Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas) II

QUOTE(Amannda @ 2008 04 28, 17:51)
unsure.gif as tai zinau.. Zinau ir tai, kad hipotiroiditas paankstina senejimo procesus  verysad.gif  ir kad nervu sistemai bei sirdies ir kraujagysliu sistemai tai velgi ne i gera... Gydytoja sake, kad galiu nualpti, nugriuti, gauti trauma. Zinau visa tai, daug doemjausi ir skaiciau apie sia liga. 
Bet mano tyrimai nera labai tragiski. Todel emiau gydytis homeopatiskai, nezinau kiek tai bus veiksminga, bet po trecio seanso kompiuteris rodo, kad tiroksino skydliauke gamina pakankamai. Is tikruju tai eisiu juos darytis, kad isitikint, kad taip yra is tikruju. Pagal ka sprendziu kad homeopatija veiksminga ? Nes susitvarke 'tas' ciklas (jis buvo labai nereguliarus), tai manau, kad ir skydliauke jau aktyviau dirba.
Jei gerciau tiroksina tai atrofuotusi dar likusi skydliaukes veikla, ko as labai nenoriu. Man tai tiesiog kelia siauba  g.gif  blink.gif .

Jo, ir oda mums reikia labiau prisiziureti ir viso kuno formas, nes per ta skydliauke mums viskas greiciau vyksta. Bet as jau sena kovotoja, jau pripratus ir vargo nematau dirol.gif O atsimenu, kai tik suzinojau tai labai priesinausi, atseit nebusiu as cia kazkokia ligone ir kasdien vaistu negersiu. Taip pati nusprendziuau ir negeriau gal pusantru metu, bet oi kaip paskui man atsigriebe, dabar jau lyg ir susinoormalizuoja. Va jau reikia eiti vel tikrintis, tik dar nerandu sau daktaro doh.gif Nors tu ir negeri tu hormonu, bet bent jau kazkokiu kitu bandai rupintis sveikata. Nu labai cia idomi tavo situacija. Jeigu tau tinka ir tyrimai geri, tai ir tesk sitaip. Bet jei nebus geri, tai jungsiesi prie musu ir niekur tu nedingsi console.gif Tik labai jau taip nepergyvenk. Zinok, kad nesi viena tokia. Viena kita palaikysim
Atsakyti
Edituke 4u.gif , aciu uz palaikancius ir siltus zodelius.
O gal galetum parasyti, kas konkreciai tau buvo pradeje streikuoti unsure.gif ?
Atsakyti
Tikra teisybė dėl cholesterolio- ir pas mane jis didelis. Nors viršsvorio neturiu, ir mityba nebloga, ir amžius dar ne brandus, sakyčiau tongue.gif bet man endikrinologė aiškino, kad "gerasis" cholesterolis atsveria tą padidintą blogąjį ir nesirūpinčiau.
Pritariu ir atminties problemų turinčiom.... gyd man rekomendavo pegerti žuvų taukų-sako, padeda. Tik aš vis pamirštu jų nusipirkti.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karalaitė: 29 balandžio 2008 - 13:52
QUOTE(Karalaitė @ 2008 04 29, 14:51)
Tikra teisybė dėl cholesterolio- ir pas mane jis didelis. Nors viršsvorio neturiu, ir mityba nebloga, ir amžius dar ne brandus, sakyčiau tongue.gif  bet man endikrinologė aiškino, kad "gerasis" cholesterolis atsveria tą padidintą blogąjį ir nesirūpinčiau.
Pritariu ir atminties problemų turinčiom.... gyd man rekomendavo pegerti žuvų taukų-sako, padeda. Tik aš vis pamirštu jų nusipirkti....  biggrin.gif

g.gif Susirupinau, nes to cholesterolio niekad gyvenime nesu tikrinus. Gal reikia?
Atsakyti
[quote=Amannda,2008 04 29, 19:08]
Edituke 4u.gif , aciu uz palaikancius ir siltus zodelius.
O gal galetum parasyti, kas konkreciai tau buvo pradeje streikuoti unsure.gif ?
[/quote

