Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(wikonda @ 2008 06 16, 15:58)
Džiaugiuos, bet gal mergytės būdas ramesnis rolleyes.gif Nes maniškis velnių priėdęs blush2.gif O ir išsimiegoti trokštu per du metelius nors kartą. Labai džiaugiuos, kad radau jėgų, nes aš pati kankinčiausi, nes pastaruoju metu jau man, tai buvo kančia, o ir apetitas  thumbup.gif Dabar žinau, kad mum tik į gerą rolleyes.gif Nors jei nebūtų minčių aqpie kitamet darželį, tai iki tryjų tikrai pamaitinčiau. Kriste2 o taviškė serga g.gif Nes maniškis tfu tfu tfu nuo koko gruodžio mėn., nė slogelės netūrėjo išskyrus, kai per šį pusmetį bvom du virusus pasigavę. Sakau gal tikrai vyresniem vaikučiam mamos pienelis suteikia spec., galių bigsmile.gif  lotuliukas.gif Nu mačiau ir matau tik pliusus maitinant kūdikį ir vyrsnį vaikiuką wub.gif

Maniske tai sloguoja, kartais pakoso, bet mes broli turim, kuris mums is mokyklos transportuoja visokius uzkratus mirksiukas.gif , nors neisisergam - esam stiprios thumbup.gif .
Kadangi mano mergina turi padidinta jautruma, mes apie darziuka dar neturim net minciu, beto sunkiai su ja pastojau labai, o ir zinau kad daugiau nebeturesiu vaikiuko, tad megaujuosi motinyste is sirdies blush2.gif . Man zindymas kol kas nesudaro sunkumu nakti, mes jau prisitaikem viena prie kitos, nevargstu tikrai, be to ji tikrai rami mergyte, tad net dienomis nepavargstu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 06 16, 15:09)
Maniske tai sloguoja, kartais pakoso, bet mes broli turim, kuris mums is mokyklos transportuoja visokius uzkratus mirksiukas.gif , nors neisisergam - esam stiprios thumbup.gif .
Kadangi mano mergina turi padidinta jautruma, mes apie darziuka dar neturim net minciu, beto sunkiai su ja pastojau labai, o ir zinau kad daugiau nebeturesiu vaikiuko, tad megaujuosi motinyste is sirdies blush2.gif . Man zindymas kol kas nesudaro sunkumu nakti, mes jau prisitaikem viena prie kitos, nevargstu tikrai, be to ji tikrai rami mergyte, tad net dienomis nepavargstu thumbup.gif

Nu tai fain wub.gif o pas mus yr kaip yr rolleyes.gif bet žinok, kaip sunku va dabar miegot matau, kad nori, bet nemiega apie paguldyma nėr kalbos klyks, taip isiklykia ki purtimosi blink.gif va to ir bijojau atjunkydama, kaip jis reaguos dar sakiau reiks nueiti pas savo neurologe pasikalbeti dėl jo vis ramiau bus, kai išgirsi iš gydytojo padrasinamusžodžius rolleyes.gif Gulėjom neperseniausiai ligoninei, tai nefain buvo galvoju, kaip čia bus jau dvimetinukas su papuliu vis dar. Patikėk kokio palaikymo susilaukiau, o be krūties neįsivaizduoju, kaip būtų buvę, nes tris paras nieko brnon neimė ant lašalinių pajungtas ir papulis jį gelbėjo. Tai tokiomis akimirkomis dėkoju, kad man taip skirta rolleyes.gif Kriste2 nesupyk už klausimą, bet kas jum padidinta jautrumą nustatė blush2.gif Nes man labai įdomu su saviškiu, kasip jis jum pasireiškia ji nėra pernelyg jautri garsams, nu pvz., netikėtiems blush2.gif
Atsakyti
Jo, kažkaip neguodžia, kad daug žindomų vaikiukų nevalgiukai. Nepadėjo mums Kiddi, nei žuvų taukai, ir iš viso žuvų taukus mums neleido gerti vasarą g.gif O šiaip turbūt belieka susitaikyt, kad tik pales kaip paukščiukas, ir valio, bent tiek.
