Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

Kam tau Toefl, jei nesi tarptautine studente? g.gif As kur mokiaus ju reikejo tik tokiems! Juk visvien laikai anglu+matematikos ar kt. testa (anglu siaip visur) ir ziuri tavo kalbos zinias, vienu zodziu nebaigsi mokyklos be iseitu kalbos reikalavimu g.gif

As kur mokiaus visko reikejo per spec.tos mokyklos rekomenduojama agentura, ir antram koledze kur esu dabar viskas panasiai... Kreditai ir jau pasiekti laipsniai priimami siek tiek kitaip kiek zinau.

Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 13, 11:49)
Kam tau Toefl, jei nesi tarptautine studente? g.gif As kur mokiaus ju reikejo tik tokiems! Juk visvien laikai anglu+matematikos ar kt. testa (anglu siaip visur) ir ziuri tavo kalbos zinias, vienu zodziu nebaigsi mokyklos be iseitu kalbos reikalavimu g.gif

As kur mokiaus visko reikejo per spec.tos mokyklos rekomenduojama agentura, ir antram koledze kur esu dabar viskas panasiai... Kreditai ir jau pasiekti laipsniai priimami siek tiek kitaip kiek zinau.

Zinai negaliu gincytis nieko nes nepraejau per ta mirksiukas.gif Bet Toefl liepe laikyt mano vyras jau kaip tik atvaziavau taip ir padariau kaliau namie ta prakeikta toefl nes jis tikrai nera lengvas ir islaikiau, netgi tenai belaikant gale egzamino yra nuoroda su klausimu(ar norite issiusti visus rezultatus pasirinktiems koledzams kuriuose planuojate mokytis blink.gif )(as to nedariau ne sgalvojau jeigu bus labai blogai tai nenoriu kad ten visi mane matytu geda....), bet va kita pazytama, ji mokesi kazkur rusijoj, persivedinejant (taip kaip ir as noriu daryt, tik ji baius lygiai ta pati tik vienus metus o as tris bakalauro)reikejo jai islaikyti tik toefl, jeigu anksciau nesi issilaikius blink.gif Ir zinau kad jinai mergina vargse kankinosi nes vis neilaikydavo jo, bet galiausiai islaike tik ji mokosi jeigu neklystu Kingsborough comunity coledze...ai matysim nueisiu pasiziuret, nes tiesiog idomu ka man pasakys, vat ir viskas...kaip suzinosiu ka nors daugiau butinai duosiu zinoti pasidalinsiu arba gerais arba blogais "ispudziais" mirksiukas.gif Man zinai tik toks siutas ima kad man pastoviai tos kurios mokinasi, o baige maziau nei as skambina ir vis mane "gruzina" ko tu lauki eik mokytis su mum, tau tiek uzskaitytu bla bla bla nieko nedarai o laikas eina... blink.gif verysad.gif

Ka siaip veikiat? As va pasidariau kavutes pamaitinau savo Matuka sriubyte taip skaniai vaikinas suvalge ir toliau laksto " ant dvieju" nebe keturiom biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 13 spalio 2005 - 20:11
ODE, kad as nemazai tose temose padalyvavus, viska kartociau jei dar karta rasyciau smile.gif Man labiau liudna, kad niekas nesveikina gimtadieniu temose, nors vis dar gaunu norinciu registruotis g.gif

PUIKI MAMYTE, jei mokinsies su resident statusu - viskas bus kaip JAV pilieciams, jokiu TOEFL nereikes mirksiukas.gif Laikysi arba vietinius testus ivertinti savo zinias, arba SAT ir pan. jei stosi tiesiai i 4 metu universiteta. Dar kiekviena mokykla reikalauja iseiti tam tikra kreditu skaiciu PAS JUOS, jei nori gauti JU diploma. Cia taip net perejus is JAV i JAV koledza, ne tik atvaziavus is kitos salies.

