Apgailestauju del plaukuciu, cia kaip matau visom tos problemos, bet zinok as as taip jais rupinuosi ir tausoji, geriu vitaminus tik plaukams ir liux, vienas kitas plaukas iskrenta, paskui pasitvarko keliems menesiams ir vel. Kaip jau sakiau as ipratus kovoti su ta skydliauke ir nejauciu cia jokio liudnumo. Tarp kitko, man labai patinka savimi rupintis ir lepinti, nors ir nera to laiko. Ir su kavos tirsciais patinka zaisti
Amanda, nu ir prijuokinai tu mane su tuo tiroksinu, kurio negerei ir su daktare, kuri tave gyre grazejant
cia tai geras anekdotas. Siaubas ane? As be zodziu. Zinok as irgi esu be galo jautri asmenybe, biski kas ne taip iskarto pergyvenu, kodel...gal cia as kalta...ka dabar daryti, aciu dievui, kad is mamytes paveldejau stipru optimizma. Tai as pasivervuoju ir praeina. Bet noreciau, kad buciau maziau jautresne. Ir esu labai emocinga, o nuotaiku kaita superine...galiu viena minute verkti, kita juoktis
Apgailestauju del plaukuciu, cia kaip matau visom tos problemos, bet zinok as as taip jais rupinuosi ir tausoji, geriu vitaminus tik plaukams ir liux, vienas kitas plaukas iskrenta, paskui pasitvarko keliems menesiams ir vel. Kaip jau sakiau as ipratus kovoti su ta skydliauke ir nejauciu cia jokio liudnumo. Tarp kitko, man labai patinka savimi rupintis ir lepinti, nors ir nera to laiko. Ir su kavos tirsciais patinka zaisti
naikinant celiulita, man viskas visada padeda. Gal del to kad labai tuo tikiu
Zinai ka mergaite, as net nenoriu girdeti tokiu dalyku, kad tu miegi tik po 5 val. tu gal isprotejai? o tai ka tu darai? maziausiai turi miegot 8 val. Zinok patikek manim, kad dar ir tai prisideda prie visu tavo emociju ir plauku slinkimo. Ir butinai turi atsipratinti vakarais prisikimsti. Tai kaip tau nebus celiulito. Geriau diena prisikimsk. Kad man greitai pasitaisytum
QUOTE(Karalaitė @ 2008 04 29, 14:51)
Tikra teisybė dėl cholesterolio- ir pas mane jis didelis. Nors viršsvorio neturiu, ir mityba nebloga, ir amžius dar ne brandus, sakyčiau
bet man endikrinologė aiškino, kad "gerasis" cholesterolis atsveria tą padidintą blogąjį ir nesirūpinčiau.
Pritariu ir atminties problemų turinčiom.... gyd man rekomendavo pegerti žuvų taukų-sako, padeda. Tik aš vis pamirštu jų nusipirkti....
Pritariu ir atminties problemų turinčiom.... gyd man rekomendavo pegerti žuvų taukų-sako, padeda. Tik aš vis pamirštu jų nusipirkti....
