Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas XI

Sveikos merginos smile.gif na, žinokit tame pozityvizme ir vizualizavime aš tikriausiai neapčiuopiu kažkokios esmės g.gif tikrai atrodo nuoširdžiai stengiuosi, taip pat stengiuosi ir neperspausti, daryti viską lengvai, bet nesuprantu- kažkas kliūva g.gif man pačiai atrodo būtų viskas ok, daugmaž viskas ir sekasi, ir pinigų gaunu ir šiaip viskas būtų ok, bet vyro nesėkmės mane kartais taip gniuždo... nu nesuprantu g.gif jis irgi matęs ir tuos filmus ir viską, bet atrodo mažiausia problema išmuša jį iš vėžių... tampa isterikas ir mane apšaukia, ir vaiką nuo savęs veja- sėdi kompą apsikabinęs.. vat dėl to aš dažniausiai verkiu sad.gif kartais kai jau taip liūdna pasidaro, atrodo taip norėčiau kad jis dingtų iš mano gyvenimo ir daugiau nesirodytų unsure.gif bet vėlgi- problemos reikėtų gal ir savy ieškoti, nes tikriausiai patys pritraukiam tam tikrus žmones savo gyvenime... na net nzn kaip elgtis tokiu atveju.. visokie pykčiai man yra tokie nepakeliami verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Kaktusė @ 2008 05 08, 13:29)
Kokias dar patartumėte knygas paskaityti? Norėčiau, kad nebūtų labai sunkiai skaitomos, kad būtų lengva įsisąmoninti kas parašyta, nebūtų kalbama ''auštomis'' frazėmis  smile.gif

ar skaitei Shakti Gawain "KURIAMOJI VIZUALIZACIJA"? man ta knyga tiko, lengvai skaitoma, daug praktinių pamokymų..
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 05 08, 12:34)
... bet vėlgi- problemos reikėtų gal ir savy ieškoti, nes tikriausiai patys pritraukiam tam tikrus žmones savo gyvenime... na net nzn kaip elgtis tokiu atveju.. visokie pykčiai man yra tokie nepakeliami  verysad.gif

daiwulencija, ar skaitei A.Svijašą? Na kad ir pradžiai "Išmintingas pasaulis". Paskaičius A.Svijašą norisi grįžt ir grįžt prie jo. Ten kur kas giliau ir plačiau aiškinama, kodėl žmonėms nesiseka (viena iš priežasčių gali būti - idealizacijos).
Tavo požiūris teisingas, daugelis žmonių mums siunčiami, kad "pakeistų" mus, "griautų" mūsų įsitikinimus, kad mes mažiau gyvenimą idealizuotume, o priimtume jį tokį, kokio esame verti.
Beje, jei skaitai rusų kalba, tai TikGerai buvo įkėlus A.Svijašo knygų int. adresus, na bent dalį jų. Taip pat daug naudingo info! Galėsiu vakare, būdama namuose įkelt nuorodas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Skaičiau senas pozityvaus mąstymo temas, ir susidariau nuomonę, kad Vijurka galėtų būti psichologė, nes visada pirmoji skuba padėti toms, kurias ištiko kokia nelaimė smile.gif o gal psichologė ir esi? rolleyes.gif rodos, ji puikiai supranta, kaip žmogus kokioje situacijoje jaučiasi, ir gali duoti tikrai dėmesio vertus patarimus mirksiukas.gif

Labai džiaugiuosi, kad savo tarpe turime tokių žmonių. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2008 05 08, 14:08)
Ten kur kas giliau ir plačiau aiškinama, kodėl žmonėms nesiseka (viena iš priežasčių gali būti - idealizacijos).
Tavo požiūris teisingas, daugelis žmonių mums siunčiami, kad "pakeistų" mus, "griautų" mūsų įsitikinimus, kad mes mažiau gyvenimą idealizuotume, o priimtume jį tokį, kokio esame verti.
Beje, jei skaitai rusų kalba, tai TikGerai buvo įkėlus A.Svijašo knygų int. adresus, na bent dalį jų. Taip pat daug naudingo info! Galėsiu vakare, būdama namuose įkelt nuorodas. mirksiukas.gif [/color]

