Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse

QUOTE(Rendi @ 2009 02 05, 16:45)
mirksiukas.gif
siulyciau pamastyti labai, jei turint vaikeli kas nors kviestu i svente ir sakytu ateik be vaiku  ax.gif man is karto kiltu klausimas, ar tas zmogus kuris kviecia gerbia mane  unsure.gif merginos, isleidziat tukstancius kad graziai atrodytumet, tukstancius, kad sveciais pasilinksmintu isleiskit pora simtu tada bent kad vaikams koki zaidima sugalvoti, kad butu uzsiemimas  blush2.gif ir ivertinkit ta fakta, kad kiti zmones neturi kur vaiku palikti  mirksiukas.gif

As manau, kad kiekviena situacija yra labai individuali smile.gif Jeigu zmogus issako kitokia nuomone, tai nereiskia, kad jam galvoje koses truksta mirksiukas.gif truksta dar pas mus forumuose bendravimo kulturos 4u.gif Pagaliau kiekvieno patirtis, del ko jis taip mano yra skirtinga smile.gif

Nebutinai vaiku nekviecia del pinigu stygiaus. As jau parasiau, kad mano nuomone tokia, kad vaikams baliuose ne vieta. Ne del to, kad nemyliu, ne del to, kad trukdo smile.gif O del to, kad ir pati nenoreciau, kad MANO vaikas matytu kaip tevai baliavoja, dedes tetos degtine vaisinasi (kad ir po truputi, simboliskai, bet vis tiek vaisinasi) ar visokius pokstus (ne vaikams) pasakoja smile.gif

O jeigu man bus tokia situacija, kad kada pakvies i vestuves ir paprasys eiti be vaiku - tikrai neuzgaus mano ambiciju ar dar kazko smile.gif Jeigu zmogus taip praso, vadinasi turi kazkokiu savu priezasciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievune: 05 vasario 2009 - 15:56
QUOTE(Rendi @ 2009 02 05, 16:03)
ech rima1979, mes cia dvi nesusiprateles  biggrin.gif tikrai, ziedus panest vaikai reikalingi, o neduok dieve palaksto biski, jau tragedija, mat vargse jaunoji susinervuos  doh.gif jatus atrodo,kad ta jaunoji princese kazkokia, bukim zmones!neisivaizduoju, kad parasyciau kam nors kvietime, atsiprasome bet ateikite be vaiku  doh.gif man skamba tiesa sakant slyksciai  dar vyras koks parasytu nu dar praleisciau pro akis, bet merginos pasikartosiu, jus busimos mamos, negi tuos kleckus nustumsit, ne tau cia ne vieta, oj tu cia neik, nes mes baliavojam,taigi gera proga vaika ir pamokyt vestuvese, pasisneket, ko jam negalima daryt ir pan.
Taip, jei eina galvom vaikas sutinku kad nesmagu, bet tikrai paimciau vaika nusivesciau i kita patalpa ir pasakyciau, zinai tu per daug sau leidi. Garantuoju, kad jis elgsis kitaip, ir nebelips galvom.
Zinau, nes mane tevai visur vezdavos ir jei matydavo kad leidziu sau per daug, nusivesdavo i sali nuo sveciu ir pasakydavo grieztu tonu - zinai, elkis ramiau, nes labai rimtai susipyksim. To man uztekdavo kad apsiraminciau. Vaikai ne snobai, vaikus reikia aukleti ir mokyti!
ir apskritai, jei tarkim nekvieciat vaiku, o tarkim jusu brolis/sese turi vaiku, ar tiems vaikams galetumet po to i akis paziuret, kai tarkim paauge paklaustu, teta kodel manes nebuvo pas tave vestuvese  verysad.gif tik jus zinotumet, kad jie buvo nepageidaujami!!

