Įkraunama...
Įkraunama...

1 metukų vaiko šneka

mums jau 1,1 sako ir rodo ate, mama, tete, kai ko nors nori sako man man man 4u.gif o daugiausia tai savo kalba
Atsakyti
tete, bo (brolis) au-au, kate, ate, tprrrr (soskiukas) dio. Čia pagrindiniai- dar pasitaiko ir rečiau tariamų, palydima veiksmais.
Atsakyti
Paskaičiau ir visai liūdna pasidarė. Mums jau 1 metai ir 4 mėn., o kalbos nėra. Jokios. Buvom ir pas gydytoją - sakė laukit, viskas pas jus normaliai. Šiaip tai viską supranta, labai judrus, linksmas vaikas.
Čia paskaitau, kad kitos mamos pergyvena, kad kalba savo kalba, o aš tai tik apsidžiaugčiau, kad maniškis nors ga ar ba pasakytų, o tai dabar tik mmmm - ir nieko daugiau. Dukrytė tokio amžiaus jau gana normaliai kalbėjo. Žodžiu laukiam to žodelio.... ir nervuojamės sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
Na, izengeme ir mes i metukus.
Maniske taria nemazai: "ate" sakyti ir rodyti, "alio", masinos buna "brrr", valgyti "amam", "tetis", "apapa", "kata" (karsta) kai prie virykles ar radijatoriaus prieina, "a" (aciu), "te" kai kanors duoda. Suni saukia "deda" , nors vardas suns Nika tongue.gif . Sava kalba nelabai tarska, nebent pagal muzika "dainuoja".
Man tik liudna, kad manes "mama" nera dar pasaukusi verysad.gif
Atsakyti
Sako tete,mama tai retai,kai zaidziam slepyniu sako kuku,kai nori maudytis sako atata,valgyti-niam niam,kartais pasako kaka,kai padaro i pamperi,bet cia retai. Kai ka nors liecia labai silto tai sako kys.Suniukui daro ir sako caca.
Atsakyti
Mums 1m ir 4men kolkas snekam tiek: mama, niam-niam, ate, ba-ba (tai balionas), au-au. Kai isidauzia kur nors sakom bum. Kartais pasakom ir kaka.
Atsakyti
Mano vaikiui 1m. ir 4 men. pasako: mama,tete,baba("močiutė" arba "nėra" priklauso nuo situacijos),amamam(valgyti,gerti),apa (pakelti),diadia,me(meška,mergaitė),ne,niania,abum(ačiū),au-au(šuniukas sako),brrrr (mašina važiuoja),mau(kačiukas sako).Daugiau šneka savo kalba,taria įvairius skiemenukus.
Atsakyti
sveikutes. o mums jau 1 ir2men. snekam gana daug. mama,tete,atia,alio, au-au, te(imk), dzi-dzi(kai vaziuoja su masina), amam(valgyt), pute(paukste), biggrin.gif . pum-pum(kamuolys). vakar tetis sako. palauk, ipilsiu tau arbatele, ar gerai? tai ji kaip suauges zmogus sako:gerai. smile.gif siaip labai daug bando atkartoti.bet ne taip daug gaunas. svarbiausia kad stengiasi vaikiukas 4u.gif
Atsakyti
Musu mergytei bus 1m ir 2men,tai graziausiai sako mama,teti,pupa(nors is pradziu kazkaip jai pasisakydavo pute lotuliukas.gif ),amam(valgyt kai nori),opa(kai lipa ant kur),ate(aciu arba atsisveikina),pa(bucki duodant),brrr(reikia eit i lauka ir vaziuot kur nors),dai dai(mano broli Dainiu saukia),alio,ne,o siaip ciauska savo kalbele wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riante: 03 sausio 2009 - 18:23
Mano dukrytei 14 mėn, sako tete, tetis, mama, kuka (čia kukū), ne, ate, kas čia, ką šia dajai (ką čia darai), au au, ką šia tuji (ką čia turi).
Atsakyti
Mum 1 metai ir beveik savaite.Kalba dazniausiai savo kalba, kai kartoja katu-katu, gaunasi kaku-kaku, sako mama, nors dazniau mamam, kikė ir kitokiu skiemenu.Logiskai dar netaria jokiu zodziu, tik bando kartoti. ax.gif
Atsakyti
mano mazajai 1.3 m, suskaiciavom 23 zodelius is kuriu sudetingiausias obuolia(obuolys). o mazieji tikrai kartais supranta daugiau negu mums atrodo.
musiske dar ir rusiskai supranta. Tetis rusiskai praso pakartoti, shto dielajesh?. tai ji lietuviskai sako"ka dajai" suprask "suprantu, bet nesneku" Tetis su mazaja kalba tik rusiskai, as tik lietuviskai, ir susigaudo vaikas kuo puikiausiai. 4u.gif
Atsakyti