Įkraunama...
Įkraunama...

R raidė

Mano netare reides r, pradejo kalbet gan anksti ir neatejo ta diena, kad savaime. Dabar eina pas lokopede darzeli, bet kol kas nieko, ir namuose yvairius pratimus daro, na gal iki mokyklos susitvarkys
Atsakyti
mano berniukas dar aiskiai ir netaria bet kasdiena jam geriau iseina iki5metuku tikiuos pasakysim aiskiai smile.gif
Atsakyti
Labai itksliai nepamenu, bet žinau kad trejų būdamas teisingai ištardavo : MAN TRYS metai, ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif mano merguzelei 3 m. ir 5 men. jau kuris laikas gana graziai istaria R, bet nevisada ir nevisuose zodziuose, bet vis graziau ir graziau smile.gif

kazka as jai sakau, Skaistute, nereikia, o jinai man atsako "rrrraikia" biggrin.gif
Atsakyti
2 metų jau tarė ax.gif
Atsakyti
Manajai 4,5 m., bet R neištaria. Logopedė sake, kad reikia liežuvio pasaitėlį truputį prikirpt. man tai kažkas baisaus verysad.gif .
palauksiu kol sueis 5 m. ir tada, jei vis dar neištars, keliausim pas odontologą-chirurgą tos baisios procedūros
Atsakyti
su šia raidele nebuvo problemu 9 mėn sakė VARNA, nes turim labai didelį tokį žaislą, o štai iki 1,5 neištarė š,č, po to viskas gerai. aš visada mėgdavau skaitydama pasakas pabrėžti ir aiškiai ištarti žodžius su sunkesnėm raidelėmis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DODA @ 2009 01 02, 21:33)
Manajai 4,5 m., bet R neištaria. Logopedė sake, kad reikia liežuvio pasaitėlį truputį prikirpt. man tai kažkas baisaus  verysad.gif .
palauksiu kol sueis 5 m. ir tada, jei vis dar neištars, keliausim pas odontologą-chirurgą tos baisios procedūros

Oi, nebijok, ten nieko baisaus, per kerpamaja vieta neina joks nervas, tad neturetu buti labai sudetinga. Mums pakirpo dar gimdymo namuose. Nezinau ar tai turejo itakos, bet kokiu 2,5 metu buvo pradejes aiskiai sakyti, o paskui, matyt, isgirdo is kitu vaiku ir sugalvojo pasimaivyti, bet as nekreipdavau demesio, tiesiog neatsiliepdavau, jei jisai vietoj r sakydavo l, taip ir isaugom...
Atsakyti
jeigu nėra fiziologinių pakitimų burnoje, tai garsą r nesunku išmokyti tarti bet kokiame amžiuje. teoriškai penkerių metų vaikai turėtų tarti visus garsus.
Papildyta:
[quote=-simona-,2009 01 03, 22:09]
su šia raidele nebuvo problemu 9 mėn sakė VARNA, nes turim labai didelį tokį žaislą, o štai iki 1,5 neištarė š,č

oho, kaip anksti, jūs žodžius tariat... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 01 03, 22:09)
su šia raidele nebuvo problemu 9 mėn sakė VARNA, nes turim labai didelį tokį žaislą, o štai iki 1,5 neištarė š,č, po to viskas gerai. aš visada mėgdavau skaitydama pasakas pabrėžti ir aiškiai ištarti žodžius su sunkesnėm raidelėmis smile.gif

oho ir man atrodo kad labai anksti prisiminiau sedziu pas daktare eilej ir viena mama buvo atsivedusi tokia maza mergaite wub.gif viena sesute priejo ir klausia kiek tau metu ir koks tavo vardas o ji sako as aiste ir ma 1,2metu o mama sako ne tau jug jau 1 metai ir 3men meniusiu suklyda rolleyes.gif tai as isgirdus buvau soke kad tokia maza o jau taip graziai ir protingai kalba blink.gif
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 01 03, 22:09)

O kokį žodį ir kada pasakė patį pirmą?
Atsakyti
Sūnui buvo jau beveik triys, kai vieną dieną tiesiog pradėjo tarti "r".
Atsakyti