Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas) II

Amanda, nu ir prijuokinai tu mane su tuo tiroksinu, kurio negerei ir su daktare, kuri tave gyre grazejant lotuliukas.gif cia tai geras anekdotas. Siaubas ane? As be zodziu. Zinok as irgi esu be galo jautri asmenybe, biski kas ne taip iskarto pergyvenu, kodel...gal cia as kalta...ka dabar daryti, aciu dievui, kad is mamytes paveldejau stipru optimizma. Tai as pasivervuoju ir praeina. Bet noreciau, kad buciau maziau jautresne. Ir esu labai emocinga, o nuotaiku kaita superine...galiu viena minute verkti, kita juoktis blush2.gif
Apgailestauju del plaukuciu, cia kaip matau visom tos problemos, bet zinok as as taip jais rupinuosi ir tausoji, geriu vitaminus tik plaukams ir liux, vienas kitas plaukas iskrenta, paskui pasitvarko keliems menesiams ir vel. Kaip jau sakiau as ipratus kovoti su ta skydliauke ir nejauciu cia jokio liudnumo. Tarp kitko, man labai patinka savimi rupintis ir lepinti, nors ir nera to laiko. Ir su kavos tirsciais patinka zaisti blush2.gif naikinant celiulita, man viskas visada padeda. Gal del to kad labai tuo tikiu g.gif biggrin.gif Zinai ka mergaite, as net nenoriu girdeti tokiu dalyku, kad tu miegi tik po 5 val. tu gal isprotejai? o tai ka tu darai? maziausiai turi miegot 8 val. Zinok patikek manim, kad dar ir tai prisideda prie visu tavo emociju ir plauku slinkimo. Ir butinai turi atsipratinti vakarais prisikimsti. Tai kaip tau nebus celiulito. Geriau diena prisikimsk. Kad man greitai pasitaisytum mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karalaitė @ 2008 04 29, 14:51)
Tikra teisybė dėl cholesterolio- ir pas mane jis didelis. Nors viršsvorio neturiu, ir mityba nebloga, ir amžius dar ne brandus, sakyčiau tongue.gif  bet man endikrinologė aiškino, kad "gerasis" cholesterolis atsveria tą padidintą blogąjį ir nesirūpinčiau.
Pritariu ir atminties problemų turinčiom.... gyd man rekomendavo pegerti žuvų taukų-sako, padeda. Tik aš vis pamirštu jų nusipirkti....  biggrin.gif

na žuvų taukai apskritai geras dalykas stiprinant imuninę sistemą, bet įdomu kaip su atmintim galėtų padėti g.gif na, gal reikia pabandyti smile.gif kokia norma tavo cholesterolio? gydytoja sakė, kad atstačius hormonus turėtų ir cholesterolis susinormalizuoti ir kad kitaip jo "nenumušiu", nes jis pas mane dėl ligos, o šiaip valgau mažai ir labai liesus produktus, jokių nereikalingų riebalų, judu daug, o še tau, cholesterolis... ax.gif

QUOTE(Ikulia @ 2008 04 29, 15:17)
g.gif Susirupinau, nes to cholesterolio niekad gyvenime nesu tikrinus. Gal reikia?

na, manau ne pro šalį būtų, šiaip šį tyrimą galėtų siųsti atlikti šeimos gydytoja, bent kartą per porą metų tikrai gali duoti nemokamai jį atlikti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Edituke777 @ 2008 04 30, 17:12)
Amanda, nu ir prijuokinai tu mane su tuo tiroksinu, kurio negerei ir su daktare, kuri tave gyre grazejant  lotuliukas.gif  cia tai geras anekdotas. Siaubas ane? As be zodziu. Kaip jau sakiau as ipratus kovoti su ta skydliauke ir nejauciu cia jokio liudnumo. Tarp kitko, man labai patinka savimi rupintis ir lepinti, nors ir nera to laiko. Ir su kavos tirsciais patinka zaisti  blush2.gif  naikinant celiulita, man viskas visada padeda. Gal del to kad labai tuo tikiu  g.gif  biggrin.gif  Zinai ka mergaite, as net nenoriu girdeti tokiu dalyku, kad tu miegi tik po 5 val. tu gal isprotejai?  o tai ka tu darai? maziausiai turi miegot 8 val. Zinok patikek manim, kad dar ir tai prisideda prie visu tavo emociju ir plauku slinkimo. Ir butinai turi atsipratinti vakarais prisikimsti. Tai kaip tau nebus celiulito. Geriau diena prisikimsk. Kad man greitai pasitaisytum  mad.gif