As jau prabalsavau konkurse biggrin.gif
Atsakyti
Na, ikisiu ir as savo trigrasi.
Ka tik istojau i universiteta, tai galiu pasakyti, kad daugelyje universitetu reikalauja TOEFL. Pvz., mano universitete anksciau rezidentams TOEFL nereikejo laikyt - dabar reikia. As taip pat su rezidento statusu ir laikiau TOEFL isijuosus smile.gif. Taip, kad gal pasikeite reikalavimai visur. O gal tik kai kuriuose universitetuose ir koledzuose to reikalauja. Girdejau ir kituose valstijose rezidentai laiko TOEFL.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d2d: 13 spalio 2005 - 21:32
Gal pasikeite tada g.gif Nes musu valstijoj as jau i visus universitetus teoriskai priimta, beliko tik gauti kelis kreditus pasibaigti A.A. Pacioj pradzioj nebuvau tikra ar mokytis per dvi vietas (gauti A.A. ir tada pereiti) ar iskart eiti keturiems metams. Tai man sake reiktu tik SAT ar pan. jei buciau pasirinkus paskutini varianta, cia ir FL taip ir MA. Kaip ir visiems amerikieciams smile.gif Bet sakau, as pradejau mokytis gal trys metai atgal su tokiom ziniom... Ir jei jau visur reikalauja, turetu taikyti visiems ispanakalbiams, juk anglu kalba ne pirma :h Idomiai...
Atsakyti
D2D, man tokia mintis kilo del tu testu. Kiek pamenu, tu persivedei nemazai kreditu is Lietuvos? Taigi, tau neteko laikyti jokiu placement test ar pan., kur ivertina anglu kalbos lygi. Jei man butu teke laikyti ir TOEFL - gautusi sviestas sviestuotas. Ka tik atsiverciau MA universiteto reikalavimus del TOEFL ir radau, kad juos (ta konkreti mokykla) skiria tik jei esi International Student arba nesimokei du semestrus JAV koledze. Vienu zodziu jei mokaisi "nuo pradziu" - tada nepraso, nes ir ivertina anglu k. lygi, ir ismokina pagal placement rezultata...
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 10 13, 18:11)
Ech parasiau i universiteta laiska kad duotu mano kreditu isklotines paziuresim kas dabar bus, kazi issius daviau tevu adresa lietuvoj  unsure.gif Niekas tokio dalyko nepraset?Noriu nueiti cia pasiziuret ka jie cia man pasiulys , gal nereiks tada i lt vaziuot  mirksiukas.gif

prasiau prasiau pries 4 metus, tau Vu pasake, kad jei nebaigei studiju, tai ir negausi blink.gif , bet mano mama prasisuko ir gavo, tik, aisku, lietuviskai viska surase, tai po to ejo pas verteja, kad oficialiai isverstu ir antspauda uzdetu... Na, gal dabar jau "moderniau" ir tau tokiu problemu nebus?
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 13, 19:49)

O as laikiau anglu k + matematika tik vietiniame, 2-u metu koledze, nes nenorejau prarasti laiko, kol tvarkaiu popierizmus su 4-u metu univeru bakalauro studijoms, bet i univera jau reikalavo toefl. turbut kievienoj valstijoj sava sistema? beje, Lietuvoj irgi tik metu tetruko iki bakalauro. ir dar - kai uzskaitinejo dalykus ir pervedinejo i amerikietiska sistema, kai kurie dalykai gavosi 2.5 kredito, tai paprasciausiai sumavo visas istorijas i viena, kompu mokslus i vien, psichologijos dalykus irgi i viena, taip ir "sukombinavo" tuos kreditus. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(legenda @ 2005 10 13, 22:27)
O as laikiau anglu k + matematika tik vietiniame, 2-u metu koledze, nes nenorejau prarasti laiko, kol tvarkaiu popierizmus su 4-u metu univeru bakalauro studijoms, bet i univera jau reikalavo toefl.

