Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Wau, kokios karstos diskusijos! blink.gif
Jungiuosi ir as, tiesa jau ne pirma karta...
Maniskiui jau irgi metai ir 7 menesiai ir vis dar ciulpiam papuka ax.gif
Kuo toliau tuo labiau is aplinkiniu sulaukiu spaudimo del maitinimo...visi ziopcioja kai pasakau, kad dar vis... Zmones labai netolerantiski... Ypac tie kurie to nepatyre ir nezino, kad (kaip viena mama minejo) tai Dievo dovana. Man asmeniskai belieka uzjausti tas kurios negalejo ilgai maitinti del kazkokiu rimtu priezasciu... belieka patraukti peciais del tu, kurios visai nenorejo maitinti, tyciu protu anksti uzbaige ir t.t.
Maniskis pries pora menesiu bande plesti man rubus, o dabar sako "Mama atete", Dieve, kai taip istare man sypsena iki ausu buvo, ir prasiau pakartok, pakartok...Nerealu! jei esam, kitam kambary, paima uz rankos, nusiveda prie lovos, pasodina mane ir graziai papraso...Nu atsakykit, kas gali buti graziau????
Esu buvus ir durna isvadinta del ilgo maitinimo...islieka sirdy tokie dalykai, bet yra tokiu kurie labai giria...
Bijau tik viena, kaip ir kada tai reiks uzbaigti, tyciu protu greitu metu to neketinu daryti...
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 05 11, 21:42)
Visu pirma, si tema yra ilgai zindanciu pasidalinimui patirtimi, todel ir varoma i vienus vartus, kur buvo tema maitinti ar ne - vire atkaklios diskusijos, kol uzdraude zindancioms ten pasisakineti.
Visu antra, mediku, ziurinciu skeptiskai i 4 men kudikio zindima kaip i nenormalu reiskini - tikrai galima pavadinti prisiskaiciusi knugu, bet tu sovietiniu - kur retai kuri zinde ilgai, ir ji buvo ta, kuri nesilaike jokiu zindymo patarimu is tu knygu ar mediku, pagal visokius Spokus ir pan, kur zindymas turejo vykti tiksliomis valandomis, paskui varginantys nusitraukinejimai ir pan, neatsizvelgiant i kiekvieno vaiko ir mamytes individualuma unsure.gif

100 proc drinks_cheers.gif

QUOTE(Garbanele @ 2008 05 11, 22:08)
Maniskis pries pora menesiu bande plesti man rubus, o dabar sako "Mama atete", Dieve, kai taip istare man sypsena iki ausu buvo, ir prasiau pakartok, pakartok...Nerealu! jei esam, kitam kambary, paima uz rankos, nusiveda prie lovos, pasodina mane ir graziai papraso...Nu atsakykit, kas gali buti graziau????

wub.gif
Atsakyti
Iš tiesų juu, kodėl reikėtų, Tavo nuomone, nutraukti maitinimą anksčiau, nei pats vaikutis nori? Svarbu susimąstyti apie tai. Nes maitinti didelį vaiką yra neįprasta, tačiau reiktų pagalvoti kitaip - o kodėl reikėtų to nedaryti? Nes kitos nedaro? Įdomu būtų išgirsti tavo pamąstymus šia tema.

Keletas variantų atsakymo

- nes negražu? bet maitiname ne dėl grožio, vaiką galima šiuo klausimu auklėti ir susitarti, taigi negražu ir kojas ant stalo kelti, tačiau maniškis kartais dar kelia, bet mokau, kad nekeltų ant stalo. Bet dėl to prie stalo nenustoju sodinti. Taip ir su maitinimu.

- kad nereiktų maitinti viešose vietose? - su didesniu tikrai galima susitarti, galų gale nesibastyti tiek, kad reiktų viešai valgyti. O ir šiaip ir vaikas, ir mamos organizmas ištveria pusę dienos, dieną. Tų privalumų, kuriuos teikia pienukas, nebūtina atsisakyti vien dėl maitinimo viešose vietose. Maniškis, pavyzdžiui, beveik nebevalgo viešai, išskyrus mamų klubą, bet ten nelaikyčiau vieša vieta smile.gif O ir viešose vietose kur kampely krūtis yra geras būdas nuraminti baisiai įsiverkusį vaiką ir pavargusį.

- kad mama pavargo, pabodo - čia jau mamytei ir vaikučiui spręsti, sakyčiau, rimta priežastis, tik reikia pasverti, ar bus lengviau gyventi, kai nebebus šios raminimo priemonės.

- kad nebėra maistinės vertės - moksliškai tokį teiginį lengvai galima paneigti.

