Įkraunama...
Įkraunama...

Kandys

Sveikutes, ziuriu yra daugiau zmoniu susidurianciu su sia problema. Panasu, kad ir mus kamuoja kandys doh.gif Nusipirkome senos statybos nama. Perslifavom parketa, visi baldai atsikrauste nauji (musu) zodziu lyg ir nieko seno, apart virtuvinio komplekto, kuris buvo kruopsciai isvalytas. Bet vis pamatom skraidancias kandis. Pradedu bijoti, kad sues man visus drabuzius doh.gif O dar kai paskaiciau, kad jus ju randat maiste, tai net bloga pasidare (jauciu grizusi opo darbo ismesiu visus sausus pusrycius ir kruopas biggrin.gif Bet va kaip kovoti? Kur jus tuos kiausinelius matot? Kaip jie atrodo? Nusipirkom is maximos kazkokius rutuliukus nuo kandziu, padejau i spinta, bet jau toks dvokas, kad man ne tik namai bet ir visi rubai persmirdo doh.gif Ka daryti? Ar nera kvepianciu priemoniu? Ir us kur tos bjaurybes atsiranda? mes dar nelabai gyvenam ten (minimaliai remontuojam). Tai nei maisto pirkto nera, nei gaminu. Tik is senu namu savo kruopas susidejau, bet bent jau bute kandziu tikrai neturejom schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2009 09 14, 15:47)
Sveikutes, ziuriu yra daugiau zmoniu susidurianciu su sia problema. Panasu, kad ir mus kamuoja kandys  doh.gif  Nusipirkome senos statybos nama. Perslifavom parketa, visi baldai atsikrauste nauji (musu) zodziu lyg ir nieko seno, apart virtuvinio komplekto, kuris buvo kruopsciai isvalytas. Bet vis pamatom skraidancias kandis. Pradedu bijoti, kad sues man visus drabuzius  doh.gif  O dar kai paskaiciau, kad jus ju randat maiste, tai net bloga pasidare (jauciu grizusi opo darbo ismesiu visus sausus pusrycius ir kruopas  biggrin.gif  Bet va kaip kovoti? Kur jus tuos kiausinelius matot? Kaip jie atrodo? Nusipirkom is maximos kazkokius rutuliukus nuo kandziu, padejau i spinta, bet jau toks dvokas, kad man ne tik namai bet ir visi rubai persmirdo  doh.gif  Ka daryti? Ar nera kvepianciu priemoniu? Ir us kur tos bjaurybes atsiranda? mes dar nelabai gyvenam ten (minimaliai remontuojam). Tai nei maisto pirkto nera, nei gaminu. Tik is senu namu savo kruopas susidejau, bet bent jau bute kandziu tikrai neturejom  schmoll.gif

Tai dar neaisku, ar pas jus maistines kandys, ar drabuzines, nes tai du skirtingi dalykai.. maistiniu galima parsinesti is parduotuves su kruopomis, arba riesutais. Jei virtuvej pasirodo kandis, vadinasi jau gyvunijos turi namie... ir jeigu kruopu maisely matai tokius kaip voratinkliukus kabancius, tai reiskia, kad ten jau lervu bus...o is ju issiris kirmelaites blink.gif tik va man neaisku, ar is tu kirmelaiciu veliau vel kandys issirita, ar jos taip ir numirsta is bado, jei nieko nebuna valgomo lotuliukas.gif man jau isterija nuo situ gyvuneliu, visur atrodo as matau kirmeles..
Atsakyti
Hmmmm o kazi kokiu geriau tureti, maistiniu ar drabuziniu? Kiek atsimenu senus laikus ir kaima tai musiskes panasios i tas drabuzines. Bet tokiu atveju is kur jos? Jei bute ju nebuvo, o name jau turim???
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2009 09 14, 16:02)
Hmmmm o kazi kokiu geriau tureti, maistiniu ar drabuziniu? Kiek atsimenu senus laikus ir kaima tai musiskes panasios i tas drabuzines. Bet tokiu atveju is kur jos? Jei bute ju nebuvo, o name jau turim???

Manau maistines maziau zalos pridaro biggrin.gif (drabuziai brangesni nei kruopos) lotuliukas.gif tik kad va man tai abi blogybes butu baisios.. stebek kruopas, jei is spinteles vis isskris kokia kandis, vadinas turi maistiniu, jei is spintos - drabuzine..
Atsakyti
dieve, ir mes ju radom, dabar sedziu ir mastau tai kiek as ju suvalgiau sad.gif,,,krato dabar mane tokios mintys sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ikeja: 14 rugsėjo 2009 - 21:15
QUOTE(ikeja @ 2009 09 14, 21:10)
dieve, ir mes ju radom, dabar sedziu ir mastau tai kiek as ju suvalgiau sad.gif,,,krato dabar mane tokios mintys sad.gif

