maniskiai abu labai anksti pradeti tarti raides, vyresnelis isvis senai jau graziai kalba, o mazasis nebent raides maiso vietomis t su p pvz vietoj pele sako tele

Mano sūnui 4,5 metai, tačiau jis R raidės netaria, o logopedai sako jog dar anksti pergyventi dar palaukti, tai ir laukiam

QUOTE(aukseliss @ 2008 11 26, 20:45)
Mano sūnui 4,5 metai, tačiau jis R raidės netaria, o logopedai sako jog dar anksti pergyventi dar palaukti, tai ir laukiam 

Bet pas logopeda vedat

mažiukas išmoko kažkur 3 su puse. o vyresnysis neapsiėjo be logopedo - gerai R raidę išmoko tarti tik baigdamas šeštus metus.
O manoji R pradėjo tart 3 metų ir 3 mėn., nors kalba nuo pusantrų. Tai iš pradžių labai juokingai jai ta R išeidavo - ir kur reikia ir kur nereikia, pvz. anksčiau būdavo "kalalaitė", o vėliau "kararaitė"
O kai mokėmės abėcėlę, tai sakydavo kad čia ta radė kus aš neištariu

QUOTE(aukseliss @ 2008 11 26, 19:45)
f
Na va, maniškė 4m., klausyt jau nebegaliu kaip ji kalba, o logopedė liepė dar bent pusmetį palaukti

pas mus irgi yra beda su r raides tarimu,buna,kad istaria,buna,kad ne.logopedas taip pat sake palaukti bent iki 5 metuku,tik kad tas gimtadienis jau neuzkalnu,o r raides vis nesugebam istarti.

jei bedos tik del vienos R raides, tai galima ir biski palaukti
bet jei yra ir kitu neistariamu raidziu garsu, tikrai patariu nelaukti ir vaikscioti pas logopeda
bet jei yra ir kitu neistariamu raidziu garsu, tikrai patariu nelaukti ir vaikscioti pas logopeda

Mano vyresnioji pradejo tarti 4.5 metuku. Velokai sakyciau, bet kai su kitais garsais nebuvo bedu, tai nusprendem iki kokiu 5 meteliu palaukti ir tik veliau kreiptis i logopeda.
bet neprireike
bet neprireike

maniškiui 4 m. R raidę taria,bet ne visuose žodžiuose dar,bet kol kas nesijaudinu,manau pradės tart...tik va kitu raidžiu tokiu kaip Š,Ž dar netaria