Musu valstijoje skiriasi pagal universiteta. Viename kur ziurejau to nereikalauja jei mokeisi JAV du semestrus, kaip rasiau mirksiukas.gif Pas mus taip padaryta, kad jei gauni A.A. musu valstijoje - dar pries gaunant gali pasirasyti sutarti su norimais universitetais, kad pereisi pas juos be jokiu papildomu testu jei turesi reikiama GPA thumbup.gif Be tos sutarties del TOEFL nezinau kaip butu, bet tektu laikyti istojimo testa, velgi skirtusi pagal tai kur stotum. Ta sutartis man viska palengvino clap_1.gif

Del kreditu viska aiskinausi Floridoje, tai ten buvo grieztai doh.gif Jokiu suvedimu nebutu padare... Isvis as nustebau, kad ten A.A. reikalavo stipresniu dalyku nei pas mus, nors musuose mokslas skaitosi "geresnis". Na bet velgi, kadangi ten isejau daugiau nei reikia - cia liko iseiti vos ne viska "pasirinktina", gal cia ir nuo mokyklos priklauso ko praso. Nors toj pacioj valstijoj kazin ko kitokio negali prasyti, nes tie patys reikalavimai del dalyku stojant bakalaurui.

MAZHULIA, tai jau beveik menesiukas 4u.gif Kaip tu jautiesi del darbo? Del kokiu priezasciu tave traukia? Pabandysiu susirast savo dingusia drauge is Chikagos, ji pragyvenimui vaikus priziuri (ji vienisa, ta prasme be seimos). Gal ji pasiulytu tau kokia normalesne seima g.gif Kazkada minejo, kad po vasaros yra daugiau seimu nei kad ji speja dirbti...

LASISA, tai kas vakarienei pas jus?
Atsakyti
Ai, nezinau tiksliai del kitu universitetu. Man nieko neuzskaite is islaikytu kreditu. Uzskaite magistra, bet as doktorantura buvau bebaigianti jau ir Lietuvoj. Sake is to nieko neuzskaitys. Viska cia pradesiu is pradziu. Doktorantura, ta prasme. Taigi, kadangi esu tik rezidentas turejau laikyti TOEFL. Ir kartu su visais rezidentais, uzsienieciais ir amerikieciais dar ir GRE. Ten irgi - puse anglu kalba, kita puse - matematika. Bet TOEFL vistiek reikalavo. Bet gal cia tik PHD programoms. Del bakalauro negaliu tiksliai pasakyt.
Atsakyti
Turbut vieno atsakymo ir nera mirksiukas.gif Kiekviena mokykla susigalvoja kas sau, o jei nera kaip ivertint anglu kalbos lygi - greiciausiai skiria TOEFL, nes zinomiausias. Man atrodo tau reikalavo nes uzskaite laipsni, o nezinojo ar gerai kalbi angliskai, bet cia mano teorija. O kaip sekasi mokintis, nesunku?

MAZHULIA, paspaudziau nuoroda kur skyrei Heidi ir nuejau nuo kompiuterio net nepalaukus kol issoks kitas langas. Per ta laika prisedo vyras. Jauciu pagalvojo megalol.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 13, 23:46)
LEGENDA, palauk, tai ir tu uzskaitei nemazai dalyku is Lietuvos? g.gif O anglu ar teko viska mokytis? Literatura 1, 2 ir t.t.? Idomu ar tikrai reikalautu to TOEFL jei viska iseini cia pat? g.gif

Anglu k pataikiau i paskutini lygi 2-ieju metu koledze po to ju testo tongue.gif , dar stebejosi, kad surinkau beveik max tasku - tas pats ir su matieka, tai po to koledze tik teko praeiti univero paskutini lygi ir business writing - nes major buvo finance, tai visiems privaloma. taigi, neteko daug tos ju vietines anglu k. krimsti, o per istorijos ar business law tai juokas imdavo, kai "suvarydavau" amerikonus mirksiukas.gif biggrin.gif (destytuvai mego vis anglu k. patikrinti praktikoj rolleyes.gif ), dabar juokinga, o tada ir "nepatogu" buvo, kad labiau gaudausi.
Atsakyti