Va butent kad tie tevai tu vaiku nepasiveda i sona ir jiems nieko nepasako, as tai sakau jums is patirties. Tevai nuori atsipalaiduoti ir jie tikrai nemato ir negalvoja kad ju vaikas per daug sau leidzia. Kai tas vaikas sudauze kamera, ju tevai net nepriejo atsiprasyti kameros savininko o ka jau kalbeti apie zalos atlyginima ar vaiko apibarima ir sudrausminima, vaikai ir toliau dare ka norejo. Be to jie eina ir alu ragauja ir paruko, tikrai nenoreciau kad mano vaikas taip darytu, ir savo vaiko tikrai nesivesciau i vestuves, jei netureciau jo kam palikti padaboti geriau is vis neiciau schmoll.gif

QUOTE(rima1979 @ 2009 02 05, 16:16)
lotuliukas.gif  oi jau nebegaliu,kokiu budu jie trukdo jaunajai ir kaip ja nervuoja,nu nesuprantu, doh.gif kas ateina su vaikais tai sedi kur nors stalo gale,kad geletu,bet kada nueiti nuo stalo.O gal tom jaunosioms su nervais negerai,kad juos nervuojasi

Niekas nesedi kampe ir nelaksto paskui vaikus, o baliavoja su visais sveciais o apie vaikus pamirsta

QUOTE(ievune @ 2009 02 05, 16:20)
O cia tai poziuris  Apie pagarba ne veltui parasiau  ax.gif  biggrin.gif

Pritariu tau drinks_cheers.gif . Cia beprasmiska su jomis gincitis doh.gif

QUOTE(Rendi @ 2009 02 05, 16:30)
pilnai sutinku, man rodos cia jaunuju psichologija pakrinka biskeli, ir turbut ne tik vaikas sunervuotu bet ir kokia drauge atejus ir nepataikius pagal koda apsirengt. Pamastykit ar nesat tos siaubunes, kur bet kas isveda is pusiausvyros. Juokas ima, relax, tai svente atsipalaiduot ir tiek reikia, o nepergyvent ar nesugadins koks vaikas ypatingai puse metu apgalvoto kadro  doh.gif
Papildyta:
nesamone tai nesamone, bet pasakyt kad tu vaiku sventeje nenori  doh.gif o tu savo busimajam sakei? atsiprasau, bet jo vietoj as labai rimtai pagalvociau, ar noreciau tokios vaiku mamos  doh.gif

As nesuprantu prie ko cia psichologijos pakrikimas. Kad jaunieji mokedami tokius pinigus nori sau pasidaryti nepakartojama svente ir jaustis kaip princese ir sventes seimininke. Juk ji ir yra princese nes tai viena laimingiausia jos diena ir ji tikrai turi teise isreiksti savo norus. Ir tiesiog reikia gerbti jos nuomone. Mano vyras zinojo ir zino mano pozicija ir man pritare, pries savo vestuves galvojom vienaip bet po ju labai pakeitem nuomone apie vaiku dalyvavima vestuvese.
Kazin katra cia geresne mama ar ta kuri supranta kad vaikui ne vieta vestuvese matyti kaip suauge baliavoja, nemiegoti iki paryciu klausytis juokeliu kurie skirti suaugusiems,ar ta mama kuri ta vaika tysiasi i vestuves bet kur leidzia jam gerti alu rukyti nemiegoti puse nakties ir jam leisti daryti ka nori g.gif
Papildyta:
QUOTE(ievune @ 2009 02 05, 16:54)
As manau, kad kiekviena situacija yra labai individuali smile.gif Jeigu zmogus issako kitokia nuomone, tai nereiskia, kad jam galvoje koses truksta  mirksiukas.gif  truksta dar pas mus forumuose bendravimo kulturos  4u.gif  Pagaliau kiekvieno patirtis, del ko jis taip mano yra skirtinga smile.gif

Nebutinai vaiku nekviecia del pinigu stygiaus. As jau parasiau, kad mano nuomone tokia, kad vaikams baliuose ne vieta. Ne del to, kad nemyliu, ne del to, kad trukdo smile.gif O del to, kad ir pati nenoreciau, kad MANO vaikas matytu kaip tevai baliavoja, dedes tetos degtine vaisinasi (kad ir po truputi, simboliskai, bet vis tiek vaisinasi) ar visokius pokstus (ne vaikams) pasakoja smile.gif

