As kur mokiaus visko reikejo per spec.tos mokyklos rekomenduojama agentura, ir antram koledze kur esu dabar viskas panasiai... Kreditai ir jau pasiekti laipsniai priimami siek tiek kitaip kiek zinau.
Kam tau Toefl, jei nesi tarptautine studente?
As kur mokiaus ju reikejo tik tokiems! Juk visvien laikai anglu+matematikos ar kt. testa (anglu siaip visur) ir ziuri tavo kalbos zinias, vienu zodziu nebaigsi mokyklos be iseitu kalbos reikalavimu 
As kur mokiaus visko reikejo per spec.tos mokyklos rekomenduojama agentura, ir antram koledze kur esu dabar viskas panasiai... Kreditai ir jau pasiekti laipsniai priimami siek tiek kitaip kiek zinau.
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 13, 11:49)
As kur mokiaus ju reikejo tik tokiems! Juk visvien laikai anglu+matematikos ar kt. testa (anglu siaip visur) ir ziuri tavo kalbos zinias, vienu zodziu nebaigsi mokyklos be iseitu kalbos reikalavimu 
Zinai negaliu gincytis nieko nes nepraejau per ta
Ka siaip veikiat? As va pasidariau kavutes pamaitinau savo Matuka sriubyte taip skaniai vaikinas suvalge ir toliau laksto " ant dvieju" nebe keturiom
ODE, kad as nemazai tose temose padalyvavus, viska kartociau jei dar karta rasyciau
Man labiau liudna, kad niekas nesveikina gimtadieniu temose, nors vis dar gaunu norinciu registruotis 
PUIKI MAMYTE, jei mokinsies su resident statusu - viskas bus kaip JAV pilieciams, jokiu TOEFL nereikes
Laikysi arba vietinius testus ivertinti savo zinias, arba SAT ir pan. jei stosi tiesiai i 4 metu universiteta. Dar kiekviena mokykla reikalauja iseiti tam tikra kreditu skaiciu PAS JUOS, jei nori gauti JU diploma. Cia taip net perejus is JAV i JAV koledza, ne tik atvaziavus is kitos salies.
As jau prabalsavau konkurse
PUIKI MAMYTE, jei mokinsies su resident statusu - viskas bus kaip JAV pilieciams, jokiu TOEFL nereikes
As jau prabalsavau konkurse
Na, ikisiu ir as savo trigrasi.
Ka tik istojau i universiteta, tai galiu pasakyti, kad daugelyje universitetu reikalauja TOEFL. Pvz., mano universitete anksciau rezidentams TOEFL nereikejo laikyt - dabar reikia. As taip pat su rezidento statusu ir laikiau TOEFL isijuosus
. Taip, kad gal pasikeite reikalavimai visur. O gal tik kai kuriuose universitetuose ir koledzuose to reikalauja. Girdejau ir kituose valstijose rezidentai laiko TOEFL.
Ka tik istojau i universiteta, tai galiu pasakyti, kad daugelyje universitetu reikalauja TOEFL. Pvz., mano universitete anksciau rezidentams TOEFL nereikejo laikyt - dabar reikia. As taip pat su rezidento statusu ir laikiau TOEFL isijuosus
Gal pasikeite tada
Nes musu valstijoj as jau i visus universitetus teoriskai priimta, beliko tik gauti kelis kreditus pasibaigti A.A. Pacioj pradzioj nebuvau tikra ar mokytis per dvi vietas (gauti A.A. ir tada pereiti) ar iskart eiti keturiems metams. Tai man sake reiktu tik SAT ar pan. jei buciau pasirinkus paskutini varianta, cia ir FL taip ir MA. Kaip ir visiems amerikieciams
Bet sakau, as pradejau mokytis gal trys metai atgal su tokiom ziniom... Ir jei jau visur reikalauja, turetu taikyti visiems ispanakalbiams, juk anglu kalba ne pirma :h Idomiai...
