Mano sūneliui dabar 3 m. 6 mėn., tai tarti raidę R išmokome prieš mėnesį. Mums mokytis labai padėjo frazė ,,Rožė keliu nudrožė"-paskutinį žodį taip aštriai taria ir praktiškai iš karto pavyko ištarti žodį ,,drožė". O po to palaipsniui ir kitus žodžius išmokome. Dabar tai jau net persistengia, vietoj L irgi taria R

mano sūneliui 3,bet mes tariame visas raides ir garsus nuo 1,5 metukų
.o vidurinysis sūnutis pradėjo kalbėti tik nuo 2 metukų

QUOTE(ausra33 @ 2009 02 17, 12:08)
o gal gali parasyti kas ten per pratimai nes manoji ir dar gerai netaria. eina pas lokopede ir jau progresas jauciasi, bet dar reikia tobulinti nemazai.
Siaip manau logopedas turetu nuspresti ar jums tinkami tie pratimai

kiek pamenu R raide graziai istaria tik pradejusi sneket, bet buna kad maivosi arba koks naujas zodis, tai ir pasvepluoja

QUOTE(Rani* @ 2009 02 25, 21:47)
Siaip manau logopedas turetu nuspresti ar jums tinkami tie pratimai
dukra kai kalba ji liezuvi uzriecia i virsu,o turi laikyti tiesiai.tad musu pratimai yra priesingai uzlenkti liezuveli.uzlenkus leizuveli "valyti"apatinius dantukus ir po kiek laiko padaryti kalniuka uzrietus liezuvi uz dantuku apatiniu (bet mums kartais nesigauna,ji uzriecia liezuvi bet galiukas kartais gaunasi vistiek i virsu uzriestas)
na tikiuosi supratot 

Va būtent, kad pratimai skirtingi. Mums liepė liežuvį į viršų riesti, siekti nosytės. Dar visokius kle kle kle daryti, nemoku čia paaiškinti

Maniškis R raidę išmoko tarti ( aišku su logopedės pagalba ) 4 su puse, bet dar ir šiandien varydamas greitakalbe kartais nesivargina jos ištarti

Mano sūnus R ėmė tarti nuo 2,5 metų, bet apskritai kalbėt pradėjo anksti, pirmi jo žodžiai (normalūs) buvo 10-11 mėn., kartais pritrūdavo kokios raidės, pvz. vietoje SENELIS, sakydavo ENELIS.
QUOTE(twins2 @ 2009 02 17, 20:08)
mano dvyniam balandį bus 5m. mergaitė R gerai taria, o berniukas ne ,visur vietoj R taria L. Ir daržely pas mus mišrios gr. nuo 2.5 iki 6, tai dabar pradejo spec. kalbėt, taip kaip mažiai kalba. Tai taip pykstu, ir kaip sunku atpratinti 

mano dukrytė kartais irgi pabendravusi su mažesniais vaikais, kalba kaip jie, bet aš jos nebariu, o sakau: kur mano dukrytė, kaip norėčiau, kad pakalbėtų, ir žaidžiu taip kol jinai ,,sugrišta " į savo kalbą

Mano sunuciui dabar 2m.9men ir jis katik ismoko tarti R raide
Snekedamas taip visur stengaisi pabrezti ta raidyte

o mes gavom siuntima i klinikas liezuvio pasaiteli pakirpti. sake cia turbut del jo ir beda visa, kad ji r niekaip neistaria. as daktarei nuo 3m zyziau, kad gal reikia, o ji vis isaugs isaugs, ir va vistiek reikia.
Čia logopedė sakė, kad išaugs? Aš irgi zyziu, kad darytų ką nors, o man vis sako, kad dar palaukim
. Pratimukus parodė, darom darom, o R kaip nėr taip nėr. Kai kurie pratimai neišeidavo, dabar jau visi išeina, bet rezultas tas pats....

QUOTE(clasica @ 2009 03 06, 15:36)
Čia logopedė sakė, kad išaugs? Aš irgi zyziu, kad darytų ką nors, o man vis sako, kad dar palaukim
. Pratimukus parodė, darom darom, o R kaip nėr taip nėr. Kai kurie pratimai neišeidavo, dabar jau visi išeina, bet rezultas tas pats....

Tada iškyla klausimas, kokius pratimus darote, jei rezultato nėra. Gal tik kad liežuvis paslankesnis būtų, o ne konkrečiai r raidei

Man su didžkiu yra tekę lankytis pas logopedą, tik mums taisė s ir š raides. Tai pati mačiau, kaip vaikus moko tarti r raidę. Kiša po liežuviu medinę lazdelę, pakelia liežuviuką į viršų, tada kiša pirštuką į burną ir pirštuku judina liežuvio apačią. Tokiu būdu priverčiamas liežuvis virpėti. Puikiai ir labai greitai išgaunamas r garsas