Atsakyti
VRC mums nustate, ji paniskai bijo tam tikru garsu (siurblio, motociklo, masinos, kur parpia garsiai, grazto, kai isgirsta - palieka visa slapia nuo prakaito, melina, netenka amo, klykia, akys issprogsta), taip pat labai prakaituoja delniukai ir pedutes, bet ne nuolat, o kai issigasta ko, ar kokia svetima teta pakalbina, neima nieko is kitu ranku, net jei stebuklas koks butu, jei jau labai nori - ima mano ranka ir veda prie to daikto - ima su mano ranka, mes lankomes dabar pas psichologus, vaziuosim i Viniaus VRC, sake guldys tyrimams, tad mums "pukas" tikras atgaivos saltinis wub.gif
Del saviskio nepergyvenk, taip ir turi buti, juk vaikas turi kazkaip protestuoti kad negauna, to ka visa savo gyvenima gavo rolleyes.gif , tu juk uzmiegi guledama, ka darytum jei sakyciau sedek ir uzmik - jukiu budu neatsigulk - tikiu kad priprasi, bet pradzioje nelengva bus (juk jis nuolat uzmigdavo su papuku) mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(wikonda @ 2008 06 16, 16:20)
Kriste2 nesupyk už klausimą, bet kas jum padidinta jautrumą nustatė blush2.gif Nes man labai įdomu su saviškiu, kasip jis jum pasireiškia ji nėra pernelyg jautri garsams, nu pvz., netikėtiems blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 06 16, 16:09)
VRC mums nustate, ji paniskai bijo tam tikru garsu (siurblio, motociklo, masinos, kur parpia garsiai, grazto, kai isgirsta - palieka visa slapia nuo prakaito, melina, netenka amo, klykia, akys issprogsta), taip pat labai prakaituoja delniukai ir pedutes, bet ne nuolat, o kai issigasta ko, ar kokia svetima teta pakalbina, neima nieko is kitu ranku, net jei stebuklas koks butu, jei jau labai nori - ima mano ranka ir veda prie to daikto - ima su mano ranka, mes lankomes dabar pas psichologus, vaziuosim i Viniaus VRC, sake guldys tyrimams, tad mums "pukas" tikras atgaivos saltinis wub.gif
Del saviskio nepergyvenk, taip ir turi buti, juk vaikas turi kazkaip protestuoti kad negauna, to ka visa savo gyvenima gavo rolleyes.gif , tu juk uzmiegi guledama, ka darytum jei sakyciau sedek ir uzmik - jukiu budu neatsigulk - tikiu kad priprasi, bet pradzioje nelengva bus (juk jis nuolat uzmigdavo su papuku) mirksiukas.gif
Papildyta:

Mes ir lankėme VRC iki devynių mėnesiukų, bet dėl įtariamo cerebralinio paralyžiaus, bet nepasitvirtino tik per žemą raumenų tonusiuką kojytėse turim. Maniškis labai komunikabilus pats prieeis prie nepažystamo žmogaus pasisveikins su bendravimu neturim problemų, bet va ir mane neramina tas garsų jautruas, kol buvo kūdikėlis krūpčiodavo siaubingai net į šviesą verysad.gif bet sakė neurologė, kad išaugsim g.gif tačiau žinok pastebiu, kad kažkas yr jei išgisrta staigų gars, kaip tu mini, kd ir gražto met jei buvo ką žaidęs ir staigiai bėga pas mane arba aš esu tai klykdamas šoka man į glėbį prilimpa ir kol nepasakysi Matuti ebijok čia nieko blogo tik įsitikinęs nurimsta. Man tai neramu lyg ankščiau to nebuvo, o jum nuo gimimo šis jautrumas. 4u.gif Gal aš per daug jautriai reaguoju gal ir paveldima g.gif nes aš esu l. jautri ax.gif
Atsakyti
na kai ji buvo maziuke (tik gimusi ir veliau) - tai jei kas staigiai susukdavo - jai rankytes iskart palikdavo kaip is vandens istrauktos, pedutes irgi, taip pat pameldavo staiga, smakriukas virpedavo - mes nuolat nesiojom iki metu vilnones kojinytes ant pliku peduciu - kitaip kojytes slapios budavo ir buvo tikimybe persalti, dabar tik krupcioja kai broli baru blush2.gif .
