Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas XI

QUOTE(RVB @ 2008 05 23, 16:00)
Tai siulyk Vijurkai seimynini pasigrilinima ir pasikaitinima  bigsmile.gif

O pas mus apsiniauke... verysad.gif Kazkas labai uzpavydejo  g.gif

pasikaitinimas neblogai būtų, jei mes su maže nesirgtumėm unsure.gif
pas mus tik dabar saulytė dingo, apsiniaukė biškutuką ax.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Citata įkvepiančiai dienai pradėti:

"Bet visada randasi atkaklių, kurie veržias į šviesą ir prasimuša pro slegiančią sūrumą". El Hiero
Atsakyti
Labutis biggrin.gif
Gal dar prisimenat mane smile.gif
Mano gyvenimas eina i prieki, gereja, aisku gaunu kartais "per galva" bet stengiuosi daryt isvados o ne pikti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2008 05 24, 10:48)
bet stengiuosi daryt isvados o ne pikti  mirksiukas.gif

Teisingai thumbup.gif
Atsakyti
Miargos, galit sakyt, kad išprotėjau. Bet vakar va TOOKĮ knygų sąrašą pasidariau kurias reikia man perskaityti per visą gyvenimą lotuliukas.gif

Neišsigąskit. Noriu, kad parašytumėt, jeigu esat kurią nors iš šių knygų skaičiusios, ar verta/neverta skaityti. Kad neeikvoti laiko ir pinigų 4u.gif ačiū toms, kurios nepatingės ax.gif

Andy Robin, Gregg Kavet Neapsijuok!
Andrej Kurpatov Brangiausiai kainuojančios iliuzijos, Gražuolė ir pabaisa
Barbara Berger Ar esame laimingi?, Greitas maistas sielai
Cornelia Thiels Tausokite savo jėgas
David Niven 100 paprastų sėkmės paslapčių
Deboran Tom Rask pusiausvyrą
Doris Martin Verčiau geriau nei tobulai, Trumpas pašnekesys
Frank Cardelle Iš tamsos į šviesą
Gary Chapman Penkios meilės kalbos
Guy Finley Tapkite savo likimo šeimininku
Gunter Scheich Pykti - sveika
Heater Summers, Anne Watsons Sėkmės knyga
H.Fischle Tikiu savim ir džiaugiuosi gyvenimu
Irene Becker Harmonijos spąstuose
John Kenoe Proto galios XXIa.
Josef Kirscher Pats žinau, kas man geriausia
Joseph Murphy Per kitokį mąstymą į sveikatą, turtą ir laimę
Karin Baver Be etiketo nė žingsnio
Kurt Tepperwein Menas mokytis nepavargstant, Susikurkite tobulą gyvenimą, 30 žingsnių į sėkmingą gyvenimą, Padėk pats sau
Louise L.Hay Pagydyk savo gyvenimą
Marco von Munchhausen Kur atsigauna siela
Michael Clarkson Kaip įveikti baimes
Nila Kohla Man sekasi puikiai
Olegas Lapinas Vienas megabaitas apie meilę, Pasimatymai su šėšėliu
Paul McKenna Pakeisk gyvenimą per 7 dienas
Peter Kummer Nuo šiol gyvensiu geriau
Peter Lauster Gyvenk laisvai ir lengvai
R.Appignanesi Susipažinkite: Freudas
Richard J.Leider Perkrauk savo lagaminus
Richard Webster Kūrybinė vizualizacija pradedantiesiems
Rothan Seiwert Meškino strategija
Susanne Huhn Kas mums suteikia stiprybės
Thomas D'Ansembourg Liaukitės būti malonūs, būkite savimi
Thomas Prunte Su stresu galima sutarti
Thomas Scherz Psichikos treniravimas
Valerio Albisetti Būti draugais ar turėti draugų
Virginia Satir Daugybė tavo veidų
Werner Tiki Kustenmucher Siplity your life
Atsakyti
Kaktuse thumbup.gif
iš visų išvardintų, tikrai skaičiau Rothan Seiwert "Meškino strategija".
Miela knygutė, linksmai skaitosi, su iliustracijom biggrin.gif (gyvūnai elgiasi įvairiose situacijose kaip žmonės. Kiekviena situacija baigiasi pamokymu/išvada. Tiagi, mums belieka atsirinkti koks gyvūnas esam (tam duotas testas)).
Nežinau ar verta tokią knygą pirkti. Geriau pasiieškok bibliotekoje ir pirk tik jei prilips prie dūšios.