na žuvų taukai apskritai geras dalykas stiprinant imuninę sistemą, bet įdomu kaip su atmintim galėtų padėti
QUOTE(Ikulia @ 2008 04 29, 15:17)
na, manau ne pro šalį būtų, šiaip šį tyrimą galėtų siųsti atlikti šeimos gydytoja, bent kartą per porą metų tikrai gali duoti nemokamai jį atlikti
Papildyta:
QUOTE(Edituke777 @ 2008 04 30, 17:12)
Amanda, nu ir prijuokinai tu mane su tuo tiroksinu, kurio negerei ir su daktare, kuri tave gyre grazejant
cia tai geras anekdotas. Siaubas ane? As be zodziu. Kaip jau sakiau as ipratus kovoti su ta skydliauke ir nejauciu cia jokio liudnumo. Tarp kitko, man labai patinka savimi rupintis ir lepinti, nors ir nera to laiko. Ir su kavos tirsciais patinka zaisti
naikinant celiulita, man viskas visada padeda. Gal del to kad labai tuo tikiu
Zinai ka mergaite, as net nenoriu girdeti tokiu dalyku, kad tu miegi tik po 5 val. tu gal isprotejai? o tai ka tu darai? maziausiai turi miegot 8 val. Zinok patikek manim, kad dar ir tai prisideda prie visu tavo emociju ir plauku slinkimo. Ir butinai turi atsipratinti vakarais prisikimsti. Tai kaip tau nebus celiulito. Geriau diena prisikimsk. Kad man greitai pasitaisytum 
oi pritariu Edituke777, kad reikia ne tik gydytojų nurodymų klausyt ir vaistus gerti, bet ir mylėti save, rūpintis savimi, ir TIKĖTI
QUOTE(ganija @ 2008 04 30, 19:48)
na žuvų taukai apskritai geras dalykas stiprinant imuninę sistemą, bet įdomu kaip su atmintim galėtų padėti
na, gal reikia pabandyti
kokia norma tavo cholesterolio? gydytoja sakė, kad atstačius hormonus turėtų ir cholesterolis susinormalizuoti ir kad kitaip jo "nenumušiu", nes jis pas mane dėl ligos, o šiaip valgau mažai ir labai liesus produktus, jokių nereikalingų riebalų, judu daug, o še tau, cholesterolis...
Kiek buvo cholesterolio, dabar jau neatsimenu. Nukišau tyrimus kažkur
QUOTE(visadaJI @ 2008 04 30, 10:56)
pagaliau ir as galiu kazka parasyti, perskaicius visa tema
rasau pirma karta, taciau tik jusu deka apie savo liga suzinojau tieeeek daug, kad is anksto esu labai dekinga jums
pasiskusiu ir as siek tiek....reiks ir man gert ta nelemta tiroxina
apie savo skydliaukes rezultatus zinau tik tiek, kad kraujo tyrimuose yra parasyti tokie skaiciukai 750, kuriu norma turi but iki 35
tik jusu deka suzinojau,kad tai turbut APTO
keista pas mane situacija, pati gyvenu uzsienyje, ir dienai pries isvaziuojant dariausi kraujo tyrimus del skydliaukes, tai tik budama jau isvaziavus, suzinojau, kad prasti reikalai ir nespejau pasidaryt TTH tyrimo
nezinau ka dabar daryt, vaistai man jau paskirti, reikia gerti po 1tab 50-tinio, laukiu siuntinuko is LT, bet labai bijau,kad butu tinkamai parinkta doze,kaip pirmam kartui, tuo labiau,kai kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar ir echoskopija
merginos, ka patarumete:ieskotis uzsienyje gyd ir gydytis(nes kaip supratau, cia visam jau gyvenimui sia beda turesiu), ar vaziuot i lt likusiu tyrimu darytis, ir po to kas kelis men grizdinet, ko labai nenoreciau, juk laikas-pinigai
jau nuo viso to galvojimo ir ligos man taaaip blogai, tokia issekus jauciuosi psichologiskai ir ne tik, kad net ir dabar darbe sededama geriu slykscia arbata, kuri nervus ramina
todel ir prasau padeti apsispresti, nes paciai jau visiskai nesigalvoja 
rasau pirma karta, taciau tik jusu deka apie savo liga suzinojau tieeeek daug, kad is anksto esu labai dekinga jums
keista pas mane situacija, pati gyvenu uzsienyje, ir dienai pries isvaziuojant dariausi kraujo tyrimus del skydliaukes, tai tik budama jau isvaziavus, suzinojau, kad prasti reikalai ir nespejau pasidaryt TTH tyrimo
