Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas XI

QUOTE(**SM** @ 2008 05 15, 18:48)
šiuo metu labai susidomėjau meditacija ir joga, tik kol kas sau galiu leisti mokytis tik namie  ax.gif  gal kokių patarimų kuri turit?

[B] SM, kelis kartus lankiausi sahadža jogoj. Ji orientuota į meditaciją, ne pratimus, bet yra nemokama biggrin.gif gali daugiau pasiskaityti www.sahadzajoga.lt po užsiėmimų apimdavo ramybė, jausdavausi lyg tuščias lapas, kuriame galima pradėt rašyt viską iš naujo thumbup.gif ir žmogiukai renkasi ten mieli. Tiesa, nežinai iš kokio tu miesto, nes pati lankiau Vilniuje, o kituose miestuose nežinau ar vyksta užsiėmimai g.gif

[B] Pepilota, niu tu ir pavarei drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2008 05 15, 22:48)
kaip reaguoti i piktus zmones. As i juos visada ziuriu kaip i nelaimingus vaikus. Nors pati dar neturiu vaiku ir nezinau, kaip man seksis juos auklet, daznai matau, mano supratimu neteisingo auklejimo pavyzdzius. Tai ivairios situacijos, kai ant vaiku saukiama, jie zeminami ar, atvirksciai, jie paverciami pasaulio bambomis. Ir tada pagalvoju, kas uzaugs is tokiu vaiku? O gi tie patys suaugusieji, kurie mums kelia pykti. Todel man tokiu piktu zmoniu tik gaila pasidaro. Musu pedagogikos destytoja, kad ir kokia juokinga buvo, kartodavo viena auksine fraze, kuria as visada prisimenu panasiomis situacijomis: is vaiko (zmogaus) niekada neiseis tai, kas i ji neiejo. O dar nesmerkti man padeda kazkada perskaityta fraze: kazin kokie butume patys, jei mums butu reikeje isgyventi tai, ka isgyveno tas zmogus, kuri smerkiame. Juk mes nezinom, ka jam teko patirti, kad jis yra toks, koks siandien yra.

Tu auksas, pepilota !!! aciu tau labai- ilgai stengiausi ir negalėjau atleisti kai kuriems žmonėms, bet po šitų žodžių, man kaip perkūnas iš giedro dangaus lotuliukas.gif atrodo pagaliau susivokiau, akys atsivėrė thumbup.gif kaip ilgai laukiau šitos akimirkos thumbup.gif net kažkaip ir graudu ir gera pasidarė pati nesusigaudau lotuliukas.gif labai rėikėjo man šitų žodžių, ačiū tau labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(pepilota @ 2008 05 15, 22:48)
O gal gali pasidalint is kokio saltinio pinigai atejo? Ta prasme, tiesiog juos gavai ar atsirado galimybe uzsidirbti? Ne siaip sau smalsu, tiesiog idomu, kiek netiketa kelia pasirinko tavo pasamone:)

ne, tai neuždirbti pinigai blush2.gif netgi tie pinigai nėra mano nuosavybė, bet jų turėjimas man nieko nekainuoja. Galiu jais naudotis, pravalgyti, galiu iš jų uždirbti daugiau pinigų, ir tas gautas pelnas jau bus mano (pastarąjį variantą ir pasirinkau) biggrin.gif net nzn kiek tiksliai laiko jais galėsiu naudotis, bet bent jau kelis metus tai tikrai, o gal jais galėsiu naudotis visą gyvenimą g.gif nors oficialiai tai tarsi paskola doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2008 05 15, 21:48)
O vat cia susigraudinau wub.gif  Palinkek ir man smile.gif

pepilota, linkiu šiemet patapt nestuke.gif mirksiukas.gif Tikrai labai linkiu motinystės džiaugsmų tau!
Ir žinau, tu būsi labai gera Mama. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2008 05 15, 22:37)
Kaktuse, nebūtina žavėtis visomis knygomis. mirksiukas.gif Jei pajutai, kad tai kas rašoma tau svetima, neskaityk. Ieškok tau "limpančios" knygos, kurią skaitytum su užsidegimu. smile.gif
Nors verta pasklaidyt tą knygą, gal tik įvadinis žodis toks? tongue.gif