Pagrindiniai knygos principai:
1. susirašyk ateities vizija
*siek žvaigždžių
*smulkiai surašyk, ką nori pasiekti gyvenime
*suformuok motyvuotus tikslus
*užsibrėžk etapus (kada tai pasieksi)
2. nusimesk nereikalingą našta
*neeikvok jėgų antraeiliam dalykam
*dažniau mink stabdį, kad neišlėktum iš kelio (pailsėk)
*būk žvaigžde savo gyvenime
3. neleisk vėjais brangaus laiko
*atpažink laiko vagis
4. susiplanuok kiekvieną dieną
*susiplanuok rytojų iš vakaro
*protingai paskirstyk laiką (palik bent 10min ir poilsiui)
*užsibrėžk tik tai, ką galėsi padaryti
5. pradėk nuo to, kas svarbiausia
*jei nori sėkmingai medžioti, visada galvok apie laimikį
*skirk visą dėmesį tik vienai užduočiai
*aiškiai nusistatyk prioritetus
*pradėk nuo to, kas svarbiausia ir vakare mėgaukis ramybe
6. neatsisakyk asmeninių pertraukėlių
*rask laiko šeimai ir draugams
*sunkus darbas reikalauja ir atsipalaiduoti
7. laimėk laiko naujoms užduotims
*imkis tik to, ką padaręs pasistūmėsi į priekį
*griebk naujas užduotis, kurios tave vilioja
*mėgaukis laimikiu
8. padaryk pertrauką
*pailsėk, atsipalaiduok, kad nesusirgtum
9. išnaudok dieną
*kasdieną paversk laiminga diena/švente
10. įgyvendink savo svajones
*svajok
*neliek ašarų, jei ko nepasieksi ir neužmik ant laurų, jei ką nors pasiekiai
*niekada nepamesk iš akių savo gyvenimo tikslo
Atsakyti
Kaktuse, man kartais atrodo, kad tu save i per mazus remus talpini, o paskui neivykdziusi misijos grauzi save, del visu nesekmiu... Manau neverta susidaryti tokiu knygu saraso, nes su laiku ju vis dauges ir dauges, skaityk tas knygas, kurios ta diena ir tuo gyvenimo etapu tau naudingos. Juk kaip studijuosi skaitai specialybes literatura, kaip lauksiesi leliuko skaitai apie nestuma, kai augini vaika apie auklejima, tai taip ir cia... imk kuri tau miela ir skaityk, o ne taip, kad as privalau perskaityti sias knygas per savo gyvenima. Vat 4u.gif
Atsakyti
Iš knygos "Šimtas paprastų laimės paslapčių"
Laimingi žmonės negauna visko, ko trokšta, bet jie džiaugiasi viskui ką gauna.Kitaip tariant, jie moka įvertinti ir pasinaudoti realiai pasiekiamais dalykais.
daugelis gyvenimu nepatenkintų žmonių užsibrėžia nepasiekiamus tikslus, iš anksto pasmerkdami save pralaimėjimui.Tačiau yra žinoma, kad žmonės, užsibrėžę aukštus tikslus ir sugebantys juos pasiekti, nebūna laimingesni už žmones, kurie užsibrėžia ir pasiekia daug kuklesnius tikslus.
Nesvarbu apie ką galvojate-karjerądarbe ar santykius šeimoje-nenuklyskite į nerealias svajones apie turtingiausius pasaulio žmones ar idealiausią žemėje .Neperženkite realybės ir stenkites pagerinti situaciją, o ne padaryti ją tobulą.
Aplamai tai daugelyje knygų pagrindinės tezės kartojasi, tik išraiškos formą skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2008 05 24, 13:03)
Kaktuse, man kartais atrodo, kad tu save i per mazus remus talpini, o paskui neivykdziusi misijos grauzi save, del visu nesekmiu...

O man atrodo, kad gerai, kad žmogui šiuo momentu reikia knygų skaitymo. mirksiukas.gif Pajaus, kad reikia kitko, taip ir pasielgs. Gal kaip tik tas etapas, kada labai reikia ir norisi skaityti.
Kaktuse, juk skaitysi dėl savęs pakeitimo? Taip supratau tavo paskutinį nusistatymą. rolleyes.gif Aš tai tik . Knygos padeda keistis, nes keičiasi mintys, mąstymas, o tada jau formuojasi ir įvykiai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 24 gegužės 2008 - 14:03
Matyt kazkaip netaip parasiau kad Vijurka nesuprato g.gif eme ta, kad skaityti reikia jeigu tik yra noras, skaitymas suteikia daug naudingos informacijos bet kuria tema, bet emes ta, kad kaktuse parase, susidariau knyga sarasa kurias turiu perskaityti per savo gyvenima unsure.gif juk tai kuo ji domisi dabar po pusmecio gali buti vissiakai nepatrauklu taip kad neverta saves statyti i tokus remus... darykim tai kas miela musu sirdziai sia diena, sia akimirka, neprievartaukim saves ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2008 05 24, 15:03)
Kaktuse, man kartais atrodo, kad tu save i per mazus remus talpini, o paskui neivykdziusi misijos grauzi save, del visu nesekmiu... Manau neverta susidaryti tokiu knygu saraso, nes su laiku ju vis dauges ir dauges, skaityk tas knygas, kurios ta diena ir tuo gyvenimo etapu tau naudingos. Juk kaip studijuosi skaitai specialybes literatura, kaip lauksiesi leliuko skaitai apie nestuma, kai augini vaika apie auklejima, tai taip ir cia... imk kuri tau miela ir skaityk, o ne taip, kad as privalau perskaityti sias knygas per savo gyvenima. Vat  4u.gif