oi pritariu Edituke777, kad reikia ne tik gydytojų nurodymų klausyt ir vaistus gerti, bet ir mylėti save, rūpintis savimi, ir TIKĖTI smile.gif gi saviįtaiga stiprus dalykas smile.gif beje, net visiškai sveikam žmogui reikia laikytis tam tikrų mitybos taisyklių, laikytis rėžimo, darbą derinti su poilsiu smile.gif tai kaip, Amanda, tariamės dėl valgymo dieną ir pilnaverčio miego? ax.gif beje, pati rašai, kad tiek mažai miegi ir taip valgai, tai spėju supranti, kad tai negerai, tai kodėl nebandai kažko keisti? o gal tave kamuoja miego sutrikimai dėl šios ligos? vienaip ar kitaip, linkiu tau susidaryti tinkamą rėžimą ir sekti šią ligą smile.gif o šiaip aš kai pradėjau gydytis ( jau suvartojau 18 tabletėlių ) tai pasijaučiau kaip naujai gimus ax.gif turiu daug energijos, gerai jaučiuosi, nuslūgo patinimas, net drabužiai sukasi dbr visi ant manęs, tai aš lb džiaugiuosi, kad ir per tokį trumpa laiką, bet viskas tik į gerąją pusę keičiasi smile.gif jei taip ir toliau, tai manau, klad prisijaukinsiu savo skydliaukę ir bandysim viena kitai padėti rolleyes.gif to patiems linkiu ir jums, brangiosios 4u.gif nes iš tiesų ir aš labai daug sužinojau būtent iš jūsų, skaitydama jūsų ankstesnes žinutes, ir jei ne jūs, gal pati pradžia, kai tik sužinojau apie šią ligą būtų buvusi man žymiai sunkesnė smile.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ganija @ 2008 04 30, 19:48)
na žuvų taukai apskritai geras dalykas stiprinant imuninę sistemą, bet įdomu kaip su atmintim galėtų padėti  g.gif  na, gal reikia pabandyti  smile.gif  kokia norma tavo cholesterolio? gydytoja sakė, kad atstačius hormonus turėtų ir cholesterolis susinormalizuoti ir kad kitaip jo "nenumušiu", nes jis pas mane dėl ligos, o šiaip valgau mažai ir labai liesus produktus, jokių nereikalingų riebalų, judu daug, o še tau, cholesterolis...  ax.gif

Kiek buvo cholesterolio, dabar jau neatsimenu. Nukišau tyrimus kažkur blush2.gif o apie žuvų taukų poveikį pavyko atkapstyti štai ką: omega-3 rūgštis yra labai svarbi gerai smegenų ir nervų sistemos veiklai. Atseit, net tų mamų, kurios nestuke.gif gėrė žuvų taukus, vaikučiai protingesni gimė. Na čia jau iš reklamos srities, manau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(visadaJI @ 2008 04 30, 10:56)
pagaliau ir as galiu kazka parasyti, perskaicius visa tema cool.gif
rasau pirma karta, taciau tik jusu deka apie savo liga suzinojau tieeeek daug, kad is anksto esu labai dekinga jums 4u.gif
pasiskusiu ir as siek tiek....reiks ir man gert ta nelemta tiroxina verysad.gif  apie savo skydliaukes rezultatus zinau tik tiek, kad kraujo tyrimuose yra parasyti tokie skaiciukai 750, kuriu norma turi but iki 35 g.gif  tik jusu deka suzinojau,kad tai turbut APTO unsure.gif 
keista pas mane situacija, pati gyvenu uzsienyje, ir dienai pries isvaziuojant dariausi kraujo tyrimus del skydliaukes, tai tik budama jau isvaziavus, suzinojau, kad prasti reikalai ir nespejau pasidaryt TTH tyrimo doh.gif  nezinau ka dabar daryt, vaistai man jau paskirti, reikia gerti po 1tab 50-tinio, laukiu siuntinuko is LT, bet labai bijau,kad butu tinkamai parinkta doze,kaip pirmam kartui, tuo labiau,kai kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar ir echoskopija verysad.gif
merginos, ka patarumete:ieskotis uzsienyje gyd ir gydytis(nes kaip supratau, cia visam jau gyvenimui sia beda turesiu), ar vaziuot i lt likusiu tyrimu darytis, ir po to kas kelis men grizdinet, ko labai nenoreciau, juk laikas-pinigai  g.gif
jau nuo viso to galvojimo ir ligos man taaaip blogai, tokia issekus jauciuosi psichologiskai ir ne  tik, kad net ir dabar darbe sededama geriu slykscia arbata, kuri nervus ramina verysad.gif  todel ir prasau padeti apsispresti, nes paciai jau visiskai nesigalvoja  unsure.gif

