Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Aš irgi kažkada (prieš kelis metus iki vaiko atsiradimo) šiurpdavau nuo vienos pažįstamos elgesio su vaikais, kad ji kavinėj žindė savo 3 metų dukrą, kai 1,5 metukų sūnų žindė pas mus irgi nealpėjau iš susižavėjimo. Ir dabar viešas žindymas MAN nepriimtinas, esu tik vieną kartą tai darius viešoj vietoj, smagu nebuvo, bet tiesiog tuo momentu tai buvo geriausia išeitis. Nesuprantu, kodėl žindyt kūdikį yra gražų, o kai tas pats kūdikis peržengia 1 metų slenkstį - jau "bjauru"? Nenoriu traumuot nei savęs, nei jos, kaip Natuke rašė, noriu, kad tai įvyktų natūraliai. Kažkokio ypatingo malonumo (ta prasme fizinio, seksualinio ar dar kitokio) man žindymas nesuteikia, bet emocinį - taip. Gyvenimas per trumpas, kad sakyt, kad daroma kažkokia auka. Man žindymas iš tiesų labai patogu. Išeitis tinginei rolleyes.gif Nesavarankiškumas manau nepriklauso nuo maitinimo būdo. Kaip ir mamos gerumas. Didžiuotis tuo nesididžiuoju, tai Dievo dovana mums abiem. Girtis tuo nesigiriu, ir netgi susinervinu, jei kas paklausia, ar vis dar žindau, nes man tai intymu. Rūbų draskymas nažavi manęs, bandom su tuo kovoti, ir jei kas ateina į svečius, o vaikas užsimano "papo" (nevirškinu šio žodžio ir stengiuos jo prie vaiko nevartoti), aš jaučiuosi nepatogiai, bet nutraukti per prievartą dėl to nežadu, kai mes dviese - viskas puiku.
Patikėk, juu, kartais prioritetai laaaaaabai pasikeičia.
Esu su vyru ne kartą aptarus, gal jam kliūna, kad pakankamai ilgai žindau (sąlyginai). Šiandien jis man į šį klausimą atsakė: "Gal nebeskaityk tos SM?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 11 gegužės 2008 - 20:12
QUOTE(Alabama @ 2008 05 11, 21:04)
Juu, as irgi galiu pasakyt, kad atejai cia nediskutuot, o sukelt konflikta.Anot taves, zindancios kenkia vaikui, nesveikai prie jo prisirisusios ir isvis-kai vaikas zinda-kas gali buti bjauriau.
Beje, neatsakei, ar turi vaiku?

Kad, kai vaikas zinda - kas gali buti bjauriau, nesakiau, nereikia iskraipyti mano zodziu. Sakiau, kad man bjauru, kai didelis vaikas ateina ir ima plets nuo mamos drabuzius.
Atsakyti
QUOTE(juu @ 2008 05 11, 21:05)
Man rodos, jau is atsakymo Burbuliukui buvo galima suprast, kad neturiu  tongue.gif  smile.gif

Ka reiskia issireiskimas "pries laika"? Kada jau ateinas "tas laikas"?

jau rašiau ankščiau ax.gif
Lengviausia yra nujunkti kūdikį - nes jis nevisada supranta. Bet vistiek būna sunku ir psichologiškai ir gali būti sveikatos problemų, skrandukas yra apkraunamas nelabai tinkamu maistu... gali būti alergijų

O po metų dar yra psichologinis aspektas 4u.gif Gaunasi, kad ne tas nei tas laikas nujunkimui netinka, nes mažyliui reikia ir maisto ir to ypatingo fizinio - psichologinio ryšio su mama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 11 gegužės 2008 - 20:13
QUOTE(juu @ 2008 05 11, 21:09)
Kad, kai vaikas zinda - kas gali buti bjauriau, nesakiau, nereikia iskraipyti mano zodziu. Sakiau, kad man bjauru, kai didelis vaikas ateina ir ima plets nuo mamos drabuzius.

manau kad plesia 1-1.5, veliaui jausupranta kas ir kada galima mirksiukas.gif , be tokiam jai ir kai ka kita gali paduoti (negaliu tik pries miega ir nakti - tada jau nieks netinka schmoll.gif )
Atsakyti
QUOTE(juu @ 2008 05 11, 21:07)
Aciu  smile.gif  Jus labai tolerantiska ir supratinga  4u.gif

prašau

galiu patarti, kad tokiose temose, labai aktualiom mamoms savo nuomonę be asmeninės patirties reiktų reikšti subtiliau, čia negalioja pasakymai - pas mano sesę, draugę ar dar pas kažką. čia reikia tvirtos, asmeniškai patirtos patirties, nes kiekviena mama piestu stojasi už savo vaiką. gal kuriai vaiko sloga atrodo pasaulio pabaiga. jos gi mamos. ir kiekvienai socialiai atsakingai mamai nieko nėra svarbiau už vaiką ir jo gerovę.
kaip sakė Mikė pukuotukas: "manyčiau taip"