Esu skaičius Svijašo "Išmintingą pasaulį" blush2.gif ir tikrai laikui bėgant kažkaip gal užsimiršta.. reiks dar pavartyti.. tikrai gali būti, kad čia mano problema dė idealizacijų g.gif gal man per daug svarbu idealūs santykiai g.gif
pvz, šiandien pratrūkau ašarom.. vyrui čia tokių visokių nesėkmių iškilo, tai visas piktas kaip širšė sad.gif aš kažką leptelėjau, kad neskleistų blogų bangų, tai pradėjo aiškint kad aš sėdžiu namie ir nieko neveikiu verysad.gif tai taip skaudu pasidarė.. iš tikrųjų sėdžiu namuose, bet netik namų šeimininkės vaidmenį atlieku, vaiką auginu, bet ir dirbu iš namų savo ankstesnį darbą (nors gaunu pinigus iš sodros ir galėčiau nedirbti).. naktim, dieną kai vaikas miega ir dar papildomų darbelių kartais imuosi .. tai vat dėl to man baisiai skaudu pasidarė.. apsiverkiau kaip mažas vaikas.. per tą laiką neužmačiau ir mažius dar vyro telefoną į vandenį įmetė tai visai skandalas kilo doh.gif doh.gif atleiskit, kad čia taip išsiliejau, bet kitą kart atrodo gali sprogti jei savy laikysi..

ps: ačiū, Vijurka, kad ant kelio užvedei- reiks pamąstyt apie tas idealizacijas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daiwulencija: 08 gegužės 2008 - 13:22
QUOTE(Kaktusė @ 2008 05 08, 13:17)
ji puikiai supranta, kaip žmogus kokioje situacijoje jaučiasi, ir gali duoti tikrai dėmesio vertus patarimus  mirksiukas.gif

Vajetau, ačiū dideliausias už pagyras tokias. tongue.gif Nebežinau kaip čia man pasielgt, po lapais gal slėptis? ax.gif Aš ne psichologė, bet ta sritis labai mane domina. mirksiukas.gif

QUOTE(daiwulencija @ 2008 05 08, 13:21)
Esu skaičius Svijašo "Išmintingą pasaulį"  blush2.gif  ir tikrai laikui bėgant kažkaip gal užsimiršta.. reiks dar pavartyti.. tikrai gali būti, kad čia mano problema dė idealizacijų  g.gif 

daiwulencija, idealizacijos gali būti ir iš vyro pusės, gal dėl to kurį laiką ir tos nesėkmės ("pamokos") jį aplanko. Tik tai suprasti turi jis pats ir keisdamas elgesį, pakeis ir jus aplankančių įvykių eigą. blush2.gif Nežinau, ar aš esu teisi, bet bent jau taip supratau A.Svijašą. rolleyes.gif
Dėl vyro protrūkio. Nenusimink, neverk. 4u.gif Kartais būna, kai nerodom, kad "padariau, sutvarkiau ir t.t." kur kas labiau mūsų darbai tampa pastebimi. Tiesiog ramiai išlauk šį momentą. Moteris gali didžiuotis, kad daug ką "pakelia". Čia ta, netiesiogine prasme. Nes mums reikia būti supratingoms, švelnioms, dėmesingoms ir visokioms -iausioms, už tai mus vyrai ir myli. wub.gif Linkiu stiprybės tau. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 08 gegužės 2008 - 13:48
QUOTE(Kaktusė @ 2008 05 08, 12:18)
Gyvenimas priverčia mirksiukas.gif