Sveikute 4u.gif Mano ATPO yra 250, aš geriu irgi 50 tiroksino mirksiukas.gif

Mergaitės jūs čia taip emocionaliai visko prirašėt apie gyvenimą, apie sveikatytę, aš net apsiverkiau verysad.gif verysad.gif Ne iš liūdesio, šiaip iš susijaudinimo..jautrumas verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karalaitė @ 2008 04 30, 23:32)
Kiek buvo cholesterolio, dabar jau neatsimenu. Nukišau tyrimus kažkur  blush2.gif o apie žuvų taukų poveikį pavyko atkapstyti štai ką: omega-3 rūgštis yra labai svarbi gerai smegenų ir nervų sistemos veiklai. Atseit, net tų mamų, kurios  nestuke.gif gėrė žuvų taukus, vaikučiai protingesni gimė. Na čia jau iš reklamos srities, manau  biggrin.gif

na, matyt šiek tiek ir reklama, bet šiaip tai daugelis medžiagų yra reikalingos puikiai smegenų ir nervų sistemos veiklai smile.gif omega-3 rūgštys viena iš daugelio smile.gif o šiaip žuvų taukai geras dalykas, bet vasara jų nebūtina vartoti smile.gif viena gydytoja taip sakė smile.gif
QUOTE(Lexusia @ 2008 05 01, 14:18)
Mergaitės jūs čia taip emocionaliai visko prirašėt apie gyvenimą, apie sveikatytę, aš net apsiverkiau verysad.gif  verysad.gif  Ne iš liūdesio, šiaip iš susijaudinimo..jautrumas verysad.gif  verysad.gif

niu va, kodėl dbr tokia jautri? unsure.gif m? per ta jautrumą daug ligų paskui kimba... gal vartoji kokias nors žoleles jautrumui mažinti? jei būčiau tokia jautri, tai seniai būčiau nervų ligą kokią įsivarius... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ganija @ 2008 05 01, 04:48)
na žuvų taukai apskritai geras dalykas stiprinant imuninę sistemą, bet įdomu kaip su atmintim galėtų padėti  g.gif  na, gal reikia pabandyti  smile.gif  kokia norma tavo cholesterolio? gydytoja sakė, kad atstačius hormonus turėtų ir cholesterolis susinormalizuoti ir kad kitaip jo "nenumušiu", nes jis pas mane dėl ligos, o šiaip valgau mažai ir labai liesus produktus, jokių nereikalingų riebalų, judu daug, o še tau, cholesterolis...  ax.gif
na, manau ne pro šalį būtų, šiaip šį tyrimą galėtų siųsti atlikti šeimos gydytoja, bent kartą per porą metų tikrai gali duoti nemokamai jį atlikti  smile.gif
Papildyta:

oi pritariu Edituke777, kad reikia ne tik gydytojų nurodymų klausyt ir vaistus gerti, bet ir mylėti save, rūpintis savimi, ir TIKĖTI  smile.gif  gi saviįtaiga stiprus dalykas  smile.gif beje, net visiškai sveikam žmogui reikia laikytis tam tikrų mitybos taisyklių, laikytis rėžimo, darbą derinti su poilsiu  smile.gif tai kaip, Amanda, tariamės dėl valgymo dieną ir pilnaverčio miego?  ax.gif beje, pati rašai, kad tiek mažai miegi ir taip valgai, tai spėju supranti, kad tai negerai, tai kodėl nebandai kažko keisti? o gal tave kamuoja miego sutrikimai dėl šios ligos? vienaip ar kitaip, linkiu tau susidaryti tinkamą rėžimą ir sekti šią ligą  smile.gif  o šiaip aš kai pradėjau gydytis ( jau suvartojau 18 tabletėlių ) tai pasijaučiau kaip naujai gimus  ax.gif  turiu daug energijos, gerai jaučiuosi, nuslūgo patinimas, net drabužiai sukasi dbr visi ant manęs, tai aš lb džiaugiuosi, kad ir per tokį trumpa laiką, bet viskas tik į gerąją pusę keičiasi smile.gif jei taip ir toliau, tai manau, klad prisijaukinsiu savo skydliaukę ir bandysim viena kitai padėti  rolleyes.gif to patiems linkiu ir jums, brangiosios  4u.gif nes iš tiesų ir aš labai daug sužinojau būtent iš jūsų, skaitydama jūsų ankstesnes žinutes,  ir jei ne jūs, gal pati pradžia, kai tik sužinojau apie šią ligą būtų buvusi man žymiai sunkesnė  smile.gif ačiū  4u.gif

Prirasei cia visko tiek daug kaip tikra optimiste thumbup.gif As lygiai tokios pacios nuomones. Juk negali ignoruoti ir nervuotis kad turi ta skydliauke, reikia dziaugtis, kad ne kokia rimtesne liga. O cia dabar....juk ir vaikus galim gimdyti ir sportuoti ir dainuoti...... tongue.gif ir t.t. reikia tiesiog optimistiskai susigyventi su ta liga ir svarbiausia save myleti.
Papildyta:
QUOTE(Lexusia @ 2008 05 01, 23:18)
Sveikute 4u.gif  Mano ATPO yra 250, aš geriu irgi 50 tiroksino mirksiukas.gif

Mergaitės jūs čia taip emocionaliai visko prirašėt apie gyvenimą, apie sveikatytę, aš net apsiverkiau verysad.gif  verysad.gif  Ne iš liūdesio, šiaip iš susijaudinimo..jautrumas verysad.gif  verysad.gif

Nieko nieko, nubrauki asarele ir toliau dziaugiesi gyvenimu. Man irgi taip buna. Kartais menkiausias sudniekis pravirgdina. Vakar verkiau del visokiausiu smulkmenu. Bet man dar ir menesines dasidejo, nes pries jas visada bunu perdetai jautri. Laikykis. Juk mes visos kartu group.gif
Atsakyti
Lexusia,nera ko liudeti,juk visko buna ir dar visko tikrai bus, bet nuo visu laimiu ar nelaimiu mes tik dar stipresnes tampame 4u.gif
aisku, as cia tau ta sakau, nors man ir paciai reiketu maziau liudeti, nes paskutiniu metu matau tik nespalvota pasauli mastau.gif
manau viska reikia blaiviai spresti ir mazais zingsneliais keliauti teisingu keliu rolleyes.gif
as pati nusprendziau,kad niekur neprivazinesiu, teks gydytis cia ir ieskoti geriausio varianto, nuo ligos jau niekur nepabegsiu, taip kad kol laukiu vaistuku is LT, sekmingai geriu laaabaaai neskania arbata, kurios prisipirkau lietuvoje, kad nors siek tiek apraminciau savo isisiautejusia nervu sistema, ir tikiuosi geriausio, bent jau sia akimirka,kazkaip labai optimistiskai as cia mastau (gal,kad arbatos prigerus) g.gif biggrin.gif
kita sav jau kamuosiu gydytojus,gal ka nors naujo ir naudingo suzinosiu is norvegisku daktaru, o gal net ir pati galesiu duoti jums keleta patarimu ax.gif

pripazinkim, juk is tiesu nera taip laaabaaai blogai (nors neseniai pati pan.rasiau) mirksiukas.gif