čia tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juu @ 2008 05 11, 21:09)

Manau, ne kiek bjauru, kiek neįprasta g.gif

Šiaip aš nematau tame labai didelio blogio. Nors pvz manyškis niekada taip nedaro, o jeigu ir bandė - aš tiesiog neleisdavau jam pakelti mano drabužius :ax Tiesiog gi galima marškinius ir prilaikyt mirksiukas.gif Tada arba pasiulydavau kažko kito - veiklą, maisto, arba vedžiau kitur, arba prisidengdavau, po to maitindavau. Viską galima gražiai padaryti, nešokiruojant kitų - nebūtinai skriausti mažylio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 05 11, 21:13)
manau kad plesia 1-1.5, veliaui jausupranta kas ir kada galima mirksiukas.gif , be tokiam jai ir kai ka kita gali paduoti (negaliu tik pries miega ir nakti - tada jau nieks netinka schmoll.gif )

drinks_cheers.gif
ir aš supratau tai,kai visiškai nutraukiau maitinimą ir MP pakeičiau vandeniu. vandens jai užtenka atsigerti 2 gurkšnelius arba tik pasakyti kad miegotų,t.y. paraminti ir ji miega toliau. o kai maitinau, atrodydavo keldavosi milijoną kartų kad valgyti. paprasčiausiai jai reikėjo tik manęs ir to pačio proceso pradėjimo,kad paskui liktų su papcium burnoj ir taip mane laikytų ir jaustų šalia

QUOTE(Natuke @ 2008 05 11, 21:20)
Šiaip aš nematau tame labai didelio blogio. Nors pvz manyškis niekada taip nedaro, o jeigu ir bandė - aš tiesiog neleisdavau jam pakelti mano drabužius :ax Tiesiog gi galima marškinius ir prilaikyt mirksiukas.gif Tada arba pasiulydavau kažko kito - veiklą, maisto, arba vedžiau kitur, arba prisidengdavau, po to maitindavau. Viską galima gražiai padaryti, nešokiruojant kitų - nebūtinai skriausti mažylio ax.gif

ir pasmus kai būdavo svečių ar mes svečiuose ir mergina jau pradėdavo man bliuskas kelti, aš stengdavausi kuo nors nukalbinti ar ko pasiūlydavau arba tik žvilgsniu pakviesdavau MB,kad šis ją nukalbintų (tai jau buvom sutarę).
o paskui susiradę jaukų kampelį susirangydavom "skenėstams"
Atsakyti
QUOTE(burbuliukasbum @ 2008 05 11, 21:17)
prašau

galiu patarti, kad tokiose temose, labai aktualiom mamoms savo nuomonę be asmeninės patirties reiktų reikšti subtiliau, čia negalioja pasakymai - pas mano sesę, draugę ar dar pas kažką. čia reikia tvirtos, asmeniškai patirtos patirties, nes kiekviena mama piestu stojasi už savo vaiką. gal kuriai vaiko sloga atrodo pasaulio pabaiga. jos gi mamos. ir kiekvienai socialiai atsakingai mamai nieko nėra svarbiau už vaiką ir jo gerovę.
kaip sakė Mikė pukuotukas: "manyčiau taip"

čia tau  4u.gif

Dekui hihihi.gif

Gerai, varau as is sitos temos, nes tikrai mamos susinervuos, pienukas suges. JUOKAUJU.

Tik pasakysiu, ko cia atsigrudau su savo pasisakymais. Visu pirma, MAN atrodo zymiai idomesnes temos, kuriose ne visi "varo i vienus vartus" ("saunuole", "taip ir toliau", "ir as", "ir man" ir pan), o vyksta NORMALI diskusija. Antra, karts nuo karto pagalvoju apie ateiti, tad norisi zinoti kas ir kaip (iki siol tik supratau, kad krastutinumai manes nezavi). Ir trecia, be ko turbut nebuciau isviso pasisakinejus, kad man nepatiko, kaip kai kurios mamos "varo" (ir smailais saudo biggrin.gif ) ant gydytoju, kurie isreiskia savo nuomone (pagrista ne zurnalais, o KNYGOMIS)
Atsakyti
pagrista ne zurnalais, o KNYGOMIS

praeito amžiaus 7-8 dešimtmečio blink.gif mirksiukas.gif

Ne pyk, gydytojai mūsų tikrai žindymo klausimuose "plaukioja", o apie žindymą skaitom ne tik iš žurnalų, bet ir iš rimtų šiolaikinių knygų - mokslinių darbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 11 gegužės 2008 - 20:52
QUOTE(juu @ 2008 05 11, 21:35)

