Įkraunama...
Įkraunama...

Kandys

QUOTE(Norec @ 2009 08 20, 11:16)
Kazkas klause kaip atrodo maistines kandys. (lotyniskai: Plodia interpunctella, kitur radau Pyralis farinalis):
http://images.google...c...le&resnum=1

angliskai butu: The Meal Moth
Daugiau info wikipedijoje: http://en.wikipedia....Indianmeal_moth

Pasak wiki prevencine priemone butu Lauro lapai...? - jei Bay leaf (lot. Laurus nobilis) yra Lauro lapas.

Kaip atsikratyti sio kenkejo?

Pas vokietuka maciau yra tokie lipnus lapeliai su hormonu, patineliai tiesiog lipte aplimpa ji. kai tik rasiu toki brukstelsiu, prireike ir man...  unsure.gif
Papildyta:
Reiktu ieskoti angliskai vadinamos "Moth Traps":
http://shop.ebay.com..._nkw=Moth Traps
tai yra juostele su feromonais, kuri pritraukia patinelius, jie prilimpa ir ...

Nezinau, kur Lietuvoje tokiu ieskoti, manau uzsisakysiu per ebay. Aisku didesni kieki uzsakant pigiau.

Jei kiekis per didelis, mielai nupirkčiau keletą gaudyklių. Buvau tokių iš Vokietijos parsivežus. Patiko.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 08 20, 13:51)
Jei kiekis per didelis, mielai nupirkčiau keletą gaudyklių. Buvau tokių iš Vokietijos parsivežus. Patiko.

uzsisakiau per ebay, 4$ plius siuntimas 6$, viso uz 10$, pakuoteje 2-dvi gaudykles.
ziuresim kaip cia.
Atsakyti
QUOTE(Norec @ 2009 08 20, 14:23)
uzsisakiau per ebay, 4$ plius siuntimas 6$, viso uz 10$, pakuoteje 2-dvi gaudykles.
ziuresim kaip cia.

verysad.gif Tada jau tikriausiai man neliks. Gaila, nemoku ebay nusipirkti pati. verysad.gif O kandys jau užkniso. Atrodo ir spintoj atsirado. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 08 20, 17:12)
verysad.gif  Tada jau tikriausiai man neliks. Gaila, nemoku ebay nusipirkti pati. verysad.gif O kandys jau užkniso. Atrodo ir spintoj atsirado.  doh.gif

Kai ateis uzsakymas isbandysiu, jei pasiteisins galesiu uzsakyti ir tau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Norec @ 2009 08 20, 17:33)
Kai ateis uzsakymas isbandysiu, jei pasiteisins galesiu uzsakyti ir tau.  smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif Pas mus kandziu nera.. biggrin.gif Nezinau ar nuo to.. g.gif bet mama visose spintose pridejusi apelsinu zieveliu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amukas: 22 rugpjūčio 2009 - 08:36
Zinot, perskaiciau visa tema... taip slykstu pasidare... turiu sito "dziaugsmo" ir as... kai pamaciau viena karta savo kruopu spintele... tiksliau kas po jomis buvo... as norejau skradziai zeme prasmegt... verysad.gif isvaliau viska, ismeciau... tai ne, dar radau kitoj vietoj, kur siek tiek riesutu buvo.. viska ismeciau. Bet as galvojau, kad cia tos pacios kandys, kaip rubuose, bet pasirodo ne, o rubuose pas mus ju ir nera.. pasiskaiciau komentaru, tai gal kokia priemone pades.. kas blogiausia, kad galima situ brudu nusipirkti su kruopomis... as nevilty..

Einu lauro lapu kolkas prikisiu... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 27, 00:46)
pasiskaiciau komentaru, tai gal kokia priemone pades.. kas blogiausia, kad galima situ brudu nusipirkti su kruopomis... as nevilty..

Einu lauro lapu kolkas prikisiu...  verysad.gif

Tai tik nusipirkti jų ir galima mirksiukas.gif Aš nesu gyvenime jų turėjus tik va šįmet taip pasisekė švelniai tariant, bet kol kas pas mane ramu. Aš laikau virtuvėj nusipirkus levandų ir citrinų kvapo priemonę. Beje man teko viską išmesti iš spintelių, jeigu jau parsinešei, tai jie po to viską okupuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2009 08 27, 13:52)
Tai tik nusipirkti jų ir galima  mirksiukas.gif Aš nesu gyvenime jų turėjus tik va šįmet taip pasisekė švelniai tariant, bet kol kas pas mane ramu. Aš laikau virtuvėj nusipirkus levandų ir citrinų kvapo priemonę. Beje man teko viską išmesti iš spintelių, jeigu jau parsinešei, tai jie po to viską okupuoja  doh.gif

Kad as beveik viska ir ismeciau... tuscia spintele liko, na tik stiklainiukai, prieskoniai, nes matau ju neliecia. Sakau gal reiktu kokio acto slakeli ipilt i indeli koki, tai garuotusi jis ten g.gif bet gal negerai taip?

Reiks ir man kokiu levandu nusipirkt, nors ju kvapo as nepernesu biggrin.gif
Atsakyti
Varge varge ir pas mus šių brudų, pasirodo, yra. Žiūriu, skraido vis riebokos kandys. galvojau, kad gal kur iš rūbų. Ale ne. Lyg ir neseniai virtuvės spinteles tvarkiau. Radau bešeimininkaujančių uždarame meduolių pokelyje ohmy.gif blink.gif doh.gif wacko.gif Paskui dar ryžiuose 2 kirmeles. Feeeee Ryt teks viską dar kartą perkraustyti ir išmesti.
Atsakyti
Aš kažkada seniai jų, o gal kažkokių kitų gyvių (gal ir kažkokių vabaliukų, nepamenu blush2.gif ) esu mačiusi maltuose čili pipiruose doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tabletė: 28 rugpjūčio 2009 - 17:35
Pas mane taip pat laikas nuo laiko pasirodo, ir panasu, kad i vasaros antra puse.
ziuriu isisuko i vaistazoles, o veliau ir kruopose radau, tada riesutuose.Va i miltus, prieskonius ir makaronus kazkaip ziuriu nelenda g.gif . Bet padariau tvarka - viska ismeciau, o dabar ka nusiperku dedu jau i plastmasinius ar kt indelius. Vargas su tom bjaurybem...
Atsakyti