O man labai įdomu kaip naudingiau daryti. Buvusi darbovietė sumokės mėnesio algos dydžio kompensaciją, o dabar pagal darbo biržą tai tik po mėnesio ir gaučiau tą pašalpą, tai gal man geriau būtų registruotis darbo biržoje po mėnesio nuo atleidimo(na ar tada pinigėlius gaučiau iškart) ar nėra jokio skirtumo.
Laba diena.
Aš pakliuvau į nepavydėtiną situaciją - dirbau pagal terminuotą darbo sutartį kol darbuotoja buvo dekretinėse. Per tą laiką atsirado 0,5 normalaus etato. Kai grįžo i dekretinių, aš ir likau dirbti tuo 0,5 etato. Gal kuri nors žinot, ar man verta registruotis į darbo biržą? Kas iš to pusiau bedarbiui? (0,5) darbo krūvio ir pusė atlyginimo. Gal ką nors žinot?

QUOTE(Motinėlė @ 2009 09 08, 13:06)
Laba diena.
Aš pakliuvau į nepavydėtiną situaciją - dirbau pagal terminuotą darbo sutartį kol darbuotoja buvo dekretinėse. Per tą laiką atsirado 0,5 normalaus etato. Kai grįžo i dekretinių, aš ir likau dirbti tuo 0,5 etato. Gal kuri nors žinot, ar man verta registruotis į darbo biržą? Kas iš to pusiau bedarbiui? (0,5) darbo krūvio ir pusė atlyginimo. Gal ką nors žinot?

eik cia http://www.supermama...;#entry29969185 ir pasakyk kas rau nutiko, ten yra nusimananciu tokiuose reikaluose

QUOTE(delaine @ 2009 09 08, 12:09)
O man labai įdomu kaip naudingiau daryti. Buvusi darbovietė sumokės mėnesio algos dydžio kompensaciją, o dabar pagal darbo biržą tai tik po mėnesio ir gaučiau tą pašalpą, tai gal man geriau būtų registruotis darbo biržoje po mėnesio nuo atleidimo (na ar tada pinigėlius gaučiau iškart) ar nėra jokio skirtumo.
Tą mėnesį neturėsite soc. draudimo. Daugiau, mano galva, nėra skirtumo.
sveiki
mane zada ismest is birzos nes sako kad jau greit 2 metai o jus dar neradote darbo tad kita kart kai ateisiu lieps eit i bet koki darba o jei ne brauks is birzos, tad norejau paklaust o jei as pati savo noru iseiciau is birzos kada vel galeciau registruotis i ja? ir ar jei turiu zemes galesiu prisiregistruot is naujo nes buvo lygtai priimtas istatymas jei turi zemes i birza nebepriima.
mane zada ismest is birzos nes sako kad jau greit 2 metai o jus dar neradote darbo tad kita kart kai ateisiu lieps eit i bet koki darba o jei ne brauks is birzos, tad norejau paklaust o jei as pati savo noru iseiciau is birzos kada vel galeciau registruotis i ja? ir ar jei turiu zemes galesiu prisiregistruot is naujo nes buvo lygtai priimtas istatymas jei turi zemes i birza nebepriima.
QUOTE(Rasa S @ 2008 12 05, 13:53)
O as noriu paklausti zinanciu ar dirbanciu darbo birzoje, kaip ten yra jei as isejau is darbo savo noru ilgai ieskojausi darbo ir jo neradau, dabar noriu stoti i darbo birza ir pakeisti savo profesija i kosmetologes. Kiek skaiciau darbo birza lyg ir apmoka kursus (apmokymus)? AR siuncia i tokius kursus? O paskiau baigus kursus ar darbo birza iesko darbo pagal sia nauja specialybe ir ar gausiu kazkokia bedarbio pasalpa, nes kaip suprantu kursai vyksta apie 3 menesius ir as lieku be jokiu pajamu?
Jei kas gali padeti parasykit man i AZ arba i rvitkauskaite@yahoo.com . .
Busiu dekinga uz informacija. Sios profesijos norejau jau senai, bet vis galvojau, kad reikia aukstojo, bet ziuriu, kad niekam jo siais laikais nereikia

Jei kas gali padeti parasykit man i AZ arba i rvitkauskaite@yahoo.com . .
Busiu dekinga uz informacija. Sios profesijos norejau jau senai, bet vis galvojau, kad reikia aukstojo, bet ziuriu, kad niekam jo siais laikais nereikia

Irgi domina sitas klausimas. Noreciau patekti i kirpeju kursus

Sveiki,
Tiesiog, idomu butu, ar imanoma siuo laikotarpiu susirasti darba, todel kyla klausimas:
Kiek laiko stovite DB ir nerandate darbo? ir ar turite kvalifikacija?
as pvz 2009 metais stovejau 18 menesiu iki kol pagimdziau
Tiesiog, idomu butu, ar imanoma siuo laikotarpiu susirasti darba, todel kyla klausimas:
Kiek laiko stovite DB ir nerandate darbo? ir ar turite kvalifikacija?
as pvz 2009 metais stovejau 18 menesiu iki kol pagimdziau

