QUOTE(Lauruška @ 2008 08 13, 07:31)
Sveikos likimo draugės
Turiu ir aš tą bėdą... Kankinuosi nuo pat paauglystės, o gal net nuo vaikystės - įgimtas man tas dalykas... Kiek pavyko išsiaiškinti, refliukso priežastys glai būti anatominės (kažkas negerai su rauku ar pan.) ir kitos - tiesiog per daug rūgšties. Kai priežastis pirmoji - gali padėti operacija (bet tai irgi ne šimtaprocentinis variantas). Na, o kai tiesiog rūgšties per daug - tada jau niekas šimtu procentų nepadės

Tada jau griežta dieta, beveik nuolatiniai vaistai. Pati ilgą laiką gėriau Omeprazol, buvo lyg ir viskas gerai. Tačiau po kelių mėnesių pajutau "kąsnį" gerklėj... Šeimos gydytoja pasakė, kad man reikėtų pakeisti vaistus, nes Omeprazol jau nebeveikia kaip turėtų ir rūgštis grįžta į stemplę, nors aš to ir nejaučiu. Tad dabar geriu Nexium 20 mg. Brangūs, jomajo....

Užtat padeda

Taigi, šią pakuotę baigsiu ir bandysiu nieko nebevartoti - žiūrėsiu, ar padėjo...

sweikos mergytes,ir as su sia beda gyvenu,tik as vartoju Pariet20,man jis labiau toleruojamas.Didziuosius simptomus pradejau jausti,kai gime pirmoji dukrele.Profilaktiskai ejau tirtis skrandzio,o rado stempleje isvarza,kuri atsiranda nuo ilgai negydomo refliukso(seniai vis prasydavau gyditojos siuntimo pas endoskopuotoja del padidejusio rugstingumo,jis vis ranka numodavo,sakydavo gerk rennie)rugstingumas beveik kasdien,opercija irgi ne iseitis,nors mano draugei po operacijos viskas apsiverte 180*kampu

ryzausi antram nestumui

visa nestuma bijojau ka ne taip uzvalgyti,nes iskart skrandukas primindavo save

paskutinius nestumo menesius budavo ir skausmai uzeidavo

,iskentejau

ir dabar auginame antra dukryte

pradejau laikytis dietos ir vis bijau,kad vel kaip neatsilieptu,o kaip noretusi buti sveikai