Įkraunama...
Įkraunama...

Tarpvietės susiuvimas

QUOTE(marieana @ 2005 05 05, 08:54)
Is pradziu nueik i lygonine, gal koks siulas likes, jis tau labai maiso....Dazniau apsiprausk vesiu, drungnu vandenuku, be to galetum pasitepti (ar vyras tau) medetku aliejumi, nestipriai, tiesiog lengvais prisilietimais, nes medetkos labai padeda gyti zaizdoms...Mani tai vyras mano trys plisimukus nuvalydavo is pradziu su tuo putuojanciu..sorry uzstrigo  ax.gif  blush2.gif , kad dezinfikuotu, po to su medetku aliejumi, liuks padeda, ir zaizdeles gyja daug greiciau, ir siap malonus vyro demesys.....o siuliuka gal is tikruju reiks istraukti....sekmes

Marieana, nu ko tu čia dabar įsisžeidei, juo ir apsiplauti galima 4u.gif Nes peroksido tirpalu tepti neverta, juo perlieti reikia mirksiukas.gif ir aš nematau, ko nėra, matai, to mokiausi universitete doh.gif Nu bet jei įžeidžiau, tai jau atleisk 4u.gif
Atsakyti
4u.gif gimdymo metu mane prakirpo2 kartus, susiuvo tirpstanciais siulais. Pirma menesi isvis sedet negalejau, o vaiksciojant taip pat jauciau spaudima i kirpima , bei skausma. kad greiciau trauktusi zaizdele apsiprausinejau ramuneliu nuoviru, bei silpnu kalio permanganato tirpalu. o siulai pradejo tirpti po gero menesio, kai kurie patys iskrito, kai kuriuos netycia istraukiau apsiprausdama smile.gif blush2.gif manau, kad jie tirpsta individualiai(o gal cia ir nuo paciu siulu priklauso?) g.gif
o del didelio skausmo vaikstant , jei jis nesilaiuja, butinai reik nueit pas gydytoja, manau medsesutes tikrai vaikuti paziures, kol gydytoja bus uzsiemusi mamyte . bus negerai, kai kils baisiu komplikaciju blink.gif
Atsakyti
kaip zhinia, ligoninese siuva tuo, ka turi po ranka. tik ne visada prisimena perspeti, kuo susiuvo tongue.gif
manau, kad pirma karta mane siuvo tirpstanchiais siulais (bet gulejau savaite ligoninej, tai galejo tada priesh ishleisdami namo per paskutine apzhiura ishtraukti - tikrai neprisimenu). antra karta siuvo netirpstanchiais - ir perspejo apie tai. kadangi tie siulai patys nekrito, po 10 d. nuejau i ligonine ir paprashiau, kad ishtrauktu.
Atsakyti
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 05 05, 15:35)
Marieana, nu ko tu čia dabar įsisžeidei, juo ir apsiplauti galima 4u.gif Nes peroksido tirpalu tepti neverta, juo perlieti reikia mirksiukas.gif ir aš nematau, ko nėra, matai, to mokiausi universitete doh.gif Nu bet jei įžeidžiau, tai jau atleisk 4u.gif

