Įkraunama...
Įkraunama...

R raidė

R istare truptuciuka virs 3 metu..vis mokiau mokiau pati ir pavyko karta smile.gif bet ji taip ipratusi kalbeti be R raudes, kad net nepastebi jos kai kuriuose zodziuose smile.gif tai vis pataisom smile.gif bet buna dar ir taip kad jei zodyje tra L ir R tai abi taria R doh.gif pvz. anksciau budavo Laula (Laura) o dabar Raura doh.gif
Atsakyti
Tai nieko blogo. Vaikui dar neišlavėjusi foneminė klausa. Garsas R dar tik įsitvirtina kalboje. Garsui įsitvirtinus, tai turi praeiti.
Atsakyti
Musu dukrytei 3.5metuku bet po kol kas R garso dar neistaria...Namuose "lavinam" liezuviuka kartodami zodelius su R garsiuku. Jei iki kokiu 4.5metuku neistars, tada jau kreipsimes i logopeda.
Atsakyti
iki 5 metuku normalu, kad neistaria, mes lankomespas kogopede, bet del kitko, nors ir R raideles neistariam dar
Atsakyti
mano vaikas beveik 4iu metu neistaria L, vietoj K sako T, S vietoj Š , bet neimu i galva. tik cia paskaicius suzinojau, kad iki penkiu tai norma. KAI VAIKAS NEISTARIA L tai rezia ausi, kai kitu raidziu netaria ne visi tevai pastebi. kad mano sunus neistaria K girdziu tik as smile.gif
pazystu tik 1 suaugusi zmogu, kuris neistaria ar sunkiai istaria R, tai reta, tikiuos, kad mano vaikas i ta retu buri nepapuls smile.gif
Atsakyti
Na mano dukrytė virš 4 metukų,bet R dar netaria ir labai supyksta,jei kas tai pabrėžia...aš kolkas nesinervinu,nes sūnus ir tik 5m normaliai tarti pradėjo.Šiaip vis ir S su Š sumaišo,nors Š garsą jau ištaria,bet dažniausiai "pamiršta",kad moka ax.gif tas pats su Z ir Ž.Darželio dar nelankom,matysim kitais metais,kaip viskas bus,gal neprireiks logopedo,nors jei ir reikės,tai lankysimės būtinai smile.gif
Atsakyti
Mano sūnelis lanko logoledę nuo trejų metukų, bet R raidę pradėjo tarti tik nuo 5 m. Matyt tam turi ateiti laikas.
Atsakyti
as galiu pasidziaugti kad mao 3 m sunelis istaria grazei raide R thumbup.gif ir isvis grazei kalba rolleyes.gif net nezinau nuo kuo tai priklauso g.gif gal nuo gienu,mama sake kad mes su bruoliu irgi niekad nesvelplodavom ax.gif gal dar nuo tuo kad savo vaikui nuo mazumes labai daug skaitau-pasaku,eilerasciu bigsmile.gif jis jau 2.5 m ismokes buvo gana ilga eilerasti mintinai smile.gif
Atsakyti
Mano karalaitis kažkur nuo 3,5 metų r gražiai sako. Aš nepergyvenau, kai nesakė, ir manau, kad iki 4-5 metų čia visai nieko baisaus. Bet seneliams tai nepatiko- lavino jį, kad greičiau pradėtų blush2.gif . Dar ir dabar kartais pasimaišo ž, š, k, l... ir man nekliūna... kai papuls seneliams, išmoks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2010 10 18, 20:17)
as galiu pasidziaugti kad mao 3 m sunelis istaria grazei  raide R thumbup.gif ir isvis grazei kalba rolleyes.gif net nezinau nuo kuo tai priklauso g.gif gal nuo gienu,mama sake kad mes su bruoliu irgi niekad nesvelplodavom ax.gif gal dar nuo tuo kad savo vaikui nuo mazumes labai daug skaitau-pasaku,eilerasciu bigsmile.gif jis jau 2.5 m ismokes buvo gana ilga eilerasti mintinai smile.gif

Manyciau cia daugiau gal nuo pacio vaiko priklauso. As savo vaikams irgi daug pasaku skaitau, eilerastukus deklamuoju, dainuoju, pasakoju ir pan. Mokinames zodelius su R garsiukus, tariu as, paskui taria dukryte ir pan. Bet po kol kas nieko, taigi lauksim. Dukrytei lenda liezuviukas ir gana, niekaip neistaria R.
O vyresnelis is vis nesveplavo, R raidele pradejo tarti budamas 2m su trupuciu. Netgi darzelyje aukletojos stebejosi, kaip vaikas raiskiai ir taisyklingai kalba, liezuviukas niekur nekliuna. Ir galiu pasakyti daug maziau su juo uzsiemiau, nes dirbau, bet kazkodel vaikui tai nebuvo trukdis istarti R garsiuka.
Atsakyti
Mano pupulė ištarė garsą R 4 metų ir 3 mėnesių amžiaus. Visiškai nepergyvenau, kad netaria, nes esu logopedė ir reikalui esant, būtume susitvarkiusios. Bet vaiko nespaudžiau, tegu viskas vystosi pagal jos "planą". Tuo labiau, kad iki 5 metų dar galimas fiziologinis šveplavimas, o garsas R yra gana sudėtingos artikuliacijos. Bet mano pleputė vieną dieną labai gražiai "įjungė" liežuvio motoriuką. bigsmile.gif Taigi, nesulaukėm 5 metų ir gražiai tariam Rrrrrrr. smile.gif
Atsakyti
Musiskiui tai vienas is pirmuju istartu garsu buvo rrrrrr,daug kas stebejosi,o mes juokemes-sakom auga tigras.ir zinoma su r raidele niekad problemu neturejom.
Atsakyti