O jeigu man bus tokia situacija, kad kada pakvies i vestuves ir paprasys eiti be vaiku - tikrai neuzgaus mano ambiciju ar dar kazko smile.gif Jeigu zmogus taip praso, vadinasi turi kazkokiu savu priezasciu smile.gif

sutinku su tavimi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jums atrodo, kad jus teisios, mums atrodo, kad mes teisios tongue.gif
galit tvirtinti, kiek norit, man tai nepagarba vaikui. nekalbu apie vaika sudauziusi kamera, ir kurio tevai nepriejo atsiprasyt, tai paciu tevu neissilavinimas ir ka kalbet apie vaika.
as uzdaviau jums klausima, i kuri neatsaket, jei paklaustu jusu seses/brolio vaikai paauge paziureje nuotraukas, teta kodel musu nekvietei, atsakytumet, nes bijojau, kad kameros nesudauzytum ? biggrin.gif ar kaip?
dabar pati bandau isijaust i situacija, jog pasakau brolio sesei, jog savo dukrytes - musu kriksto dukters nesivestu doh.gif ne tik kad nuliustu, bet jai turbut visam laikui uzsifiksuotu, kokie mes negeri, nes jos nemylim, ir nenorim (kaip kitaip vaikas gali suprasti) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2009 02 05, 17:11)
1.as uzdaviau jums klausima, i kuri neatsaket, jei paklaustu jusu seses/brolio vaikai paauge paziureje nuotraukas, teta kodel musu nekvietei, atsakytumet, nes bijojau, kad kameros nesudauzytum ?  biggrin.gif ar kaip?
2.dabar pati bandau isijaust i situacija, jog pasakau brolio sesei, jog savo dukrytes - musu kriksto dukters nesivestu  doh.gif  ne tik kad nuliustu, bet jai turbut visam laikui uzsifiksuotu, kokie mes negeri,  nes jos nemylim, ir nenorim (kaip kitaip vaikas gali suprasti)  mirksiukas.gif

1. As pasakyciau kad tada buvai per mazas ir vaikams vestuvese yra ne vieta, nes ta yra suaugusiuju balius. Lygiai taip pat kai maza mergaite ar berniukas paklaustu kodel jis nebuvo pakviestas i mergvakari ar bernvakari? Pasakyciau kad jiems yra ne vieta tokiose sventese:D
2.As tikrai nemanau kad tam vaikui uzsifiksuotu, manes tevai irgi neeme i vestuves ir as cia nematau nieko blogo schmoll.gif , jie tiesiog norejo atsipalaiduoti ir linksmai atsvesti, ir tikrai nejauciu jokios traumos kad nedalyvavau vestuvese budama vaikas.
Atsakyti
nu jo, cia ir diskusija.. biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
As taip pat pasakyciau - buvai per mazas (per maza) smile.gif Be to, nemanau, kad klaustu smile.gif
Atsakyti
kai buvau maza, dalyvavau visu giminiu vestuvese, nes tevai neturedavo kur palikt, ir nemanau, kad tevams buvo nasta labai didele. o sia vasara dalyvavom vienose vestuvese su savo vaiku jau. buvo kieme padarytos supynes, nameli ir vaikai ten daugiausia ir zaide. 10 val paguldem vaika miegot, o patys gryzom toliau baliavot. ir niekam netrukde tie vaikai, ir nieks nesiskunde.. ir seneliai patenkinti buvo, kad su anukais buvo proga pabut..
o dabar planuojam musu paciu vestuves. reikalas tas, kad nedarysim jokio baliaus. problema iskilo tame, kad manojo sesuo su 3 vaikais rodos nori dalyvaut. kur vaikams ne vieta, tai ceremonijoj mano manymu.. norisi girdet kaip prisieki vienas kitam amzina meile, o ne ziuret ka vaikai isdarineja ar rekauja.. savo vaikas tai be abejo i ceremonija vesimes.. as tik bijau, kad jeigu dar +3 prisides, tai bus turgus, o nebe iskilminga ceremonija..
Atsakyti
QUOTE(skgreta @ 2009 02 05, 16:19)
1. As pasakyciau kad tada buvai per mazas ir vaikams vestuvese yra ne vieta, nes ta yra suaugusiuju balius. Lygiai taip pat kai maza mergaite ar berniukas paklaustu kodel jis nebuvo pakviestas i mergvakari ar bernvakari? Pasakyciau kad jiems yra ne vieta tokiose sventese:D
2.As tikrai nemanau kad tam vaikui uzsifiksuotu, manes tevai irgi neeme i vestuves ir as cia nematau nieko blogo  schmoll.gif , jie tiesiog norejo atsipalaiduoti ir linksmai atsvesti, ir tikrai nejauciu jokios traumos kad nedalyvavau vestuvese budama vaikas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 02 05, 22:31)