g.gif...laikas man tobulinti lietuvuy kalba, vis delto atsiliepia ne gimtos kalbos "sindromas" biggrin.gif ...dar karta paaiskinsiu, kad Dobsiuke daugiau nemirksetu mirksiukas.gif tongue.gif ..mani vyras perpildavo juo per zaizdas...patepe, perpyle, nelabai matai skirtumo..."obrabotat" ranu, tinka ? mirksiukas.gif tongue.gif , neisizeidziau, tiesog "nepridala znachenija" tiksliam, mediciniskam terminui....xs
Atsakyti
Mane siuvo tirpstanciais, taciau po menesio gerokai dar teko pasidarbuoti daktariukei, kol ju galiukus istampe. Kadangi daug siuvo, kai kurie aptiro, siek tiek dirgino ir supuliavo, nors 2 savaitukes gulejau ligonineje, leido antibus po infekcijos, zaizda pridegindavo kalio permanganatu. Kai siuliukus istrauke, perplove pakankamai stipriu kalio permanganato tirpaliuku, dar namuose keleta savaitukiu juo ploviausi, bet jau silpnu, vos rausvu ir viskas susitvarke. Isties labai gerai padeda ir minetas Tantum Rosa tirpaliukas.
Geriau apsilankyk pas daktariuke, pasiziures viska, patars kaip elgtis - ir paciai ramiau pataps.
Atsakyti
Mane po abiejų gimdymų siuvo. Po abiejų pati išsitraukiojau visus siūlus, praėjus ~ 14 d ax.gif , tiesiogine ta žodžio prasme. Besiprausiant, patempdavau už mazgiko, o jie ir išsitraukdavo...
Atsakyti
Oi net skaudėt pradėjo kol perskaičiau... Labai man irgi buvo sunku su tais siūlais... netirpo jie... purškaliojau kažkokiu purškalu zaiždoms gydyti iš O raidės... bet vis tiek sutino baisiai + hemorojų buvau gavus... ***** iki šiol atsimenu, kaip į lauką pirmą kartą išėjau praėjus 3 savaitėms po gimdymo ir parėjau su didžiuliais skausmais po pusvalandžio... po 8 savaičių siūlų dar buvo likę, tuomet mašinos dar neturėjom tai neįsivaizdavau kaip nuvažiuočiau pas gydytoją į Gimdymo namus per visą miestą sad.gif
***** iki šiol prisimenu tą skausmą, išvis pogimdyvinis periodas man buvo kažkokia tragedija sad.gif Iki šiol nesuprantu, kaip mamos po praėjus 2 savaitėms jau varinėja visur su leliukais, veikia kažką - aš vos iš lovos atsikeldavau verysad.gif
Atsakyti
ogo o tai buna kad netirpstanciais siulais siuna .. nesu girdejus.
Aisku kad geriau as gydytojanueit.
nor sva man buwo siule plysus (per apziura gal patampe ar gal kaip atsiremiau nepatogiai), tai va grizus namo turejau baigti gydytis. Gydytoja patare zaizda tept Visnevskio tepalu (plysus is vidaus buwo), arba tamponiuka saltalankiu aliejaus det ar dar kazkuo purkst. Naudojau Visnevskio tepaliuka, nes namie turejau . Atrodo jau sugijo.. o tempimas tai dar jaucias jaucias.. tik pradedu sedet po biski.
Atsakyti
QUOTE(sauluciukas @ 2005 05 09, 11:21)
ogo o tai buna kad netirpstanciais siulais siuna .. nesu girdejus.

... Gydytoja patare zaizda tept Visnevskio tepalu (plysus is vidaus buwo)...

Pas mane buvo netirpstantys turbūt, kad reikėjo ištraukioti po vieną g.gif

Bet su tuo Višnevskiu, tai mane nustebinai blink.gif Kiek iš patirties žinau, tai jis naudojamas pūlingom vptims, pūlinukams ir pan gydyti. O čia siūlo net "ten" user posted image Šiaip tai tokiu atveju gerai padeda gyti "
Betadine"(silpnas jodo tirpalas). Jo antotacija (imta iš www.vaistai.lt):

