Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas) II

ar tiesa , kad sergant sia liga reikia vengti vaistu nuo skausmo ?
as dar pastebejau kad labai erzina sviesa , sauleje sunku buti , erzina , silpna daros bunat sauleje sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 30 rugsėjo 2008 - 15:37
Aš gal visai ne į temą, bet aš be kavos negaliu ryto pradėt. Ar kofeinas turi įtakos skydliaukei? Aišku atsakymo galėčiau intike ieškot blush2.gif bet gal kas jau tą žinot?
Atsakyti
QUOTE(Tanit @ 2008 09 30, 15:24)
Mano ir taip sirdis labai dauzosi nors kraujospudis daznai buna zemas. Tai kas bus kai vaistus vartosiu  verysad.gif Idomu kodel man netyre jokio atpo  g.gif Ir is vis man mazai ka paaiskino ir tik tada kai paklausiau. Gal kas gydesi pas Dunauska Pylimo seimos centre (Vilnius) ?

tai gal tau kaip tik susitvarkys sirdis..cia zinok su sia liga idomus dalykai vyskta, reikia labai stebet savo organizma...jei pas tave yra problemos su skydliauke, paskyrus tinkama doze vaistu, prades geret savijauta, susitvarkys sirdele..nebus taip apkraunama...nes dbr ji turbut dirba visu pajegumu del hormonu sumazejimo ar padidejimo smile.gif jei doze bus per didele ar per maza, taip pat jausi sirdies dauzymasi..kaip ir dabar, negeriant vaistu..jei as gerai supratau ax.gif

cia svarbiausias dalykas nustatyti tinkama doze ir kuo maziau metyti nervus i visus kampus mirksiukas.gif

viena gyd sake, net galima paciai reguliuoti, kiek reikia gerti...jei pradedi jausti salti, svaigima, raumenu silpnuma, jegu praradima...vadinasi doze per maza...jei atsiranda padidejas prakaitavimas, sirdies dauzymasis, per daug tiroxino,-mazinti.. ir taip zaidi...

pati to nemeginau, bet su manim daktarai jau prizaide doh.gif unsure.gif
Atsakyti
As tai vengiu kofeino dabar nes daznai skauda galva tai o kofeinas juk veikia ir kazkaip organizma , bet kava gerai kai nukrenta spaudimas labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 09 30, 15:29)
nu zinok, paskaitau as tavo postus ir labai jau panasi manoji patirtis
baisu net prisimint...
siaip patarciau dar bet kokiu atveju stenkis issigydyt be antibiotiku, zinoma, jei imanoma. sakau del to, kad mane kai taip antibiotikais pagyde kuri laika, tai dabar jau kazi kiek metu pienlige vargina

jau...pasimokiau as su tais antibjotikais..sugeriau kelis kursus net ju...kai atejo laikas vel gerti...negeriau, nes bijojau...bet liga isisenejo, dar blogiau pasidariau, teko vis vien gerti unsure.gif o dabar panasios bedos ir mane kamuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 09 30, 16:29)
tai jai tau sirdis dauzos tai gal vaistai tau net apramintu  sirdute smile.gif o man kraujospudis sokineja nuo labai zemo iki  150/90  o pulsas daznokai zemas yra  vos 60

pas mane spaudimas irgi nuo 100/60 iki 148/94 (mano kol kas didžiausias užfiksuotas), o pulsas nuo 60 iki 100. Kai jaučiu, kad kyla spaudimas - inkalu biggrin.gif raminamųjų ir vėl viskas gerai ax.gif

Vienžo, mergikės - LIAKYKIMĖS friends.gif
Atsakyti
As geriau labai stiprius antibiotikus nuo persalimo tai po to man kaip pablogeje buvo , kad nera zodziu , kol zarnyna atstaciau....!
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 09 30, 16:40)
As tai vengiu kofeino dabar nes daznai skauda galva tai o kofeinas juk veikia ir kazkaip organizma , bet kava gerai kai nukrenta spaudimas labai smile.gif

Na su šia atveju tai viskas aišku, o kaip į kavą skydliaukė reaguoja. Gal kas kalbėjot su gyd apie tai? blush2.gif Ar tik įtaka spaudimui būna?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 09 30, 16:33)
ar tiesa , kad sergant sia liga reikia vengti vaistu nuo skausmo ?
as dar pastebejau kad  labai erzina sviesa , sauleje sunku buti , erzina , silpna daros bunat sauleje sad.gif

apie nuskausminancius nieko nezinau
sauleje mums nepatartina but, o ir pati, ziuriu, naturaliai jos vengiu

QUOTE(Hilda @ 2008 09 30, 16:36)
Aš gal visai ne į temą, bet aš be kavos negaliu ryto pradėt. Ar kofeinas turi įtakos skydliaukei? Aišku atsakymo galėčiau intike ieškot blush2.gif  bet gal kas jau tą žinot?

nieko negirdejau

QUOTE(JUSTji @ 2008 09 30, 16:37)
...viena gyd sake, net galima paciai reguliuoti, kiek reikia gerti...jei pradedi jausti salti, svaigima, raumenu silpnuma, jegu praradima...vadinasi doze per maza...jei atsiranda padidejas prakaitavimas, sirdies dauzymasis, per daug tiroxino,-mazinti.. ir taip zaidi...

as pasireguliuoju pati. kai simptomai pergaminacios skydliaukes, tai sumazinu vaistu doze, kai truksta-padidinu. tiesiog, simptomus zinai vieno ir kito atvejo ir pagal tai vadovaujiesi.
Atsakyti
o jum parduoda tiroksina be recepto ? nes pvz dirbant lakstyt kas 3 men prasyt recepto tai sunkiai gaunasi juk
Atsakyti
thyroxina parduoda be jokio recepto.

tiesa sakant, visishkai pasikliauti savijauta nera teisinga - man dauzesi sirdis, prasidejo kaip ir tokie nerimo priepuoliai su pykinimu ir dusinimu, galvojau, kad perdozavau thyroxino. Nuejus pasidaryti tyrimu - ATPO vel pakiles, nors buvo beveik normoje anksciau, TTH tp pakiles, t.y. tyrimai rodo kaip ir trukuma.. Pradzioj doze galvojo mazinti, taciau paliko tokia pacia...
Atsakyti
QUOTE(dryzuota lape @ 2008 09 30, 16:21)
thyroxina parduoda be jokio recepto.

tiesa sakant, visishkai pasikliauti savijauta nera teisinga - man dauzesi sirdis, prasidejo kaip ir tokie nerimo priepuoliai su pykinimu ir dusinimu, galvojau, kad perdozavau thyroxino. Nuejus pasidaryti tyrimu - ATPO vel pakiles, nors buvo beveik normoje anksciau, TTH tp pakiles, t.y. tyrimai rodo kaip ir trukuma.. Pradzioj doze galvojo mazinti, taciau paliko tokia pacia...

lygiai tokia pati situacija man buvo...bet deja, jie man liepe mazint doze ir turiu dabar, ka turiu.. atpo virs 1000, kai buvo vos 400 doh.gif doh.gif

Atsakyti