merginos, ka patarumete:ieskotis uzsienyje gyd ir gydytis(nes kaip supratau, cia visam jau gyvenimui sia beda turesiu), ar vaziuot i lt likusiu tyrimu darytis, ir po to kas kelis men grizdinet, ko labai nenoreciau, juk laikas-pinigai
jau nuo viso to galvojimo ir ligos man taaaip blogai, tokia issekus jauciuosi psichologiskai ir ne tik, kad net ir dabar darbe sededama geriu slykscia arbata, kuri nervus ramina
Sveikute
Mergaitės jūs čia taip emocionaliai visko prirašėt apie gyvenimą, apie sveikatytę, aš net apsiverkiau
QUOTE(Karalaitė @ 2008 04 30, 23:32)
Kiek buvo cholesterolio, dabar jau neatsimenu. Nukišau tyrimus kažkur
o apie žuvų taukų poveikį pavyko atkapstyti štai ką: omega-3 rūgštis yra labai svarbi gerai smegenų ir nervų sistemos veiklai. Atseit, net tų mamų, kurios
gėrė žuvų taukus, vaikučiai protingesni gimė. Na čia jau iš reklamos srities, manau 
na, matyt šiek tiek ir reklama, bet šiaip tai daugelis medžiagų yra reikalingos puikiai smegenų ir nervų sistemos veiklai
QUOTE(Lexusia @ 2008 05 01, 14:18)
Mergaitės jūs čia taip emocionaliai visko prirašėt apie gyvenimą, apie sveikatytę, aš net apsiverkiau
Ne iš liūdesio, šiaip iš susijaudinimo..jautrumas

niu va, kodėl dbr tokia jautri?
QUOTE(ganija @ 2008 05 01, 04:48)
na, gal reikia pabandyti
kokia norma tavo cholesterolio? gydytoja sakė, kad atstačius hormonus turėtų ir cholesterolis susinormalizuoti ir kad kitaip jo "nenumušiu", nes jis pas mane dėl ligos, o šiaip valgau mažai ir labai liesus produktus, jokių nereikalingų riebalų, judu daug, o še tau, cholesterolis...
na, manau ne pro šalį būtų, šiaip šį tyrimą galėtų siųsti atlikti šeimos gydytoja, bent kartą per porą metų tikrai gali duoti nemokamai jį atlikti
Papildyta:
oi pritariu Edituke777, kad reikia ne tik gydytojų nurodymų klausyt ir vaistus gerti, bet ir mylėti save, rūpintis savimi, ir TIKĖTI
gi saviįtaiga stiprus dalykas
beje, net visiškai sveikam žmogui reikia laikytis tam tikrų mitybos taisyklių, laikytis rėžimo, darbą derinti su poilsiu
tai kaip, Amanda, tariamės dėl valgymo dieną ir pilnaverčio miego?
beje, pati rašai, kad tiek mažai miegi ir taip valgai, tai spėju supranti, kad tai negerai, tai kodėl nebandai kažko keisti? o gal tave kamuoja miego sutrikimai dėl šios ligos? vienaip ar kitaip, linkiu tau susidaryti tinkamą rėžimą ir sekti šią ligą
o šiaip aš kai pradėjau gydytis ( jau suvartojau 18 tabletėlių ) tai pasijaučiau kaip naujai gimus
turiu daug energijos, gerai jaučiuosi, nuslūgo patinimas, net drabužiai sukasi dbr visi ant manęs, tai aš lb džiaugiuosi, kad ir per tokį trumpa laiką, bet viskas tik į gerąją pusę keičiasi
jei taip ir toliau, tai manau, klad prisijaukinsiu savo skydliaukę ir bandysim viena kitai padėti
to patiems linkiu ir jums, brangiosios
nes iš tiesų ir aš labai daug sužinojau būtent iš jūsų, skaitydama jūsų ankstesnes žinutes, ir jei ne jūs, gal pati pradžia, kai tik sužinojau apie šią ligą būtų buvusi man žymiai sunkesnė
ačiū 
Papildyta:
Prirasei cia visko tiek daug kaip tikra optimiste
Papildyta:
QUOTE(Lexusia @ 2008 05 01, 23:18)
Sveikute
Mano ATPO yra 250, aš geriu irgi 50 tiroksino
Ne iš liūdesio, šiaip iš susijaudinimo..jautrumas

Nieko nieko, nubrauki asarele ir toliau dziaugiesi gyvenimu. Man irgi taip buna. Kartais menkiausias sudniekis pravirgdina. Vakar verkiau del visokiausiu smulkmenu. Bet man dar ir menesines dasidejo, nes pries jas visada bunu perdetai jautri. Laikykis. Juk mes visos kartu