Tik pasakysiu, ko cia atsigrudau su savo pasisakymais. Visu pirma, MAN atrodo zymiai idomesnes temos, kuriose ne visi "varo i vienus vartus" ("saunuole", "taip ir toliau", "ir as", "ir man" ir pan), o vyksta NORMALI diskusija. Antra, karts nuo karto pagalvoju apie ateiti, tad norisi zinoti kas ir kaip (iki siol tik supratau, kad krastutinumai manes nezavi). Ir trecia, be ko turbut nebuciau isviso pasisakinejus, kad man nepatiko, kaip kai kurios mamos "varo" (ir smailais saudo  biggrin.gif ) ant gydytoju, kurie isreiskia savo nuomone (pagrista ne zurnalais, o KNYGOMIS)

Visu pirma, si tema yra ilgai zindanciu pasidalinimui patirtimi, todel ir varoma i vienus vartus, kur buvo tema maitinti ar ne - vire atkaklios diskusijos, kol uzdraude zindancioms ten pasisakineti.
Visu antra, mediku, ziurinciu skeptiskai i 4 men kudikio zindima kaip i nenormalu reiskini - tikrai galima pavadinti prisiskaiciusi knugu, bet tu sovietiniu - kur retai kuri zinde ilgai, ir ji buvo ta, kuri nesilaike jokiu zindymo patarimu is tu knygu ar mediku, pagal visokius Spokus ir pan, kur zindymas turejo vykti tiksliomis valandomis, paskui varginantys nusitraukinejimai ir pan, neatsizvelgiant i kiekvieno vaiko ir mamytes individualuma unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(juu @ 2008 05 11, 21:35)
Tik pasakysiu, ko cia atsigrudau su savo pasisakymais. Visu pirma, MAN atrodo zymiai idomesnes temos, kuriose ne visi "varo i vienus vartus" ("saunuole", "taip ir toliau", "ir as", "ir man" ir pan), o vyksta NORMALI diskusija. Antra, karts nuo karto pagalvoju apie ateiti, tad norisi zinoti kas ir kaip (iki siol tik supratau, kad krastutinumai manes nezavi). Ir trecia, be ko turbut nebuciau isviso pasisakinejus, kad man nepatiko, kaip kai kurios mamos "varo" (ir smailais saudo  biggrin.gif ) ant gydytoju, kurie isreiskia savo nuomone (pagrista ne zurnalais, o KNYGOMIS)

rašydamos "ir as", "ir man" mamos pasisako savo patirtį

o tai kaip turi gydytojai savo nuomonę išreikšti? žurnalais?
į žurnalą parašyti gali bet kas, kad ir užsakomuoju straipsniu. o vat knygą parašyti ir ją išleisti, tai tikrai reikalauja ne mažai pastangų ir žinių. neparašysi gi knygoj, kad maitink ir viskas. knygose daugiau nuomonės pagrindimo. žurnale tiek neišsiplėsi.

o apskritai, mano supratimu, SM misija ir tikslas, kad forumietės bendrautų, reikštų savo ir gerbtų kito nuomonę, ar tiesiog viena kitą palaikytų ir paskatintų.
todėl jei viena kitai pasako "taip ir toliau", "šaunuolė" - nemanau,kad tai reiktų smerkti ar juoktis. kartais,kuriai tai sako - to pakanka, kad ją palaiko, kad ji buvo išgirsta, nes jei ji čia pasisako, tai jau reiškia, kad ji to tikisi.
Atsakyti
QUOTE(juu @ 2008 05 11, 18:34)

As tai nesuprantu, kam reikia "apraudoti tuos laikus"? Rimtai nesuprantu, gal galite paaiskinti? Nes dabar kyla tik tokie variantai, kad  a.mamai nuo to zindymo jau tooks malonumas; b. tiesiog norima kuo ilgiau tureti "prirista" prie saves vaika; c. bet kokia kaina bandoma remtis isitikinimu, kad "tik tai mano vaikui gerai"; d. na, ir dar pigu  biggrin.gif 

Tiesa, pirmasis mano pasisakymas buvo, manau, issakytas kiek galima taktiskiau ir graziau, todel siek tiek piktina, kai is Jusu puses jauciasi puolimas ir panieka 4u.gif

"apraudam" nes matom kokia tai buvo nauda vaiko sveikatai. O mūsų ats ką netolerantiški?O kaip tavo žodžiai-bjauru- naudojami mūsų atžvilgiu ax.gif
Atsakyti