maniskei 1,2m sako tete, baba, lele nemniu, a-a-a-a (migdo supa lele), auau, siaip pagrinde visi leles pas mus ir dideli ir mazi nesako MAMA visiskai, kartais atrodo kad ji i mane kreipiasi - niamniu sakydama.
Sveikos, musiskiui 1,7m. ir jo zodinelis toks: mama, aciu, ate, tiute, ne (daznai vartojamas kai reikia valgyt
) ir zinoma daug savos kalbos sakiniu

Mano dukrytei 1,9m. sako: mama tėte, lele, sese(taip kreipiasi į pusseserę), dėde, dieda(diedukas), nianė(teta), niam, ne, taip, sako ačiū bet ne visai tiksliai, ate, čiau, gelai(gerai), du, trys, atė(katė), au au(šuo), mano, čia, tavo, man, ert(gert), eik, ateik. Nu ir dar kai kuriuos dėlioja, bet ne visada gaunasi ir ne visai tiksliai.
Mano mergytei tuoj 1 metukai tai ji savo kalba varo ma ma ma,te te te,ba ba ba
Maniškiui 1,5m, tai sako: mama, tėtė, lialia, liadi (vardas), teta, dėdi, didi (mašina), ate, šiuo (šuo), ojnė (kojinė), ku-ku, ba-ba/nėė (nėra), tadė (tadas).
Maniškiui metukai, tai jis kai viskas gerai tai sako ba ba ba arba grrrrrrrrrrrrrrr, kavarke kaip sunkvezimis, o jei kas blogai ar skundziasi
, tai sako ma ma ma ma ma ma . Kartais tiesia i mane ar teti rankutes ir sako mama.

Sveiki,
Mano sunui 1,2m Sako mama, tete, aciu, atia, kate, au au, aaa, niam (kartais, anksciau dazniau), mano, trius (triusis), kisk (kiskis), diad (senelis, net nezinau kodel), te (ten) ir savo kalba kalba. Dar burzgia kai zaidzia su masinomis ar kur vaziuojam. Prie pliusiniu meskuciu urzgia. Kai as bunu visada su juo suprantu ji, o kitiem gal sunkiau.
Mano sunui 1,2m Sako mama, tete, aciu, atia, kate, au au, aaa, niam (kartais, anksciau dazniau), mano, trius (triusis), kisk (kiskis), diad (senelis, net nezinau kodel), te (ten) ir savo kalba kalba. Dar burzgia kai zaidzia su masinomis ar kur vaziuojam. Prie pliusiniu meskuciu urzgia. Kai as bunu visada su juo suprantu ji, o kitiem gal sunkiau.
Manajai 1,4 išlemena tik niam, mam ir tia (ate)
tinginukė ant kalbėjimo

Maniskiui 1 m ir 1.5 men, sako mama, teti, mamam arba am am (valgyti), te te te (reiskia maudytis), kap kap (kai pamato lasiukus), au au (suniukas), ati (aciu), ate, da (duok), brrrrr (kai einam pasivaikscioti ar kur su masina vaziuojam), bando pasakyti apci, bet nelabai pavyksta, sako api ir juokiasi, ir zinoma savo sneka sneka

Mums 1,3 m. sakom: mama, tete, teta, dede (nors siuos 3 zodzius atskirti beveik neimanoma
), au-au, mu, be, kar, kria, kva, ate, niam-niam, ba (batas), bu (butelis ir balionas
), ga-ga, miau. Dar sako tika-tika, tik as dar nesupratau reiksmes
Dar kartais taria kaka
Sako a-a-a kai nori miego.

mano mazylei 13men,o sako mama,mamam(kai nori valgyt)dar dar dar,ate,kar kar,miau,aci(aciu),tep(eina),dir dir de(kai dar kanors nori paimti),ate ate,aaa(kai nori miego,ar migdo zaisliukus), a a(kai zino,kad karsta,pvz orkaite,puodelis arbatos...) ava(kai kanors suranda) fe(kai padaro kaka i pampersa)te (kai nori,kad paimtum kanors kai ji duoda) ap(pakelk)bo(brolis)
mano dukryte yra 1metu ir 3 menesiuku ir jinai labai daug kalba bet savo kalba. normalius zodelius istaria tik per netycia - pvz - kas, mama, kas cia, ka darai ir pan. :