Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

prasiau prasiau pries 4 metus, tau Vu pasake, kad jei nebaigei studiju, tai ir negausi , bet mano mama prasisuko ir gavo, tik, aisku, lietuviskai viska surase, tai po to ejo pas verteja, kad oficialiai isverstu ir antspauda uzdetu... Na, gal dabar jau "moderniau" ir tau tokiu problemu nebus?

Ir as noriu isiterpti. As pabaigiau dvieju metu koledza, man uzteko vienu metu, nes visai nemazai dalyku uzskaite. Bet kai jau istojau i universiteta, tai jie man nieko nenorejo uzskaityti. Prase ne tik mano pazymiu, bet ir dalyku aprasymu. As vis dar bandau tuos dalyku aprasymus is universitetu Lietuvoje gauti, bet labai jau cia sudetinga situo klausimu. Kaledoms vaziuoju i Lietuva, tai bandysiu pati keliauti i universitetus ir kaip nors gauti tuos dalyku aprasymus...
Atsakyti
Del dalyku prasu, tai gal interenete galima gauti? KTU turi tiek lietuviskai, tiek angliskai, tik reikia suvesti duomenis ir atrinks tinkamus:

http://uais.cr.ktu.lt/plsql/mod_dest/spk01$.startup

Taip pat turbut ir kiti universitetai turi.
Atsakyti
QUOTE(d2d @ 2005 10 14, 07:52)
Del dalyku prasu, tai gal interenete galima gauti? KTU turi tiek lietuviskai, tiek angliskai, tik reikia suvesti duomenis ir atrinks tinkamus:

http://uais.cr.ktu.lt/plsql/mod_dest/spk01$.startup

Taip pat turbut ir kiti universitetai turi.

na as bandziau ieskoti Vilniaus Kolegijos ir Lietuvos Teises Universiteto, tai nieko neradau. Manau, kad jie neturi. Siaip tai tikrai kai kurie universitetai turi internete, zinau, kad VGTU irgi turi.
Atsakyti
QUOTE(rudaplauke @ 2005 10 14, 14:22)
na as bandziau ieskoti Vilniaus Kolegijos ir Lietuvos Teises Universiteto, tai nieko neradau. Manau, kad jie neturi. Siaip tai tikrai kai kurie universitetai turi internete, zinau, kad VGTU irgi turi.

Sveikos merginos,
As noreciau paklausti del magistro laipsnio Anglijoje. As turiu jau bakalaura pabaigus Lietuvoje. Noreciau pabaigti Magistra. Gal zinote ar galima magistra mokytis skirtinga profili, nei buvo bakalauras. As triu anglu filologo bakalaura. Noreciau magistra pabaigti kitu profiliu, gal management ar kazka tokio kas butu pelninga tiek radus darba anglijoje tiek jei tektu grist i lietuva. ka jus mokotes? ka galetumet patart?
Beje, i kokius universitetus kreiptis? nuo ko pradeti? kur tai nekainuotu? ar jei ir kainuotu tai nedaug?Ar apskritai imanoma?Kokie reikalavimai? ka reikia daryti? ka uzskaito ko ne? Rasykit viska ka zinot....prasau pagelbekit...nes neisivaizduoju nuo ko pradet? vienas koledzas atsiunte informacija, kad pirma reikia praeiti kursus, i metus kainuotu 7000 svaru...nesamone tik kursai, net ne magistro laipsnis...
Atsakyti
As siandien gaivinu senas temas. biggrin.gif

MAMIA - ka tu esi baigus ir kuri NY univera? Kazkada gyvenau NY del to idomu.
Ka kitos mamytes zada daryti del mokslu?
Atsakyti
QUOTE(Rutti @ 2006 08 21, 06:37)

As jau mokausi.. blush2.gif Persivedziau kreditus ir dabar zubrinau antram diplomui.. biggrin.gif Pati dirbu Universitete, tai suzinojau daug idomiu dalykeliu, kaip sutaupyt laiko ir pinigu besimokant bakalaurui. Rutti, tu berods buvai pradejus studijas?
Atsakyti
QUOTE(Rutti @ 2006 08 21, 00:37)

Sakai buni Live Saver hihihi.gif
Tai ko pabegai is NY g.gif Jei rimtai tai as atitekejau i NY ax.gif ,o moklus baigiau NJCU kompiuterine inzinierija.Kai mokiausi buvau single taigiiieskojau kur galetu mano kisene istemti,nors ir seip tai mokejau pakankamai (apie $12000.00 i metus ) gerai kad nereikejo visus 4 metus varyti,nes daug beliartistikos uzskaite is lietuvoje gauto diplomo thumbup.gif .Dabar tai bandau kokiems 3-5 metams uz akiu uzbegti ir susidaryti plana kaip gauti magistra,nes be jo tai beveik kaip su viduriniu doh.gif Be darbo patirties irgi nenoriu,taigi kaip jau ir buvau minejusi LT per susitikima kad kai paugs vaikai rieks gryzti i darbo rinka,nes norisi dirbti,o as negaliu dirbti ir vaiku auginti,taigi dabar auginu,o tada darbelis-esu be galo pasilgusi benravimo su suaugusiais,ne vaiku srityje blush2.gif

O tu ar esi cia studijavusi? Ir as kaip cekava Zose ,smalsu?

linyte keep up a good work 4u.gif
Atsakyti
LINYTE - saunuole. Gerai, kad viska pavyko persivesti. Bet dabar tau teks su mumis pasidalinti visom tom gudrybem. tongue.gif Gera darbeli gavai, buvau girdejus, kad ten sunku isidarbinti. Ar tiesa?