Lexusia,nera ko liudeti,juk visko buna ir dar visko tikrai bus, bet nuo visu laimiu ar nelaimiu mes tik dar stipresnes tampame
aisku, as cia tau ta sakau, nors man ir paciai reiketu maziau liudeti, nes paskutiniu metu matau tik nespalvota pasauli
manau viska reikia blaiviai spresti ir mazais zingsneliais keliauti teisingu keliu
as pati nusprendziau,kad niekur neprivazinesiu, teks gydytis cia ir ieskoti geriausio varianto, nuo ligos jau niekur nepabegsiu, taip kad kol laukiu vaistuku is LT, sekmingai geriu laaabaaai neskania arbata, kurios prisipirkau lietuvoje, kad nors siek tiek apraminciau savo isisiautejusia nervu sistema, ir tikiuosi geriausio, bent jau sia akimirka,kazkaip labai optimistiskai as cia mastau (gal,kad arbatos prigerus)
kita sav jau kamuosiu gydytojus,gal ka nors naujo ir naudingo suzinosiu is norvegisku daktaru, o gal net ir pati galesiu duoti jums keleta patarimu
pripazinkim, juk is tiesu nera taip laaabaaai blogai (nors neseniai pati pan.rasiau)
taip,kad nenukabinam nosies
aisku, as cia tau ta sakau, nors man ir paciai reiketu maziau liudeti, nes paskutiniu metu matau tik nespalvota pasauli
manau viska reikia blaiviai spresti ir mazais zingsneliais keliauti teisingu keliu
as pati nusprendziau,kad niekur neprivazinesiu, teks gydytis cia ir ieskoti geriausio varianto, nuo ligos jau niekur nepabegsiu, taip kad kol laukiu vaistuku is LT, sekmingai geriu laaabaaai neskania arbata, kurios prisipirkau lietuvoje, kad nors siek tiek apraminciau savo isisiautejusia nervu sistema, ir tikiuosi geriausio, bent jau sia akimirka,kazkaip labai optimistiskai as cia mastau (gal,kad arbatos prigerus)
kita sav jau kamuosiu gydytojus,gal ka nors naujo ir naudingo suzinosiu is norvegisku daktaru, o gal net ir pati galesiu duoti jums keleta patarimu
pripazinkim, juk is tiesu nera taip laaabaaai blogai (nors neseniai pati pan.rasiau)
QUOTE(visadaJI @ 2008 04 30, 20:56)
pagaliau ir as galiu kazka parasyti, perskaicius visa tema
apie savo skydliaukes rezultatus zinau tik tiek, kad kraujo tyrimuose yra parasyti tokie skaiciukai 750, kuriu norma turi but iki 35
tik jusu deka suzinojau,kad tai turbut APTO
nezinau ka dabar daryt, vaistai man jau paskirti, reikia gerti po 1tab 50-tinio, laukiu siuntinuko is LT, bet labai bijau,kad butu tinkamai parinkta doze,kaip pirmam kartui, tuo labiau,kai kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar ir echoskopija
todel ir prasau padeti apsispresti, nes paciai jau visiskai nesigalvoja 
Taip labai nepergyvenk brangute. Viskas tau bus gerai. Patikek manim. Gerk tas tabletes 50. Ir nueik tenai pas gydytoja. Nesvarbu, kad tai uztruks menesi ar du ar net tris. Tau ta 50-tine tikrai nieko nepablogins. Mano tokia pati situacija bovo, nes as Anglijoj. Bet as jau ta liga turiu 7 metus. Jeigu nepatiks Norvegijoj daktarai, tada vazinek i lietuva, kol bus sureguliuota doze.O paskui jau reikes tik kas puse. metu vazineti. Man tai cia nepatiko, nes jie nedaro echoskopijos ir siaip ju rezultatu lygis skiriasi, cia man visada israsydavo, kad zymiai maziau reikia gerti, bet as negerai jauciausi. Nu zodziu po biski tvarkykis ir viskas bus OK. Nepergyvenk. Mes su Tavim
QUOTE(Edituke777 @ 2008 05 01, 15:57)
Prirasei cia visko tiek daug kaip tikra optimiste
As lygiai tokios pacios nuomones. Juk negali ignoruoti ir nervuotis kad turi ta skydliauke, reikia dziaugtis, kad ne kokia rimtesne liga. O cia dabar....juk ir vaikus galim gimdyti ir sportuoti ir dainuoti......