Taigi tiesiog kviečiu susimąstyti, iš tiesų, kodėl tu manai, kad tam tikro amžiaus vaikučiui norėtum nutraukti maitinimą, kodėl neleisti vaikui pačiam tam procesui vadovauti. Rasti atsakymą pačiai sau.

Mes kiekviena radome savo atsakymą, ir tai grynai kiekvienos mamytės ir vaikučio reikalas, nemanau, kad kas nors gali bent žodeliu kritikuoti tokį konkrečios šeimos sprendimą. Nes nekritikuojam, kokią mašiną išsirinkome, o va sprendimą ilgai maitinti kritikuojame. O bendros diskusijos šia tema ir lieka bendri pasidalinimai, palaikymas, nes labai jau nedaug iš visuomenės palaikymo, o jo labai reikia. Kad susimąstytum ir gal tikrai nenutrauktum, nors jautei spaudimą iš visuomenės. Mano nuomone, vien dėl spaudimo visuomenės nutraukti maitinimą - netinkama priežastis, labai gaila, jei taip atsitinka.

O kai atsiranda vaikučiai, viskas atrodo kitaip, manau, kad tiek iš anksto gal tai dar ne taip aktualu. Svarbiau žinoti sėkmingo maitinimo pirmomis savaitėmis ir mėnesiais taisykles smile.gif Sėkmės tau. 4u.gif
Atsakyti
Savo mažiuką maitinau iki metų ir 8mėnesių. Esu labai laiminga, kad galėjau taip ilgai duoti nepakeičiamo vaikeliui maisto. Nors iš aplinkinių esu išgirdusi visko. Visada reikia pasikliauti savimi, juk pati mama, o ne aplinkiniai geriausiai žino, ko reikia jos vaikiukui. Maitinkit kuo ilgiau - tai tai į naudą.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2008 05 12, 01:28)
Keletas variantų atsakymo

thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(liute2 @ 2008 05 12, 02:12)
Maitinkit kuo ilgiau - tai tai į naudą.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
tokios diskusijos vyko, o dabar štilius g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliukasbum @ 2008 05 14, 22:30)
tokios diskusijos vyko, o dabar štilius  g.gif  biggrin.gif

tongue.gif na, visos užsiėmusios - kas žindo, o kas kuo kitu.....

Norėjau paklaust, ar jūsų vaikai žaidžia žindymą?
- kaip jūs jaučiatės mėgdžiojamos?
-ir svarbiau, kaip į tai reaguoja aplinkiniai? ax.gif (noriu pasiruošt morališkai)
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 05 14, 22:42)

-ir svarbiau, kaip į tai reaguoja aplinkiniai? ax.gif (noriu pasiruošt morališkai)

lotuliukas.gif , musu lelems buteliuku nereikia, soskes ju pati sau susikisa, o kai gera buna - tai atkelia rubus ir duoda "puka" doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 05 14, 21:42)

Mano dukra jau pradėjo žaisti mamą. Tai jei kai kurie aspektai ir nelabai patinka blush2.gif Tai kai ji žaidžia su nešioklėmis (turi mažą slingą ir mei tai), ir kai pasiguldo lėlytę į lovą vakare ir sako "Va taip reikia pasiguldyti, kad žįstų kiek nori", tai aš išsilydau wub.gif Šiaip tai ji nekiloja sau marškinėlių. Kažkada seniau kelis kartus darė taip, bet ne prie svetimų...
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 05 14, 22:42)

niekada nerė pamėdžiavus,kad žindo. turi lėlę, bet jai duoda tik buteliuką, nors pati iš buteliuko retai gerdavo. o pasikėlus marškinukų tam kad pamėgdžioti nėra taip darius, arba aš neužmačiau.
tik kai nurengi, tai pati ant savęs rodo su pirščiukais,kad čia "nianiukas" (vert. pienukas)
Atsakyti
Maniškė žaidė, bet nelabai ilgai ir tik namie - kitur lėlių nebūdavo. biggrin.gif
Atsakyti
Ateinu pasiguosti. Nes tikrai žinau, kad tik šioje temoje galiu būti suprasta. Vis dar maitinu savo dukrytę MP, bet sukilo man angina, tai esu priversta gerti antibiotikus ir tuo pačiu, žinoma, nutraukti žindymą. Puikiai suprantu, kad dukrai gal ir nėra baisiai didelis nuostolis dėl to, bet vistiek jaučiuosi labai blogai verysad.gif Manau, kad bandysiu nusitraukti Mp kiek išeis, nes niekada iki šiol to nedariau ir išsaugoti. g.gif
Atsakyti