Visiskai pritariu Zunkeliui. As pacioj pradzioj, tiksliau, mes pozityvisciu burelis, irgi skaitem, "rijom" ta pozityvia literatura, bet paskui aprimo. Tau irgi tai praeis. Sakyciau, pasiimk ta savo knygu sarasa (is kur tu ju tiek gavai? blink.gif ), nueik ii knygyna ir pavartyk juose tuos aprasymus apie ju tematika sutrauktai, arba, permesk pati ivada,nes dazniausiai ir ten parasoma, apie ka eiga. As turiu apie 10 tokio pobudzio knygu, yra kai kurios merginu siulytos, bet man ne visos "lipo". Kiekviena turi individualiai issirinkt, ypac pagal savo vidine savijauta.
Kad lengviau butu, ka pasirinkt, pasiulysiu tau savo knygu sarasa, ar bent kurias su mielu noru skaiciau ir dar karta perskaityciau:
Deborah Tom "Rask pusiausvyrą" thumbup.gif (dabar skaitau, buvau kai ka is sios knygos cia pacitavus apie vidine pusiauvyra) Istrauka is knygos http://www.emarkt.lt...1/(myoffset)/31
Werner Tiki Kustenmacher "Siplity your life" thumbup.gif (ir kitos sio autoriaus knygos neblogos, nes ten labai paprastai viskas parasyta, tikrai patartina)
Joseph Murphy "Per kitokį mąstymą į sveikatą, turtą ir laimę" cool.gif (na, nieko,bet labai didelio ispudzio nepaliko, nes labai daug kas pasikartojo is Jusu pasamones galia", o be to labai daug religingu ir religijo sipinta, man tai svetima)
Paul McKenna "Pakeisk gyvenimą per 7 dienas" smile.gif (irgi nieko, bet pries tai paskaicius J. Murphy, man nepaliko labai didelio ispudzio, ten daugiau pateikta vizualizacijos pratimu, gal ir pravers...) Nuomones apie sia knyga http://www.nepo.lt/i...hp?vis=543&ac=2
Deilas Karnegis „Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms“ thumbup.gif (gaila, kad buvau tik pasiskolinus is drauges, ja verta daug kartu paskaityti) Istrauka is jo knygos http://mintys.lt/pam...deilas-karnegis
Vera Peiffer "Pozityvaus mastymo ABC" bigsmile.gif (knyga labai lengvai skaitosi, joje gausu patarimu, ka daryti tam tikrais atvejais, nesigailiu, kad ja turiu)

Skaitau ir kitokias pamokancias knygas knygas, kurias skaitydama neretai nubraukiu juoko asaras:
Sherry Argov "Kodel vyrai myli kales" thumbup.gif (rekomenduoju ir toms, kuriu partnerystes santykiai geri, bet noretu juos ir patobulint, o be to galima ja skaitant prisijuokt iki asaru) Apie knyga http://www.knyguklub...mergaites/24063 nenoriu labai reklamuot, bet is sito psl. uzsisakau knygas i uzsieni, nes jie kartais daro akcijas, kad knygos perpus ar daugiau pigiau gaunasi uzsisakius
Allan & Barbara Pease "Kodel vyrai meluoja, o moterys verkia" thumbup.gif (si knyga irgi labai tinka poroms, kurios viena kita myli, bet staiga nesupranta vienas kito. Irgi teko daznai braukti asara, nes labai linksmai kai kurios situacijos parasytos, siulau ir kitas ju knygas paskaityt, ne veltui Vokietijoj buvo pastatytas filmas remiantis is ju knygos. Mano vyras is pradziu buvo labai skeptiskai nusteikes, kai ejom i ta filma, bet prisijuokem iki zandikauliu ir pilvo raumenu skausmu lotuliukas.gif ) Istrauka apie knyga http://www.patogupir...55-08-358-1.htm O cia istrauka is ju kitos knygos "Kodėl vyrai vienu metu gali dirbti tik vieną darbą, o moterys tiek daug kalba" http://www.almalitte...p/28;book;18669 ; o cia is tos knygos, pagal kuria cia filmas buvo sukurtas "Kodėl vyrai nesiklauso, o moterys nesiorientuoja žemėlapiuose" http://www.knyguklub...3;act;aprasymas

Tikiuosi, ne per daug literaturos pasiuliau ax.gif
Geros dieneles!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RVB: 24 gegužės 2008 - 14:24
RVB esi tikra saunuole thumbup.gif geru cia perliuku pazerei ir man reiks koki sirdziai miela issirinkti ir pulti skaityti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zunkelis: 24 gegužės 2008 - 14:35