Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tikrai meilė tęsiasi trejus metus?

QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 06, 06:30)
Netgi toje pačioje knygoje teigiama, jog taip nėra. Tik įsimylėjimas trunka apie porą metų, po to cheminė reakcija nuslūgsta ir jei tai tebuvo įsimylėjimas - ne meilė, tai nieko ir nebelieka. O meilė gali tęstis ir tęstis. Turiu puikių pavyzdžių iš savo ir MB tėvų ir jie sako tą patį.

Pagal tavo teiginį galima tada padaryti išvada, kad meilė=pripratimas : jei priprato vienas prie kito, tai ir gyvena toliau
Atsakyti
Meilė be pagarbos ilgai netruks. Jei meilė išgaruoja, bet pagarba lieka. O pagarboje žmonės ir po 40 m. kartu išgyvena. Žinoma, jei jiems to pakanka.
Atsakyti
QUOTE(smalsutis @ 2008 06 07, 11:52)
Pagal tavo teiginį galima tada padaryti išvada, kad meilė=pripratimas : jei priprato vienas prie kito, tai ir gyvena toliau

Visai ne. Pasakiau tik kad praėjus įsimylėjimo fazei ir paaiškėja, ar įsimylėjimas išaugo į meilę, ar ne. kai kurie lieka kartu iš pripratimo, patogumo. kambariokai, galima sakyti. Tai tikrai ne meilė. Dar kiti pykstasi, riejasi, išsiskiria.
Atsakyti
Aš dabar kai pagalvoju, niekad savo vyro nemylėjau taip kaip kažko kažkada. Nuo pat pradžių viskas buvo kitaip, protinga ta meilė tokia. Kurianti viską aplink. Bet ji pranašesnė už visas meiles dėl kurių ėjau iš proto... Su vyru tiesiog buvo ir yra gera. Ir nieks nepasikeitė. Tiesa, mes keturi metai gyvenam, dar nedaug. Bet, manau prasmė kažkokia atsiranda, bendrumo jausmas, joks čia ne prisirišimas, tai ir yra meilė, kai gera būti kartu, gera kartais pamatyti ateinantį savo žmogų ir galvot, jetus koks ji savas. Vos ne kaip tu pats. Neėįsivaizduot kito šalia savęs. Pažint nuo a iki z. Visas ydas, visus juokus pažint. Manau, kad meilė ateina tik po daugelio metų. Aistros aš nelaikau meile schmoll.gif O tas žvėriškas "įsimylėjimas" pradžioje ir yra aistra kažkokiam žmogui, su kuriuo susipažinai. Man atrodo, jog kai myli, turi būt tiesiog gera būti kartu ir jausti ramybę. Tokia mano nuomonė.

Tiesa, esu nepatenkinta kasdien biggrin.gif bet tai su meile/nemeile nesusiję.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 12 birželio 2008 - 00:33
Tikroji meiles tai viskas:prisirisimas, pagarba zmogui, tas jausmas ,kai esi tiesiog laiminga su Juo ir tiek smile.gif Del triju metu tikrai nesutinku..
Juk tie pirmieji trys metai dar nera tikroji meile, juk is pradziu buna susizavejimas, tuomet aistra ir isimylejimas, o meile tikroji ateina po laiko
Atsakyti
Amzinai netrunka niekas - netgi meile...
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2008 06 12, 00:31)
Aš dabar kai pagalvoju, niekad savo vyro nemylėjau taip kaip kažko kažkada. Nuo pat pradžių viskas buvo kitaip, protinga ta meilė tokia. Kurianti viską aplink.  Bet ji pranašesnė už visas meiles dėl kurių ėjau iš proto... Su vyru tiesiog buvo ir yra  gera. Ir nieks nepasikeitė. Tiesa, mes keturi metai gyvenam, dar nedaug. Bet, manau prasmė kažkokia atsiranda, bendrumo jausmas,  joks čia ne prisirišimas, tai ir yra meilė, kai gera būti kartu, gera kartais pamatyti ateinantį savo žmogų ir galvot, jetus koks ji savas. Vos ne kaip tu pats. Neėįsivaizduot kito šalia savęs. Pažint nuo a iki z. Visas ydas, visus juokus pažint. Manau, kad meilė ateina tik po daugelio metų. Aistros aš nelaikau meile  schmoll.gif  O tas žvėriškas  "įsimylėjimas" pradžioje ir yra aistra kažkokiam žmogui, su kuriuo susipažinai. Man atrodo, jog kai myli, turi būt tiesiog gera būti kartu ir jausti ramybę. Tokia mano nuomonė.

