QUOTE(Cornholio @ 2013 03 23, 15:54)
Sveiki,
man toks klausimas iškilo. Šiuo metu auginu vaiką, vyras dirba. tačiau pati iš valstybės nieko negaunu, nes prieš gimdant studijavau dieniniam skyriuj. Šiuo metu vaikui beveik 1,5 metų, nuo rudens planuoju leisti į darželį, o pati ieškotis darbo. Tačiau jau šiuo metu piniginė padėtis šiek tiek kebloka. dėl to vyras pataria stot į darbo biržą anksčiau ir galbūt iš ten, kol susirasiu tinkamą darbą gausiu kažkokią išmoką. ar teisingai jis mąsto? nelabai randu, kur tokia informacija yra.
Gal kuri nors iš Jūsų susidūrus su panašia problema ar ką nors išmano šiuo klausimu?
Būčiau labai dėkinga už pagalbą.
Aš po bakalauro registravausi, gavau išmokas 3mėn (bendroj sumoj kažkur ~800 lt buvo), nes vaiko auginimas iki 3 m skaitės kaip darbo stažas. Kokia situacija yra dabar, aš nežinau, čia prieš 2 m buvo.
Taip pat jeigu jūsų pajamos nesiekia 3*350=1050 lt, galite kreiptis dėl socialinės pašalpos.
QUOTE(Novete @ 2013 07 15, 14:00)
Sveiki, norėjau pasiteirauti vienu klausimu. šiemet baigiau bakalauro studijas, įstojau į vf magistrą. Darbų rast pačiai kol kas nepavyksta. Pasidarė įdomu, ar įstojus į darbo biržą gaučiau kokią nors pašalpą ar ne?
Negautum, jeigu neturi reikiamo darbo stažo.
Bet jeigu turi sukūrusi savo šeimą arba tau yra 24+ m (berods nuo tiek jau "nepriklausai" savo tėvų šeimai), gali kreiptis dėl socialinės pašalpos ir dėl socialinės stipendijos, jeigu oficialios pajamos vienam asmeniui nesiekia 350 lt.