Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų baimės

atsilus orams atsirado baime motociklams ir visiems lb garsiai burbianciams aparatams verysad.gif
Atsakyti
As tai puikiai suprantu, kas tas naktinis Baubas yra, nes teko susidurti su sia problema verysad.gif Ir galiu uztikrinti, kad atsiranda jis visai ne del to, kad vaikas butu kuom nors prigasdintas verysad.gif Visada saugojau, kad mano mazylis nepatirtu jokio streso del raganu, baubu, bilduku ar dar ko nors... Seneliai, dedes ir tetos primokyti, kad irgi net nebandytu gasdinti mazylio panasiais dalykais. g.gif
Taciau jau kuri laika ieskau atsakymo, galincio paaiskinti, kas naktimis vyksta mano vaikui verysad.gif
O viskas buna taip... Apie 3 val nakties mano mazius soka lovyteje klykdamas, verciasi per krasta (tik spek laikyti, kad nesusizalotu), spardosi, musasi, draskosi, kandziojasi... Nereaguoja i jokius nei mano, nei vyro raminimus. Nesileidzia nesiojamas. Atrodo, nieko negirdi, nemato, tik ardosi ir is pykcio nezino, kaip issilieti. Panasu, kad tuo metu jis miega ir nors akys buna atmerktos, matosi, kad nelabai reaguoja, kas vyksta aplinkui. Toks priepuolis trunka apie pusvalandi. Tada lyg niekur nieko vaikas nurimsta, leidziasi but paimamas ant ranku, supuojamas, paguldomas i lovyte. Lyg niekur nieko uzmiega ir ryte buna linksmas ir zvalus. Taip kartojasi ne kiekviena nakti. Kartais visa menesi nebuna nieko panasaus. O kita karta per savaite kelis kartus. Oi, kaip sunku buna tokiais atvejais... Kartais taip vaiko gaila buna, kad net pati apsiverkiu. Jis jau nurimsta, o as vis supu ji, asaras braukiu tik verysad.gif
As vis bandau sekti, ar vaikas nepatyre kokiu permainu, stresiniu situaciju. Pirma karta panasiai buvo, kai pries pusmeti pradejo lankyti darzeli. Maniau, kad riksmai vidury nakties butent del to. Bet jam patinka darzelyjei; patinka aukletoja, vaikai. Kuri laika buvo nurimes ir ismiegodavo visa nakti ne neprabudes. Bet pastaruoju metu vel kartojasi tie naktiniai Baubai. Mazylio tik labai gaila, kad jis ardosi, o as net nezinau, kaip jam pagelbeti.
Atsakyti
ir pas mus tos baisios naktys buna, atsibunda mazile, rekia ,verkia ne savo balsu, niekaip neiseina nuramint, viskas tai truko apie 5 naktis is eiles,po pusvalandi mazdaug,nuejome pas gydytoja, pasipasakojau, patare profilaktiskai duoti vaistuku (neprisimenu pavadinimo ) nuo spalinukiu, sake gal gal jie neduoda vaikui ramiai miegot, bet vis del to paprasiau siuntimo pas neurologa. gydytoja pasirode labai maloni, viska issamiai isklausynejo, kaip tie ryksmai prasideda, ka darom mes tuo metu, pasakiau kad kai pradeda vaikas verkt paimu ant ranku. Pasake jokiu budu neimt o pabandyti ramiai , neijungiant sviesu , paglostyt galvyte, ramiai paaskint , kad reikia miegoti, kad viskas gerai it.t. jokiu budu nerodyti vaikui savo bejegiskumo, jis neturi matyti pasimetimo jusu akyse. o jaigu ne pades pandyti atkreipti demesi-vat butent tai mums ir padejo tfu tfu tfu ismokau tai daryti ir jau kontroliuoju ta "nakties bauba". Viena nakti teko is lovos pakelti anytos vyra, kuris atejo i kambari ir pradejo kalbinti-apsiramino, kita nakti teko sliauzioti ant grindu bejeskant "atbegusio suniuko",vaikas nusiramino ir kartu ieskojom to suniuko po stalu, kaip tai bebutu juokinga -bet padeda, suniuko aisku jokio nebuvo ,bet vietoj jo suradome pliusini tigra , kurio seniai nematem, taip su juo ir uzmigo. dabar kai nakti dukryte pradeda verkt as jau zinau ka daryti,kad nedaeitu iki reksmu.
prisimenu kai man buvo 10-12 metu ir man taip buvo, keldavausi naktimis ir elgiausi kaip nesava tai rekiau tai verkiau tai kalbejau nesamones, tievai vargsai nezinojo ka daryt tik prisimenu kad meldesi kartu... neisivaizduoju kodel taip buna.. tik zinau kad viskas praeina,
linkiu kantrybes
Atsakyti
Oi mamytės, net apsiverkiau beskaitydama apie jūsų mažylių kančias. verysad.gif Stiprybės jums!
Atsakyti
maniskis irgi labai bijo ypac vyru, iskart verkt pradeda jei ji kalbina, bet jei iseinam kur i parduotuves ir pan viskas gerai nieko nebijo o jei koks nepazystamas ar senei matytas vyras ateina i namus viskas.. reikia ilgo laiko kol apsipranta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aka: 12 vasario 2010 - 18:36
dziaukites kad bijo, vadinasi kai jau eis i lauka vienas tia tikrai nenueis su kokiu nepazistamu dede ar teta. Manau blogiau kai vaikas visiskai nebijo ir eina su bet kuo kas pakalbina doh.gif
Atsakyti
labai bijojo vyrų mergaitė, bet dviejų metų viskas praėjo, dabar gan drąsi
Atsakyti
QUOTE(teeetis @ 2009 01 28, 12:57)
mūsų 1,6 vaikas,tiek namie tiek svečiuose bijo svetimų žmonių.Kol apsipranta,nenulipa nuo vieno ar kito tėvo rankų,o viešuose vietose:parduotuvėse,mieste,net poliklinikoj-tai viskas įdomu ir tėvų praktiškai nereikia.Aišku pašnekinus svetimam praeiviui,tai nesileidžia į draugystes,bet su lialiais bando bendrauti.Namie auga vienas,kol kas,tarp suaugusių-daržely taip pat reikia apsiprasti