Turedama specialybe, neradau darbo, nei pagal spec. nei paprasciausio, kuris nereikalauja issilavinimo. Nes tuo laikotarpiu pagal mano spec. tiesiog laisvu nebuvo darbo vietu, o pvz. i pardavejos vieta , reikalavo pardavejos darbo stazo, moketi dirbti su kasa 

Jau 3 menesiai esu DB kliente, turiu issilavinima, darbo patirties, bet kol kas darbo paieskos neduoda jokiu rezultatu.
Sveikos mamytės, na ateinu ir aš su savo situacija, kuri be išeities, na gal jus padėsite
, tai va esu vaiko priežiūros atostogose iki triju metu, bet už poros savaičiu mergytei sueis du metukai, tad ir pinigėliu nebegausiu, i darba nera kur gryzt, nes darbdaviai sustabdė savo imones veikla, taigi dabar yra sakanciu,kad aš turiu stoti i darbo birza,kaip bedarbė ir galiu gauti bedarbes pasalpa kazkokia, bet as bijau, kad gali nutrukti man darbo stazas juk iš senojo ,,negaliojancio darbo,, tai pati turėsiu iseiti ir tikrai man su ta minute nutruks stazas!! (ar aš čia klystu) tai dabar net nezinau kas geriau, ar sedeti namie su dukrele, kad nenutruktu dar metus stazas, ar stot i darbo birza gaut bedarbes pasalpa kelis menesius ir ziurėt ka pasiulys dirbti. Pas mane tik vidurinis profesinis išsilavinimas o profesija labai nedėkinga, barmene tikrai negaliu dirbt, mergyte dar maza, i darzeli vietos nera, tetis musu kitam mieste dirba tik savaitgali namie tebuna, nebus kas vaika žiūri jei aš dirbsiu pagal specialybe, pagrinde darbas pamainomis taciau nuolatos kad galėciau patogiu laiku vaika is darzelio pasiimt neimanoma. na nezinau gal kas susidure su tokia situacija gal patarsite kas geriau.

sveikutes,norejau paklausti,gal buvot kuri susidurusi su tokia situacija.vaikui suejo 2metai stojau i birza gavau ismoka,pradirbau 6is menesius,tada man sumazino etata iki 0,75 alga sumazejo,ar dabar jei iseiciau is darbo isdirbus 7is menesius,ir istojus i darbo birza gauciau pasalpa?
aciu uz atsakymus
aciu uz atsakymus

QUOTE(Laurika5 @ 2011 12 07, 16:39)
Sveikos mamytės, na ateinu ir aš su savo situacija, kuri be išeities, na gal jus padėsite
, tai va esu vaiko priežiūros atostogose iki triju metu, bet už poros savaičiu mergytei sueis du metukai, tad ir pinigėliu nebegausiu, i darba nera kur gryzt, nes darbdaviai sustabdė savo imones veikla, taigi dabar yra sakanciu,kad aš turiu stoti i darbo birza,kaip bedarbė ir galiu gauti bedarbes pasalpa kazkokia, bet as bijau, kad gali nutrukti man darbo stazas juk iš senojo ,,negaliojancio darbo,, tai pati turėsiu iseiti ir tikrai man su ta minute nutruks stazas!! (ar aš čia klystu) tai dabar net nezinau kas geriau, ar sedeti namie su dukrele, kad nenutruktu dar metus stazas, ar stot i darbo birza gaut bedarbes pasalpa kelis menesius ir ziurėt ka pasiulys dirbti. Pas mane tik vidurinis profesinis išsilavinimas o profesija labai nedėkinga, barmene tikrai negaliu dirbt, mergyte dar maza, i darzeli vietos nera, tetis musu kitam mieste dirba tik savaitgali namie tebuna, nebus kas vaika žiūri jei aš dirbsiu pagal specialybe, pagrinde darbas pamainomis taciau nuolatos kad galėciau patogiu laiku vaika is darzelio pasiimt neimanoma. na nezinau gal kas susidure su tokia situacija gal patarsite kas geriau. 

Mano nuomone, tai jei leidzia galimybes, pasilikite 3iems metams vaiko prieziuros atostogoms ir savarankiskai ieskokites darbo. Bent jau dar visus metus busite socialiai apdrausta. Beje, jei susirasite darbuka, galesite buti atostogose ir dirbti pilnu etatu. Sita varijanta esu issiaiskinusi, pati esu 3cius metus VPA ir ieskausi darbo. Jei susirasiu (nors jau puse metu aktyviai ieskau, taciau vis dar neturiu