-tame mėnesyje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiauskiene @ 2008 05 13, 15:18)
nesijaudink, jei klaus kam reikia, sakyk Lietuvoj delikatesas lotuliukas.gif auksta panele tavo, mes ir eisim svertis siandien. paziuresim kaip ten su svoriu reikalai g.gif
Papildyta:
paulauskaite, as ir gyvenu anglijoj, yra vaiko raudonoj knygutej prie skiepu pasiziurek nuo ko ir kas kiek laiko skiepyti reikia. o del valgymo, vyras sako gal del karscio, nes ir as vakar nieko nevalgiau matyt ir vaika karstis veikia. blush2.gif

musu tai pvz 6men nepaskiepijo nuo geltos nes truko keleta dieneliu doh.gif ,o dabar sergam ir dar atsidejo skiepas verysad.gif
Atsakyti
na, mes tai gavom tokią knygelę apie skiepus. Ten surašyta, kada ir nuo ko skiepijama.
Tai va:
iki 24 val - Hepatitas B
23 paros Tuberkulioze
1 mėn - vėl hepatitas B
2 mėn - a) Kokliušas, difterija, stabligė
cool.gif B tipo Haemophilus influenzae
c) Poliomelitas
4 mėn - tas pats kaip ir 2 mėn
6 mėn - tas pats + Hepatito B
15-16,5 mėn - tymų, epideminio parotito, raudoniukės
18 mėn - kaip ir 2 mėn
6-7 m - Kokliušas, difterija, stabligė; poliomelitas; tymų, epideminio parotito, raudoniukės

Dar yra krūva rekomenduojamų, bet valstybės nefinansuojamų skiepų... g.gif

Ir davė CD su informacija, bet dar net nežiūrėjau blush2.gif
Jei ką nors domins, galėsiu bandyti persiusti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo la_bamba: 13 gegužės 2008 - 18:14
QUOTE(lelka @ 2008 05 13, 17:56)
musu tai pvz 6men nepaskiepijo nuo geltos nes truko keleta dieneliu doh.gif ,o dabar sergam ir dar atsidejo skiepas  verysad.gif

mano lelius kitaip ir nevalgo, ai paugs ir supras, kas yra kiauliene ir versiena. o grietine schmoll.gif labiau vertina sviestuka bigsmile.gif o druskytes visad dedu po truputi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiauskiene @ 2008 05 13, 20:43)
mano lelius kitaip ir nevalgo, ai paugs ir supras, kas yra kiauliene ir versiena. o grietine schmoll.gif  labiau vertina sviestuka bigsmile.gif  o druskytes visad dedu po truputi blush2.gif

aš druskos nededu, maniškis ir be jos valgo, sviestu irgi negardinu, košes nebent vaisių tyrele pagardinu ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Raganiauskiene @ 2008 05 13, 19:43)
mano lelius kitaip ir nevalgo, ai paugs ir supras, kas yra kiauliene ir versiena. o grietine schmoll.gif  labiau vertina sviestuka bigsmile.gif  o druskytes visad dedu po truputi blush2.gif

oooiii moterys!!! tie skiepai mane is proto isves!!! temperatura 39 dabar primigo bet dejuoja visa laika!! vargsele !!! raganiauskiene o kaip jus tuos skiepus pernesat!????
Atsakyti
QUOTE(mirasevindik @ 2008 05 13, 21:55)
oooiii moterys!!! tie skiepai mane is proto isves!!! temperatura 39 dabar primigo bet dejuoja visa laika!! vargsele !!! raganiauskiene o kaip jus tuos skiepus pernesat!????

Labas mirasvendik. Vargšiuke mergaite ,tokia aukšta temperatura doh.gif . Būtinai numušk paracetomolio žvakute. Jai laikysis temperatura nelauk, rytoj važuokit pas gydytoja. O jums kokius skiepus dare? Mano mažius kaip jau rašiau labai neramus po skiepu ,o temperaturos nebuvo schmoll.gif O ka liečia veršiuko liežuvio tai nemačiau parduotuveje, pas mus tik jaučio ir kiaulienos parduodamas.

