Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse

Mes su vyru stengiamės neimt vaikų į balius, jei būna nutarta,kad bus vaikų tada ok. Visada atsiklausiam ir tikrai neįsižeidžiam jei pasako ,kad vaikai nepageidaujami. irnesakyk.gif Prieš porą metų buvom pakviesti į Turkiją dalyvaut vestuvėse,kvietimą gavom prieš 10 mėnesių,bet atsitiko taip,kad dukrą (savaitei)neturėjau kur palikt ir nevykom, nors buvom kviečiami visi,siūlė ir kelionę apmokėt, atsisakėm likus 2,5 mėn.iki vestuvių. Labai norėjau,ilgai svajojau wub.gif bet dabar kažkaip net nesigailiu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliuga: 11 sausio 2009 - 13:40
na man dar neteko buti tokiose situacijose kaip cia dauguma aprasineja,kad vaikai buna tokie aktyvus,nieko neklauso, zypia, rekia, ir t.t. pati dalyvaudavau beveik visose gimines baliuose, vestuvese, susiejimuose. susirinkdavo daug pusbroliu, pusseseriu, prisimenu,kad visad budavo smagu ir visai nenuobodu. na gal pas mus taip iprasta budavo,kad vaikai turedavo atskira stala,kad suaugusiems netrukdytu klausytis tos oficialios dalies, kuri jiems baisiai svarbi smile.gif kazkaip prisidukdavom, niekas nieko nesakydavo, ar kad trukdom ir pan, visi sokdavom ratelyje. tai budavo vieni is tu retuju atveju,kai susimatydavo visi seniai matyti pusbroliukai ir puserytes smile.gif
dabar, kai nebepriklausau vaiku kastai, tai net nezinau kaip elgciausi, bet jeigu isgaleciau dideles vestuves,tai turbut kviesciau visus su seimomis. nezinau kaip del maziuku, cia jau paciu mamyciu problema jeigu atsiveza 2-4 metu vaikucius, kad paskui pasedet normaliai prie stalo negali ir atsipalaiduoti. cia jau sprendzia patys teveliai.
na ir tikiuos per mano vestuves tokiu isdaigininku ir vestuviu 'grioveju' nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
Bet gi tie vaikai nei ten valgo nei ten vietos papildomos per tas vestuves neuzema smile.gif as tvirtai uz vaikus per vestuves! Matyt todel kad pati vaikystej visur dalyvavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2009 01 18, 01:46)
Bet gi tie vaikai nei ten valgo nei ten vietos papildomos per tas vestuves neuzema smile.gif as tvirtai uz vaikus per vestuves! Matyt todel kad pati vaikystej visur dalyvavau smile.gif

tai vat, kad užima vietą, nes paprastai reikia papildomai mokėti ne tik už maistą, bet ir už nakvyne unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2009 01 19, 09:50)
tai vat, kad užima vietą, nes paprastai reikia papildomai mokėti ne tik už maistą, bet ir už nakvyne  unsure.gif

thumbup.gif pritariu ir dar ne tik, kad moket reikia, bet jeigu yra neramus, nekulturingi, nenusedintys vietoj, o tevams nerupi priziuret savo vaiku, dar ir svente gadina jauniesiems:verysad:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ikristute: 19 sausio 2009 - 15:05
As tikiuosi manieji sveciai bus protingi ir vakare paliks mociutems pasaugoti 4u.gif o jei ir ne nieko tokio teks pakenteti smile.gif
Atsakyti
as cia diskusijoj nedalyvavau iki siol, bet tikiuosi nesupyksit jei isiterpsiu ax.gif na jei vaikai tokie nekulturingi, o tevams neidomu ju elgesys ir jie neaukleja tu savo vaiku... tai gal tokiu tevu nekvieskit???? nes manau ir jie patys tada nekulturingi g.gif nes jei patys butu protingi ir kulturingi - tokie butu ir vaikai

as tai uz vaikus - man vaikai mano gyvenimas, ir jei su jais gyveni su jais ir einu i sventes. as ne pries kaip kazkas sake i paty baliu gal nesivest ar anksciau isleist juos, bet juk jie mazi zmogeliai ir ... nu nezinau

kai as tekejau mano dukrytei buvo 8 menesiai, as ja maitinau dar tada - svete buvo pati nuostabiausia gyvenime. ir sokiu ir muzikos ir linksmybiu - uzteko visiems! sedejo su mum net prie stalo, savo kedutej ir kazkaip neiviena lekste neduzo nei taure....

