Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandzio refliuksas gal kas susidurete?

Sveikos likimo draugės 4u.gif
Turiu ir aš tą bėdą... Kankinuosi nuo pat paauglystės, o gal net nuo vaikystės - įgimtas man tas dalykas... Kiek pavyko išsiaiškinti, refliukso priežastys glai būti anatominės (kažkas negerai su rauku ar pan.) ir kitos - tiesiog per daug rūgšties. Kai priežastis pirmoji - gali padėti operacija (bet tai irgi ne šimtaprocentinis variantas). Na, o kai tiesiog rūgšties per daug - tada jau niekas šimtu procentų nepadės sad.gif Tada jau griežta dieta, beveik nuolatiniai vaistai. Pati ilgą laiką gėriau Omeprazol, buvo lyg ir viskas gerai. Tačiau po kelių mėnesių pajutau "kąsnį" gerklėj... Šeimos gydytoja pasakė, kad man reikėtų pakeisti vaistus, nes Omeprazol jau nebeveikia kaip turėtų ir rūgštis grįžta į stemplę, nors aš to ir nejaučiu. Tad dabar geriu Nexium 20 mg. Brangūs, jomajo.... doh.gif Užtat padeda smile.gif Taigi, šią pakuotę baigsiu ir bandysiu nieko nebevartoti - žiūrėsiu, ar padėjo...
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2008 08 13, 07:31)
Sveikos likimo draugės  4u.gif
Turiu ir aš tą bėdą... Kankinuosi nuo pat paauglystės, o gal net nuo vaikystės - įgimtas man tas dalykas... Kiek pavyko išsiaiškinti, refliukso priežastys glai būti anatominės (kažkas negerai su rauku ar pan.) ir kitos - tiesiog per daug rūgšties. Kai priežastis pirmoji - gali padėti operacija (bet tai irgi ne šimtaprocentinis variantas). Na, o kai tiesiog rūgšties per daug - tada jau niekas šimtu procentų nepadės sad.gif Tada jau griežta dieta, beveik nuolatiniai vaistai. Pati ilgą laiką gėriau Omeprazol, buvo lyg ir viskas gerai. Tačiau po kelių mėnesių pajutau "kąsnį" gerklėj... Šeimos gydytoja pasakė, kad man reikėtų pakeisti vaistus, nes Omeprazol jau nebeveikia kaip turėtų ir rūgštis grįžta į stemplę, nors aš to ir nejaučiu. Tad dabar geriu Nexium 20 mg. Brangūs, jomajo....  doh.gif  Užtat padeda smile.gif Taigi, šią pakuotę baigsiu ir bandysiu nieko nebevartoti - žiūrėsiu, ar padėjo...

4u.gif sweikos mergytes,ir as su sia beda gyvenu,tik as vartoju Pariet20,man jis labiau toleruojamas.Didziuosius simptomus pradejau jausti,kai gime pirmoji dukrele.Profilaktiskai ejau tirtis skrandzio,o rado stempleje isvarza,kuri atsiranda nuo ilgai negydomo refliukso(seniai vis prasydavau gyditojos siuntimo pas endoskopuotoja del padidejusio rugstingumo,jis vis ranka numodavo,sakydavo gerk rennie)rugstingumas beveik kasdien,opercija irgi ne iseitis,nors mano draugei po operacijos viskas apsiverte 180*kampu thumbup.gif ryzausi antram nestumui wub.gif visa nestuma bijojau ka ne taip uzvalgyti,nes iskart skrandukas primindavo save doh.gif paskutinius nestumo menesius budavo ir skausmai uzeidavo doh.gif ,iskentejau nestuke.gif ir dabar auginame antra dukryte wub.gif pradejau laikytis dietos ir vis bijau,kad vel kaip neatsilieptu,o kaip noretusi buti sveikai blush2.gif
Atsakyti
Labutis, na man refliuksas prasidejo gal pries kokius metus ir galiu pasidziaugt kad issigydziau clap.gif zinoma tam reikejo lb daug pastangu... pirmiausia tai nustojau gert omeprazolius ir ranitidina nes man atrode kad nu ju negereja... zodziu issigydziau su paprasciausiu stipresniu raniberlu ir dieta...
pastebejau kad labai daug ko negaliu valgyti, bet...pasveikau smile.gif
patarciau atsisakyt rukymo nes iskart supykina po jo, toliau priesas nr1. kava, stipri atrbata, juoda duona, medus, sokoladas, uogienes zodziu viskas kas skanu...
valgydavau darzoviu sriuba be prieskoniu na gal trupuciu druskos, virtus brokolius kalafijorus..vistos krutinele virta...esme kad privalom is raciono ismesti viska kepta rukyta rauginta ar marinuota... smile.gif
Atsakyti
Man rekomendavo gerti "balzam šestokovskogo" sakė kad labai geras ir padeda, gal kas bandėt? Man kaip tik atvežė iš Rusijos balzamą. Ryt poryt pradėsiu, noriu sužinoti gal kas vartojot?
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2008 08 18, 10:00)
Man rekomendavo gerti "balzam šestokovskogo" sakė kad labai geras ir padeda, gal kas bandėt? Man kaip tik atvežė iš Rusijos balzamą. Ryt poryt pradėsiu, noriu sužinoti gal kas vartojot?