la_bamba reikes ir man taip padaryti, gal tikrai nuo grikių išbėre mažiuka? Tikrai dažnai jos duodu g.gif
O dabar apie mane ir mažiuka. Šiandien nusipirkau veršienos maža gabaliuka sumokejau 10 litu doh.gif Kilogramas šios mėsos 50 litų, siaubas. Kodėl taip brangu? Mažiukui negaila, bet jai veršienos pirkti visai šeimai tai galima atsiprašau nuogu užpakaliuku likti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Mažiukas šiandien mane vėl vos iš proto nenuvede doh.gif Irzlus, visko nepatenkintas, nemiegojo visa diena, tik ant rankų ji nėšiok doh.gif Tai galiausiai išejom į lauka pagaliau užmigo .Aš jau patenkinta biggrin.gif O jis po 15 minučių nubudo ir vėl dudas doh.gif PAVARGAU. Jau nežinau ka ir kaltinti ?Tai ir praejo mūsų dienelė. Geros visoms naktelės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 13 gegužės 2008 - 21:29
QUOTE(mirasevindik @ 2008 05 13, 21:55)

mums skiepas bus 19diena, nes eiles musu poliklynikoje, bet kiek teko girdeti, sita skiepa antra vaikai sunkiai kazkaip pernesa. as jau dabar pradedu bijoti del jo, nes po skiepo sito visiems vaikams kila temperatura, na kiek mano draugu aplink cia skiepijo savo maziukus. tai va.o pas mus tokiu kaip zvakuciu nera, tai vaikisko paracetamolio liepe duot.
laikykites!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 05 13, 21:25)
Labas mirasvendik. Vargšiuke mergaite ,tokia aukšta temperatura doh.gif . Būtinai numušk  paracetomolio žvakute. Jai laikysis temperatura nelauk, rytoj važuokit pas gydytoja. O jums kokius skiepus dare? Mano mažius kaip jau rašiau labai neramus po skiepu ,o temperaturos nebuvo schmoll.gif  O ka liečia veršiuko liežuvio tai nemačiau parduotuveje, pas mus tik jaučio ir kiaulienos parduodamas.

labas rytas!! na mano panele dar miega!!! pet jau skiepas tai neduok dieve temeratura buvo taip kaip ir paskutini karta net iki 39.6!!bet dabar regis jau nebeturi!o skiepijo nuo daug ten kazkokiu difterijos kokliuso ir tikrai daug ko dar bet negaliu isversti is danu blush2.gif bet tas pats skiepas bus ir metu!!! na zvakuciu as turejau i siaip sirupo nuo temperaturos, bet daktare sake kad taip turi buti!! nes paskutini karta skambinau greitajai ir pralaukiau apie 2 val. bet taip ir neatvaziavo, o temperatura nukrito!! tai mums temperatura buna apie 3-4val. bet nakti. jei butu po 3-4val nepraeje tai buciau davusi vaistu, bet kas 5min. matavau temperatura tai po truputi krito. tai nieko ir nedaviau!!
Atsakyti
mirasevindik užjaučiu dėl mažiukės 4u.gif gaila, kai taip kankinasi. o maniškis jau pirmojo miegelio miega pusvalanduką, tai žiūrėsim, kaip čia toliau bus, nes pabudo irzlus ir nelabai patenkitas doh.gif bet užtat lauke bėdelės baigėsi thumbup.gif seniau apie jokį sėdėjimą pabudus nė kalbos nebūdavo, o dabar jokių problemų lotuliukas.gif svarbu, kad sotus būtų, tai dairosi, žiūrinėja viską kol nulūžta biggrin.gif tad ir man lengviau, kai nereikia bijoti iėjus, kas bus pabudus vaikui ax.gif o daugiau pasiekimų kaip ir neturim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 05 13, 21:25)

O dabar apie mane ir mažiuka. Šiandien nusipirkau veršienos maža gabaliuka sumokejau 10 litu doh.gif Kilogramas šios mėsos 50 litų, siaubas. Kodėl taip brangu?  Mažiukui negaila, bet jai veršienos pirkti visai šeimai tai galima atsiprašau nuogu užpakaliuku likti biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif 

ohmy.gif swoon.gif , kokios kainos sostinėje. Aš Kaune mėsos turguj pirkau irgi veršieną, tai apie 30 lt/kg. Aišku, visai šeimai irgi brangu, bet nupirkau gabaliuką, nepamenu, gal už 15 lt, tai kapojam jau dvi savaites. Paklausiau kažkurios patarimo, susišaldžiau gabaliukais ir verdam. Bet dabar reiks jau bandyti kitos mėsytės g.gif
O vakar davėm vynuodės paragauti. Tai pirma reakcija neapsakoma - taip susiraukė, kaip mama citriną valgydama. O po to tai tą pusę uogytės su tokiu skanumu sučiulpę bigsmile.gif Ir dar krapo vakar ragavo. Daviau mažą šakelę, tai net pasičepsėdamas savo dviem kapliukais susmulkino lotuliukas.gif

O naktimis tai neramus būna - per miegus verkia ir riečiasi visas. Ir šiaip dažnai miega ant šono išsirietęs atgal unsure.gif . Jau net nežinau, ar jam tiesiog taip patogu, nes mano MB taip irgi mėgsta miegoti, ar čia kažkas negerai ...
Atsakyti