Toks pvz is musu gyvenimo - ji miega dar dabar balkone (mes 5 aukste, jis nestiklintas) - grynas oras ir triuksmo nelabai girdeti. Apacioje zaidimu aikstele, girgzda supynes, sukauja vaikai - Milda miega ir negirdi, bet jei kur toli deda langus (as kazkur girdziu, bet man netrukdo, ta prasme nera garsu labai) arba pravaziuoja masina kiauru dusliku ar motociklas koks (cia staigiai) - ji iskart soko busenoje - akys isprogusios, melyna apie lupas, prarekti nebegali, rankytes iskeltos i virsu ir sustingusios. Tokiu atveju mums tikrai laaabai gelbeja MP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 06 16, 18:36)
na kai ji buvo maziuke (tik gimusi ir veliau) - tai jei kas staigiai susukdavo - jai rankytes iskart palikdavo kaip is vandens istrauktos, pedutes irgi, taip pat pameldavo staiga, smakriukas virpedavo - mes nuolat nesiojom iki metu vilnones kojinytes ant pliku peduciu - kitaip kojytes slapios budavo ir buvo tikimybe persalti, dabar tik krupcioja kai broli baru blush2.gif .
Toks pvz is musu gyvenimo - ji miega dar dabar balkone (mes 5 aukste, jis nestiklintas) - grynas oras ir triuksmo nelabai girdeti. Apacioje zaidimu aikstele, girgzda supynes, sukauja vaikai - Milda miega ir negirdi, bet jei kur toli deda langus (as kazkur girdziu, bet man netrukdo, ta prasme nera garsu labai) arba pravaziuoja masina kiauru dusliku ar motociklas koks (cia staigiai) - ji iskart soko busenoje - akys isprogusios, melyna apie lupas, prarekti nebegali, rankytes iskeltos i virsu ir sustingusios. Tokiu atveju mums tikrai laaabai gelbeja MP 4u.gif

Aišku Kriste2 smile.gif Turbūt jau apsipratot, bet šeip sunku kiek paskaičiau. Kiekvienam savos bėdos aš tai storą skūrą užsiauginus, nes per tuos du metelius tiek teko pergyventi unsure.gif Šaunuolė tu mamka tik nesupyk gerai blush2.gif bet dievulis žino kam siūsti tokius vaikučius, kaip mūsų blush2.gif wub.gif Žinok kol nebuvau sugalvojus nutraukt maitinimo man naktis kėlė siaubą, bet dabar ne naktis, o pietūs tikras košmaras blink.gif Dvi valandas prabuvo pas mane ant rankų kol galų gale nulūžo, bet miegojo taip, kaip užmuštas nė krust tas cielas dvi valandas wub.gif O mum smakriukas virpėjo ki keturių mėnesiukų ir rankytes taip pat skėščiojo, bet mėlynuot nemėlynuodavo tik jei tik leisdavau įsiverkti tada sunkiai nuramindavau net greitąją vieną kartelį šaukėm verysad.gif Matai per daugiausia nesidomėjau, bet žinau, kad yra tokia diagnozė per padidėjęs dirglumas unsure.gif Niu labos nakties kažkaip bandysim eit migdytis doh.gif
Atsakyti
o jei pietuku bandytum vezimuke kaip uzmigdyti, is pradziu paveziotum, kai iprastu - gal maziau veziotum, o paskui tik ikelti bereiktu, o tada jau lovyteje blush2.gif Aisku lengva kitam patarti, pacios irgi be papulio ne pro kur lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 06 16, 22:18)
o jei pietuku bandytum vezimuke kaip uzmigdyti, is pradziu paveziotum, kai iprastu - gal maziau veziotum, o paskui tik ikelti bereiktu, o tada jau lovyteje blush2.gif  Aisku lengva kitam patarti, pacios irgi be papulio ne pro kur  lotuliukas.gif

