mano berniukas dar aiskiai ir netaria bet kasdiena jam geriau iseina iki5metuku tikiuos pasakysim aiskiai

Labai itksliai nepamenu, bet žinau kad trejų būdamas teisingai ištardavo : MAN TRYS metai,

Sveikos
mano merguzelei 3 m. ir 5 men. jau kuris laikas gana graziai istaria R, bet nevisada ir nevisuose zodziuose, bet vis graziau ir graziau
kazka as jai sakau, Skaistute, nereikia, o jinai man atsako "rrrraikia"

kazka as jai sakau, Skaistute, nereikia, o jinai man atsako "rrrraikia"

2 metų jau tarė

Manajai 4,5 m., bet R neištaria. Logopedė sake, kad reikia liežuvio pasaitėlį truputį prikirpt. man tai kažkas baisaus
.
palauksiu kol sueis 5 m. ir tada, jei vis dar neištars, keliausim pas odontologą-chirurgą tos baisios procedūros

palauksiu kol sueis 5 m. ir tada, jei vis dar neištars, keliausim pas odontologą-chirurgą tos baisios procedūros
su šia raidele nebuvo problemu 9 mėn sakė VARNA, nes turim labai didelį tokį žaislą, o štai iki 1,5 neištarė š,č, po to viskas gerai. aš visada mėgdavau skaitydama pasakas pabrėžti ir aiškiai ištarti žodžius su sunkesnėm raidelėmis

QUOTE(DODA @ 2009 01 02, 21:33)
Manajai 4,5 m., bet R neištaria. Logopedė sake, kad reikia liežuvio pasaitėlį truputį prikirpt. man tai kažkas baisaus
.

Oi, nebijok, ten nieko baisaus, per kerpamaja vieta neina joks nervas, tad neturetu buti labai sudetinga. Mums pakirpo dar gimdymo namuose. Nezinau ar tai turejo itakos, bet kokiu 2,5 metu buvo pradejes aiskiai sakyti, o paskui, matyt, isgirdo is kitu vaiku ir sugalvojo pasimaivyti, bet as nekreipdavau demesio, tiesiog neatsiliepdavau, jei jisai vietoj r sakydavo l, taip ir isaugom...
jeigu nėra fiziologinių pakitimų burnoje, tai garsą r nesunku išmokyti tarti bet kokiame amžiuje. teoriškai penkerių metų vaikai turėtų tarti visus garsus.
Papildyta:
[quote=-simona-,2009 01 03, 22:09]
su šia raidele nebuvo problemu 9 mėn sakė VARNA, nes turim labai didelį tokį žaislą, o štai iki 1,5 neištarė š,č
oho, kaip anksti, jūs žodžius tariat...
Papildyta:
[quote=-simona-,2009 01 03, 22:09]
su šia raidele nebuvo problemu 9 mėn sakė VARNA, nes turim labai didelį tokį žaislą, o štai iki 1,5 neištarė š,č
oho, kaip anksti, jūs žodžius tariat...

QUOTE(-simona- @ 2009 01 03, 22:09)
su šia raidele nebuvo problemu 9 mėn sakė VARNA, nes turim labai didelį tokį žaislą, o štai iki 1,5 neištarė š,č, po to viskas gerai. aš visada mėgdavau skaitydama pasakas pabrėžti ir aiškiai ištarti žodžius su sunkesnėm raidelėmis 

oho ir man atrodo kad labai anksti prisiminiau sedziu pas daktare eilej ir viena mama buvo atsivedusi tokia maza mergaite

QUOTE(-simona- @ 2009 01 03, 22:09)

O kokį žodį ir kada pasakė patį pirmą?
Sūnui buvo jau beveik triys, kai vieną dieną tiesiog pradėjo tarti "r".