isaugs. Siaip manau pavojingiau kai vaikas nebijo visiskai svetimu ir eina su bet kuo. Tokiam ateity reiks daug aiskinti kad su svetimais dedem ir tetom nevalia niekur eiti doh.gif
Atsakyti
Manoji iki metuku laiko neprisileisdavo jokiu zmoniu doh.gif Jei i namus kokie sveciai,vaikas man ant ranku maziausiai valanda prabudavo doh.gif o dabar kazkaip nebebijo,nera kad eitu pas betka,bet jau atejus sveciams,galiu ramiai juos sutikti ax.gif
Atsakyti
Mano maze nei kiek nebijo svetimu zmoniu, labai jau patinka jai demesys smile.gif O jei negauna demesio kuri laika, pati pradeda kalbinti, kibinti zmones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusnele @ 2010 02 26, 17:42)
Mano maze nei kiek nebijo svetimu zmoniu, labai jau patinka jai demesys smile.gif O jei negauna demesio kuri laika, pati pradeda kalbinti, kibinti zmones  smile.gif

drinks_cheers.gif Mano dukryte taipat nebijo svetimu zmoniu,ypac patinka kalbint vyrus blush2.gif
Atsakyti
Mūsų dukrytė jei kas pakalbina,tuoj prašosi ant rankų doh.gif bet jei kas ateina į svečius ar pas ką nors nueiname,tai tik kol apsipranta pasėdi pas mane,o paskui jau jau laksto ir kalbina visus biggrin.gif
Atsakyti