BETADINE tirpalas Reg. Nr. 4/3544/96 Tarptautinis pavadinimas (INN): Povidonum-iodum.
ATC kodas D 08 AG 02.
SUDĖTIS 1 militre tirpalo yra 10 mg laisvo jodo.
Priešmikrobinio veikimo spektras Preparatas pasižymi baktericidiniu, fungicidiniu, selektyviu virusocidiniu veikimu. Taip pat veikia tuberkuliozės sukelėją ir patogeninius pirmuonis.
Toksiškumas Toksikologinė klasė: praktiškai netoksiškas.
Pavojingumo klasė: praktiškai nepavojingas.
INDIKACIJOS Vietinei dezinfekcijai prieš injekciją, punkciją, biopsiją, kraujo perpylimą, infuziją, imant kraują tyrimams.
Operaciniam laukui (odai ir gleivinėms) dezinfekuoti prieš operaciją.
Aseptiniam žaizdų gydymui.
Chirurgo ir kt. medicinos personalo rankoms ir visam kūnui dezinfekuoti prieš operaciją.
KONTRAINDIKACIJOS Padidėjęs jautrumas jodui ir jo preparatams, hipertireozė, skydliaukės adenoma, dermatitas, inkstų funkcijos nepakankamumas, prieš pradedant gydymą radioktyviuoju jodu, taip pat skydliaukės preparatais. Neskirtinas prieš laiką gimusiems naujagimiams ir kūdikiams, nėščioms moterims (po 3 nėštumo mėnesio). taip pat krūtimi maitinančioms motinoms. Esant būtinam reikalui, preparatas gali būti skiriamas naujagimiams, kūdikiams ar nėščioms moterims tik nuolat prižiūrint gydytojui.
Vartojimo būdas Betadino tirpalas vartojamas arba nepraskiestas, arba 10%, arba1% tirpalo pavidalu (t.y. gali būti skiedžiamas santykiu 1:10 arba 1:100, priklausomai nuo indikacijų.
Odai dezinfekuoti prieš injekciją, punkciją, biopsiją, kraujo perpylimą, infuziją, imant kraują tyrimams ar operaciją preparatas vartojamas neskiestas (ekspozicijos trukmė 1-2 min.).
Gydant septines žaizdas, odos nudegimus, bakterines ir grybelines odos infekcijas, taip pat gleivinėms dezinfekuoti vartojamas 10% (t.y.
praskiestas santykiu 1:10) vandeninis betadino tirpalas.
Prieš operaciją rankoms ir kūnui dezinfekuoti vartojamas 1% (t.y.
praskiestas santykiu 1:100) vandeninis betadino tirpalas. Ne anksčiau kaip po 2 min. tirpalo likučiai nuplaunami šiltu vandeniu.
Preoaratas skiedžiamas vandeniu prieš pat vartojimą. Pagamintas tirpalas turi būti suvartojamas nedelsiant, t.y. praskiestą tirpalą laikyti nepatartina. Nuo drabučių betadino tirpalas plaunamas vandeniu, o ypač užterštus drabužius nuvalome natrio tiosulfato (vartojamo fiksavimui) tirpalu.
Pastabos ir įspėjimai
Vartojimui tinkamas betadino tirpalas yra tamsiai rudos spalvos. Netekęs spalvos tirpalas priešmikrobiškai neveikia. Preparatas suyra veikiant šviesai, taip pat aukštesnei kaip 40 laipsnių C temperatūrai. Betadino tirpalas išlaiko savo priešmikrobinį aktyvumą esant pH nuo 2 iki 7. Preparatą draudžiama vartoti su fermentų turinčiais tepalais ir dezinfekuojančiomis medžiagomis, kurių sudėtyje yra gyvsidabrio. Betadino tirpale esantis jodo povidono kompleksas nesuderinamas su redukuojančiomis medžiagomis, alkaloidais, druskomis ir rūgštimis.
LAIKYMO SĄLYGOS Tamsioje, vėsioje ir sausoje vietoje. Tinka vartoti 3 metus.
PAKUOTĖ Žalios spalvos polietileno buteliukai po 30 ml, 120 ml ir 100 ml betadino tirpalo.
Atsakyti
Višnevskio ir man siūlė tepliotis... ir vyras sakė, kad geras tas tepaliukas, bet neprisiruošiau nusipirkt, nes turėjau tą purškalą, kurio pavadinimo niekiap neatsimenu biggrin.gif
Atsakyti
Kaip tik ir man aktuaus klausimas.
Mane tipo susiuvo su tais siūlais, kurie patys iskris, kuriu sake nereikia istraukti - o ar jie tirpstantys ar ne ka as zinau g.gif Dabar 6 para, man neskauda siūlės, jau sedziu, skaua tik hemoroju blush2.gif , ir tik kai prausdamasi uzkabinu siula su rankom, ir patraukiu, tada suskausta... Bet baisu pasidarė čia pasiskaičius. Išvis man nepatikna nauja politika negydyti ligoninej, bent jau Kauno II-ojoj, siūtų tarpviečių. Kiek pamenu Mažylyje apiplaudavo ir su kaliu perman. praplaudavo, jokių problemų neturėjau, nors ir siūta buvau, ir jokie siūlai nesimaišė niekur... O dabar grįžau iš ligoninės jaučiausi nekaip, pati su kaliu namie persiploviau, žymiai geriau pasidarė, efektas iš karto, tik va su tais siūlais kas bus? blink.gif blink.gif
Atsakyti
ash po gimdymo (po pirmo apie 3 sav, po antro apie 2 sav) siules kiekviena diena tepeu briliantine zhaluma n kartu. praktishkai po kiekvieno nuejimo i tualeta apsiplaudavau (po "didelio" - butinai), pasitepdavau briliantine zhaluma. po antro mazheu naudojau zhalumos, dazhneu purshkeu Octanicept. chia tur but tas pats purshkalas, kurio pavadinimo kazhkas negalejo prisiminti wink.gif

po pirmo gimdymo siule gijo gana sunkei, tinimas laikesi apie 3 savaites. man gydytojas irgi patare deti vyshnevskio tepalo kompresus.

dar irgi labai geras patarimas - kiek imanoma ilgiau palaikyti zhaizda nepridengta. kiekviena pasitaikiusi aproga nuvirsdavau ant lovos, pasiklodavau tamsu rankshluosti ir drybsodavau skaudulius grynam orui atkishus. thumbup.gif

su pirmu vaiku taip normaliau i lauka pasivaikshchiot ishejau mazhdaug po menesio. gana prastai ir silpnokai jauchiausi, tempe tarpviete apie dvi sav. paskui viskas pradejo sparcheu gereti.
su antru ish ligonines gryzhau po paros - ir sedau (tiksleu pritupeu wink.gif )prie kompo. kai jam buvo penkios dienos sedejom vokiechiu g. lauko kavinej, ashtuoniu dienu shventem vyro kolegos gimimo diena prie ezhero thumbup.gif
Atsakyti