Butinai parsyk kaip sekesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2008 05 10, 22:24)
Kantrybės, kažkada ir tau pagerės. Bet iš esmės tai šita liga visam laikui. verysad.gif

istikruju man nestumas buvo sia problema nukeles 1m...dabar vel truputi jauciu, ir palnuoju darytis operacija,.,nesupratu kodel niekas apie ja cia nekalba,,juk tai isieitis ax.gif
Atsakyti
Laba diena,
turiu ir aš tokią bėdą. Ypač paskutiniais metais pajutau, kad stemplę graužia ir šiaip pykina. Išsigandau dėl skrandžio... pasitikrinau, pasirodo jau yra dvi ar trys žaizdelės verysad.gif Ačiūdie, su krandžiu viskas gerai. Skyrė pagert Omeprazol'io Iš pradžių padėjo. Gėriau gal 3 mėn. Nustojau ir vėl ta spats. Daktarė tada apsiūlė Lanzul'į 15mg gerti. Gal kas irgi jį geriat??
O kiek tas Nexium kainuoja, kad rašot brangus? GAlima jį nusipirkt be recepto?
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2008 08 21, 15:00)
istikruju man nestumas buvo sia problema nukeles 1m...dabar vel truputi jauciu, ir palnuoju darytis operacija,.,nesupratu kodel niekas apie ja cia nekalba,,juk tai isieitis ax.gif

Pavyzdziui man nesiule darytis operacijos. Gal dar nereikia g.gif Vis tiria ir tiria. Ir skrandi, ir zarnyna, ir visus organus. O iki galo ir neranda priezasties doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2008 08 21, 15:00)

man operacijos irgi nesiule...o ji sudetinga ??
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2008 08 21, 16:55)

Gal apie 70 lt
Atsakyti
QUOTE(krugile @ 2008 08 21, 19:05)
man operacijos irgi nesiule...o ji sudetinga ??

Gaila, bet nezinau. Tik skaiciau, kad operuoja issimtinais atvejais. Cia kur gydymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaida: 21 rugpjūčio 2008 - 19:55
QUOTE(Žižma @ 2008 08 21, 16:55)
Laba diena,
turiu ir aš tokią bėdą. Ypač paskutiniais metais pajutau, kad stemplę graužia ir šiaip pykina. Išsigandau dėl skrandžio... pasitikrinau, pasirodo jau yra dvi ar trys žaizdelės  verysad.gif Ačiūdie, su krandžiu viskas gerai.  Skyrė pagert Omeprazol'io Iš pradžių padėjo. Gėriau gal 3 mėn. Nustojau ir vėl ta spats. Daktarė tada apsiūlė Lanzul'į 15mg gerti. Gal kas irgi jį geriat??

Nexium savaitei kainuoja 40 lt., tai menesiui gaunasi 160 lt. Ka tik baigiau gerti, tai gerai zinau kaina smile.gif
Atsakyti