Musiskis isvis nesako tokios raides
Vietoj ratas sako atas ir t.t.

2 metai ir 10 menesiu. Net nustebau, nes kazkaip bijojau tos problemeles

maniskiui 3,5 m ir nesako raideles R
vietoj jos-L .jau buvau bepradedanti galvoti,kad logopedo reikes,bet ziuriu,kad dar ankstoka

Dukra 4m pati išmoko r sakyti. O sūnų vedžiau 5m. pas logopedą, nes mačiau, kad pačiam sunkiai išeis. Tai logopedė jau per pirmą užsiėmimą išmokino. Sėdžiu už durų ir girdžiu kaip burzgia, sunku net patikėti buvo. Aišku, dar teko pavargti, kol kalboje pradėjo r taisyklingai tarti.
Musiskiam kelios savaites iki triju ir jau pamazu taria R ir L, kuri anksciau neiseidavo. Keista kad ne visuose zodziuose iseina, atrodo net skambesys zodziu panasus, o vienur iseina, kitur ne. Ragana pasako, o ratai - ne.
Tiesa, tik gimusiam vaikeliui, norejo pakirpti liezuveli, sake kitaip netars R raides ir ilgai svepluos. Abu su vyru kategoriskai neleidome. Ir ka, vaikas metu budamas burgzdavo kaip traktoriukas, pradejes kalbeti neistardavo zodyje, o dabar matau kad viskas tvarkoj bus.
Tiesa, tik gimusiam vaikeliui, norejo pakirpti liezuveli, sake kitaip netars R raides ir ilgai svepluos. Abu su vyru kategoriskai neleidome. Ir ka, vaikas metu budamas burgzdavo kaip traktoriukas, pradejes kalbeti neistardavo zodyje, o dabar matau kad viskas tvarkoj bus.

man maziuke irgi labai anksti aiskiai kalbeti pradejo,dar ji ne metuku nebuvo,bet kasdien pasisodinusi ja pries save,labai aiskiai stengdavausi tarti zodziu pz:[B]lėlė,tėtė,gėlė ir taip toliau,net per prmasias sventes kai egle jau stovejo kambaryje tartavau jos pavadinima,tai jau tada buvo ji 1metuku ir dar nebovo pilnai 2men,ji istare elgė (eglė)

TIk suejo 4 metukai,po keliu dienu pradejo tarti R
Maniškis 3 su puse aiškiai visus žodžius taria,aišku yra keliatas iššimčių,bet tie žodžiai yra tokie,kur ir suaugusiam reikia pavargti.Šiaip dėl R raidės vaiką mokant reikia ,kad R raidė eitų po priebalsio pvz traktorius drakonas,gydyt., man sakė jog kitaip galima dar labiau tą tartį sugadinti

4 metuku istaria puikiai