QUOTE(Nanuk @ 2008 04 21, 11:54)
Na, paskaitau tai visi cia vunderkindai tiesiog.
Mano vaikas tiek nesneka. sava kalba TAIP. Bet suniuku ir katyciu nevadina niekaip. Sako prasydamasis ant ranku mamamama, bet as to nesureiksminu. Man atrodo, tokio amziaus vaikai nesugeba dar suprasti tiek.
O mamytes per daug sureiksmina eilinius paburbuliavimus vaiku ir mano, kad jie jau sneka.
Cia mano nuomone.
čia tikrai jūsų nuomonė

, nes jūsų vaikas nekalba, todėl atrodo, kad ir kiti nekalba, o tik burbuliuoja

bet iš tiesų tai vaikučiai labai skirtingi ir kiti tikrai kalba labai anksti. Nors nemanau, kad tai turi kažkokios įtakos tolesniam vaikučio vystymuisi ar jo gabumams, manau tiesiog taip gamta davė ir tiek anksti kalbėti. Kaip vienas gydytojas tėvams, kurių vaikas 4 metų dar nekalbėjo pasakė - "jis tiesiog dar neturi ką jums pasakyti". Taip ir buvo - kai turėjo ką pasakyt, tada ir prakalbo

Aš pati nieada nesureikšminau kalbėjimo, na man atrodė normalu, kad 10 mėn. kūdikis gražiai pasako mama, tete, atia, au au, miau, kar kar , niamnia, geti (gerti) ir t.t., tik kažkodėl visi labai stebėjosi, kad jis tiek daug kalba. su laiku tie žodžiai keičiasi, vienus užmiršta , kiti atsiranda. Dabar jau sako jau minėtus ir dar nemažai žodžių, ir visas tetas ir dėdes gatvėje pakalbina

, ir opapa, gagaga, ir tepu tepu ir gulti ir kaka ir sisi ir tėtė dimba (tėtė dirba), abas (labas), deta (greta), okas, (rokas), tiutė (močiutė) aktai (raktai), nenoniu ir t.t.bet aišku, kad ne taip aiškiai kaip mes, bet suprasti suprantu ne tik aš , bet ir kiti. O visus kitus žodžius sako pirmais skiemenim, pvz. pieva - pie, musė - mu ir t.t., o mums dar tik 1metai ir 2 mėn.