D2D, man tokia mintis kilo del tu testu. Kiek pamenu, tu persivedei nemazai kreditu is Lietuvos? Taigi, tau neteko laikyti jokiu placement test ar pan., kur ivertina anglu kalbos lygi. Jei man butu teke laikyti ir TOEFL - gautusi sviestas sviestuotas. Ka tik atsiverciau MA universiteto reikalavimus del TOEFL ir radau, kad juos (ta konkreti mokykla) skiria tik jei esi International Student arba nesimokei du semestrus JAV koledze. Vienu zodziu jei mokaisi "nuo pradziu" - tada nepraso, nes ir ivertina anglu k. lygi, ir ismokina pagal placement rezultata...
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 10 13, 18:11)
Ech parasiau i universiteta laiska kad duotu mano kreditu isklotines paziuresim kas dabar bus, kazi issius daviau tevu adresa lietuvoj
Niekas tokio dalyko nepraset?Noriu nueiti cia pasiziuret ka jie cia man pasiulys , gal nereiks tada i lt vaziuot 
prasiau prasiau pries 4 metus, tau Vu pasake, kad jei nebaigei studiju, tai ir negausi
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 13, 19:49)
O as laikiau anglu k + matematika tik vietiniame, 2-u metu koledze, nes nenorejau prarasti laiko, kol tvarkaiu popierizmus su 4-u metu univeru bakalauro studijoms, bet i univera jau reikalavo toefl. turbut kievienoj valstijoj sava sistema? beje, Lietuvoj irgi tik metu tetruko iki bakalauro. ir dar - kai uzskaitinejo dalykus ir pervedinejo i amerikietiska sistema, kai kurie dalykai gavosi 2.5 kredito, tai paprasciausiai sumavo visas istorijas i viena, kompu mokslus i vien, psichologijos dalykus irgi i viena, taip ir "sukombinavo" tuos kreditus.
QUOTE(legenda @ 2005 10 13, 22:27)
O as laikiau anglu k + matematika tik vietiniame, 2-u metu koledze, nes nenorejau prarasti laiko, kol tvarkaiu popierizmus su 4-u metu univeru bakalauro studijoms, bet i univera jau reikalavo toefl.
Musu valstijoje skiriasi pagal universiteta. Viename kur ziurejau to nereikalauja jei mokeisi JAV du semestrus, kaip rasiau
Del kreditu viska aiskinausi Floridoje, tai ten buvo grieztai
MAZHULIA, tai jau beveik menesiukas
LASISA, tai kas vakarienei pas jus?
Ai, nezinau tiksliai del kitu universitetu. Man nieko neuzskaite is islaikytu kreditu. Uzskaite magistra, bet as doktorantura buvau bebaigianti jau ir Lietuvoj. Sake is to nieko neuzskaitys. Viska cia pradesiu is pradziu. Doktorantura, ta prasme. Taigi, kadangi esu tik rezidentas turejau laikyti TOEFL. Ir kartu su visais rezidentais, uzsienieciais ir amerikieciais dar ir GRE. Ten irgi - puse anglu kalba, kita puse - matematika. Bet TOEFL vistiek reikalavo. Bet gal cia tik PHD programoms. Del bakalauro negaliu tiksliai pasakyt.
Turbut vieno atsakymo ir nera
Kiekviena mokykla susigalvoja kas sau, o jei nera kaip ivertint anglu kalbos lygi - greiciausiai skiria TOEFL, nes zinomiausias. Man atrodo tau reikalavo nes uzskaite laipsni, o nezinojo ar gerai kalbi angliskai, bet cia mano teorija. O kaip sekasi mokintis, nesunku?
MAZHULIA, paspaudziau nuoroda kur skyrei Heidi ir nuejau nuo kompiuterio net nepalaukus kol issoks kitas langas. Per ta laika prisedo vyras. Jauciu pagalvojo
MAZHULIA, paspaudziau nuoroda kur skyrei Heidi ir nuejau nuo kompiuterio net nepalaukus kol issoks kitas langas. Per ta laika prisedo vyras. Jauciu pagalvojo
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 13, 23:46)
LEGENDA, palauk, tai ir tu uzskaitei nemazai dalyku is Lietuvos?
O anglu ar teko viska mokytis? Literatura 1, 2 ir t.t.? Idomu ar tikrai reikalautu to TOEFL jei viska iseini cia pat? 
Anglu k pataikiau i paskutini lygi 2-ieju metu koledze po to ju testo