Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(milabra @ 2008 04 19, 23:57)
Nu nežinau, kiek jūsų iš ten užsisakėte  unsure.gif Substratas dar nieko, bet jau kiminų kaina  doh.gif Gal ir superiniai, bet man ranka nekilo mokėti tiek už saujelę samanų...
Nu pas mane lempos uždegamos tik vakare  unsure.gif Ir ką, man jas pakabinti po lempom?  biggrin.gif Gal aš nelabai prisiekusi gėlininkė, bet neinvestuoju į gėles tiek, kad paskutines kelnes nusimauti  ax.gif Nu čia va kiminų kaina, kiaurą parą lempą deginti  ax.gif
paprastai jei man gėlė užima didesnę laiko dalį, nei palaistymas, persodinimas ir nuplovimas - sunku jai bus pas mane. Arba prisitaikys prie mano sąlygų, arba neišgyvens  blush2.gif 2 orchidėjos tą suprato ir susitaikė smile.gif Trečioji ožius rodė- nu ką dabar  rolleyes.gif

Kiminų ten tikrai ne saujelė. Turint keletą orchidėjų, reikėtų pirkti kelioms susitarus, nes ten jų žiauriai daug smile.gif Apdėliojau jomis kokia 10 vazonų, dviems paruošiau palatas ir dar ketvirtadalio nesunaudojau. Taigi, jei reikia vienam reanimatoriui paruošti ir dar atsargai pasilikti, tai gali pasidalinti kokia 10 gėlininkių. Tada ir kaina ne tokia bauginanti mirksiukas.gif
Kabinti po lempom nebūtina. Dažniausiai namuose būna stalinė lempa, po kuria galima pašildyti gėlytę.
O jei neturi tam sąlygų, tai čia yra entuziasčių, kurios mielai pasirūpintų kokia bemirštančia gražuole.
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 04 20, 01:10)
O jei neturi tam sąlygų, tai čia yra entuziasčių, kurios mielai pasirūpintų kokia bemirštančia gražuole.

aha, cia tokiu pilna drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 04 20, 00:57)
Nu nežinau, kiek jūsų iš ten užsisakėte  unsure.gif Substratas dar nieko, bet jau kiminų kaina  doh.gif Gal ir superiniai, bet man ranka nekilo mokėti tiek už saujelę samanų...

Ju ten tikrai labai daug. As visada patariu pirkti komplekta Phalaenosio persodinimui,ten yra saujele kiminu,kuriu vienai orchidejai per akis rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Kendra,2008 04 19, 19:11]
pas mus tai akvos liga doh.gif turim 120l, dabar rengiamas 40l o ir jau esam nusiuziureje 400l doh.gif kazkokia durna manija tongue.gif
[/quote]
Sergu ir as ta liga, vienu metu net septynis turejau biggrin.gif , bet dabar kartais susimastau, gal vietoj avariumo orchidariuma įsigyti g.gif Žoziu plėšausi per pusę, nes ir akvariumus dievinu ir dėl orchidėjų alpstu wub.gif
[/quote]

Orchidariumas tai mano artimiausiuose planuose yra blush2.gif . Va grysiu i darba ir sakiau jam taupysiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif O akvos tai irgi dar vienos, bet jurines, norec blush2.gif Bet jau jai tai ilgokai dirbt reikes doh.gif lotuliukas.gif
Tik dabar problema, ka kurioj vietoj namuose sutalpint doh.gif
[quote=rena,2008 04 19, 19:24]

dabar laukiu lentynu sanpaulijom rolleyes.gif jau prizadejo, tai kai baldus uzsakinesim, tai sake ir lentynas uzsakys thumbup.gif ir lempas sake man pritvirtins thumbup.gif
[/quote]
As tai su jom nesusidraugavau unsure.gif Turejau viena, bet ir ta supuvo doh.gif

