Įkraunama...
Įkraunama...

R raidė

logopedė liepė mums sakyti DIR ir mums pavyko ax.gif iš pradžių kur reikia kur nereikia dėdavo r raidę,turbūt patiko tarti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pjolita212: 31 sausio 2009 - 23:16
Mano mažule pradejo R tarti nuo 3m 3 mėn, ir taria labai pabrėžtinai, lyg tai būtų svarbiausia raidė žodyje bigsmile.gif Kiek žinau, tai vaikai iki 5 metų turėtų išmokti tarti visas raides. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(clasica @ 2009 01 07, 18:17)
O kokį žodį ir kada pasakė patį pirmą?

pas mus buvo pirmi 3 žodžiai : mama, tete, ede(eglė mb sesutė, kuri leisdavo su ja daug laiko) čia gal buvo 7,5 mėn. o tą varną ji kasdien tampė,,ėjo imtynių" gal todėl aiškiai ištarė. Šiaip ji tikrai gan anksti pradėjo kalbėt ir sakinukais, užtat dabar kartais ir ramint reikia, kad perdaug kalbą lotuliukas.gif aišku pasitaiko ir sunkių žodžių, pvz veterinaras- ji sako veriraras. jei būtų buvę kokių problemų su kalbėjimų tikrai būčiau vedusi pas logopedą, kaimynai vedė savo berniuką, akivaizdžiai pagerėjo kalba.
Papildyta:
QUOTE(kamiliuke @ 2009 01 15, 03:11)
Oi mano maze nesako sios raides viedoi jos sako dz Pvz.mano mama Regina,o ji sako dziodzina lotuliukas.gif

lotuliukas.gif manau vardo nepagadino
Atsakyti
Mano mažajai tuoj 3metukai, šiaip ji kalba tikrai daug ir gerai, bet R neištaria ir visai dėl to nepergyvenu. Vyresnioji ištarti R išmoko gal tik 4,5metų
Atsakyti
Vasara bus 6 metai,bet R raides neistaria doh.gif lankemes pas logopeda kelis kartus,mokino kokius pratimukus daryti.Tad darom pratimus i diena po kelis kartus,bet jei nenori pyksta logopede sake neversti.tai zaidziam su tais pratimukais kad liezuvelis tiesus butu.Reiks turbut vel kreiptis i logopedus
Atsakyti
as jau buvau sunerimus,kad mano dukryte netaria "r" raides,nors jai tik 3m3men smile.gif Siek tiek nusiraminau paskaicius smile.gif Mes gyvenam ne LT ir mazoji kalba dviem kalbom,tai bijojau,kad del to ir "r" raides netaria. Na,bet tikiuosi,kad iki 5m ismoksim smile.gif
Atsakyti
Prieš 3 gimtadienį pradėjo labai aiškiai tarti R raidę thumbup.gif
Atsakyti
maniškis dabar pradeda tarti, bet dar toli iki tobulybės smile.gif beveik 3 m. 10 mėnesių.
Atsakyti
maniskis kazkaip nesunkiai iveike ta sunkuji R bigsmile.gif pradejo ji tarti kazkur 2 metu,kai traukiniu vaziavom, pamate priesais atvaziuojanti traukini ir pradejo saukti ,,trrraukinys'', taip juokinga buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Dukrai trys metai, bet dar netaria R raidės.
Atsakyti
QUOTE(Rani* @ 2009 02 10, 20:35)
Vasara bus 6 metai,bet R raides neistaria doh.gif lankemes pas logopeda kelis kartus,mokino kokius pratimukus daryti.Tad darom pratimus i diena po kelis kartus,bet jei nenori pyksta logopede sake neversti.tai zaidziam su tais pratimukais kad liezuvelis tiesus butu.Reiks turbut vel kreiptis i logopedus

o gal gali parasyti kas ten per pratimai nes manoji ir dar gerai netaria. eina pas lokopede ir jau progresas jauciasi, bet dar reikia tobulinti nemazai.
Atsakyti
Na o mums kazkaip sunku su ta raide nebuvu. Labai jau jis megsta traktotrius, o traktorius vaziuojant sako trrr, trrr, trrr. Tai mes kokiu 2,5 m. sia raidele pasakydavau. Kai kada neaiskiai, bet dabar kai trys metai - taria aiskiai 4u.gif
Atsakyti