Atrodo kad as buciau rasius.. net keista smile.gif visiskai sutinku.
Atsakyti
QUOTE(nePadori @ 2008 06 23, 09:04)
Amzinai netrunka niekas - netgi meile...

Meile gal ir netrunka, bet lieka pagarba,prisirisimas, saugumo jausmas ir visa tai gali jausti visa gyvenima...
Atsakyti
na as galiu atsakyti is savo patirties-draugaujam 5 metus. ir praejus lygiai 3 metams prasidejo santykiu krize (nors iki tol beveik nesipykdavom). na bet mes ja kazkaip isgyvenom, tiesiog "persiorientavim" kad ne viskas taip paprasta gyvenime, turi labai daug stengtis viens del kito. kartais patylet, neissakyt visokiu nesamoniu tam, kad issaugot ramybe namuose. ir tas padeda-mes vis dar kartu smile.gif ir visai galvoju apie gyvenima su juo iki senatves smile.gif
be ja, ta krize galvoju atejo del to, kad praejo tie drebuliukai, sirdies dauzymasis pamacius JI ir t.t. smile.gif atsimenu pati masciau-kas cia dabar? ar as jo nebemyliu? ar jau viskas? buvau pasimetus savy, nesupratau ka as jauciu-ar meile, ar tik prisirisima.
dabar supratau, kad myliu as ji. o ta meile ji tiesiog subrendo.
tai va;)
Atsakyti
toks jausmas kad prognozuoji,kad butent po 3metu meile baigiasi,ir tada jau kreipi demesi i kiekviena ne taip pasakyta zodi,ar elgesi ,ir galvoji:na ne veltui sako,kad meile baigiasi p 3 metu,ir as ne isimtis.....tai saves uzvedimas,nesureiksmink tu metu ir net nekils tokiu minciu.Nes jei jau kazkas netaip tai ir metu eigoje pasireiskia.
Atsakyti
baisiausia tas, kad kazkur butent po triju, metu nebijai pasakyti viska ka galvoji, netaip jau pergyevni jei esi nepasidaziusi, juk saugai oda..seniau juk i bet kuri pasimatyma, kad ir gamtoj priisgrazini (bent jau as)m uzsidedi naujausius diznsus) o dabar mastai kad patogiau, ir tt..viskas taip susideda.kad visi pradeda dairytis i kitus....manau gal ne meile baigiasi, bet baigiasi aistra po 3 m, virpuliukai ir tt..kurie buvop pacioj pradzioj..i rviso to labai pasiilsgtame..ir jau kai zinai kad to nebebus..tada biski baisoka..bet kaip ju cia kazkas rase..buna pripratimas...[atampi geriausiais draugais...nzn kaip ju sbet as skaitydama knyga: meile trunka trejsu metus, tarsi joje maciau save:))
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2008 06 12, 01:31)
Aš dabar kai pagalvoju, niekad savo vyro nemylėjau taip kaip kažko kažkada. Nuo pat pradžių viskas buvo kitaip, protinga ta meilė tokia. Kurianti viską aplink.  Bet ji pranašesnė už visas meiles dėl kurių ėjau iš proto... Su vyru tiesiog buvo ir yra  gera. Ir nieks nepasikeitė. Tiesa, mes keturi metai gyvenam, dar nedaug. Bet, manau prasmė kažkokia atsiranda, bendrumo jausmas,  joks čia ne prisirišimas, tai ir yra meilė, kai gera būti kartu, gera kartais pamatyti ateinantį savo žmogų ir galvot, jetus koks ji savas. Vos ne kaip tu pats. Neėįsivaizduot kito šalia savęs. Pažint nuo a iki z. Visas ydas, visus juokus pažint. Manau, kad meilė ateina tik po daugelio metų. Aistros aš nelaikau meile  schmoll.gif  O tas žvėriškas  "įsimylėjimas" pradžioje ir yra aistra kažkokiam žmogui, su kuriuo susipažinai. Man atrodo, jog kai myli, turi būt tiesiog gera būti kartu ir jausti ramybę. Tokia mano nuomonė.

100% sutinku thumbup.gif Isdestei mano mintis. Kazkaip dar prisiminiau ta posaki 'aukstai kiles zemai griusi'. Aisku ir man dar anskti postringausi kur tas aukso vidurys bet kolkas is patirties atrod kad tikrai ta 'protingoji meile' yra ta kuri islieka ilgai bigsmile.gif
Atsakyti