Oi prajuokinai laugh.gif Kol buvo mažytis gal iki kokių penkių mėn., taip ir darydavau, bet po to, kaip priprato doh.gif Bairis turim kambarinę supynę ant turniko prieš piet miega, bet čia ankščiau išsiprašė būt pasupamas ax.gif supau supau ir antsijungė biggrin.gif o to tik į lovą bigsmile.gif Bet šiuo atveju schmoll.gif protesai dideliausi aplamai matai jis jaučia tą pienelį nori glaustis prie krutinės verysad.gif aš jam leidžiu, bet žino, kad neskanu, nes paragavo priteptos pipirais blush2.gif tai jai siūlau ant bairio, tai kratosi, bet norėt juk dar nori. Va naktinėju, nes tik prieš dvylika užmigo pats doh.gif Taip tai mūsų buvo liuks grafikėlis dešimt vakaro man kak štik lovoj miegodavo, dabar blink.gif Žinai tūrėdavo tokių šustrų pozų, kai maitinau, tai dabar aš guliu, o jis ropščiasi ant manęs iš papratimo, man dzinkt į galvą ir taip gail pasidarė, bet nesiprašė tik pagulėjo, taip kaip pratęs buvo su papuliu. Ir dar bairis guli šalia manęs mano bliuskutė tokia gile iškirpte sakiau papuliu neslėpsiu nuo jo, kaip kitos daro. Tai jis prie tos krutinės gladžias ir man sako nusisuk mama verysad.gif tipo jis nori prisiglaust, ir jam gėda tipo, kad nežiūrėčiau cray.gif Va toks mano burbulis koks gudruolis. Bet ankščiau ar vėliau juk vistiek reikėtų ane cry.gif Įdomu, kaip jum seksis tongue.gif bet jei sakei ramekė ji pas tave ta prasme charakteriu, tai gal ir lengva bus, o jei dar iki tryjų patemptum, tai visai mergaitė suprastu gal jau, kaip ir gana biggrin.gif Čia juokauju tongue.gif Nu labanaktukas fain, kaip yr su kuo pasidalinti išgyvenimais kartais reik žmogaus šališko iš pašalies 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Pabandziau ir as sianakt neduoti, tai prabudoapie puse dvieju - sako "puuuko", sakau miegok, popa pukui, nebus, ta pazirzeno ir uzmigo, nespejau imigti - ta vel zirzena (buvo 2), pakartojau, tada puse triju vel pradejo - uzkniso juodai, tai daviau - paciulpe ir smigo iki 6 ryto - matyt ji gerti norejo blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(wikonda @ 2008 06 17, 00:37)
Oi prajuokinai laugh.gif Kol buvo mažytis gal iki kokių penkių mėn., taip ir darydavau, bet po to, kaip priprato doh.gif Bairis turim kambarinę supynę ant turniko prieš piet miega, bet čia ankščiau išsiprašė būt pasupamas ax.gif supau supau ir antsijungė biggrin.gif o to tik į lovą bigsmile.gif

Zinok as dar ir dabar galiu diena pietuku taip uzmigdyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 06 16, 23:37)