Kartais reikia paskaityti iš pirmo žvilgsnio ir "nelimpančią" knygą mirksiukas.gif Jau ne kartą įsitikinau, kad skaitant tokias knygas (vėlgi jos pačios ateina), klausant tokias paskaitas, plečiasi suvokimo ribos, nors tai dažnai kelia ne pačius maloniausius jausmus. Pradžioje būna atmetimo reakcija, paskui prieštaravimo, kol galiausiai ateina gilesnis suvokimas, kas gali slėptis po mūsų įsitikinimams prieštaraujančiais dalykais. Tai nebūtinai paverčia mus sąjungininkais tos naujos teorijos, bet padeda suprasti kitaip manančius biggrin.gif Pamatai, kaip tuos pačius faktus galima priderinti prie kitokio požiūrio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2008 05 16, 08:50)
pepilota, linkiu šiemet patapt  nestuke.gif  mirksiukas.gif Tikrai labai linkiu motinystės džiaugsmų tau!
Ir žinau, tu būsi labai gera Mama. wub.gif

ACIU wub.gif
Atsakyti
Merginos ploja.gif

va baigiu praryt "pasamones galia" nu ir zinokit tas Murphis itikino mane del sveikatos, bet del turtu kazkaip nelabai doh.gif nu kazkaip nesiseka man mastyt turtai, sekme.... schmoll.gif mano samone iskatro uzduoda klausima, o is kur? blink.gif reikia susikurt kazkoki atramos taska... nulekt i kokia sventyklele Indijoj stebuklingo vandens atsigerti nuo kurio turtai i mano rankas plaukt pradetu blush2.gif lotuliukas.gif O jei rimtai merginos, noriu pavyzdziu, kuriai is jusu pavyko siuo budu uzsidirbti pinigeliu? mirksiukas.gif greit isduokit paslaptis rolleyes.gif

P.S. jeigu jus papasakosit kaip jums pasiseke tai bus kaip atramos taskas, tiems kurie nori tuo tiketi, ba tas suo prievartu (samone) neleidzia toms turtingoms mintims skverbtis i pasamone, saugo visaip unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zunkelis: 16 gegužės 2008 - 16:09
QUOTE(Kaktusė @ 2008 05 15, 20:50)
Ištrauka iš ''Nestokime sau skersai kelio'':

Norint susidoroti su gyvenimo sunkumais ir neigiamomis mintimis, dabar visiems nuolat peršamas labai išpopuliarėjęs ''pozityvus mąstymas''. [..]

Gali būti, kad žmogui vieną kitą kartą pasiseks, nes jis gebėjo labai teigiamai nusiteikti to dalyko atžvilgiu, bet dauguma žmonių netrukus suvokia, kad sprendžiant jų tikrąsias problemas šis metodas, deja, ne visada pasiteisina. Neigiamos mintys kažkokiu stebuklingu būdu pasirodo esančios stipresnės, nei teigia apie sensacingus laimėjimus rašantys knygų autoriai. Vien užgriūna abejonės ir rūpesčiai. Žmogus jaučiasi dar blogiau, nes mano, jog viskas iš tikrųjų beviltiška.
[...]

Kodėl teigiamos mintys nieko nepadeda? Taip atsitinka dėl to, kad neįmanoma tiesiog pereiti nuo neigiamų minčių prie teigiamų ir neigiamas nuostatas paprasčiausiai paslėpti po teigiamomis. Neigiamus mąstymo modelius ne taip lengva ištrinti, nes jie giliai įleidę šaknis.

g.gif

Čia gal ne vien blogos mintys kaltos.
Aš skaičiau , kad lengviausiai vykdomos užduotys kur reikia įsijunti mažiauiam žmonių ratui, kad norai ar planuojamas gauti atlyginimas turi atitikti realias ribas.
Galima iki gyvenimo pabaigos pozytyviai mąstyti norint tapti Amerikos prezidentu.Tai grubus pavyzdys , bet gali būti ir kiti nerealūs pageidavimai. Taigi reikia įsivaizduoti kiek žmonių , lėšų, patarėjų pajungiama per rinkimines kampanijas, o dar įvairūs reikalavimai kandidatui.
Gali savo vidumi būti angelu , bet šis noras išsipildyti lietuvaitei neturi jokių šansų.

Kai žmogus nori kažko kas viršija jo galimybes , dievybė jų negali įvykdyti.
Po to nesulaukus realių poslinkių tokių norų įgyvendinimui žmogus nusivilia, ir net norai pagal jo jėgas tampa jam per sunkiais.