Na, jei tu ne vegetare, tai nieko tokio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2009 09 14, 17:02)

Geriau aišku nei vienų neturėti, bet maistinių manau geriau nei drabužinių. Jeigu maistinės, tai iš parduotuvės, jeigu drabužinės, tai sunku pasakyti. Bet rūbų lengviau išnaikinti, mano pasiūlymas toks išskalbti visus rūbus, beje nepamirškite to padaryti ir su rankšluosčiais, net maistinės kandys ten susuka lizdelius doh.gif , į cheminę valyklą nunešti tokius dalykus kaip kailinius, paltus - prie tokių nebelenda tos bjaurybės mirksiukas.gif Išvalyti spintas visas ir įdėti apelsino žievelių. Na o maistinėms kita procedūra, tai viską mesti lauk iš spintelių, valyti viska actu skiestu vandeniu, nepamiršti apžiūrėti net folijos, bei sviestinio popieriaus, ištraukti stalčius ir viską išvalyti. Kas įmanoma perkelti į šaldytuvą. Nusipirkti levandomis kvepiančią priemonę.
Atsakyti
As dar isvaliusi spinteles, ipyliau i puodeli siek tiek acto, ir pastaciau spintelej. Aitrus kvapas atbaido tuos brudus...
Atsakyti
Pas mane atsirado drabužinių kandžių. Vis nesuprasdavau, ką jos ėda, nes rūbai lyg ir tvarkoj. O užsiveisę buvo žieminių batų kailiuke. Ir ne šiaip bet kur, o giliai, ten, kur padukas. Kai ilgi batai, ne taip lengva ir pastebėti.

O drabužinės ir maistinės kandys skiriasi išvaizda. Drabužinės yra tokios "ryžos", šviesios ir smulkesnės. O maistinės tokios pilkos, tamsesnės su truputį marga nugara ir stambesnės. Šitoj temoj buvo kažkada nuotraukos įdėtos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 15 rugsėjo 2009 - 09:15
Jooo, žiūriu atsirado naujų kandžių aukų biggrin.gif
Prieš porą savaičių ryte užsimiegojusi įėjau į virtuvę užsikaisti virdulį, kilstelėjau akis- ant lubų du kirminai šliaužioja doh.gif bash.gif
Aišku susinervinau, nes prieš tai visai neseniai buvau valiusi maisto spintą, prieskonių stalčių ir kavos/arbatos spintelę. Na ką,išlindus iš dušo pasiraitojau rankoves ir kibau į visą dieną trukusią kovą. Išmečiau visas kruopas, žodžiu viską, kas nekonservuota ir kuo jos galėjo misti, nes jau taip užkniso man jas naikinti, kad trūksta žodžių verysad.gif Visiškai visas virtuvės spinteles iškrauščiau,išpurškiau cobra, poto išvaliau cif'u, perploviau vandeniu, tada išvaliau sodos tirpalu ir vėl išploviau vandeniu ir galų gale viską pervaliau actu ir vandeniu nebeploviau. Jau sakiau geriau dieną acto smarvėje pagyvensiu, nei namus dalinsiuos su tom išgamom gun_rifle.gif
Žodžiu padirbėjau tikrai iš peties, išėmiau kiekvieną lentyną, kiekvieną stalčių-viską viską. Naujų kruopų nepirkau, nusipirkau naujus miltus ir džiūvėsėlius-juos sugrūdau į šaldytuvą, kad nė trupinio tom zarazom nebūtų. Žodžiu kai actas kiek išsikvėpė, sudėliojau kas liko atgal, pakabinau naujų levandų kvapukų, pridėjau lauro lapelių, į spintą įkišau atsuktą kamparo buteliuką. Kitą rytą įžingsniuoju į virtuvę, šįkart specialiai pakeliu akis- šliaužo kirminas ant lubų blink.gif doh.gif Vos neišprotėjau, tikrai vos neapsiverkiau doh.gif Aišku sunaikinau tą šlikštynę, bet poto dar nepastebėjau nė vieno judančio ir nepageidaujamo objekto nei maisto spintose, nei apskritai virtuvėje. Nusiraminau-matyt buvo kokia viena pasislėpusi kažkur smile.gif Žodžiu kruopų daugiau tikrai nebepirksiu schmoll.gif Gana man tų naminių gyvūnėlių biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 17 rugsėjo 2009 - 17:07
As irgi jau kelios dienos nematau situ baisuokliu... bet vis atsargiai atidarau spintele doh.gif ten acto ipylusi i puoduka ir palikusi, tai gal atbaido.. o sakykit, is tu kirmeliu paskui vel kandys atsiranda?
Atsakyti
Taip, todėl reikia naikinti visas užuomazgas tų zarazų biggrin.gif
Atsakyti