Nera uz ka wub.gif

Kai negeriau tu hormonu, po puses metu pradejau jausti, bet galvojau, kad gal nuo darbo streso (dirbau naktim po 12 val.septynias dienas per savaite) Jauna buvau, norejau visus milijonus susirinkti doh.gif ) . Tai isejau as is to darbo, bet niekas nesikeite, plaukai pradejo slinkti, jauciau nuovargi is niekur nieko, atsikeldavau ryte visa pavargus ir be nuotaikos. Ir siaip nuotaiku kaita labai erzindavo, pati jau nebesupratau, kas man darosi. O kai ziauriai susinervindavau, pradedavo gerklej tvinkcioti, arba kai greiciau pabegiodavau irgi kazkas gerklej darydavosi, net nemoku paaiskinti to jausmo, lyg dusciau, lyg sirdis butu gerklej atsiradus. O po visu metu jau ir celiulitas apsilanke ir kelios, bet vos vos matomos strijos. O niekada tokiu problemu nebudavo. Eik tu kokia kvaila buvau, kas per kvailas nusistatymas. Gavojau, kad ir sirdelei blogai, nes labai daznai buvo pradeje durti, bet aciu dievui viskas gerai. Mano gydytojai vos infarkto nebuvo. Atsimenu parbega su tyrimais i kabineta, seseles is paskos ir kai pradejo dievagotis, net ir mano mamyte kaltino, kad nepriziuri. Tokie blogi tyrimai, kad israse labai daug vaistu gerti. Atsimenu verkiau ilgai ilgai. Tiek prigasdinus buvo. Paskui po keliu menesiu susitvarke ir dabar jauciuosi puikiai. Dabar visiskai nejauciu, kad turiu skydliaukes sutrikimu. Jauciuosi puikiai, atmintis gera. Tik plaukai kartais sugalvoja iskristi, bet as iskarto grebiuosi kaukiu, vitaminu ir viskas gerai. Fuuu, nu ir prirasiau as cia blink.gif savo istorija. O ka tu jauti?
Atsakyti
pagaliau ir as galiu kazka parasyti, perskaicius visa tema cool.gif
rasau pirma karta, taciau tik jusu deka apie savo liga suzinojau tieeeek daug, kad is anksto esu labai dekinga jums 4u.gif
pasiskusiu ir as siek tiek....reiks ir man gert ta nelemta tiroxina verysad.gif apie savo skydliaukes rezultatus zinau tik tiek, kad kraujo tyrimuose yra parasyti tokie skaiciukai 750, kuriu norma turi but iki 35 g.gif tik jusu deka suzinojau,kad tai turbut APTO unsure.gif
keista pas mane situacija, pati gyvenu uzsienyje, ir dienai pries isvaziuojant dariausi kraujo tyrimus del skydliaukes, tai tik budama jau isvaziavus, suzinojau, kad prasti reikalai ir nespejau pasidaryt TTH tyrimo doh.gif nezinau ka dabar daryt, vaistai man jau paskirti, reikia gerti po 1tab 50-tinio, laukiu siuntinuko is LT, bet labai bijau,kad butu tinkamai parinkta doze,kaip pirmam kartui, tuo labiau,kai kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar ir echoskopija verysad.gif
merginos, ka patarumete:ieskotis uzsienyje gyd ir gydytis(nes kaip supratau, cia visam jau gyvenimui sia beda turesiu), ar vaziuot i lt likusiu tyrimu darytis, ir po to kas kelis men grizdinet, ko labai nenoreciau, juk laikas-pinigai g.gif
jau nuo viso to galvojimo ir ligos man taaaip blogai, tokia issekus jauciuosi psichologiskai ir ne tik, kad net ir dabar darbe sededama geriu slykscia arbata, kuri nervus ramina verysad.gif todel ir prasau padeti apsispresti, nes paciai jau visiskai nesigalvoja unsure.gif
Atsakyti
Edituke 4u.gif , tu pas bet koki gydytoja nueik, tai jie reikia - nereikia, prirasys kalnus receptu g.gif . Atsimenu, kai gydziausi tiroksinu tai is pat pradziu dar jo negeriau, tai nueinu pas gydytoja po 2 men, o ji man sako kaip as pasikeitusi, pagrazejusi, nors as kaip sakau jo net nebuvau gerusi rolleyes.gif .. Ir tai kartojosi kelis kartus, na paskui is tikruju jau emiau ji gerti.
Po apsilankymo pas kazanaviciu ir jo nuosprendzio, kad tiroksinas man likusiam gyvenimui bus kaip vanduo, tai irgi verkiau visa vakara ir nebenorejau gyvent blush2.gif biggrin.gif ... bet paskui susitaikiau su siuo faktu.
ka as jauciu ? siaip esu labai jautri, tai nuolat nervuojuosi ir del ko reikia, ir del ko nereikia. Vakare ilgai galvoju ka taip padariau, ko nepadariau, ka pasakiau, ko nepasakiau, kas buvo, kas bus. Nuolat save grauziu. Viska labai isgyvenu verysad.gif doh.gif ... Tai va esu labai emocionali, jei tik kur kas, tai mano nervu sistema tai suzinos pirmoji.
O fiziskai tai jauciu, kad sunku buti vienoje vietoje, norisi begt ir lekt, kad atsikratyt vidines itampos. Mazai koncentracijos turiu, nemegstu ilgai klausyt zmogaus ar dirbt protinio darbo. Sirdis plaka ivairiai - ryte labai letai, vakare labai smarkiai, tas pats ir su pulsu.
Beje celiulitas tai atsirado verysad.gif , bet siaip mano darbas prie kompo, tai gal dar ir nuo tai. O jei nuo skydlaukes tai liudna verysad.gif ...
Apie plaukus tai patylesiu unsure.gif , geriu vitaminus saujom ir n priemoniu isbandziau, bet jos neveikia. Kai geriau tiroksino slinkimas nebutu sustojes.
Protingi zmones man sako, kad keisciau gyv buda, nes miegu tik po 5 val ir visa diena badauju beveik, o vakare prisikemsu doh.gif , ir taip jau kokie 5 metai blush2.gif .
zinau kad blogai darau, stengiuosi keistis ir ta darau.
Atsakyti
QUOTE(visadaJI @ 2008 04 30, 12:56)
psichologiskai ir ne  tik, kad net ir dabar darbe sededama geriu slykscia arbata, kuri nervus ramina verysad.gif  todel ir prasau padeti apsispresti, nes paciai jau visiskai nesigalvoja  unsure.gif