bet manau i sita klausima gali atsakyti tik kiekvienas asmeniskai

bet siaip tai as uz teveliu atsipalaidavima drinks_cheers.gif
Atsakyti
as esu kategoriskai pries vaikus MANO vestuvese. todel, kad ruosiames svesti svente auksto lygio restorane ir uz kiekviena zmogu reikia moketi - o moketi nemazai, po 150-200 lt. o uz 2 vaikus susidarytu nemenka sumele g.gif
Atsakyti
na žinoma, kad kiek žmonių tiek nuomonių, tai man taip atrodo:
negi neprisimenate savo vaikystės ir kokio nors dėdės ar tetos vestuvių... juk tai labai ryškūs prisiminimai. gaila to atimti iš dabartinių vaikų vien todėl, kad "madoje" šaltai elegantiškos vestuvės...

o šiaip.. nežinau kaip pasijaust jaunikiui... kurio būsimos nuotakos vestuves vaikai gali sugadint... juk jis savo vaikų motiną rinkosi doh.gif

tikrai gali būti išimčių, kai galima tai suprasti... na kokių 10 proc iš pasisakusių lotuliukas.gif
Atsakyti
Na visų nuomonės skirtingos, bet turiu pabrėžti, kad visų teisės turi būti vienodos. Nesvarbu nei amžius, nei tautybė, nei odos spalva. schmoll.gif
Ir jei jūs eidamos į šventę paliekate savo mažylį auklei ar močiutei, tai jūs paprasčiausiai jo negerbiate.
Lygiai taip pat negerbia jūsų jaunavedžiai, jei pakvietę į vestuves pasako, kad atvyktumėte be vaiko. Aš tuomet išvis atsisakyčiau eiti į vestuves.
Juk vaikai yra mūsų gyvenimas, kodėl jie negali dalyvauti šventėse kartu su jumis? Kaip nesąžininga vaikų atžvilgiu!
Vaikui nebūtina išpirkti vietą prie stalo, jie dažnai pavalgo su mama ir to pilnai pakanka.
O dėl miegojimo, tai manau labai retas atvejis, kad mama atvykusi į šventę su vaikais ir liktų nakvoti. Dažniausiai šeimos vyksta namučio, kur vaikučiai gali ramiai išsimiegoti.