Vat cia tai tiesa smile.gif Kol gyvenimas nepriverte, tol apie tokius skaitalus nieko neismaniau. O gyvenimo negandos vertingos tuo, kad privercia tobuleti ir atrasti tai, ko seniau nezinojai. tongue.gif Pazystu zmogu, kuris deka tokiu vertingu saviugdos knygu islipo is gyvenimo dugno. Pasikeite kaip asmenybe ir nenustoja stebinti smile.gif
As kaip ir kita musu pasnekove jauciu kad per daug viska idealizuoju, bent jau siekiu to, o gaunasi atvirkstinis variantas. Tad dabar bandau is visu jegu i daug ka ziureti paprasciau ir tieiog gyventi kasdien, bet paprastai tongue.gif
Man labai patiko paprastrute plona Napoleono Hillo knygele "Teigiamo mastymo pagrindai". Paprastai, glaustai, konkreciai isdestomi pagrindiniai dalykai, su testais ir praktiniais patarimais. Tikrai sauni knyga. Rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2008 05 08, 14:46)
idealizacijos gali būti ir iš vyro pusės, gal dėl to kurį laiką ir tos nesėkmės ("pamokos") jį aplanko. Tik tai suprasti turi jis pats ir keisdamas elgesį, pakeis ir jus aplankančių įvykių eigą.

o jei jis nesupranta, ir nenori manęs klausytis ..? g.gif jeigu sakykim aš pakeisčiau savo išankstinius perdaug idealistinius nusistatymus, ir sakykim mano mąstymas taptų daugiau mažiau teisingas, o jis vistiek nenorėtų keistis ir iš jo pusės viskas taip ir toliau kartotųsi? g.gif juk visos knygos sutartinai moko, kad patys formuojam savo gyvenimą, tai jei aš sugebėčiau teisingai mąstyti ir gyventi- kas nutiktų jam? pasikeistų svaime? ar žmonės, kurie mane skaudina savaime pasitrauktų iš mano gyvenimo? g.gif

gal jau nusišneku, bet šiandien kažko nelengva diena man bet nesiruošiu nusiminti tongue.gif

Atsakyti
daiwulencija, labai norėčiau sugebėt atsakyti į visus tavo klausimus. Bet turiu tik savo nuomonę, kuri gali būti ir neteisinga, nepagrįsta. Nes vis gi aš žiūriu per savo prizmę.
Žmonių elgesį taip pat reikia išmokt priimti teisingai. Juk dažnai mes patys per daug sureikšminam smulkmenas, tada ir kyla nepasitenkinimas ir visos kt. nereikalingos neigiamos emocijos.
Reiktų labai stebėt savo elgesį ir aplinkinių poelgius priimt, kaip grynai jų gyvenimo būdą (stilių).
Gal nėra bevertė senolių išmintis "kiekvienas savo gyvenimo kalvis"? Būtent - SAVO. O mes dažnai juk norim įtakot kitų elgesį, kitų gyvenimą. smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Vijurka, už pirmąją pagalbą 4u.gif

tikriausiai manysiu taip, jog jis BUS šalia manęs ir bus TOKS tol, kol man to reikia, kad aš pati tobulėčiau g.gif o po to, jei sugebėsiu susitvarkyti su savimi, toliau Dievo keliai nežinomi tongue.gif tikiu, kad viskas išeis į gera smile.gif gal būt man dabar yra užduotis išmokti šalčiau reaguoti į tokį man nepatinkantį elgesį ir apskritai išmokti paprasčiau išgyventi įvairias kliūtis.. kliūtis kliūčiai nelygu.. kas vienam kliūtis, kitam kelia juoką ir atvirkščiai.. labiausia vistik mane žeidžia nesklandumai asmeniniam gyvenime- jau būna atrodo susitvarkau susitariu su savim, kad nepergyvensiu, tai viskas ir gyvenime atrodo nurimsta.. bet paskui esant gražiems santykiams vėl matyt nejučia prisirišu prie to ir vėl viskas griūva verysad.gif atrodo lengviausia būtų išsiskirti, bet tada pagalvoji apie tėvus apie vaiką ir rankos pačios nusvyra.. tada pasijauti toks mažas ir į kampą įspaustas..
bet prašau negalvokit kad rašau čia tam kad pasibėdavočiau.. tiesiog ieškau kur šuo pakastas ir tikrai noriu keistis ir ieškoti geriausios išeities..
Papildyta:
tarp kitko: ar esate kas skaitę Lazarevo knygas? jei taip, kokia jūsų nuomonė?
Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2008 05 08, 13:29)
Kokias dar patartumėte knygas paskaityti? Norėčiau, kad nebūtų labai sunkiai skaitomos, kad būtų lengva įsisąmoninti kas parašyta, nebūtų kalbama ''auštomis'' frazėmis  smile.gif