taip,kad nenukabinam nosies 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(visadaJI @ 2008 04 30, 20:56)
pagaliau ir as galiu kazka parasyti, perskaicius visa tema cool.gif
rasau pirma karta, taciau tik jusu deka apie savo liga suzinojau tieeeek daug, kad is anksto esu labai dekinga jums 4u.gif
pasiskusiu ir as siek tiek....reiks ir man gert ta nelemta tiroxina verysad.gif  apie savo skydliaukes rezultatus zinau tik tiek, kad kraujo tyrimuose yra parasyti tokie skaiciukai 750, kuriu norma turi but iki 35 g.gif  tik jusu deka suzinojau,kad tai turbut APTO unsure.gif 
keista pas mane situacija, pati gyvenu uzsienyje, ir dienai pries isvaziuojant dariausi kraujo tyrimus del skydliaukes, tai tik budama jau isvaziavus, suzinojau, kad prasti reikalai ir nespejau pasidaryt TTH tyrimo doh.gif  nezinau ka dabar daryt, vaistai man jau paskirti, reikia gerti po 1tab 50-tinio, laukiu siuntinuko is LT, bet labai bijau,kad butu tinkamai parinkta doze,kaip pirmam kartui, tuo labiau,kai kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar ir echoskopija verysad.gif
merginos, ka patarumete:ieskotis uzsienyje gyd ir gydytis(nes kaip supratau, cia visam jau gyvenimui sia beda turesiu), ar vaziuot i lt likusiu tyrimu darytis, ir po to kas kelis men grizdinet, ko labai nenoreciau, juk laikas-pinigai  g.gif
jau nuo viso to galvojimo ir ligos man taaaip blogai, tokia issekus jauciuosi psichologiskai ir ne  tik, kad net ir dabar darbe sededama geriu slykscia arbata, kuri nervus ramina verysad.gif  todel ir prasau padeti apsispresti, nes paciai jau visiskai nesigalvoja  unsure.gif

Taip labai nepergyvenk brangute. Viskas tau bus gerai. Patikek manim. Gerk tas tabletes 50. Ir nueik tenai pas gydytoja. Nesvarbu, kad tai uztruks menesi ar du ar net tris. Tau ta 50-tine tikrai nieko nepablogins. Mano tokia pati situacija bovo, nes as Anglijoj. Bet as jau ta liga turiu 7 metus. Jeigu nepatiks Norvegijoj daktarai, tada vazinek i lietuva, kol bus sureguliuota doze.O paskui jau reikes tik kas puse. metu vazineti. Man tai cia nepatiko, nes jie nedaro echoskopijos ir siaip ju rezultatu lygis skiriasi, cia man visada israsydavo, kad zymiai maziau reikia gerti, bet as negerai jauciausi. Nu zodziu po biski tvarkykis ir viskas bus OK. Nepergyvenk. Mes su Tavim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2008 05 01, 15:57)
Prirasei cia visko tiek daug kaip tikra optimiste  thumbup.gif  As lygiai tokios pacios nuomones. Juk negali ignoruoti ir nervuotis kad turi ta skydliauke, reikia dziaugtis, kad ne kokia rimtesne liga. O cia dabar....juk ir vaikus galim gimdyti ir sportuoti ir dainuoti...... tongue.gif  ir t.t. reikia tiesiog optimistiskai susigyventi su ta liga ir svarbiausia save myleti.

tokia ir esu biggrin.gif blush2.gif aš laimingesnė tapau, kai sužinojau, kas man yra, nei kad iki tol, kai teko taip kankintis ir nežinojau, kas su manimi darosi. iš asmeninės patirties sakau, čia nea pati baisiausia liga ax.gif
QUOTE(visadaJI @ 2008 05 01, 16:00)
Lexusia,nera ko liudeti,juk visko buna ir dar visko tikrai bus,  bet nuo visu laimiu ar nelaimiu mes tik dar stipresnes tampame 4u.gif
aisku, as cia tau ta sakau, nors man ir paciai reiketu maziau liudeti, nes paskutiniu metu matau tik nespalvota pasauli mastau.gif
manau viska reikia blaiviai spresti ir mazais zingsneliais keliauti teisingu keliu rolleyes.gif
as pati nusprendziau,kad niekur neprivazinesiu, teks gydytis cia ir ieskoti geriausio varianto, nuo ligos jau niekur nepabegsiu, taip kad kol laukiu vaistuku is LT, sekmingai geriu laaabaaai neskania arbata, kurios prisipirkau lietuvoje, kad nors siek tiek apraminciau savo isisiautejusia nervu sistema, ir tikiuosi geriausio, bent jau sia akimirka,kazkaip labai optimistiskai as cia mastau (gal,kad arbatos prigerus) g.gif  biggrin.gif
kita sav jau kamuosiu gydytojus,gal ka nors naujo ir naudingo suzinosiu is norvegisku daktaru, o gal net ir pati galesiu duoti jums keleta patarimu ax.gif