Atsakyti
Savo vaiku neturiu, bet neisivaizduoju, ko cia isižeisti, kad paprašo nesivesti į vestuves vaikų blink.gif doh.gif labai jau kažkaip per jautriai reaguojama į tai...
Aš pati svečiams rašiau, kad norėčiau, kad vaikučiai liktų namuose ir labai tikiuosi, kad visi tai supras ir nebus tokių jautruolių, kurie įsižeis. blink.gif Na, o jei atsiras, tai ką padarysi g.gif
Labai keistai skamba, kai aplinkinių klausimai susidėlioja taip: tai kiek bus svečių?? - virš 50 ax.gif - ooooooohohoho, taigi dabar niekas tooookiu dideliu vestuviu nedaro!!! Labai brangiai kainuoja, ne tie laikai... ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Tada užsimeni, kad kvieti visus be vaiku, tai tada jau viskas skamba mazdaug taip: Kaip be vaikų??? tai ka, tau trukdys?? kiek jie ten vietos užima.... doh.gif na, sorry, vietos užima nemažai, nes per visą giminę atsirastų apie 20 vaikų umn.gif o kadangi už kiekvieną reikia mokėti vos ne kaip už suaugusį, tai leiskite paklausti, kur dingo klausimas apie per dideles vestuves, kurių niekas nebedaro, juk taip brangu... frusty.gif
O kas dėl to, kad jaunos šeimos su vaikais vakare išvaziuoja namo, tai tikrai tai nėra taisykklė ir manau, kad rašyti į kvietima "prašyčiau vaikus palikti namie" skamba geriau, nei "Jeigu atvaziuosite su vaikais, tai prašyčiau vakare važiuoti namo" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaukurai @ 2009 01 27, 10:52)
Na visų nuomonės skirtingos, bet turiu pabrėžti, kad visų teisės turi būti vienodos. Nesvarbu nei amžius, nei tautybė, nei odos spalva.  schmoll.gif
Ir jei jūs eidamos į šventę paliekate savo mažylį auklei ar močiutei, tai jūs paprasčiausiai jo negerbiate.
Lygiai taip pat negerbia jūsų jaunavedžiai, jei pakvietę į vestuves pasako, kad atvyktumėte be vaiko.  Aš tuomet išvis atsisakyčiau eiti į vestuves.
Juk vaikai yra mūsų gyvenimas, kodėl jie negali dalyvauti šventėse kartu su jumis? Kaip nesąžininga vaikų atžvilgiu!
Vaikui nebūtina išpirkti vietą prie stalo, jie dažnai pavalgo su mama ir to pilnai pakanka.
O dėl miegojimo, tai manau labai retas atvejis, kad mama atvykusi į šventę su vaikais ir liktų nakvoti. Dažniausiai šeimos vyksta namučio, kur vaikučiai gali ramiai išsimiegoti.

Savo sventes vieta ieskojau is mazesniu, nes sveciu daug nekviesiu, max bus 30-32. Ir jei visi kvieciami ateitu su vaikais, vien vaiku dar dasidetu plius 11! doh.gif Kur juos susodinti??? blink.gif Jei ant kelenu - ot vaizdas grazus restorane bus, pusei sveciu ant kelenu sedi vaikai... Ir kadangi mano svente truks ne dvi dienas, o viena - as nenoriu, kad tevai lakstytu is paskos vaiku, o normaliai atsipalaiduotu... cool.gif
Sutinku, jei svenciama didelej sodyboj ar panasioj vietoj, tada gal but, bet ir to dar galima butu pasigincyti... g.gif

QUOTE(saulute85 @ 2009 01 27, 13:33)
Savo vaiku neturiu, bet neisivaizduoju, ko cia isižeisti, kad paprašo nesivesti į vestuves vaikų  blink.gif  doh.gif  labai jau kažkaip per jautriai reaguojama į tai...
Aš pati svečiams rašiau, kad norėčiau, kad vaikučiai liktų namuose ir labai tikiuosi, kad visi tai supras ir nebus tokių jautruolių, kurie įsižeis. blink.gif  Na, o jei atsiras, tai ką padarysi  g.gif 
Labai keistai skamba, kai aplinkinių klausimai susidėlioja taip: tai kiek bus svečių?? - virš 50  ax.gif   - ooooooohohoho, taigi dabar niekas tooookiu dideliu vestuviu nedaro!!! Labai brangiai kainuoja, ne tie laikai...  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif  Tada užsimeni, kad kvieti visus be vaiku, tai tada jau viskas skamba mazdaug taip: Kaip be vaikų??? tai  ka, tau trukdys?? kiek jie ten vietos užima....  doh.gif  na, sorry, vietos užima nemažai, nes per visą giminę atsirastų apie 20 vaikų  umn.gif  o kadangi už kiekvieną reikia mokėti vos ne kaip už suaugusį, tai leiskite paklausti, kur dingo klausimas apie per dideles vestuves, kurių niekas nebedaro, juk taip brangu...  frusty.gif
O kas dėl to, kad jaunos šeimos su vaikais vakare išvaziuoja namo, tai tikrai tai nėra taisykklė ir manau, kad rašyti į kvietima "prašyčiau vaikus palikti namie" skamba geriau, nei "Jeigu atvaziuosite su vaikais, tai prašyčiau vakare važiuoti namo"  lotuliukas.gif

200 % pritariu tavo isakytai nuomonei! drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Jacinta~: 27 sausio 2009 - 14:09