Sveikos, gal žinote ar darbo bižra mato jog dirbi užsienyje jei dirbi oficialiai?

QUOTE(AniMi @ 2012 05 08, 10:20)
zinokit SIUO METU nemato, bet kai pensijos prasysities, tada viska pamatys.
Ir jei siuo metu stovite darbo birzoje, tai vadinasi esat apdrausta. Uz jus mokami pinigai. Jei veliau paaiskes, kad tuo metu dirbot ir uz jus buvo kitur mokami mokesciai (draudimas), ziurekit, kad baudos negautumet, o kad grazint tai ka LT sumokejo jus apdrausdama, tai jau tikrai reikes. Nenoriu gasdint, darykit ka norit, bet as nerizikuociau. O ir kam? Kokia is to nauda

Na nebūčiau ir aš rizikavus
Bet dabar pasikeitė planai, niekur nebevyksiu, nes paskaičiavus ką teparsivesčiau ir pridėjus sunkų darba+ilgesį... Visiškai neapsimoka...
taigi lieku čia ir dirbu bedarbe toliau... Esu nusiteikius jau eit į kasą... Na ir kas kad su aukštuoju
bus man turbūt kai toj patarlėj "nespjauk į šulinį, nes gali tekti iš jo gerti"... taip visad baidžiausi kasininkės darbo...

QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 04 17, 10:12)
kokia ten padetis siuo metu Vilniuje? girdejau soc.parama jau iskarto moketi pradeda dabar uzsiregistravus 

Taip, iš karto pradeda mokėti. Moka 6 mėnesius (bent jau man, bet manau tai bendra tvarka).
gal kam pravers tokia informacija
:
jei nedirbate ir turite vaiką iki 8metų ir bijote, kad prades skaičiuoti privalomą sveikatos draudimą po 72lt kas mėnesį.
tai reikia kreiptis į ligonių kasas su pasu ir vaiko gimimo liudijimų ir ten viską sutvarkys. Bus vienas iš tėvų bus socialiai draustas iki vaikui sueis 8metai, jei 2 vaikai tai iki kol sueis 18metų vyresn. vaikui.
ir jei nenorite stoti į biržą, tai puiki išeitis

jei nedirbate ir turite vaiką iki 8metų ir bijote, kad prades skaičiuoti privalomą sveikatos draudimą po 72lt kas mėnesį.
tai reikia kreiptis į ligonių kasas su pasu ir vaiko gimimo liudijimų ir ten viską sutvarkys. Bus vienas iš tėvų bus socialiai draustas iki vaikui sueis 8metai, jei 2 vaikai tai iki kol sueis 18metų vyresn. vaikui.
ir jei nenorite stoti į biržą, tai puiki išeitis

QUOTE(Pallada @ 2011 01 25, 18:14)
Siūlau parašyti laiškelį į pačia darbo biržą ar bent jau paskambinti ir pasiteirauti dėl rūpimų klausimų

QUOTE(Rasa S @ 2008 12 05, 14:53)
O as noriu paklausti zinanciu ar dirbanciu darbo birzoje, kaip ten yra jei as isejau is darbo savo noru ilgai ieskojausi darbo ir jo neradau, dabar noriu stoti i darbo birza ir pakeisti savo profesija i kosmetologes. Kiek skaiciau darbo birza lyg ir apmoka kursus (apmokymus)? AR siuncia i tokius kursus? O paskiau baigus kursus ar darbo birza iesko darbo pagal sia nauja specialybe ir ar gausiu kazkokia bedarbio pasalpa, nes kaip suprantu kursai vyksta apie 3 menesius ir as lieku be jokiu pajamu?
Jei kas gali padeti parasykit man i AZ arba i rvitkauskaite@yahoo.com . .
Busiu dekinga uz informacija. Sios profesijos norejau jau senai, bet vis galvojau, kad reikia aukstojo, bet ziuriu, kad niekam jo siais laikais nereikia

Jei kas gali padeti parasykit man i AZ arba i rvitkauskaite@yahoo.com . .
Busiu dekinga uz informacija. Sios profesijos norejau jau senai, bet vis galvojau, kad reikia aukstojo, bet ziuriu, kad niekam jo siais laikais nereikia

i kursus siuncia tik jei pats pries tai susirandi darbdavi,t.y. kursai galimi jei yra teisale sutartis.o seip sau sugalvojus turbut i kursus nieks neleidzia pagal nauja tvarka kiek teko klausineti...
o bedarbio pasalpa atrodo yra mokama po 6 men "stovejimo"darbo birzoje.
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2013 02 26, 23:16)
i kursus siuncia tik jei pats pries tai susirandi darbdavi,t.y. kursai galimi jei yra teisale sutartis.o seip sau sugalvojus turbut i kursus nieks neleidzia pagal nauja tvarka kiek teko klausineti...
pasalpa,tai yra stipendija gauni pradejes mokytis,praejus menesiui,kurie yra 700 lt menesiui.
Priklauso nuo specialybes kuria mokysiesi,nes galima ir dirbti pagal verslo liudijima,tada nereikia trisales sutarties.
ar dirbantį 0.25 etato ,o vėliau pakėlus į pilną etetą ,braukia iš darbo biržos ? skaitosi,kad neturi bedarbio statuso ?