ir t.t. reikia tiesiog optimistiskai susigyventi su ta liga ir svarbiausia save myleti.
tokia ir esu
QUOTE(visadaJI @ 2008 05 01, 16:00)
Lexusia,nera ko liudeti,juk visko buna ir dar visko tikrai bus, bet nuo visu laimiu ar nelaimiu mes tik dar stipresnes tampame
šaunuolė, kad optimistiškai mąstai, taip ir toliau
QUOTE(Edituke777 @ 2008 05 01, 15:05)
....Man tai cia nepatiko, nes jie nedaro echoskopijos ir siaip ju rezultatu lygis skiriasi, cia man visada israsydavo, kad zymiai maziau reikia gerti, bet as negerai jauciausi. Nu zodziu po biski tvarkykis ir viskas bus OK. Nepergyvenk. Mes su Tavim 
o as turiu dar viena klausimeli
kaip jus visos is pat pradziu pradejot gerti tas tabletes, po puse ar daugiau?
su mano tyrimais buvo nueita pas markeli,nors pati ne lt buvau, jis israse po 1tab 50-tinio, nes anti-TPO pas mane 754
as cia tiek daug prisiskaiciau,kad auga svoris ir siaip visokiu negerybiu dedasi, jei neteisingai doze parinkta, o kiek zinau,reikia organizma nuo mazesniu doziu pratint..tai dabar isvis nezinau, bijau rizikuot po 1tab gert iskart
dar laukiu 12d, mama keliaus pas kita gyd.,paziures,ka jis sakys, bet manau as anksciau tableciu sulauksiu,nei ji nueis, tai reiks gert, o ir tempt laiko daugiau nenoriu, nes ir taip po tyrimu jau virs3 sav praejo
QUOTE(visadaJI @ 2008 05 01, 17:10)
o as turiu dar viena klausimeli
su mano tyrimais buvo nueita pas markeli,nors pati ne lt buvau, jis israse po 1tab 50-tinio, nes anti-TPO pas mane 754
kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar echoskopija, ten parasyta, kad "gb tiroiditas" kas tas gb?
as cia tiek daug prisiskaiciau,kad auga svoris ir siaip visokiu negerybiu dedasi, jei neteisingai doze parinkta, o kiek zinau,reikia organizma nuo mazesniu doziu pratint..tai dabar isvis nezinau, bijau rizikuot po 1tab gert iskart
dar laukiu 12d, mama keliaus pas kita gyd.,paziures,ka jis sakys, bet manau as anksciau tableciu sulauksiu,nei ji nueis, tai reiks gert, o ir tempt laiko daugiau nenoriu, nes ir taip po tyrimu jau virs3 sav praejo
Laba diena- isiskisiu ir as
Ačiū mergaitės, ką aš be jūsų daryčiau, jau ramu, pabuvau miške grynam ore, nuotaika pragiedrėjo.
tai aš tik mėnesi geriu tiroksiną, bet figūra ryškiai pagražėjo, ar čia taip gali būti?
tai aš tik mėnesi geriu tiroksiną, bet figūra ryškiai pagražėjo, ar čia taip gali būti?