Jei turi grandiozinį projektą, tai reikia ir pačiam veikti , pritraukti norinčius dirbti tame projekte ir tada projektas duos vaisius.

Na norime mes gero darbelio.Bet reikia veikti ne vien mintimis, reikia rašyti skelbimus, klausinėti pažįstamų, o tada iš kelių pasiūlymų ir išsirinksime aukso gyslą.

Norime daugiau uždirbti, lankome įvairiausius kursus, vėlgi domimės darbo pasiūla, bet jau nusibrėžę aukštesnę savo siekių kartelę.

Netgi pasitvarkius išvaizdą einant į pokalbį galima išpešti didesnį atlygimą.

Manau gulint ir žiūrint į lubas , vien nuo pozityvių minčių veiksmas nevyksta, reikalingos ir konkrečios paties žmogaus pastangos.

Kitas dalykas -pozytyvus mastymas, kai galvoje užverda juoda košė, tada manau
pozityvo pagalba reikia ramiai įvertinti situaciją, numatyti veiksmus , įvertinti klaidas.Pozityvas manau padeda žmogui susidaryti teigiamą savęs įvertinimą.Jei tokio nėra reikia išsivardinti visas teigiamas puses , tiesiog jų paieškoti, paryškinti, o tada pirmyn.

O šiandien nusipirkau raudonų stikliukų auskarus. ax.gif Atrodo, kad puošiantis ir problemų nelieka biggrin.gif

Gero poilsio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 16 gegužės 2008 - 17:28
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 16, 16:16)

O šiandien nusipirkau raudonų stikliukų auskarus. ax.gif Atrodo, kad puošiantis ir problemų nelieka biggrin.gif

Dziugu jus matyti taip puikiai nusiteikusia wub.gif saunuole esat, o jusu mintys dar grazesnes ir kilnesnes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2008 05 16, 17:04)
mano samone iskatro uzduoda klausima, o is kur? 

greit isduokit paslaptis  rolleyes.gif

Tai tu ne sąmonės klausk, o pasąmonės biggrin.gif

Savęs nenuvertink. Kai būsi pasiruošusi ateis ir supratimas, kaip tai padaryti.
Tiesiai per aplinkui atrašiau anoje temoje mirksiukas.gif

QUOTE(Gabija. @ 2008 05 16, 18:16)
net norai pagal jo jėgas tampa jam per sunkiais.

Todėl sako: "Gerai pagalvok prieš norėdamas, nes ims ir išsipildys" lotuliukas.gif

bigsmile.gif Gabija, visos mintys jėgiškos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2008 05 16, 18:16)
Tai tu ne sąmonės klausk, o pasąmonės  biggrin.gif

Tai as zinau, kad pasamones, bet kad as per samone iki pasamones negaliu prasibraut, ji kaip tas suo prie vartu stovi piktas ir bando apsaugot mane nuo savitaigos, ba nesupranta kas gerai man, o kas ne... doh.gif velniava kaip ia man ja nugalet g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2008 05 16, 21:01)
Tai as zinau, kad pasamones, bet kad as per samone iki pasamones negaliu prasibraut, ji kaip tas suo prie vartu stovi piktas ir bando apsaugot mane nuo savitaigos, ba nesupranta kas gerai man, o kas ne...  doh.gif  velniava kaip ia man ja nugalet  g.gif

Eik geriau muzikos kokios paklausyk ar putų vonioje išsimaudyk. Žėk tik bac ir atsidarys varteliai. Archimedas irgi vonioje "praregėjo" biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Norejau pasidalint mintimis del to, kaip paveikti antraja puse...
Kazkaip pastebejau, kad daznai gana audringai reaguoju i tai, kas man nepatinka MB elgesyje, poziuryje, net jei to garsiai ir neisreiskiu, tai viduje uzverdu, arba kartais tiesiog bandau galvot, kaip noreciau kad butu, tipo vizualizuot, kaip madinga dabar sakyt doh.gif , bet buna, kad tiesiog susinervinu del esamos situacijos... Tai vat pastebejau, kad pasiekiu labai geru rezultatu, jei sugebu nesinervint del to, kas yra ne taip mano poziuriu, o tiesiog galvodama ramiai apie tai, kaip gerai butu, jei butent taip butu. Ir tada kazkokiu stebuklingu budu taip geriau ir patampa ax.gif
Ar kam dar teko susidurt su tuo? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnele: 16 gegužės 2008 - 22:15