Oi prajuokinai laugh.gif Kol buvo mažytis gal iki kokių penkių mėn., taip ir darydavau, bet po to, kaip priprato doh.gif Bairis turim kambarinę supynę ant turniko prieš piet miega, bet čia ankščiau išsiprašė būt pasupamas ax.gif supau supau ir antsijungė biggrin.gif o to tik į lovą bigsmile.gif Bet šiuo atveju schmoll.gif protesai dideliausi aplamai matai jis jaučia tą pienelį nori glaustis prie krutinės verysad.gif aš jam leidžiu, bet žino, kad neskanu, nes paragavo priteptos pipirais blush2.gif tai jai siūlau ant bairio, tai kratosi, bet norėt juk dar nori. Va naktinėju, nes tik prieš dvylika užmigo pats doh.gif Taip tai mūsų buvo liuks grafikėlis dešimt vakaro man kak štik lovoj miegodavo, dabar  blink.gif Žinai tūrėdavo tokių šustrų pozų, kai maitinau, tai dabar aš guliu, o jis ropščiasi ant manęs iš papratimo, man dzinkt į galvą ir taip gail pasidarė, bet nesiprašė tik pagulėjo, taip kaip pratęs buvo su papuliu. Ir dar bairis guli šalia manęs mano bliuskutė tokia gile iškirpte sakiau papuliu neslėpsiu nuo jo, kaip kitos daro. Tai jis prie tos krutinės gladžias ir man sako nusisuk mama verysad.gif tipo jis nori prisiglaust, ir jam gėda tipo, kad nežiūrėčiau cray.gif Va toks mano burbulis koks gudruolis. Bet ankščiau ar vėliau juk vistiek reikėtų ane  cry.gif Įdomu, kaip jum seksis tongue.gif bet jei sakei ramekė ji pas tave ta prasme charakteriu, tai gal ir lengva bus, o jei dar iki tryjų patemptum, tai visai mergaitė suprastu gal jau, kaip ir gana biggrin.gif Čia juokauju tongue.gif Nu labanaktukas fain, kaip yr su kuo pasidalinti išgyvenimais kartais reik žmogaus šališko iš pašalies 4u.gif  wub.gif

Diena as saviski uzmigdydavau nesiodama stacia. Jis padedavo galva ant peties ir po kokiu 5-10min atsijungdavo.
Pastaruoju metu migdomes abu atsigule i lova. Pasiimam meskina koki, jis man parodo kur burnyte, akytes, ausytes ir t.t., po to apsikabina meskuti, as apkabinu vaika taip pagulim kelias minutes ir jis uzmiega. Buna kartais, kad praso MP, bet su zaislu kazkaip nusuku tema nuo to reikalo ir viskas gerai.
Bet vat su vakariniu MP ka reiks daryt neisivaizduoju. Dabar palauksiu kol praeis sloga ir reiks kazka sugalvot.
Atsakyti
Pas mus atvirkštinis variantas: naktį prieš miegą atsigeria MP, išsivalom dantukus ir man ant peties užmiega be didelių vargu, aišku, kad to pasiekti, teko pasiklykinti, bet proto ribose. Tik aišku naudos iš to ne itin daug, vis tiek apie 3 ateina laikas užkąsti. Naktinis migdymas man buvo vienu didžiausių baubų, kol nesusitaikiau su tuo, kad mano vaikas pelėdžiukas ir eis gulti tik 23 val. anksčiausiai. O dieną pavargau kariauti, kai atšilo oras vienintelis migdymo būdas - vežime - atpuolė. Nes kambary migdyti ne pro kur neišeina, ji susiranda milijoną užsiėmimu, aš pati užsimanau miego, o jai dzin.Tad arba išbūna per dieną nemiegojus, arba palūžta 1,5-2 val. apie 19-20 val. (nors mašinoje kuo puikiausiai užmiega normaliu laiku) Aišku, negerai, bet šis variantas vis tik man geresnis, nes bandydama ją pritempti prie man tinkamos dienotvarkės baigdavosi mano visišku fiasko schmoll.gif Ji vis tiek nemiegojo, tad vis tik nusprendžiau, kad nervų ląstelės neatsistato ir tegul ji daro taip, kaip jai patogu. Iki darželio dar turim metus, tai gal kaip nors vis tik atsistosim į padorias vėžias (optimistė).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 17 birželio 2008 - 09:26