Manoji atrodo viska supranta,atnesa ka paprasai,parodo kas kur yra,o sako tik -mama,papa,baba,mmm(jeigu nori ka nors),a-a-a(cia kad miegoti reiki) ir au-au-au(suniukai,kaciukai,pauksciukai ir visi kiti gyvunai
)

QUOTE(Nanuk @ 2008 04 21, 12:54)
Na, paskaitau tai visi cia vunderkindai tiesiog.
Mano vaikas tiek nesneka. sava kalba TAIP. Bet suniuku ir katyciu nevadina niekaip. Sako prasydamasis ant ranku mamamama, bet as to nesureiksminu. Man atrodo, tokio amziaus vaikai nesugeba dar suprasti tiek.O mamytes per daug sureiksmina eilinius paburbuliavimus vaiku ir mano, kad jie jau sneka.
Cia mano nuomone.

Mano vaikas tiek nesneka. sava kalba TAIP. Bet suniuku ir katyciu nevadina niekaip. Sako prasydamasis ant ranku mamamama, bet as to nesureiksminu. Man atrodo, tokio amziaus vaikai nesugeba dar suprasti tiek.O mamytes per daug sureiksmina eilinius paburbuliavimus vaiku ir mano, kad jie jau sneka.

Cia mano nuomone.
Na tikrai nieko cia nuostabaus kas vaikas kalba trumpus zodelius tokio amziaus budamas. Manoji irgi sako mama, baba, tete au au, miau. O supranta tai tirai daug ir tikrai tokio amziaus vaikai jau daug ka supranta. Jei paprasau ka atnesti nueina ir atnesa ( kamuoliuka, knygute ir pan.), duodu popieriuka sakau ismesk i siuksline nueina ir ismeta, sakau einam maudytis lekia prie vonios duru, sakau einam i lauka iesko kepures ir eina prie laukiniu duru, tai kad suprantnta ji viska man net abejoniu nekyla, ir nematau cia nieko nuostabaus, draudes vaikas tokio pat amziaus elgiasi panasiai, o ir didzioji dukra 1m.8men jau kalbejo daug ka, net svetimi zmones su ja susikalbedavo normaliai
QUOTE(iloniux @ 2008 05 05, 21:55)
Na tikrai nieko cia nuostabaus kas vaikas kalba trumpus zodelius tokio amziaus budamas. Manoji irgi sako mama, baba, tete au au, miau. O supranta tai tirai daug ir tikrai tokio amziaus vaikai jau daug ka supranta. Jei paprasau ka atnesti nueina ir atnesa ( kamuoliuka, knygute ir pan.), duodu popieriuka sakau ismesk i siuksline nueina ir ismeta, sakau einam maudytis lekia prie vonios duru, sakau einam i lauka iesko kepures ir eina prie laukiniu duru, tai kad suprantnta ji viska man net abejoniu nekyla, ir nematau cia nieko nuostabaus, draudes vaikas tokio pat amziaus elgiasi panasiai, o ir didzioji dukra 1m.8men jau kalbejo daug ka, net svetimi zmones su ja susikalbedavo normaliai

musiskis sako; mama, tete, atiu, pa, man,au au. kate, pupa...
musiškis sako mama, tete, am am, kai valgyt nori, au au, kai šuo lot pradeda, baba, bum bum. Ir šiaip daug burbuliuoja.

oi, kokie šaunuoliai jūsų vaikučiai, kiek jau daug moka pasakyt
maniškiui praktiškai visus žodžius atstoja "mamama"
o tai reiškia "paimk ant rankų", "mama", "noriu to daikto" ir t.t.
dar sako tetete, dadada, nenene
na o toliau jau visokie brr, blbl, ffff
jam patinka pamėgdžiot mane, kai neleidžiu kokio nors eilinio kakiaus į rankas imt ir sakau fffuiii
maniškiui praktiškai visus žodžius atstoja "mamama"
o tai reiškia "paimk ant rankų", "mama", "noriu to daikto" ir t.t.
dar sako tetete, dadada, nenene
na o toliau jau visokie brr, blbl, ffff
jam patinka pamėgdžiot mane, kai neleidžiu kokio nors eilinio kakiaus į rankas imt ir sakau fffuiii

maniske savo kalba tai ir japonus aplenktu greitumu
o suprantu aiskiai stai ka is visko
mama tete
atiu " suprask aciu" ir atiu " kai ate ate mojuoja"
dididi - "suprask pykstu" bet taaaip greit diditina
du " duok"
niamniam, au au
kaip ir pas visus
ir kazkodl kai pamato masina saukia bibi

o suprantu aiskiai stai ka is visko

mama tete
atiu " suprask aciu" ir atiu " kai ate ate mojuoja"

dididi - "suprask pykstu" bet taaaip greit diditina

du " duok"
niamniam, au au

ir kazkodl kai pamato masina saukia bibi

Maniske sako mama,niam,niam,balio suprask balionas na kaip ir viskas ir daug ciauska sava kalba

jo paskaiciau ir liudna pasidare,manajam jau metai ir menuo o sako tik mama

QUOTE(Nanuk @ 2008 04 21, 11:54)
Na, paskaitau tai visi cia vunderkindai tiesiog.
Mano vaikas tiek nesneka. sava kalba TAIP. Bet suniuku ir katyciu nevadina niekaip. Sako prasydamasis ant ranku mamamama, bet as to nesureiksminu. Man atrodo, tokio amziaus vaikai nesugeba dar suprasti tiek.
O mamytes per daug sureiksmina eilinius paburbuliavimus vaiku ir mano, kad jie jau sneka.
Cia mano nuomone.

Mano vaikas tiek nesneka. sava kalba TAIP. Bet suniuku ir katyciu nevadina niekaip. Sako prasydamasis ant ranku mamamama, bet as to nesureiksminu. Man atrodo, tokio amziaus vaikai nesugeba dar suprasti tiek.
O mamytes per daug sureiksmina eilinius paburbuliavimus vaiku ir mano, kad jie jau sneka.

Cia mano nuomone.

as tai visai nesutinku.
musu mazasis tai labai daug ka supranta. ima raktus, eina prie duru, tipo rakinti. paskui stumia mane is kambario uzdarineja duris ir tuo pat metu rodo ate, ir sako ate.. su valgymu irgi pasako amamam, ir tempia mane prie kedutes. kai pakeiciam pamperi, tai pats nesa i kibira ismesti (aisku su musu palyda) ir eidamas vis kartoja "kaka".
Supranta kai kvieciu uzlipti ant lovos, arba nulipti nuo lovos. kai kvieciu miegoti tai gulasi ant pagalves ir dainuoja "a-a-a-a".
paprasytas duoda bucki, padaro myliumyliu. pakviestas vardu, sako "ka"... galeciau testi ir testi...
o zodziai tai tokie - mama, tete, eva (sesute), baba, dede, bumbum (masina), ate, te (ten), glte (gelyte), ga (galima), lialia, auau, na ir tie kuriuos anksciau minejau.