Šiuo metu skaitau "Plataus mąstymo jėga". Labai lengvai ir įdomiai parašyta. thumbup.gif

QUOTE(Vijurka @ 2008 05 08, 15:17)
Žmonių elgesį taip pat reikia išmokt priimti teisingai. Juk dažnai mes patys per daug sureikšminam smulkmenas, tada ir kyla nepasitenkinimas ir visos kt. nereikalingos neigiamos emocijos.

Taip taip ir dar kartą taip - nereikia daryti problemų iš smulkmenų. O su antrom pusėm irgi reikia mokytis gyventi - ne per metus ar du tai pavyksta dažniausiai... Pirmus du vaikus augindama ir nedirbdama irgi ne visad gerai jaučiausi/sutariau, o va dvynukai jau visai kitaip "dirbasi", bet gal nesiplėsiu dabar...

QUOTE(daiwulencija @ 2008 05 08, 16:11)
tarp kitko: ar esate kas skaitę Lazarevo knygas? jei taip, kokia jūsų nuomonė?

Skaičiau ir vis paskaitau - ypač, kai pasipila kokie negerumai/nemalonumai/nesutarimai. Man tos knygos labai labai tinka/patinka. Atsakymus visad į visas savo situacijas/klausimus randu. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 05 08, 15:11)
bet prašau negalvokit kad rašau čia tam kad pasibėdavočiau.. tiesiog ieškau kur šuo pakastas ir tikrai noriu keistis ir ieškoti geriausios išeities.. [/color]

Negalvojam. schmoll.gif biggrin.gif Ir labai smagu, kai žmogus ieško priežasčių savyje, ne tik "kitas kaltas". Tikiu, kad ieškojimuose tu rasi išeitį. Arba ji jau dabar yra, tik nematai. smile.gif Dažnai problema ir nesprendžiama išsisprendžia. Tiesiog išlauki. Gal sunkus laikas? Ir jis neužsitęs per ilgai. To labai linkiu tau.

QUOTE(Emilė @ 2008 05 08, 15:43)
Pirmus du vaikus augindama ir nedirbdama irgi ne visad gerai jaučiausi/sutariau, o va dvynukai jau visai kitaip "dirbasi", bet gal nesiplėsiu dabar... 
Skaičiau ir vis paskaitau - ypač, kai pasipila kokie negerumai/nemalonumai/nesutarimai. Man tos knygos labai labai tinka/patinka. Atsakymus visad į visas savo situacijas/klausimus randu.  bigsmile.gif

Emile, tai jau tikrai Mama iš didžiosios raidės esi! Aš tai tiesą pasakius neįsivaizduoju, kaip reiktų augint keturis. bigsmile.gif Pati antram kažin ar bepasiryšiu. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2008 05 07, 20:17)
Tai zinoma kad veikia  drinks_cheers.gif  Puikiai matyti ant Jusu  thumbup.gif

O cia Jums Dainele, nezinau ar suprantat angliskai, bet esme ta, kad dainuoja apie tai jog jus neviena ir MES JUS MYLIM IR PALAIKOM ir vadinasi labai graziai "Gyvenk gyvenimui"  wub.gif

Dėkoju 4u.gif
Angliškai supratau tik , kad tai apie meilę, labai smagi dainelė.
Šiandien jau pajutau, kad pakrovė malkų, bet dar gyventi galima.
Atsakyti