pacioje ceremonijoje,taip ir as sutinku kad vaiku galbut ir nereiketu vestis,bet jei nera kam palikti?O kad vaikai triuksmauja jau baliuje nu as nezinau,tai juk svente ne kokia gedulo ir vilties diena,gi ir patys dainuoja soka ir.t.Kaip cia dar kazkuri rase,kad vaikai priragauja alucio paruko,tai atsiprasau cia irgi kalti vaikai,o gal tevai,kurie vezasi vaikus ir ju nepriziuri.Mes buvom vestuvese patys su savo vaikais,tai as ju is akiu nepaleidau,o jei jau tevai labai nori atsipalaiduoti lai nesiveza,bet cia jau turi nuspresti patys tevai, o ne kazkas pasakyti,kad mano vestuvese butum be vaiku.
Atsakyti
QUOTE(rima1979 @ 2009 02 06, 10:03)
pacioje ceremonijoje,taip ir as sutinku kad vaiku galbut  ir nereiketu vestis,bet jei nera kam palikti?O kad vaikai triuksmauja jau baliuje nu as nezinau,tai juk svente  ne kokia gedulo ir vilties diena,gi ir patys dainuoja soka ir.t.Kaip cia dar kazkuri rase,kad vaikai priragauja alucio paruko,tai atsiprasau cia irgi kalti vaikai,o gal tevai,kurie vezasi vaikus ir ju nepriziuri.Mes buvom vestuvese patys su savo vaikais,tai as ju is akiu nepaleidau,o jei jau tevai labai nori atsipalaiduoti lai nesiveza,bet cia jau turi nuspresti patys tevai, o ne kazkas pasakyti,kad mano vestuvese butum be vaiku.

tiesiai i aki thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rima1979 @ 2009 02 06, 09:03)
pacioje ceremonijoje,taip ir as sutinku kad vaiku galbut  ir nereiketu vestis,bet jei nera kam palikti?O kad vaikai triuksmauja jau baliuje nu as nezinau,tai juk svente  ne kokia gedulo ir vilties diena,gi ir patys dainuoja soka ir.t.Kaip cia dar kazkuri rase,kad vaikai priragauja alucio paruko,tai atsiprasau cia irgi kalti vaikai,o gal tevai,kurie vezasi vaikus ir ju nepriziuri.Mes buvom vestuvese patys su savo vaikais,tai as ju is akiu nepaleidau,o jei jau tevai labai nori atsipalaiduoti lai nesiveza,bet cia jau turi nuspresti patys tevai, o ne kazkas pasakyti,kad mano vestuvese butum be vaiku.