MAMIA - man NYC labai jau busy. Plius tos ju dezutes man klaustrafobija sukele. Patrauki uzuolaidas, o ten is kart kito pastato siena. Man vaizdu reikejo ir erdves. rolleyes.gif

Su mano studijom, tai pasaka be galo. LT pradejau, San Diege tikejausi testi, bet neisejo persivesti kreditu, tai teko vel is naujo pradeti. Dabar vel ruosiuosi pradeti, nuo kito semestro. Tikiuosi iki pensijos tureti magistra.
laugh.gif Mano tikslas dabar business finance.O paskui kaip Dievulis duos. Kas baige si major, pasakykit ar labai jau ten sunku. As sunkumu nebijau, tik man siaip idomu kokia jusu nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Rutti @ 2006 08 21, 13:32)
Su mano studijom, tai pasaka be galo. LT pradejau, San Diege tikejausi testi, bet neisejo persivesti kreditu, tai teko vel is naujo pradeti. Dabar vel ruosiuosi pradeti, nuo kito semestro. Tikiuosi iki pensijos tureti magistra.
laugh.gif Mano tikslas dabar business finance.O paskui kaip Dievulis duos. Kas baige si major, pasakykit ar labai jau ten sunku. As sunkumu nebijau, tik man siaip idomu kokia jusu nuomone.

tai tu jau BA turi? Ir ar planuoji savo MBA darytis irgi tam paciam filde?
As kiek girdejusi,kad Masters trunka apie 2 metus,jei varai Full Time doh.gif

As tai del savo magistro tai kaip ir sakiau kai pauginsiu vaikus (kai maziam bus 3) tada pulsiu jauti uz ragu,bandysiu NYU.

Tiesa ,o jus stipendiju sau prasotes,is nepriklausomu fondu g.gif

Rutti as tai dar tau siulyciau darytis double major darbo rinka platesne thumbup.gif as galvoju savo susidvigubint,nes man nedauk kreditu reiketu gryztant i ta pati univera,ir kas gerai kad beveik visas klases galiu atlikti sestadieniais. thumbup.gif kas irgi didelis pliusas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamia: 21 rugpjūčio 2006 - 20:15
QUOTE(Rutti @ 2006 08 21, 12:32)
LINYTE - saunuole. Gerai, kad viska pavyko persivesti. Bet dabar  tau teks  su mumis pasidalinti visom tom gudrybem.  tongue.gif Gera darbeli gavai, buvau girdejus, kad ten sunku isidarbinti. Ar tiesa?

MAMIA - man NYC labai jau busy. Plius tos ju dezutes man klaustrafobija sukele. Patrauki uzuolaidas, o ten is kart kito pastato siena. Man vaizdu reikejo ir erdves. rolleyes.gif

Persivedant kreditus jokiu gudrybiu nera... yra centrai (as siunciau i NY ), kurie ivertina tavo kreditus/ diploma( turi but isverstas i anglu kalba, patvirtintas notaro,siuo metu siek tiek pasikeite, ir centras nori dokumentus gauti tiesiai is tavo universiteto uzstampuotu voku), ivertinimas uztrunka apie 3-6 savaites, ta vokeli nesi i savo universiteta, ir jie uzskaito arba ne tavo kreditus/diploma. Tiek ziniu. Kaina apie 160 $ vienam dokumentui, adreselis: http://www.ece.org/,( as naudojausi mano universiteto rekomenduotu wes centru) universitetai paprastai uzkaito daugiau kreditu, community collegai maziau... pazystamui pasiseke, jam uzskaite visas lt imtas klases, draugei neuzskaite nieko 4 metu moklso KTU(community college). Kiek zinau pas linyte kita istorija, jai lyg isvis pats univeras isivertino diploma, ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazylle: 25 rugpjūčio 2006 - 22:52
QUOTE(mazylle @ 2006 08 25, 16:43)
Persivedant kreditus jokiu gudrybiu nera... yra centrai (as siunciau i NY ), kurie ivertina tavo kreditus/  diploma( turi but isverstas i anglu kalba, patvirtintas notaro,siuo metu siek tiek pasikeite, ir centras nori dokumentus gauti tiesiai is tavo universiteto uzstampuotu voku), ivertinimas uztrunka apie 3-6 savaites, ta vokeli nesi i savo universiteta, ir jie uzskaito arba ne tavo kreditus/diploma. Tiek ziniu. Kaina apie 160 $ vienam dokumentui,  adreselis: http://www.ece.org/,( as naudojausi mano universiteto rekomenduotu wec centru) universitetai paprastai uzkaito daugiau kreditu, community collegai maziau... pazystamui pasiseke, jam uzskaite visas lt imtas klases, draugei neuzskaite nieko 4 metu moklso KTU(community college). Kiek zinau pas linyte kita istorija, jai lyg isvis pats univeras isivertino diploma, ar kaip?

Man buvo liepta viska siusti ivertinimui cia http://www.wes.org/ reik paciu univeru lkaustis,nes ne visireikalauja,kai kurie ivertinimus daro savo nuoziura,tai yra pacioje mokymo istaigoje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamia: 25 rugpjūčio 2006 - 22:51
QUOTE(mamia @ 2006 08 25, 15:48)
Man buvo liepta viska siusti ivertinimui cia http://www.wes.org/

taip as irgi naudojausi siuo, bet is esmes jokio skirtumo, man atrodo ece siek tiek pigiau...
Papildyta:
QUOTE(mamia @ 2006 08 25, 15:48)
Man buvo liepta viska siusti ivertinimui cia http://www.wes.org/ reik paciu univeru lkaustis,nes ne visireikalauja,kai kurie ivertinimus daro savo nuoziura,tai yra pacioje mokymo istaigoje

as sakau, kad man atrodo, kad Linytei buvo taip... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazylle: 25 rugpjūčio 2006 - 22:58