pripazinkim, juk is tiesu nera taip laaabaaai blogai (nors neseniai pati pan.rasiau)  mirksiukas.gif

taip,kad nenukabinam nosies 4u.gif

šaunuolė, kad optimistiškai mąstai, taip ir toliau mirksiukas.gif o pasaulis tikrai gražus, tik reikia išmokti pamatyti jo grožį bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Edituke777 @ 2008 05 01, 15:05)
....Man tai cia nepatiko, nes jie nedaro echoskopijos ir siaip ju rezultatu lygis skiriasi, cia man visada israsydavo, kad zymiai maziau reikia gerti, bet as negerai jauciausi. Nu zodziu po biski tvarkykis ir viskas bus OK. Nepergyvenk. Mes su Tavim  mirksiukas.gif

o as turiu dar viena klausimeli blush2.gif
kaip jus visos is pat pradziu pradejot gerti tas tabletes, po puse ar daugiau?
su mano tyrimais buvo nueita pas markeli,nors pati ne lt buvau, jis israse po 1tab 50-tinio, nes anti-TPO pas mane 754 unsure.gif kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar echoskopija, ten parasyta, kad "gb tiroiditas" kas tas gb?
as cia tiek daug prisiskaiciau,kad auga svoris ir siaip visokiu negerybiu dedasi, jei neteisingai doze parinkta, o kiek zinau,reikia organizma nuo mazesniu doziu pratint..tai dabar isvis nezinau, bijau rizikuot po 1tab gert iskart g.gif
dar laukiu 12d, mama keliaus pas kita gyd.,paziures,ka jis sakys, bet manau as anksciau tableciu sulauksiu,nei ji nueis, tai reiks gert, o ir tempt laiko daugiau nenoriu, nes ir taip po tyrimu jau virs3 sav praejo mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(visadaJI @ 2008 05 01, 17:10)
o as turiu dar viena klausimeli blush2.gif
kaip jus visos is pat pradziu pradejot gerti tas tabletes, po puse ar daugiau?
su mano tyrimais buvo nueita pas markeli,nors pati ne lt buvau, jis israse po 1tab 50-tinio, nes anti-TPO pas mane 754 unsure.gif kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar echoskopija, ten parasyta, kad "gb tiroiditas" kas tas gb?
as cia tiek daug prisiskaiciau,kad auga svoris ir siaip visokiu negerybiu dedasi, jei neteisingai doze parinkta, o kiek zinau,reikia organizma nuo mazesniu doziu pratint..tai dabar isvis nezinau, bijau rizikuot po 1tab gert iskart g.gif
dar laukiu 12d, mama keliaus pas kita gyd.,paziures,ka jis sakys, bet manau as anksciau tableciu sulauksiu,nei ji nueis, tai reiks gert, o  ir tempt laiko daugiau nenoriu, nes ir taip po tyrimu jau virs3 sav praejo mastau.gif

Laba diena- isiskisiu ir as 4u.gif Klausete, kas tas "gb" ? Tai "gali buti" trumpinys- gydytojai skubedami daznai taip zodzisu patrumpina. Gydytojai zino, o nemedikui zmogui sunku kartais issifruoti doh.gif
Atsakyti
Ačiū mergaitės, ką aš be jūsų daryčiau, jau ramu, pabuvau miške grynam ore, nuotaika pragiedrėjo. biggrin.gif
tai aš tik mėnesi geriu tiroksiną, bet figūra ryškiai pagražėjo, ar čia taip gali būti?
Atsakyti