Na tikrai kai vaikai garsiau rekia nei kad kalba muzikantai ir pirsliai tai jiem galima, juk ne gedulas ir ne laidotuves, ar kai teveliai sveikina savo vaikus prie stalo ar kai vaikai sveikina ir sako padeka sao tevams, tai vaikams irgi galima triuksmauti, juk ne gedulas. Per musu vestuves buvo ta situacija ,mus sveikino tevai, ir as sveikinau savo vyra man tikrai labai svarbios tos akimirkos buvo ir svarbu buvo ka mum sako tevai ir mano vyrui buvo svarbu ka as sakau, o vienas vaikas priejes prie mamos zyzia kazko, mama jam sako patylek dabar negalima kalbeti o tas vaikas zyzia ir vos ne garsiau sneka uz tevus ir mane. Ir daug tu momentu buvo kada jie nesupranta kad reikia patyleti.As net buvau vestuvese kur jau muzikantas neistvere ir pasake vaikai baikit rekaut cia jum ne vaiku darzelis, situacija jau buvo nevaldoma. Ir tu vaiku tevam kaip ir jum atrodo kad tie vaikai nieko blogo nedaro, bet jauniesiems yra priesingai. Arba kai yra organzuojami zaidimai kurie skirti suaugusiems o vaikas priejes bliauna visa gerkle kodel jis negali dalyvauti tam zaidimie ir kodel negauna to prizo.Aisku jus man dabar pasakysite kad reikia ir vaikam sugalvoti zaidimu ir prizu ir uzsiemimu kad jiems nebutu liudna. Bet tai vel papildomos islaidos.
O kam daugiau spresti kas turi dalyvauti jaunuju sventeje jei ne patiems jauniesiems, juk jie organizuoja, jie moka, ir jie gali nuspresti ka nori. As asmeniskai tikrai neisizeiciau jei i vestuves nepakviestu mano vaiko, juk tai jaunuju noras, ir jeigu su jaunaisiais artimai bendrauji kad jie net nori kad dalyvautum ju sventeje ir papraso kad vaiku i ja neatsivestum tai manau reikia gerbti ju nora, jeigu gerbi jaunuosius. Ir as nemanau kad jaunieji negerbia tu zmoniu norodydami kad atvyktu jie be vaiku.
Jus tikrai nesuprasite mano nuomones, ir turbut cia yra beprasmiskla gincitys, jus nematote ir nematysite ka jusu vaikas daro negrai vestuvese, nes jums tai atrodys normalu, nors kitiems atrodys priesingai.Ir jei jaunieji nurodo kad nenori jog vaikai dalyvautu vestuvese tai manau reiktu gerbti ju nuomone ir prasymus. Juk jei oficialiame kvietime i kazkokia svente ar priemima yra nurodomas aprangos kodas ilga vakarine suknele, ar jus eisite apsirengusi i ta svente su dzinsais ar trumpa kasdienine suknele?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skgreta: 06 vasario 2009 - 10:41
QUOTE(skgreta @ 2009 02 06, 11:30)
Na tikrai kai vaikai garsiau rekia nei kad kalba muzikantai ir pirsliai tai jiem galima, juk ne gedulas ir ne laidotuves, ar kai teveliai sveikina savo vaikus prie stalo ar kai vaikai sveikina ir sako padeka sao tevams, tai vaikams irgi galima triuksmauti, juk ne gedulas. Per musu vestuves buvo ta situacija ,mus sveikino tevai, ir as sveikinau savo vyra man tikrai labai svarbios tos akimirkos buvo ir svarbu buvo ka mum sako tevai ir mano vyrui buvo svarbu ka as sakau, o vienas vaikas priejes prie mamos zyzia kazko, mama jam sako patylek dabar negalima kalbeti o tas vaikas zyzia ir vos ne garsiau sneka uz tevus ir mane. Ir daug tu momentu buvo kada jie nesupranta kad reikia patyleti.As net buvau vestuvese kur jau muzikantas neistvere ir pasake vaikai baikit rekaut cia jum ne vaiku darzelis, situacija jau buvo nevaldoma. Ir tu vaiku tevam kaip ir jum atrodo kad tie vaikai nieko blogo nedaro, bet jauniesiems yra priesingai.  Arba kai yra organzuojami zaidimai kurie skirti suaugusiems o vaikas priejes bliauna visa gerkle kodel jis negali dalyvauti tam zaidimie ir odel negauna to prizo.
O kam daugiau spresti kas turi dalyvauti jaunuju sventeje jei ne patiems jauniesiems, juk jie organizuoja, jie moka, ir jie gali nuspresti ka nori. As asmeniskai tikrai neisizeiciau jei i vestuves nepakviestu mano vaiko, juk tai jaunuju noras, ir jeigu  su jaunaisiais artimai bendrauji kad jie net nori kad dalyvautum ju sventeje ir papraso kad vaiku i ja neatsivestum tai manau reikia gerbti ju nora, jeigu gerbi jaunuosius. Ir as nemanau kad jaunieji negerbia tu zmoniu norodydami kad atvyktu jie be vaiku.

zodziu,kiek zmoniu tiek nuomoniu,o jei jau jaunieji nori tokios ramios sventes,tai tegul pasikviecia 10 zmoniu o ne 50 ir tada tikrai niekas netrukdys,o jei jau daro baliu del akiu,kad turiu daug pinigu,tai lai nepamirsta ir vaiku.
Atsakyti