Įkraunama...
Įkraunama...

R raidė

O maniskis 3 metuku, bet nemoka tarti. Sako: gak (gal), kuk (kur), dak (dar), dabak (dabar). Labai juokinga man smile.gif Ismoks - ne kur dings. Ir L netaria. Vova vietoj lova, vabai, vietoj labai ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimike: 28 balandžio 2011 - 12:32
musu R atsirado labai netiketai, nusivedus maziu i darba,kai pakalbino labai svarbiai atrodantis asmuo lotuliukas.gif , 4 m ir 4men
Atsakyti
Man 22, o R raidės taisyklingai iki šiol tarti nemoku. Gaunasi Rll biggrin.gif Grupiokai išgirdę galvodavo, kad specialiai taip darau, bet kai sužinojo, kad išties nemoku tvirtai pasakyti R pradėjo juoktis nesustodami doh.gif Na, bet nieko nekompleksuoju tik mažiau vartoju žodžių kur raidė R lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniske 3 metuku jau istare R raidele...
Atsakyti
Mano vyresnėliui 4,4m., bet R raidės vis dar neištaria. Vis kartojam žodžius, kuriuose aiškiai girdima R raidė, bet vietoj jos jam gaunasi L.
Atsakyti
mazajai greit trys - nei R, nei Š ar Ž raidziu smile.gif kaip maniau ir cia pasiskaiciau - anksti dar ismokt. juk buna, kad tokio amziaus kaip maniske vaikuciai dar ir sneket dorai nemoka..
Atsakyti
Manasis irgi dar netaria R kai stengiasi pasako, bet kalboje ji dingsta.
Atsakyti
Paskaiciau temele ir nusiraminau,nes jau planavau vizita pas gyd. Mano mergaitei 3.8metukai ir r raides netare visiskai.Bet pastebejau,kad ir kai kuriuose zodziuose pakeicia kai kurias raides,pakartoju taisyklingai,tai pasako gerai,o poto ziurek vel kada pasako pagal save doh.gif Pvz. rodo i peleda,o sako kaleda biggrin.gif as ja pataisau,o ji apsisuka ir vel savo doh.gif Kaip jus galvojat gal reiktu visdelto pasikonsultuot pas gyd.? Ir dar kai mokinames koki eilerastuka,tai daznai sukeicia zodzius vietomis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama-ruta: 15 gegužės 2011 - 09:45
Mums greit penki (uz poros menesiu). R raide kol kas virsta L smile.gif
Atsakyti
Maniškis kažkaip pats užsidegė ir gal kokių senelių paskatintas ėmė ir pasitreniravęs išmoko trejų su puse. Tai, man regis, anksti. Bet aš būčiau buvusi rami bent iki šešerių. Tai nerodo vaiko intelekto ar kažko dėl ko vertėtų labai šį procesą spartint. Kalbos padargams subręsti reikia laiko, o tai vienas sudėtingiausių jiems garsų. Na bet jei vistiek maga kažką daryti tai siūlyčiau mokant bent jau nedaryti klaidos ir neversti tarti žodžių prasidedančių šiuo garsu. Vaikui daug lengviau "r" ištarti, kai jis būna tarp balsių. Pvz., varo, karas, voras, kiras, deras, turi ir pan.
Atsakyti
Maniske kai kuriuose zodziuose taroa kaikur ne pam mano varda kuris R prasideda puikiai, o jau savo vidury vardo R jau niekaip ax.gif bet nesuku galvos, 3,5 metu tik
Atsakyti
Aš tai svarstau, kaip įmanoma tarti raides? g.gif Kiek tenka išgirsti, visi taria garsus, o raides - rašo... ax.gif
Atsakyti