Jei turi galimybe ir finansiskai gali sau leisti apsilankyti pas gydytoja, tai zinoma, kad pasidomek ir kitu gydytoju nuomone apie savo liga. Vis tik jei randiesi uzsienyje tai prieziura ir gydymas turetu buti kokybiskesni.
vietoj taves i Lt del tyrimu tikrai negrizineciau.
Ir nesinervuok, pamatysi, viskas bus gerai, tau tereikia susirasti gera gydytoja ir viska issiaiskinti. Jei tik nervuosies, tai nieko nepakeisi, sutinki smile.gif ? Taip kad imk telefono rageli ir uzsirasyk i priemima pas gydytoja. Sekmes tau 4u.gif .
Atsakyti
amannda, dekui tau labai uz palaikyma 4u.gif
dabar visa laika sedejau ir laukiau nors maziausio atsakymo, va net dirbt visiskai nesinori, tuo labiau,kai suzinojau tik isvykus apie tyrimu ats, iskart praskriejo visi planai pro mano akis angel_sadangel.gif
taip siuo metu sunku man, tuo labiau,kai uzsieny esu, o i lietuva prireikus neprigrizdinesiu kiekviena karta...
buvau jau nuejus viena diena tik pasikonsultuot pas juos, nieko jie nesuprato, ko is ju noriu, nors angliskai laisvai kalbu cry.gif tai dabar prisitraukiau net norvegiskos info apie ta tiroidita ir sakiau nuejus uzversiu tuos daktarus lapais, tegul svieciasi, ko is ju noriu huh.gif tikiuosi nepripaisys man jie dar kokiu ligu, tada jau tikrai i lt vaziuosiu, nes jau su savim pacia ir pakrikusiais nervais visiskai nesusitvarkau, o dar plaukai pradejo kuokstais keliaut nuo mano galvos mega_shok.gif
Atsakyti
VisadaJi, visada prasom 4u.gif .

Kaip suprantu esi dabar Norvegijoj ? Keista, kad tokioj issivysciusioj salyje gydytojai nesupranta ko is ju norima. Juk tiroiditas zinomas visame pasaulyje, bent jau man taip Kazanavicius aiskino.

Gal pataikei ant tikrai silpno terapeuto, o jei nueitum i kita gydymo istaiga ? labai gerai, kad kalba tu moki, tai jau nueita puse kelio smile.gif .