Idesiu veliau viena foto. Turiu neseniai isigyta Oncidium'a. Jis ten kazka pradejo leist, tai pasitart noresiu. Niekad nebuvau su tokiu zverim susidurus blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 04 18, 23:00)
Ikalbejot biggrin.gif
Nieko cia blatno nera blush2.gif

vajee bigsmile.gif koks grozis!!! wub.gif niu va, o as vis MB aiskinu aiskinu, koks grazus toks akvariumas su zolytemis, o jam ciklidinis geriau ir viskas doh.gif
Atsakyti
Štai mano gražuolės žiedeliai

user posted image

O čia tos žalios apnašos ant vazonėlio ir visokie kitokie žalesiai. Ir nežinau gerai čia ar blogai. Tikiuos labiau patyrusios , dar ką nors patars ax.gif

user posted image
user posted image

O čia taip atrodo iš viršaus, kai tik parsinešiau buvo apsitraukę tokiu drėgnu voratinkliu, bet dabar pradžiuvo ir nebeliko.

user posted image

Tai galvoju gal dar kokias kelias dienas nelaistyti g.gif
Atsakyti
Is Skm uzsisakius tikrai ne saujele kiminu pas mane irgi apdengta 10 vazoneliu ir dar turiu thumbup.gif
Ir jie tikrai be jokiu parazitu nes kai isimi net jauciasi toks svarus aitrus kvapas tai reiskia kad jie dezinfekuoti 4u.gif
Atsakyti
as pati vakar uzsisakiau kiminu is skm ir nezadu su niekuo dalintis bigsmile.gif manau sunaudosiu ir pati laikui begant, dabar tai paguldysiu savo ligoniukes ant storesnio kiminu sluoksnio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2008 04 20, 10:34)
Štai mano gražuolės žiedeliai

O čia tos žalios apnašos ant vazonėlio ir visokie kitokie žalesiai. Ir nežinau gerai čia ar blogai. Tikiuos labiau patyrusios , dar ką nors patars ax.gif

O čia taip atrodo iš viršaus, kai tik parsinešiau buvo apsitraukę tokiu drėgnu voratinkliu, bet dabar pradžiuvo ir nebeliko.

Tai galvoju gal dar kokias kelias dienas nelaistyti g.gif

Graži tavo gėlytė wub.gif
Ant vazonėlio rasos kaip ir nebesimato, taigi gali laistyti. Tos samanos rodo, kad gėlytė buvusi stipriai perlaistyta, bet šaknys, kiek matosi per vazonėlį, gražios, taigi nerimauti ko gero nėra dėl ko. Kai nužydės, reikėtų persodinti. Tada ir samanų nebeliks. Sėkmės auginime 4u.gif
Atsakyti
[quote=--rita,2008 04 20, 11:34]

na man atrodo tavo gelyte buvo laistoma gausiai, tai kelias dienas dar nelaistyk jos ax.gif pas mane kai vuvo apsamanojes vazonelis persodinejnt radau gera sauja viduryje gelytes saknu kiminu, tai matyt jie niekada ir neisdziudavo ir apsamanojo vazonelis ir beje saknis supude
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneizza: 20 balandžio 2008 - 11:29
QUOTE(Gaurė @ 2008 04 20, 01:10)
Taigi, jei reikia vienam reanimatoriui paruošti ir dar atsargai pasilikti, tai gali pasidalinti kokia 10 gėlininkių. Tada ir kaina ne tokia bauginanti  mirksiukas.gif

a nu jo, čia mintis gera susimetus pirkti, bet kad mano podružkės nei viena neužsiima su orchidėjom doh.gif Nu gal reiks iki panemunės šilo numinti, pasirankioti smile.gif

O duot tai niekam neduosiu - sakiau biggrin.gif esu žadna, skūpa ir apžora biggrin.gif jau kas mano tai iki galo biggrin.gif
O marinti aš gi jos nenorėjau, visoms atsigauna reanimatoriuose, tai jau galvojau - ką čia man neatsigaus irnesakyk.gif negi aš ryža rolleyes.gif O ta rupkė paėmė ir supuvo dry.gif nu nelemta buvo jai būti pas mane mastau.gif
Einu kas liko pakišiu po lempa hihihi.gif
Atsakyti
[quote=aneizza,2008 04 20, 12:26]
[quote=--rita,2008 04 20, 11:34]
na man atrodo tavo gelyte buvo laistoma gausiai, tai kelias dienas dar nelaistyk jos ax.gif pas mane kai vuvo apsamanojes vazonelis persodinejnt radau gera sauja viduryje gelytes saknu kiminu, tai matyt jie niekada ir neisdziudavo ir apsamanojo vazonelis ir beje saknis supude
[/quote]
vat vat... pas mano kelias orches ir taip buvo... unsure.gif
Atsakyti