Del plaukuciu uzjauciu verysad.gif verysad.gif verysad.gif , as ju jau nebesukuoju, kad tik neslinktu dar labiau, tiesiog ryte atsikelus susirisu i kuodeli ir viskas. Ir nekerpu, apskritai nebekliudau verysad.gif .
ISbandziau Plantur 39 priemones (rekomendavo dermatologe), cemeryciu vandeni, begale skalavimu su zolem (dilgelem, azuolo zieve), svogunu kaukes, bet kol kas dar tos pagalbos ieskau.
Atsakyti
QUOTE(visadaJI @ 2008 04 30, 11:56)
pasiskusiu ir as siek tiek....reiks ir man gert ta nelemta tiroxina verysad.gif  apie savo skydliaukes rezultatus zinau tik tiek, kad kraujo tyrimuose yra parasyti tokie skaiciukai 750, kuriu norma turi but iki 35 g.gif  tik jusu deka suzinojau,kad tai turbut APTO unsure.gif 
keista pas mane situacija, pati gyvenu uzsienyje, ir dienai pries isvaziuojant dariausi kraujo tyrimus del skydliaukes, tai tik budama jau isvaziavus, suzinojau, kad prasti reikalai ir nespejau pasidaryt TTH tyrimo doh.gif  nezinau ka dabar daryt, vaistai man jau paskirti, reikia gerti po 1tab 50-tinio, laukiu siuntinuko is LT, bet labai bijau,kad butu tinkamai parinkta doze,kaip pirmam kartui, tuo labiau,kai kiti tyrimai nedaryti, isskyrus dar ir echoskopija verysad.gif
merginos, ka patarumete:ieskotis uzsienyje gyd ir gydytis(nes kaip supratau, cia visam jau gyvenimui sia beda turesiu), ar vaziuot i lt likusiu tyrimu darytis, ir po to kas kelis men grizdinet, ko labai nenoreciau, juk laikas-pinigai  g.gif
jau nuo viso to galvojimo ir ligos man taaaip blogai, tokia issekus jauciuosi psichologiskai ir ne  tik, kad net ir dabar darbe sededama geriu slykscia arbata, kuri nervus ramina verysad.gif  todel ir prasau padeti apsispresti, nes paciai jau visiskai nesigalvoja  unsure.gif

Sveikute. Tu tik per daug nesijaudink. Padidejes jautrumas irgi yra vienas is sios ligos pozymiu. Pabandyk dar vietinius daktarus pakamuoti, tegul pasako savo nuomone del dozes. Turek galvoje, kad tiroksino poveikis ne is karto pasireiskia, kaip sake viena musu kolege mirksiukas.gif tiksliau, turi praeiti laiko, kol issiderines organizmas sugris i savo vezes- juk susirgai irgi ne per viena diena. Dar del daktaru- tikrai nesikuklink visko issiklausineti ir po kelis kartus, jei neaisku. Tai juk ju darbas, ar ne? ax.gif Pvz, kai as skundziausi bloga savijauta, gyd. man siule pagerti vitaminu ir issimiegoti, kad geriau jausciausi. Paskui issiprasiau vidaus organu echoskopijos, o pas echoskopuotoja- kad ir skydliauke paziuretu...tik tada rado, kad ji nebeigali biggrin.gif Taip kad ramybes, stiprybes ir nenuleisk ranku. I LT tikrai nereik kas men skraidyti. Net jei vietiniai tyrimai brangus, vis tiek bus pigiau nei bilietas. O paskui doze kas pusmeti pasiziuri. Jei neramu, pati dazniau pasitikrinsi. Nepanikuok. Viskas bus gerai. Palaikysim! ax.gif
Atsakyti
man tai dar tik kaip menuo tie plaukai slenka, bet kazkaip neatkreipiau demesio, kol cia neperskaiciau,kad vis delto ta liga kalta del mano plaukuosenos g.gif nors visokias plaukams priemones jau keli metai naudoju, nes ir taip nera pas mane jie stiprus, bet ne velnio niekas nepagerina situacijos cray.gif
o del to jautrumo, tai pati buvau issigandus, kai viskas pasieke kritini taska, vargsas mano draugas, taip ir liko nesuprastas, ko as vos ne visa diena praverkiau ir pykau ant jo, net pati nesuprasdama del ko verysad.gif nuo tos akimirkos nusprendziau-atejo galas mano asaroms, nes ir santykiai bloget pradejo...dabar jau viskas lyg ir gereja, aisku, idedant didziausias pastangas, kaip is niekur nieko neapsiverkus cry.gif kelios dienos jau man kaip ir sekasi ax.gif
reikejo anksciau man cia uzsukt, vis dabar siek tiek ramiau, nors zinau, kad galiu kreiptis i jus bet kada ir sulaukti palaikymo, aciu visoms labai 4u.gif
Atsakyti